Skocz do zawartości
Luc312

Radeon 9550 Cz. I

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem radeona 9550 gigabyte i bawie sie ustawieniami core i memory speed w ati tray tools ale nie wiem czemu po zmianie tych parametrow nie zapisuja sie :/ Probowalem na wszelkie sposoby, zmienialem, dawalem aply i ok potem wchodzilem znowu i byly juz standardowe. Zapisalme profil ale jak wszedlem jeszce raz do programu to rowniez byly standardowe, to samo kiedy ustawielm load selected profile on startup :/ Jak sie to tam zapisuje :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek ma blokade w biosie.. Zainstaluj sterowniki OMEGA (tylko nie najnowsze !, bo maja jakis blad) i podkrecaj RadLinkerem....

Albo edytuj ID karty w biosie i juz bedziesz mial po blokadzie...

Edytowane przez Ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY !!! Kupiłem tego ABITA 9550 vguru i mam podobny problem jak bobson tez jak przełącze zworke na turbo to jak włącze ocguru to mi wyskakuje temp 200 c !! Tylko ze on nic nie pisał ze mu napięcie wzrosło znaczie a mi wzrosło  mam core na 1.6 i mem na 3.2 !! to chyba nie dobrze !! co mam zrobić ? pomózcie !!! Teraz mam karte na normla ale ta karta na normal ustawiona to grzech  :)  :!:

1262721[/snapback]

pobierz z tej strony uaktualnienie do abit guru:

http://www2.abit.com.tw/page/en/download/d...YPE=Radeon+9550

też tak miałem podobnie ale dałem uaktualnienie i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na zakup Radeona 9550 firmy Gigabyte.

Juz od pewnego czasu czytam ten temat i wyciagnalem pewne wnioski...

Prosze o odpowiedzi w nastepujacych pytaniach:

1.

Gdybym trafil na slaba sztuke w OC, to po VMOD pojdzie na 400/500(250MHz) ?

2.

Czytalem, ze w Gigabyte pamieci podkrecone na 500(250) bardzo sie grzeja,

czy moga tak pracowac bez dodatkowego chlodzenia, nie spala sie ?

3.

Czytalem o jakosci wyjscia TV-OUT, niektorzy pisza, ze na Gigabyte jest slabe,

prosze o odpowiedz, czy ktos porownywal TV-OUT na kartach:

Gigabyte/Sapphire/His/Asus/Abit

4.

Czy zbyt agresywne timmingi moga uszkodzic karte ?

W sumie ten Radke Gigabyta przypomina mi Voodoo3 2000 - potezny potencjal OC,

pasywne chlodzenie, pierwsze mialem wlasnie Voodoo3 2000 ktore zawsze cieplo

wspominam, potem Gf2Ti z ktorego jakos nie jestem zadowolony do konca, czuje,

ze ten Radek bedzie tym czego szukam :D.

1262832[/snapback]

1. Z Vmodem to mozesz biegac 500/550, ale zalezne od karty masz te 400/500 na luzie B)

2. Grzac to straszenie sie nie grzeja ale nie ryzykowalbym te 14 zlotych za jakies alusy na nie to zaden problem :razz:

3. Co do TV-Outu to powiem tak Sapphire ma lekko przewage nad reszta na moje oko, testowalem na 14 calowym telewizorze philipsa i najwyrazniejszy byl szafir (nie to ze sam mam tylko stwierdzam to co bylo naprawde na tym monitorze :wink: )

4. Ke? Timingi to moga zrobic tylko tyle ze karta nie bedzie sie nadawac do uzycia (kupa kresek kropek i innych smieci :-P ), ale po co ci na gigabytach zmieniac timingi jak ma najlepsze?. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kali990 ----> ja takiego problemu nie mialem, fakt program jest powalony z deczka i sam wykrylem ze jak wlaczam aide32 i lukam napiecia i temp to porgram swiruje, pokazuje 200* i wypasione napiecia, ale tylko wtedy, jelsi ty tak masz caly czas to cos masz w tle co monitoringuje ci pc, musisz sam dosj co jest nie tak.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek ma blokade w biosie.. Zainstaluj sterowniki OMEGA (tylko nie najnowsze !, bo maja jakis blad) i podkrecaj RadLinkerem....

Albo edytuj ID karty w biosie i juz bedziesz mial po blokadzie...

1262921[/snapback]

tzn jak mam ja edytowac ?

na co zmienic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ bobson37

jakie dajesz szanse ze "dżeju" pokaze wyniki 3dm? cos mi sie zdaje ze ta karto to jakas ostra sciema bo bylem dzis w sklepie i stalem w kolejce a przedemna typ co przyniusl tego msi na gware zapytalem sie go czy go krecil i powiedzial ze wykrecil max stabilny 425/520 zapytalem go o zasilke to powiedzial ze ma szfa 360-302df to raczej jest jakas lipa ale nic poczekam na dalsze rozwiniecie sprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

insane wszystko pisze w tym temacie, wystarczy sie postarac i przeczytac.

Musisz zgrac z radka bios, edytowac go np. "RaBitem" zmieniajac ID z 4153 na 4150 i sflahsowac karte z tak przygotowanym biosem (odrazy mozesz podkrecic radka np dac 325/250 (500) napewno bedzie tak chodzil) ale zamin to zrobisz to lepiej zainstalowac te OMEGI i sprawdzic jak sie radek kreci i ustawic w biosie odrazu takie czestotliwosci (dla bezpieczenstwa 5mhz mniejsze ;)), zeby potem nie bylo problemow i koniecznosci ponownego edytowania biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazylem niepokojaca rzecz, oturz taktuje swojego asusa 400/550 i gram sobie spokojnie 3h w hl2, zadnych problemow zadnych artow, ale jak wyjde z gry i radlinkerem zanizam taktowania do standardowych, to wyskakuja mi arty, coz to za blad? za gwaltownie zanizam taktowania? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur** już piąty raz to pisze mam nadzieje że teraz się uda :mur: (mam radiówke). najpierw że nie może znaleźc strony teraz że jakiś ERROR że nie moge dać załącznika Pamięci są dwustronne max idą 740 ale z artami ,720 bez artów ale zwisy.Rzeń 505 max i są zwisy, 500 stabilne ale normalnie mam 496 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lionheart

uzywaj atitool. ma funkcje 3d detection ktora automatycznie wrzuca profil oc po wlaczeniu gier/markow... krotka zabawa ale wszystko sprawnie dziala.

@dżeju

zadamy dowodow. nie obietnic. linki do 3dmarka03 albo przynajmniej screen nieedytowany z wynikiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazylem niepokojaca rzecz, oturz taktuje swojego asusa 400/550 i gram sobie spokojnie 3h w hl2, zadnych problemow zadnych artow, ale jak wyjde z gry i radlinkerem zanizam taktowania do standardowych, to wyskakuja mi arty, coz to za blad? za gwaltownie zanizam taktowania?  :blink:

1263036[/snapback]

Reż tak miałem jak podkręcałem Readlinkier, ale w ati tool ten problem znikną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzeju czy ty aby troszke nie zmyślasz ? pamięci na 700 na msi ? No coś mi sie nie wydaj ale jak dasz screeny to zobaczymy :!:

1263086[/snapback]

Aco nie wolno im? :D Max poszły 740 ale z artami,720 bez artów ale zwisy 700 stabilne.Rdzeń 505 max i zwisy ,500 stabilnie ale normalnie mam 496

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.. dajcie sobie spokoj... kolega nie wie jakie ma pamieci, poczta mu nie dziala, nie moze załacznikow dawac, linka do ORBa tez nie ma. Wiec o czym tu gadac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Gigabyta 9550 128/128 kreconego na 420/530 i wyczytalem ze nawet oplaca sie robic v-moda pod warunkiem zrobienia vddq, aby nie stracic OC pamieci.Mam takie pytanie: czy oplaca sie robic rowniez v-moda na pamieciach, bo z tego co slyszalem to zysk bedzie raczej marny (40 max 50 mhz) a do tego duze ryzyko uszkodzenia.Jesli jestem w bledzie to oswieccie mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buuuuuuuuuu jaka ściema przecierz wiem co mam w kompie i to jest NAJWAŻNIEJSZE Przecierz dałem linka do PCLAB?

Nie chcecie wierzryć to nie wasza sprawa(swoją drogą też nie wiem czy bym uwierzył )Ale spróbuje coś zrobic z tym internetem i może się uda

Edytowane przez dżeju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...