IamWeasel Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 O ile pamietam to w Q2 nie ma wyszukiwarki serwerów. Ściągnij sobie taki program do wyszukiwania serwów The All-Seeing Eye, on chyba obsluguje Q2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavior_ Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 dokladnie musisz sciagnac no-cheat`a i the all seeing eye, inaczej sie nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Tak jak przedmówca już powiedział trzeba jeszcze ściągnąć łatkę antycziterską nocheat 2.34 :P Grywacie może na coolnecie? Tam są wypasik mapki, ale nie wiem skąd można je wszystkie wziąć :unsure: Ściąganie z serwera jednej mapki za drugą bierze trochę czasu i jesteśmy w tedy wiele fragów do tyłu :mellow: Może ktoś wie czy jest jakiś mappack dla coolneta? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 A jak to jest z tymo botami?? Bo można zrobic tak, że gra się z komputerem (deathamach`e itp. chyba. przynajmniej tak myślę :P). Ściągłem darmowego ERASER`a, ale za bardzo nie wiem co robić. Przydałaby się pomoc krok po kroku jak to skofigurować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szib Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Chciałem sobie pograć w starego dobrego Quake 2 Kiedyś grałem na Voodoo 3DFX Teraz mam nowego kompa i mam problem Chodzi o to, że nie daje się ustawić jasności z poziomu gry, a monitor jest na maksa rozjaśniony. Gra jest tak ciemna, że nie daje się grać :cry: Jako sterownik ustawiony jest default openGL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 vid_gamma <coś> a potem vid_restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szib Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 vid_gamma <coś> a potem vid_restart 1470120[/snapback] Nie bardzo rozumiem (może trochę jaśniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie bardzo rozumiem (może trochę jaśniej) 1470160[/snapback] w konsoli to wpisujesz , mozesz tez znalesc ta wartosc "vid_gamma" w konfigu i zmienic wartosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 zeby uprzedzic pytanie konsole sie wlacza uzywajac klawisza "~" =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szib Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zmieniłem w konfigu vid_gamma na 0.2 rozjaśniło się ale obraz jakiś dziwny tekstury są jaśniejsze ale obraz nie bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 tylko nie wrzucaj tutaj screena bo moze jeszcze ktos zobaczy o co chodzi i ci pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 no to jedynym sposobem jest usuniecie gry i polamanie plytki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Ale jestes el0 smieszny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 jakby tej giery nie rozjasniac - w openGL'u zawsze byla ciemnica... proponuje zmienic render na software'owy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Dowiedziałem się, że w Quake`u 2 można wpisać (naciskając ~) jakies polecenia usprawniające grę jak np. jasność obrazu itp. Napisałby ktoś jeszcze pare takich komend (najbardzie mi zależy na tej, po której wpisaniu nie będę musiał zmieniać broni żeby użyć liny [grapple] w CTF :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mam problem z grą albo po prostu nie mam wiedzy na ten temat.Kupiłem Quake i słyszałem że można tam grać w multiplayer z botami.Ale nie wiem jak to zrobić.Mam już boty jednak nie wiem gdzie je wkleić i jak rozpocząć grę z botmi.Proszę o pomoc. 644270[/snapback] No to jeszcze zależy jakie masz boty. Np. 3ZBII (jakoś tak dziwnie sie zwą) ale dobre boty, średnie, nieźle strzelają i skaczą, w pliku readme jest napisane gdzie je wkleić (bo sam jzu nie pamietam) a potem w grze tylko numerycznym +/- sie dodaje/odejmuje liczbe botów, num. enter zatwierdzasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Oj Q2 pod MP to jest mega :) Sam w to pogrywalem niegdys :razz: Czas bym sobie przypomnial stare dobre czasy jak gralem strzalkami bez myszki :D Teraz oczywiscie bede gral myszka :D BTW zna ktos jakis dobry serwer Q2?.Wiem ze jest tego pelno na necie. Ale sporo z nich laaguje ,albo nie mozna sie podlaczyc. Jesli ktos czesto gra na serwerze z dobrymi pingami to bym poprosil o adres/adresy (moze byc PW ) Z gory dzieki :wink: Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Jasność textur: gl_modulate x gdzie x to wartość od 1 do 99. A do szukania serwerów używajcie The all seeing eye. Quake2 rulez a przede wszystkim mod Gloom. planetgloom I wszystko jasne B) Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Tobiash17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Chciałem zapytać jak uruchomić poziom trudności nightmare w Q2. Sztuczkę z Quake2Max znam, chodzi mi jak znaleźć ten tryb bez dodatków jeśli wogóle sie da. W Quake (1) był ukryty nightmare... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 w Quake 2 chyba nie ma takiego trybu, przynajmniej nigdy o ukrytym trybie nie slyszalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 w Quake 2 chyba nie ma takiego trybu, przynajmniej nigdy o ukrytym trybie nie slyszalem 1601672[/snapback] :? :-| :sad: :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Witam! Sprzet mam taki jaki mam, Windows XP SP2 wszystko lata ok, ale mam problem: nie moge zainstalowac quakea 2. Nie moge wogole uruchomic setupu, bo wyskakuje komunikat o tym ze "ten plik systemowy nie nadaje sie do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Windows. Mam do wyboru "Zamknij" lub "Ignoruj" Zmiana trybu zgodnosci nic nie pomaga. Zreszta nie pierwszy raz sie z tym spotklem, bo jak probuje uruchomic inne starsze gry (ktore powinny dac sie uruchomic np. Mugen:) Pomocy bo juz tesknie za starym dobrym quejkiem.... OK juz rozwiazalem problem bo znalazlem to Edytowane 2 Września 2005 przez AdaS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Jaki jest najlepszy graficzny mod do Quake 2? Puki co, posiadam Quake2max w wersji 0.45, ale może jest coś lepszego od tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 www.quake2evolved.com A wrazie problemów z instalacją Q2 w c:/windows/repair masz plik autoexec.nt wzuc go do c:/windows/system32 i bedzie dzialac normlanie Ostatecznie możesz poprostu wykopiować z płytki folder data znajdujący się w install i masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRojek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Mam maly problem z rozdzielczością...mam OpenGl ale Qłej chodzi mi tylko w trybie software...zmieniam w opcjach video na default OpenGl, ekran skacze i wraca do trybu software...zgrałem plik ref_gl.dll ale nic nie pomogło. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Masz albo kartę graficzną nieteges, albo nie znajduje Ci rendera bo masz coś w konfigu źle. Wgraj sobie jeszcze raz nocheata i upewnij się, że masz w configu ustawione na nocheat opengl. W razie problemów z Q2 wszelką pomoc można uzyskać na forum serwisu Quake2.gamesnet.pl Edytowane 7 Października 2005 przez Tobiash17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) www.quake2evolved.comWow ale wypas grafa na tym modzie jest! Quake2Max może się przy tym schować :) Zasysam to! Edytowane 23 Października 2005 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) www.quake2evolved.com A wrazie problemów z instalacją Q2 w c:/windows/repair masz plik autoexec.nt wzuc go do c:/windows/system32 i bedzie dzialac normlanie Ostatecznie możesz poprostu wykopiować z płytki folder data znajdujący się w install i masz :) 1682707[/snapback] Holy shit ! Czy to jest QII ? http://www.quake2evolved.com/odium/q2e_techmap_16aug_2.jpg http://www.quake2evolved.com/odium/q2e_lightswip_3.jpg Edytowane 24 Października 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Holy shit ! Czy to jest QII ? 1716059[/snapback] Tez mnie to zaciekawilo. Teraz docenilem bonusowa plytke Q4 na ktorej mozna znalezc miedzy innymi instalke Q2 z wszystkimi dodatkami :) Edit: Niestety nie wyglada tak jak na tych screenshotach, przynajmniej uzywajac wersji 0.4. A mialo byc tak pieknie ;) Edytowane 24 Października 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Tez mnie to zaciekawilo. Teraz docenilem bonusowa plytke Q4 na ktorej mozna znalezc miedzy innymi instalke Q2 z wszystkimi dodatkami :) Edit: Niestety nie wyglada tak jak na tych screenshotach, przynajmniej uzywajac wersji 0.4. A mialo byc tak pieknie ;) 1716116[/snapback] No jakos nie ma tych ostrych tekstur jak na screenach... Pozatym z tym modem nie dzialaja boty (np. gladiator). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...