Jump to content

bashey_pl

Stały użytkownik
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutralna

About bashey_pl

  • Rank
    Uczestnik
  • Birthday 09/27/1982

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna

Recent Profile Visitors

1349 profile views
  1. Ustaw w biosie tak jak u mnie na screenach. Odłącz wszystkie dyski oprócz m.2 zrób instalkę i tyle. Dyski podepnij dopiero po pierwszym uruchomieniu systemu po instalacji.
  2. Sądząc po wypowiedzi, że drugą kartę dodał to na 100 procent tak. Sekcja zasilania nie dała rady i odmówiła posłuszeństwa.
  3. Wszędzie:D. Tylko, że niezgodnie z przepisami;).
  4. Za późno. Wczoraj zakupiłem ISK HP 2011. A nie mam ochoty odsyłać.
  5. Zmieniłem jak tylko dostałem maila 18.12.2018. Zero problemów czy nie chcianego spamu na komórkę poprzez sms czy spamu na skrzynkę mailową.
  6. Albo plik strony przerzucić na HDD. Plus jak jest hibernacja włączona lub szybkie uruchamianie to też system generuje plik do hibernacji.
  7. No to jeśli masz ustawione Windows 10 WHQL Support na enabled to teraz musisz od nowa zrobić instalację Windy. Odpinasz dyski. Uruchamiasz kompa dalej instalatora i podczas wyboru dysku usuwasz wszystkie partycje z dysku M.2. Następnie klikasz "Dalej" bez tworzenia żadnych partycji. I tak gwoli ścisłości pokaż screena z ustawieniami z Rufusa przed wykonaniem pendraka butowalnego z instalatorem. A i uaktualnij bios płyty. Może pomoże. U mnie poszło za pierwszym razem.
  8. Czy masz tak ustawione przed instalacją w Biosie:Chodzi o Windows 10 WHQL support na Uefi. A i bardzo ważna rzecz. Przed instalacją przy wyborze dysku partycji jeśli są jakieś partycje to trzeba je usunąć i NIE TWORZYĆ NOWYCH tylko kliknąć dalej. Instalator sam sobie poradzi. Bo ja zrobiłem tak: 1. Włączenie powyższej opcji na UEFI. 2. Odpięcie wszystkich innych urządzeń dysków ze złączy sata. 3. Odpalenie instalatora z USB. 4. Pierwsze uruchomienie. Shut down. 5. Podpięcie dysków urządzeń pod sata. 6. Odpalenie i od razu do Biosu żeby tylko z M.2 Pcie bootował 7. I działa u mnie bez problemu.
  9. Instalka Win 10 ma już stery pod NVME. Przed rozpoczęciem instalki odłącz wszystkie dyski HDD/SSD i nawet DVD jak masz. Zostaw tylko ten pod NVME. Po zainstalowaniu Windowsa i pierwszym uruchomieniu system dopiero podłącz resztę dysków/napędów.
  10. Widzę, że dyskusja odbiega od tematu. Pindelgumcia podłącz wtyczkę 8 pin plus tą 4 pin z tej rozłączalnej i będzie git. Druga czwórka będzie wolna i tyle.
  11. Ruszy. Mój Tomahawk z 9600k ruszył. @Pindelgumcia do OC zdecydowanie musisz podłączyć.
  12. Od 9600GT przez 460GTX i 670GTX, wszystko Gigabyte'a to dopiero 970-tka taki problem mi sprawiła.
  13. Nic nie pomogło ani molex ani resety biosu. Update Coś jednak jest nie tak z kartą. Sprawdziłem dzisiaj na mojej płycie poszły bez problemów MSI 970 GTX sztuk dwie jak i również Asusa 970 GTX. Komputer odpalał bez żadnego zająknięcia i bez żadnego podłączania molexa czy też resetowania biosu. Natomiast mój Gigabyte`a jeszcze raz sprawdzony na dwóch innych płytach pracuje tylko i wyłącznie trybie magistrali x4. Każda z wcześniej wymienionych kart działa normalnie na testowanych płytach w pełnej szerokości x16. Jest to chyba powód do reklamacji??
  14. @radier Tak sprawdzona. @up zaodrze Sprawdzę tego molexa. Tylko gdzieś tak pod wieczór. Córki mi jak narazie czas organizują. Update Molex nic nie pomógł. Resety biosu również.
  15. Imałem sie wszystkiego byle tylko poszło. Ale kuźwa na necie ludziom działa ta karta na tej płycie. Mam nadzieję, że podłączenie molexa coś da.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.