Skocz do zawartości
SKRYTOBOJCA

Rydzyk, Jankowski i reszta obludnikow...

Rekomendowane odpowiedzi

@Galago teraz to mnie utwierdziles w przekonaniu, ze stworzyles sobie swoj swiat, swoja religie, tak, tak, samemu sobie odpusc grzechy, i moze co jeszcze, sakramentow tez sobie sam udziel, i moze jeszcze sam sie uswiec, pomysl nad tym co piszesz, juz nie raz bylo tu mowione, ze Jezuz powiedzial do apostolow "idzcie i odpuszczajcie grzechy, ktorym odpuscicie beda odpuszczone, ktorym zatrzymacie beda zatrzymane", a ty mi tu piszesz, ze kosciol sobie sam w 1000 roku spowiedz stworzyl, tak i Jezusa tez sobie wymyslil, sluchaj mozesz sie oszukiwac, ale sam dobrze wiesz jaka jest prawda, co do tego ksiedza co go niby pobiles czy cos tam mu zrobiles, no wiesz, jak ja bym trafil na takiego kogos to pewnie tez bym Ci zaspiewal to co chesz uslyszec i sie ulotnil, jakie balwochwalstwo, ze sobie ktos choinke postawii, o czym ty mowisz, to moze wyrzuc z domu stoly, krzesla, wiesz co jest balwochwalstwem (moze nie zrozumiales tego kaplana bo jestes zaslepiony), to, ze zamiast przezyc swieta duchowo, to biegniesz do sklepu, robisz zakupy, sprzatasz, ubierasz ta choinke, i to jedyne co sie dla ciebie liczy, cale swieta to zakupy, sprzatanie, choinka, prezenty, to jest balwochwalstwo, bo nie o choinke i zakupy chodzi, ja sobie ubieram choinke, bo taka jest swiecka(!) tradycja w naszym kraju, czemu mam sie jej wypierac czy bac, ja nie stawiam tej choinki wyzej niz Boga, huh, nawet nigdy mi cos takiego przez mysl nie przeszlo, to taki mily dodatek do tego swieta jakim jest narodzenie Boga, przygotowanie mieszkania na jego przyjscie do nas, jak przyjezdza do Ciebie rodzina z bardzo daleka, z ktora sie nie widziales bardzo dlugo to jak ja przyjmujesz, tak bez przygotowania, czy jednak sie przygotowujesz, tak samo jest z przygotowaniem na przyjscie do naszych domow Jezusa, i nie jest to zadne balwochwalstwo, bo ja czekam na narodzenie Boga, a nie na choinke co roku, no moze jak mialem 5 lat to czekalem na prezenty

co do ewangelizowania, nie wiem czemu znowu o tym piszesz, przeciez Ci napisalem, ze tak wlasnie jest, kazdy ma obowiazek, kazdy, Ty, ja i kazdy innym katolik, ale czemu zaprzeczasz istnienie kaplanow, to po co Jezus wybieral apostolow, przeciez mogl nauczac ludzi i oni juz mieli obowiazek ewangelizacji, ale widzisz Jezus jednak wybral apostolow i to oni byli owczesnymi kaplanami, a reszta wiernych miala obowiazek ewangelizowac, ale kaplani byli od poczatku dziejow kosciola, odkad Jezus go stworzyl, nie wiem jak Ci to inaczej wytlumaczyc

Galago dalej twierdze, ze zmieniles sobie niektore rzeczy bo tak Ci pasuje, masz spokojne sumienie, tak Ci wygodnie zyc, ja to czuje, mozna to odczytac z twoich wypowiedzi, przemysl sobie jeszcze raz niektore sprawy, chyba, ze chcesz zyc w swoim pieknym, latwym swiecie i miec spokojne sumienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasin wiem ze trudno ci przekroczyc kręgi myślowe religi populistycznej jaką bez wątpienia jest religia katolicka. Jak to jest ze jeden katolik zroumie co do niego piszę - ze NAKAZ spowiedzi jest praktyką niebiblijną tylko DOGMATEM - a drugi nie zrozumie.

Mozesz wypierac sie rzeczywistosci - ale taka jest prawda tak mówi i zrodla swieckie i nawet wielka encyklopedia katolicka.

Co do bałwochwalstwa - widzisz dla boga istnieje ono pod dwoma postaciami - nie polegania na nim (to o czym ty piszesz - czyli bozki modlenie sie donich, całowanie figures swietych - i inne "przenosnie" [ciekawe jesli rzeczywiscie to przenosnie to dlaczego do jednych figurek są pielgrzymki a do drugich nie])

oraz bałwochwalstwo- lub bardziej tutaj pasuje okreslenie "czystosc wielbienia" - czy uwazasz ze JHVH ze starego testamentu to ktos inny w nowym testamencie? kto inny zesłał Jezusa na ziemię by oddał za nasz zycie? Ja uwazam ze nie. Jesli w ST są zakazane wszelkie obce artefakty z innych religii, to w NT nagle Bóg powie, "luzik, mozecie sobie mnie czcic poprzez poganskie rytuały" ... no chyba cos TOBIE sie pomieszało nie mi. Nie pamietasz co sie stało z izraelitami ktorzy do swiatyni wprowadzili nieczyste naczynia, co sie stało jak probowano mieszac religię prawdziwą z kultem baala.. ze swietymi wyzynami. Wtedy krol tez nie widzial problemu by czcic i Boga i wyzyny, a nawet w imie Boga stawiac swiete pale - poczytaj. Jest tam napisane ze dla boga jest to Obrzydliwoscią.

ps.

Jesua powinien odziaływac CODZIENNIE na twoje zycie .. a nie 5 minut w roku - w dodatku wyskakując z pod choinki z jakiegs prezentu :/

szkoda ze to swieto ktore NAKAZAŁ Jezus jakos nie udaje sie kosciolowi - co miało sie odbywac 14 nissan kazdego roku ? Pamietasz? no wlasnie kosciol wolał zaciągnąc legendy celtyckie o swietym gralu do swoich doktryn zamiast wieczerzę Pańską odprawic tak jak sie nalezy. I nie pisz mi o tym ze oplatek czy jak tam sie to nazywa spozywa sie caly rok.. on dał KONKRETNĄ DATE i konkretne nakazy... po prostu wszystko nie tak... moze zyje w swiecie fantazji. tylko ze nawet nie chrzescijanie rozumieją lepiej biblie niz ... zapytaj muzełmana co mysli na temat "czystosci wielbienia" w kontekscie Biblii...

Nie piszę tego i nie wymyslam po to by miec czyste sumienie. Sądzę ze mi o wiele trudniej samemu nosic brzemi grzechu i prosic Boga o przebaczenie osobiscie w modlitwie. Gdyby to była prawda to tez bym sobie poszedl do konfesjonału i byloby mi odpuszczone po prau różancach.

Łatwiej by mi było bawic sie w te wszystie poganskie zabobony bo przeciez to swoj urok ma. (w koncu celtowie zdominowali pół europy) - ale wiem ze to nie biblijne. Łatwiej by mi bylo isc na pasterkę (i wcale nie chodzi tutaj o daty w kalendarzu druidycznym ;? ) i byc jednym z miliona ...

ale niestety kied sotwarłem to Słowo Boze i zaczolem rozmyslac co ono mówi naprawdę a nie to co mówia DOGAMTY kosciola.. gdyz jesli ktos raz skłamie w imie Boga to juz mu sie nie powinno wiezyc. A kosciol nie bładził TYLKO KŁAMAŁ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość on23warszawa

jestesmy tylko ludzmi

kiedy znajdujemy sie w danych okolicznosciach wychodzi z nas prawdziwe ja

polecam film eksperyment (experyment)

pieniadze i wladza pacza psychike wiekszosci ludzi

sami stalibyscie sie potworami na wysokim szczeblu

nie wszyscy oczywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie offtopicowo zrobilo troche...

Tak sobie czytam i widze ze @Galago(who da hell is Gallago de Codi ???) to jest tutaj najchrzescijansciejszy ze wszystkich i dobrze oczytany w bibli . Popieram jego tezy w wiekszosci. Co mi sie niepodoba to mieszanie w wspoolczesne sprawy kosciola tego jak on w sredniowieczu cz w IIWW wygladal i co robil . Bardzo popieram natomiast w sprawie spowiedzi , @yasin naprawde sadzisz ze jak poojdziesz do ksiedza i powiesz mu grzechy a on ci powie zebys se walnal 40 zdrowasiek to juz mozesz isc do nieba => fno prawda , jak sam nie bedziesz zalowal tego co zle zrobiles to chocbys i do papieza poszedl to i tak poojdzesz do piekla , poza tym to takie podejscie typu co mnie interesuje ze jakis ksiadz sobie merolem jezdzi to najgorsze co moze byc bo "czarni" wlasnie takie podejcie wykorzystuja i robia to co robia a to jest szkoda dla nas wszystkich , tak tak dla wszystkich bo z naszych kieszeni sa urzymywani, a taki klechu sobie mysli a ch... i tak mi ludzie dobrze zycza wiec kupie se super fure bo ciemniaki i tak nie zaprotestuja, i w ten sposoob reformy ktoore sa konieczne sa odkladane na poozniej bo przecie ludzie i tak nie protestuja.

@Pageup <=Nie jestem jakos specjalnie uduchowiony , nielubie kosciola i pewnej hipokryzji zwiazanej z papiezem tzn tego ze ludzie bardziej kochaja papieza(a nawet ksiezy) niz boga ale to co tam wypisywales to po prostu chamstfo i zupelny brak szacunku dla starszego czlowieka ktoory wiele zrobil w zyciu dobrego , naprawde dziwie sie ze nie dostales bana choc chwilowego ( a moze dostales ??), to sie nawet na sad kwalifikuje(obraza + obraza uczuc religijnych ) a wogooole to zachowales sie tam jak jakis 15l szczeniak ktoory chcial powiedziec patrzciejak ja potrafie przydko moowic o wielkich ludziach , jestem :D Mr.Satanem buuaaaaa SHIFT+^^^ :twisted:

btw @reev mozesz napisac (tu albo pm) jakie masz poglady: co to jest ewolucja i jak dziala ...please... bo tam ciekawe rzeczy pisales jak ktos pisal o ewolucji..i czy naprawde tak bezkrytycznie wierzysz w to co pisze w Bibili(eeee ale o Mikolaju to juz wiesz ze go nie ma ?? 8O ) bo nam jednak nawet ksiadz moowil zeby nie brac tego doslownie no bo jakby tak bylo to historia ludzkosci by sie datowala na jakies 10000lat a przeciez szczatki naszych przodkoow ( no moze troche inaczej wygladajacych niz my ale co przodek to przodek) to juz odkryto sprzed 40000 latek no i faktycznie bylby wtedy klops co tu zrobic z tymi szkieletami dinozauroow co to je przeciez odnaleziono...a moze nie, moze to tylko prowokacja judeokatolomasonodywersyfikatoroow.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tv Trwam czasem leci amatorki dokument o polskim Woodstock-u. Te ich złote myśli lecące pod ekranem- ROTFL :D I dają jakiegoś naziola co 2 słowo k..., który jako ten pokrzywdzony jedzie zdrowo na tą imprezę. Albo młodzież z dobrych domów. Polecam obejżeć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tv Trwam czasem leci amatorki dokument o polskim Woodstock-u. Te ich złote myśli lecące pod ekranem- ROTFL :D I dają jakiegoś naziola co 2 słowo k..., który jako ten pokrzywdzony jedzie zdrowo na tą imprezę. Albo młodzież z dobrych domów. Polecam obejżeć :D

Widzialem te ich propagandowe filmiki - SUX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@killua - co do ewolucji to raczej trudno ja udowodnic FAKTAMI.. rozumiem ze istnieje cos na zasadzie sukcesji ekologicznej i gatunki w obrębie jakis ram zmieniają swoje cechy charakterystyczne.

Tylko czemu do diabła nie ma teraz form przejsciowych między głównymi działami systematycznymi?? Czemu nie ma czegos na zasadzie prazupy? czemu naukowcy ze wszystkimi swoimi laserami, cyklotronami, mikrofalówkami, mikroskopami i generatorami - nie stworzyli czegos zywego z materii niezoywionej?? przeciez jesli wiezyc w ewolucję to przy udziale prymitwynych naturalnych metod (jakas prazupa i jakies moze wyładowania elektryczne czycus ) powstało zycie...

Przeciez białka denturują się w alkoholu, kwasach, pod wpł temp ... to bez sensu...

Co wiecej dlaczego wszystkie njiweksze skoki cywilizacyjne odbyły się czasach zlodowaceń?? przeciez to przeczy logice..

albo np.. 4000lat przed chrystusem sumerowie mieli astronomie na poziomie XI wiecznych chinczyków - czy 2 izbowy parlament...

NA pieczęsciach sumerów i ludów przed nimi widaniały statki kosmiczne i ludzie w czyms na kształt gogli - a słowo "szem" które w biblii jest tlumaczone jako "imie" (wieza babel - "chcieli wyrobic sobie imie") moze byc tlumaczone jako sumeryjskie słowo "shem" oznaczające "statek unoszący sie do góry"

Do tych rewelacji o statkach i tlumaczeniach - to podchodze sceptycznie, ale z tymi zlodowaceniami - no cos w tym jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mniej dzwońcie, więcej płaćcie!" Portal Rydzyka O. Tadeusz Rydzyk zapowiedział wczoraj powstanie nowego portalu internetowego. "Liberalne i libertyńskie media opanowały rynek, a polskie i katolickie mają w nim udział jednoprocentowy! Trzeba to zmienić" - oświadczył na falach Radia Maryja. Jak dotychczas Internet był najsłabszą stroną działań medialnych o. Rydzyka. Strona internetowa Radia Maryja jest przestarzała i rzadko aktualizowana. Wkrótce to się zmieni. Na zlecenie ojca dyrektora nad nowym portalem pracują studenci toruńskiej Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Strona ma być gotowa wczesną wiosną. Dotychczas większa część programu Radia Maryja składała się z rozmów ze słuchaczami. Wczoraj o. Rydzyk zaapelował: "Mniej dzwońcie, więcej płaćcie!" Zaoszczędzone na rozmowach pieniądze zaproponował wpłacać na konto Radia Maryja - posłużą one do budowy portalu. Jak wiadomo, Radio Maryja i Telewizja Trwam utrzymują się wyłącznie z datków od słuchaczy i telewidzów. Zdaniem o. Rydzyka kosztuje to rocznie 24 mln zł. [Anna Wasilewska-Śpioch] - Dziennik Internałtów

Oryginalny artykół:http://www.di.com.pl/n/?lp=8760

Od siebie dodam jeszcze jeden cytat: "Internet to siedlisko zgnilizny moralnej"

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

się kurna śmiejecie - a inwestycje w stylu WSKM, Trwam mają na celu wychowanie mas zdolnych oddziaływać na rzeczywistość społ.Te prawie 20 % przeciwnych akcesji do EU to czyja sprawa-Tatki Rydzyka.Zawsze mówi że polskojęzyczne media manipulują ludźmi-a on jest inny? :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak to sie bedzie nazywalo. Portal Św-go Piotra?

I juz widze hacking.pl:

witryna o. rydzyka po raz 1. od roku dzialala w miarę normalnie- zanotowano tylko 78 prób włamania- w porownaniu z pozostałymi dniami (od 800 do 4000 atakow), był to dzień iście spokojny. Może przyczyniła się do tego data- 1.01, bo większość hackerów odsypiała bądź imprezowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi