Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Pewnie DFI żre jak szalone ;) Ale dopiero jak się bawisz z 1,6v (Real) na CPU do tego ponad 3,3v na ramie oraz prądożerna grafika, w innym przypadku to sobie nawet Szef 360w bez marudzenia poradzi. Do tego temat zasilaczy był już poruszany i to więcej niż 10x wiec może dacie sobie już spokój… Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 @Mardok Mozesz podac swoje ustawienia z biosu odnosnie napiec NB i LDT ? Normalnie mnie to interesuje, bo tak sobie spi licze i 2755 przechodzi po zwiekszeniu ldt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 narazie poskladalem kompa nic nie podkrecalem i temp. chipsetu wynosi umnie 57C gdy wentyl pracuje na 3000obr. wydaje mi sie ze to duzo. Nic nie jest podkręcone.Zasilanie NB dane na 1.6v . Zasilacz Tagan 480-u01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 narazie poskladalem kompa nic nie podkrecalem i temp. chipsetu wynosi umnie 57C gdy wentyl pracuje na 3000obr. wydaje mi sie ze to duzo. Nic nie jest podkręcone.Zasilanie NB dane na 1.6v . Zasilacz Tagan 480-u01 1383824[/snapback] imho 57C na chipsecie to nie możliwe :? , u mnie temp chipsetu waha się w idle 45-48C, ale nie 57C. Sprawdź może DFI źle założyła coolerek :lol: i przy okazji przesmaruj pastą termo. Ja to jak płytę dostałem to od razu chciałem sprawdzić jak tam DFI posmarowało chipset pastą, ale coś mocno się trzymał i sobie darowałem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 imho 57C na chipsecie to nie możliwe :? , u mnie temp chipsetu waha się w idle 45-48C, ale nie 57C. Sprawdź może DFI źle założyła coolerek :lol: i przy okazji przesmaruj pastą termo. Ja to jak płytę dostałem to od razu chciałem sprawdzić jak tam DFI posmarowało chipset pastą, ale coś mocno się trzymał i sobie darowałem :oops: 1383860[/snapback] Bo prawdopodobnie nie na zwykłej paście tylko takim hmmm klejącym syfie co jest pod boxowymi coolerami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 w idle na niepodkręconym jest 52C :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Temperatura jest ewidentnie za wysoka o jakieś 10 C. Może tam w ogóle pasty nie dali? Weź no zdejmij ten wicherek i przesmaruj dobrze jakims AS5 czy ASC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 taki maly ot . jakie pasty termoprzewodzace sa najlepsze ? as5 czy ocz5+ czy jeszcze jakas inna ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 @Zulusman: Napięcia ustawione w biosie: NF4 = 1,6V LTD = 1,3v @Blue: 58stC ? Kurde u mnie przy 55stC już się praktycznie nie da nic zrobić a jak dobija do 60stC (test typu „niechcący” czyli wiatraczek wyłączyłem pod windą nie ten co trzeba) od razu twardy reset… @teges: Ja używam od „zawsze” AS5 i daje radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Panowie chip odpowiedzialny za dźwięk, ALC850, czy ALC880? Jeśli ktoś ma ALC880 to czy udało się komuś zmusić taką dźwiękówkę do poprawnej pracy? Proszę o odp. @teges AS5 ROX! Polecam... Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Standard to ALC850 czyli ten powinien być według specyfikacji DFI ale ci co kupili ostatnio SLI-DR mają z niewiadomych mi przyczyn ALC880 oraz kłopoty z instalacją sterowników bo karta dźwiękowa w ogóle nie jest rozpoznawana przez system, a czy ktoś już sobie z tym poradził trzeba się pytać ich… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Narazie pytałem sie 3 osób z Allegro i wszystkie mają ALC880. Boję się że jak zamówie nawet przez jakiś sklep to będzie to samo... Widać że na rynku jest jakaś trefna seria, a może za jakiś czas DFI zareaguje i wypuści jakiś bios i stery które obudzą ALC880. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ja jeszcze porusze temat zasilaczy zeby ktos potem bdur nie siał moj wczesniejszy cfg k7 @ 2.9 ghz 4ti 360 /700 4 delty 2x256 no i wiadomo reszta smieci i chieftec wydmuchiwał prawie ogien pomijajac ze wyłączał kompa w stresie a 12.v to = 11v teraz wszystkie linie jak najbardziej w pozadeczku chieftec zachowuje sie jak bym go pod durona 1000 podpioł wniosek duzo mniejsze zuzycie pradu przez platforme k8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) fajny jest nowy zasilacz silver stone z czterema liniami 12V :D >> O co chodzi z tym ALC880? Sa problemy z praca czy cos? Najwyzej sie glosniki sprzeda i juz nie bedzie problemu, jak co to nie mam glosnikow i tyle :lol: >> U mnie na chipsecie w normalnej pracy jest 30* w stresie kolo 35, uzylem pasty Arctic Silver II bo mialem duza tube i taka mi zostala, ogolnie na grafie zyskalem w stresie 5*, na chipsecie 2* a na cpu tez ze 2*, musze kiedy zainwestowac w AS5, moze jak bede WC skaldal jakies Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez binek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 wszystko pięknie i cacy ale wodne się nie zmieści na NB (abadon), kurde a chciałem brać :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 teraz wszystkie linie jak najbardziej w pozadeczku chieftec zachowuje sie jak bym go pod durona 1000 podpioł wniosek duzo mniejsze zuzycie pradu przez platforme k8 1384510[/snapback] Hehe dokładnie. :) Nawet przy hard teście @ 2.85 GHz 1.73v i potwornej grafie @ 470/780 +12 nie spadło wg zewnętrznego miernika poniżej 11.9v. :) Chieftec jest OK. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 co do zasiłki mam szefa 360 jednen wentyl i prazy 1.65 v core amdeka i wykreconej grafie hht około 305 pamiatkach 3.2 v zadnych zwiechów czy szalenstw. Moze nowy :wink: bios ja uspokoił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no ja juz dostalem swoja mobo od PCP , dziala jak na razie , postawilem winde no i pobawie sie ale nie dlugo bo na noc do pracy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 zamienilem i dalem to co ma yotomo na NB i temp. w stresie 64C ,wentyl z boku 120mm dmucha na to! radiator gorący! 1.6v na nb! co jest grane! posmarowalem AC3. Dam spowrotem ten oryg. z AC3 i zobaczymy jaka temp.! przy starcie mam 30 z hakiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 A wez no zmierz ta temp. jakims zewnetrznym termometrem. 64C na chipsecie to ja w swym i swych nastu kompow zyciu nie widzialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) @Blue Generalnie patrząc na to co się dzieje z tymi mobo to mam mieszane uczucia, co do jakości DFI. Najpierw ten "kosmiczny" ALC880, a teraz u Ciebie chore temp. na NB. Mam nadzieje że tylko coś źle robisz, a temp. jest w normie. W innym wypadku DFI leci u mnie w notowaniach i będe bardziej skłonny kupić Asusa. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 1. DFI to nie cudotwórca i jak w każdej innej firmie nie każda mobo działa jak działać powinna. 2. Jak na razie tendencja jest tak że jak coś jest nie tak z mobo to jest od początku, a nie po jakimś czasie, co z tym idzie jeszcze nikomu mobo która działała od początku bez problemów nie padła. 3. Odkąd pojawiła się Ultra-B/Infinity widomo że DFI prze swoją mnogość opcji nie należy do najłatwiejszych w obsłudze, co za tym idzie chyba tłumaczyć nie trzeba. 4. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale jak na razie największe problemy są z modelem SLI-DR. Wiec mi tu nie marudzić na DFI ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 zamienilem i dalem to co ma yotomo na NB i temp. w stresie 64C ,wentyl z boku 120mm dmucha na to! radiator gorący! 1.6v na nb! co jest grane! posmarowalem AC3. Dam spowrotem ten oryg. z AC3 i zobaczymy jaka temp.! przy starcie mam 30 z hakiem 1384846[/snapback] Jak i to nie zmieni sytuacji, ślij na serwis. Nie ma sensu się się użerać. IMHO w tym momencie wygląda mi to juz na jakąś wadę płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 1.dostalem wlasnie sli-dr i niewem jak to jest z tymi chipami ALC850, czy ALC880? wie kto smoze jak to sprawdzić bo niemoge narazei bo niemam procka i niemoge zlozyc kompa. 2.zabardzo nieweim jak to jest z tym sli ;] czy jak kupie jedną dobrą grafike czy jak kupie 2 taki srednie i je połacze i ajk bedzie lepiej :) niewiem co to daja jak sie polaczy dwei ze sobą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 @YANAS Jesli chcesz sprawdzic jaki masz modul to otworz pudeleczko z Karajan'em i spojrz co pisze na chipie :D :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgadzam sie z Tobą @Mardok, a co do modeli to szczegolnie te ktore sa z allegro za te ~500 zł, bo ktos tam mial AC880 (czy jakos tak), pozniej ta temperatura, ciekawe co bedzie nastepne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no jednak mam alc880 i kupa da sei cos z tym zorbic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 jak wmienie karajana to powinno byc ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Z infinity tez tak nie bylo na poczatku a pozniej tragedia ,jak tak samo bedzie z nf4 to po pierwszym padzie czeka mnie zmiana mobo , bo zeby plyta wracala z serwisu i przy pierwszym starcie byla martwa to malo ktora potrafi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no jednak mam alc880 i kupa da sei cos z tym zorbic? 1385296[/snapback] a nie da sie sterownika od alc880 zainstalowac ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...