Gość majkel84 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 kup albo MSI K8N NEO - bawilem sie w pracy i jest calkiem fajna nawet i do OC. http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4217 - 430zl EPoX 8KDA3J - swietna, mam zamiar kupic - cena chyba podobna. Ogolnie kup cos na NF3 250 (ew. K8T800Pro) - ale defaultowo ustawiona plyta na VIA jest bardzo kiepska (wydajnosc slabsza nawet od NF2 w singlu), a na NF3 250 wymiata (okolice P4). Jesli obawiasz sie grzebac w BIOSie to wybor tylko jeden: NF3 250. Starsze chipsety mimo, ze tansze plyty omijaj z daleka, bo pozniej bedziesz zalowal, jesli najdzie Cie ochota na OC. Popieram i dodam coś od siebie: Abit KV8Pro, i może ???Asus K8N??-ale asusy mają dziwny bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 kup albo MSI K8N NEO - bawilem sie w pracy i jest calkiem fajna nawet i do OC. Swiat sie konczy, armagedon! Rapra poleca MSI do o/c.... Ogolnie kup cos na NF3 250 (ew. K8T800Pro) - ale defaultowo ustawiona plyta na VIA jest bardzo kiepska (wydajnosc slabsza nawet od NF2 w singlu), a na NF3 250 wymiata (okolice P4). Jesli obawiasz sie grzebac w BIOSie to wybor tylko jeden: NF3 250. Co za lameriada... mam nadzieje ze napisales to bo byles troche niewyspany, a nie uwazasz ze jest tak w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 MSI do o/c porażka ,mam teraz Abita KV8PRO ale ogranicza mnie pamięć w synchro 235MHz ale proc idzie na fsb 250x10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 MSI do o/c porażka ,mam teraz Abita KV8PRO ale ogranicza mnie pamięć w synchro 235MHz ale proc idzie na fsb 250x10 a co jest nie tak z tym msi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Swiat sie konczy, armagedon! Rapra poleca MSI do o/c.... cicho bo sie wyda o tym epoxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ale najlepszy stosunek ceny do wydajności ma nadal Abit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Off-Topic: niesiety nie wiem jakie zasilacze z tych dostepnych w Polsce maja regulacje napiecia. ja jestem w posiadaniu zmodyfikowanego przeze mnie Power PC & Cooling 510W i Forton 530W (bez modow). oba zasilacze maja wewnatrz potencjometry do regulacji napiec i zaden z nich nie ma problemu z linia 3.3v ustawiona na 3.8v. EDIT: raczej chyba nie jest z tym az tak tragicznie jak wczesniej myslano. w przeciwnym razie, producent nie dawalby mozliwosci 3.3vdimm. tak czy inaczej, plyta jest wrecz wymarzona do OC. dam znac jak tylko wejde w jej posiadanie ;) Regulacje napiec maja Anteki TrueControl. Jest ona tylko do poziomu 3,3V, ale maly modzik i mozna jechac dalej. Co do wysokiego woltarzu-wiesz jak sprawa wyglada. Firma umywa raczki i podkrecasz na swoja odpowiedzialnosc. Jak cos ci padnie to nie do nas... Tak tylko czytalem ze wielu ludzi z wysokimi woltami mowilo ze procki im nie wytrzymywaly i kontrolery kaput... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Off-Topic: niesiety nie wiem jakie zasilacze z tych dostepnych w Polsce maja regulacje napiecia. ja jestem w posiadaniu zmodyfikowanego przeze mnie Power PC & Cooling 510W i Forton 530W (bez modow). oba zasilacze maja wewnatrz potencjometry do regulacji napiec i zaden z nich nie ma problemu z linia 3.3v ustawiona na 3.8v. EDIT: raczej chyba nie jest z tym az tak tragicznie jak wczesniej myslano. w przeciwnym razie, producent nie dawalby mozliwosci 3.3vdimm. tak czy inaczej, plyta jest wrecz wymarzona do OC. dam znac jak tylko wejde w jej posiadanie ;) Regulacje napiec maja Anteki TrueControl. Jest ona tylko do poziomu 3,3V, ale maly modzik i mozna jechac dalej. Co do wysokiego woltarzu-wiesz jak sprawa wyglada. Firma umywa raczki i podkrecasz na swoja odpowiedzialnosc. Jak cos ci padnie to nie do nas... Tak tylko czytalem ze wielu ludzi z wysokimi woltami mowilo ze procki im nie wytrzymywaly i kontrolery kaput... Na DFI S 754 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Nie, na innych modowanych mobosach. Na ktoryms forum byl caly rozlazly watek poswiecony atlonotruposzom. Najbardziej wytrwaly naliczyl chyba 5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 jeden z tych tematow... podsumowujac - zdarzalo sie to na samym poczatku: pierwsze plyty, pierwsze chipy.... wyglada na to, ze chyba nie ostatnio. wiec nie ma strachu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Strach zawsze pozostaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 ktos ma jakies informacje o tej dfi i regulacji napiecia?? bo jezeli mozna zmieniac zasilanie do 4v to pewnie ram jest zasilany z 5v ,a nie 3.3v tylko jaki sens dawac taka mozliwosc regulacji seryjnie - przeciez pamiec ddr pali sie wtedy jak pochodnia - 3.3v to naprawde gorna linia rozsadku ,a jak ktos chce to moze sobie moda strzelic pozostaje jeszcze kwestia wytrzymalosci samego Athlona64 na takie traktowanie kontrolera - wkoncu jest zawarty w procku - to nie chipset ktory potrafi duzo zniesc bo jest w 0.18um lub grubszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 czyli reasumujac, to jaka plytke polecacie? to prawda, ze abit ma problemy z pamieciami? jak sie one objawiaja? w zwiazku z tym, to jakie pamieci polecacie? a moze jednak epoxa? prosze o szybka odpowiedz, potrzebuje wiedziec jeszcze dzisiaj, a ostatnio jestem troszke do tylu w temacie :). pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Shady Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Polecam Epoxa 8kda3+. Sam takiego mam i naprawde super (tylko bios jeszcze nie dopracowany w 100%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Abit KV8Pro BTW: tak nawalaliście na czekanie na S939 a tu news- 1.X AMD wypuszcza na tą podstawkę A3000+ i 3200+ wykonane w procesie 0,90 nm. :D :D I co- u nas powinny być już w listopadzie!! Smacznego krawata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 padla mi mobo i po serwisie bede mial mozliwosc jej zmiany i zastanawiam sie czy w chwili obecnej jest sens inwestowac niemale pieniadze w a64 zwlaszcza, ze procka mam dosc szybkiego.padla mi mobo i po serwisie bede mial mozliwosc jej zmiany i zastanawiam sie czy w chwili obecnej jest sens inwestowac niemale pieniadze w a64 zwlaszcza, ze procka mam dosc szybkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 I co- u nas powinny być już w listopadzie!! Smacznego krawata Ciekawe ile bedzie kosztowac? Oplaca sie czekac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Witam Mam zamiar zmienić sprzęt. Ile mogę za to dać? 1. Athlon64 3000+ 512cache 2. Epox 8KDA3J 3. Goodram PC3200 512MB*2 Kupno on-line odpada. Proszę o sugestje (ewentualnie inny RAM). Jeszcze pytanie co do procka: czy one mają odblokowany mnożnik? Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 monozniki zablokowane! Ram moze zmien na hynix a tak to zestawik oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Dzięki kusztyk. A jak z cenami , ile można za to dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 monozniki zablokowane! BZDURA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 To w końcu jak jest? Gdzieś czytałem, że 3000+ ma odblokowany, a 3200+ zablokowany. Chciałbym mieć pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 monozniki zablokowane! Ram moze zmien na hynix a tak to zestawik oki Jak wiesz tyle o A64 - to może lepiej nie kupuj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A64 FX maja calkowicie odblokowany mnoznik (CPU/FSB ratio) - w gore i w dol. reszta z linii procesorow A64 ma mnoznik zablokowany do gory i generalnie na wszystkich plytach jest mozliwosc obnizenia go. innymi slowy, jezeli mamy badziewiaste pamieci nie idace wyzej niz 200FSB, wtedy podbicie zegara ta droga jest niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ja slyszalem ze zablokowany ale moze sa rozne serie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 innymi slowy, jezeli mamy badziewiaste pamieci nie idace wyzej niz 200FSB, wtedy podbicie zegara ta droga jest niemozliwe. mozna puscic pamiatki asynch do reszty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 mozna puscic pamiatki asynch do reszty...masz oczywiscie racje... ja mialem jedynie na mysli stosunek 1:1 i podbicie zegara procka przez zmiane mnoznika. eh, niewazne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 innymi slowy, jezeli mamy badziewiaste pamieci nie idace wyzej niz 200FSB, wtedy podbicie zegara ta droga jest niemozliwe. mozna puscic pamiatki asynch do reszty... ....a co wtedy z wydajnością? Nie ma tego problemu co przy nForce2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ja slyszalem ze zablokowany ale moze sa rozne serie?nie chodz wiecej na forum onetu. Ty rozmawiasz o athlonach XP, a my rozmawiamy o Athlonach 64. tez athlon a inny jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 wiem ze rozmawiamy o A64!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...