Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

No mobo mam jak w podpisie czyli Abit NF7-S Rev 2.0 :) A czemu nie wiecej niz 133 (lub 266 jak kto woli :D) ? Wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak pracuja synchro, wiem ze jakby chodzily jako 200 (400) to jakis tam zysk w wydajnosci by był ale w sumie ja chce stablinej pracy przy srednich osiagach :) (noo narazie... jak bede mial Bartona Mobile'a to szybko zmienie zdanie :P) Wiec narazie chce aby pracowaly na 133(266) bo nie potrzebuje wiecej... ale za 3-4 miechy moze sie to zmienic dlatego pamiatki podatne na podkrecanie sa mile widziane i wydaje mi sie ze bedzie to trafny zakup :)

PS. Hynixy ponoc nie lubia niskich timingow ? Ale jak piszecie ze pojda na 133 wiec spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiel na dvd używając jako encodera cinemacrafta jakiegoś jedno płytowego xvida takiego żeby miał z półtorej godziny    :D

Powodzenia to powinno się mielić ok 4h :)

1344853[/snapback]

zmielilem jednopłytowe coś (koncert TangerineDream) - zmieliło się szlo mniej niz godzine ale to chyba nie robi?

fsb 239 2,5-3-4-11 - hynixy BT - kupowane w czerwcu w arescie po 400/szt.(goldmem tez przechodzi)

Edytowane przez fit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ecudo ty tak nie szalej z tym 133 ... to nie są OCZ ani gSKILL ;]

1352869[/snapback]

AAAA tam nie czepiaj sie :D Kazdy ma swoj swiat :P Nawet ja..... :D Przyjdzie Mobile to je w pelni wykorzystam, ale narazie to sie zastanawiam czy je wogole kupic :) (noo i jeszcze moje Twisterki chce sprzedac za 150 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chciałem na wstępie napisać że w pełni podzielam zdanie audioholiqa, te pamięci to nic specjalnego ale coś trzeba kupić. Moje kręcą się w dualu na 235MHz 2,3-4-3-7 1T przy 2.9V i mam pytanie jakie napięcie jest bezpieczne dla tych memorek, zauważyłem że mocno się grzeją, czy akceptują voltarz 3.1 i więcej jak winbondy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D43 mogą chodzić na 3.1V tylko nasuwa się pytanie po co tak żyłować napięcie skoro w większości przypadków nic ono nie daje???

jak nie jak tak? napiecia daja ! ale nie w takim stosunku jak np. napiecie vcore na proc ;) do czego sie ludzie tak przyzwyczaili ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No masz podane wzej nawt ja napisałem ;)

220zł za jedna...

Albo na allegro cos poszukaj ale to raczej nie pewne...

Hynix 512 MB PC400 CL3

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=642 - 220zł

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=6...tid=3&grupa=231 - 245 zł

http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...2400&kat=&pkat= - 329.00 PLN :D

http://sklep.ocm.pl/product12544,11,1,11.html - 299.00 PLN

ESC albo AREST...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Psychodeliczny

Moze ja jestem slepy i specjalnej troski, ale z tego co przeczytalem w poscie chaosa:

DFI nf3 + a64 + hynix .. icon_smile3.gif

fajna zabawa

na nf2 moje kosci max 238

na a64 250Mhz 2.5-4-3-7-1T 3v

http://members.lycos.co.uk/chaosik/mem/mem.png

http://members.lycos.co.uk/chaosik/mem/mem250.png

na 3.2v 260 wywaliło sie kolo ostatniego loopa w SuperPI .. no ale i tak niezle ;]

nie mniej na 3.1 255 przeszlo

http://members.lycos.co.uk/chaosik/mem/mem255.png

;] takze nie taki zly ten hynix na a64 jak go malują icon_biggrin3.gif

... To on wlasnie pisze ze zwiekszanie napiecia dla hynixow cos DAJE ,zreshta daje ten sam voltarz co ja ostatecznie czyli 3.1v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna  bo wieiszoci powyzej 2.8 nic nie daje ;]

aczkolwiek zawsze sie zdarzaja wyjatki

pozatym stare hyny lepsiejsze byly

No ja też ślepy nie jestem.

Mamy w takim razie tutaj 2 zdania :D

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier:

nic dodac nic ujac mialem w lapkach kilka egzemplarzy hynixow D43 jedne jedyne ktore byly stabilne przy fsb 250 na vdimm 2.9 reszta wszystko ponizej zwiekszanie vdimm >2.9v nic a nic nie dawalo zreszta wystarczy looknac na osiagi ludzi na forum malo kto dawal im napiecie 3v i wiecej bo po prostu nie bylo sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No masz podane wzej nawt ja napisałem ;)

220zł za jedna...

Albo na allegro cos poszukaj ale to raczej nie pewne...

Hynix 512 MB PC400 CL3

1353351[/snapback]

No tylko, że te z arestu mają tą naklejkę jakby OEM. Kiedyś ktoś sprzedawał takie ramy na allegro - kręciły się bardzo słabo. I myślę, że mamy tu do czynienia z tym samym szajsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko, że te z arestu mają tą naklejkę jakby OEM. Kiedyś ktoś sprzedawał takie ramy na allegro - kręciły się bardzo słabo. I myślę, że mamy tu do czynienia z tym samym szajsem.

1354377[/snapback]

ja rok temu kupilem w arescie i trafily sie bardzo dobre;]]no zobaczcie na moj podpis

teraz ta serie znalalezm jedynie w barwkompie i na tweaku ale ceny kosmincze >320zl :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rok temu kupilem w arescie i trafily sie bardzo dobre;]]no zobaczcie na moj podpis

teraz ta serie znalalezm jedynie w barwkompie i na tweaku ale ceny kosmincze >320zl  :mur:  :mur:

1354432[/snapback]

barwkomp i tweak to jeden sklep ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz ta serie znalalezm jedynie w barwkompie i na tweaku ale ceny kosmincze >320zl  :mur:  :mur:

1354432[/snapback]

Moje idą na CPC OFF spokojnie 260 z 3 3 3 11 przy 2.7V. Więcej nie mogę dać bo NB mnie blokuje :mur: :mur: A moda nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ zeli:

hehe nie wiedzialem;]]]

@luk-a-sz

no to mamy chyba bardzo podobne bo moje testy pamieci przechodza jeszcze przy 262MHz wiecej jak dam to zwisy:(( (koniec mobo:D )

tyle ze u mnie chodza na 2.9V - nizej jakos nie probowalem bo i po co;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@luk-a-sz

no to mamy chyba bardzo podobne bo moje testy pamieci przechodza jeszcze przy 262MHz wiecej jak dam to zwisy:(( (koniec mobo:D )

tyle ze u mnie chodza na 2.9V - nizej jakos nie probowalem bo i po co;]]]

1354472[/snapback]

No jutro mam okazje rozbierać całego kompa więc zrobię tego moda i zobaczę ile mogę jeszcze z tych ramów wycisnąć :)

Spodziewam się tak 270 przy 3 3 3 11 i 2.8V B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi