dem Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Wygląda na to, że DFI planuje zupełnie nowa rewizję DFI NF4 ( wygląda identycznie jak DFI z chipsetem ATI. Źródło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Zupełnie nowe ułożenie komponentów jak na „tylko” nową rewizję to trochę duża zmiana, no i zworki już nie ma od przełączania linii 3.3/5 co za tym idzie teraz napięcia dla ramu od 4v powinny być od razu dostępne w biosie przez przekładania czegokolwiek tak jak to ma miejsce na DFI z chipsetem ATI, no i wreszcie CnQ zacznie działać normalnie z napięciem dla ramu powyżej 3,2v. Takie są moje pierwsze spostrzeżenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 To co kupujemy nowy model? ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Mnie tam dobrze ze starą rewizją i naprawdę dużo lepsza musi się okazać ta nowa rewizja aby mnie przekonać do zmiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Zmienili sposób podłączenia zasiłki.... Będzie mniej plączących sie wszędzie kabli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Tylko pozostaje pytanie czy mniej znaczy lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Bardzo wątpiliwe czy na tej mobo da się wyczesać coś wiecej z proca i pamięci :) chyba juz max został osiagniety na LP NF4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 chciałbym zakupić; Dfi Lanparty Ut Nf4 Ultra-d nie wiecie gdzie można to dostać? sirius nie ma ntt nie ma imperium nie ma 4speed nie ma :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 esc -http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=115_192&products_id=1602 ale kto wie czy maja na stanie -zapytac zawsze mozna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 dzięki zaraz sprawdzam proszę o następne namiary [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 W pcprojekt.pl maja taniej bo za 540 zl. ja zamowilem w piatek i czekam az przyjdzie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) W pcprojekt.pl maja taniej bo za 540 zl. ja zamowilem w piatek i czekam az przyjdzie :> 1575357[/snapback] :D powodzenia B) pcprojekt nie ma esc nie ma giwmidfi! :mur: <_< Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 DFI LanParty NF4 Ultra-D s939 Cena Brutto: 560 PLN Podatek VAT: 22 % Cena Netto: 459.02 PLN Ostatnia Aktualizacja: 31.07.2005 20:11 wczoraj pewnie dodali ale juz nowsza cena o 20 zl wieksza :> dzowniles i sie pytales mowili ze nie ma czy jak? ja musze zadzwonic bo nie mam ochoty czekac 2 tygodnie niech oddadza kase i sie wypchaja :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) DFI LanParty NF4 Ultra-D s939 Cena Brutto: 560 PLN Podatek VAT: 22 % Cena Netto: 459.02 PLN Ostatnia Aktualizacja: 31.07.2005 20:11 wczoraj pewnie dodali ale juz nowsza cena o 20 zl wieksza :> dzowniles i sie pytales mowili ze nie ma czy jak? ja musze zadzwonic bo nie mam ochoty czekac 2 tygodnie niech oddadza kase i sie wypchaja :> 1575377[/snapback] dzowniłem, nie miła pani powiedziała, że najwcześniej w piątek będą B) narazie 4speed ma mieć tą płytę najwcześniej dziś/jutro Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaniepokoiles mnie troche zadzwonilem czekalem 3 minuty po czym Pani powiedziala ze za 10-15 minut do mnie oddzwoni.... mam nadzieje ze mi wysla dzisiaj albo juz wyslali i najpozniej wsrode bedzie WRRRRR :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaniepokoiles mnie troche zadzwonilem czekalem 3 minuty po czym Pani powiedziala ze za 10-15 minut do mnie oddzwoni.... mam nadzieje ze mi wysla dzisiaj albo juz wyslali i najpozniej wsrode bedzie WRRRRR :mur: 1575391[/snapback] wątpie by Ci posłali, chyba, że cegłe :lol: ale być może zeszło im to co pod klientów, a teraz czekają na dostawe dla następnych <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @Kucyk @saimek -->kurcze panowie niechce byc niemily ale takie teksty mozecie sobie na PW lub GG popisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @Kucyk @saimek -->kurcze panowie niechce byc niemily ale takie teksty mozecie sobie na PW lub GG popisac. 1575427[/snapback] dobrze panie niemiły :) to się już nie powtórzy :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Bardzo wątpiliwe czy na tej mobo da się wyczesać coś wiecej z proca i pamięci :) chyba juz max został osiagniety na LP NF4 1575132[/snapback] Też szczerze wątpię aby nowa rewizja mobo pozwoliła na jeszcze większe wykręcenie CPU/Mem. Gdyż obecnie osiągane zegary i tak są na granicy możliwości sprzętu, ale zawsze mogą poprawić coś w kwestii „wybrzydzania” w pamięciach oczywiście przy założeniu że winowajcą była DFI NF4 pierwsza wersja a nie kontroler w CPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Moze mi ktos wyjasnic pewna rzecz, mianowicie: Z tydzien temu kupilem u PITera selekta venice na 2.7GHz i mam problem, ilekroc nie wloze pamiatek (takie jak w sigu) w zolte czy pomaranczowe sloty to zalapuje blue screeny albo winda w ogole sie nie laduje. Zmiana biosow nic nie daje, a jak jedna kosc wloze do pomaranczowego czy zoltego to dziala bez problemow na 2.7. Nie jestem pewien ale na winchesterze tak sie nie dzialo chyba. No i kupilem dzisiaj Freezera zeby kosci przelozyc do pomaranczowych, bo wczesniej pentagram mi to uniemozliwial, myslalem ze to pomoze, a tu takie wielkie G...o Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez wozaq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Pamięci ogólnie wyżej latają w Single niż Duala może ram po prostu nie potrafi na tych MHz/Tymingach jakie tam ma zapodane, tak więc może trzeba się Alpach pobawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Taa, tylko to zadna rewelka, przeciez 490MHz to nic, wczeniej sychro z winniem na 520 lataly i nie bylo problemu w zoltych, teraz tez na poprzedniej instalce windy troche chodzily w zoltych bez problemu, a po formacie, przy instalce windy zaczelo sie sypac wszystko... :mur: EDIT Wlasnie tak sobie przelozylem z powrotem obie w zolte (co mi szkodzilo :) ) i sie podniosl bez problemu, nie rozumiem tylko czemu podczas instalki tyle sie dzialo. Ogolnie moze bedzie dobrze. Az sie boje winde kiedys znowu instalowac :D Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez wozaq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Az sie boje winde kiedys znowu instalowac :D 1575666[/snapback] ta plyta czasami jest zagadka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A moze mi ktos z Was powiedziec cos wiecej o tej plytce? ...to DFI NF4-DAGF Znalazlem jej recenzje - HardWare Asylum... Jak latwo wyczytac z ww. recki wynika, iz plytka posiada rownie wysoki potencjal OC jak pozostale plytki DFI NF4, przy czym TA CENA (w komputroniku kosztuje 388 PLN)... Dla szukajacych rozwiazan non-SLi to chyba niezle wyjscie... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 To jest DFI Infinity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Dokładnie jak dem mówi i nie ma praktycznie nic wspólnego z LP poza nazwą producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Stala sie rzecz straszna :sad: Chyba padl moj procesor albo plyta... Wczoraj wieczorem troche bawilem sie ustawieniami w biosie, dalem 8x365htt 1.550V, save&exit i... komp nie wstal :? Teraz jak go zalanczam to zaczynaja sie tylko krecic wiatraki... Na plycie pala sie te 4 czerwone diody w lewym dolnym rogu i led od ram. Robilem oczywiscie clear cmosa. Ma ktos jakies pomysly na to co moge jeszcze zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Stala sie rzecz straszna :sad: Chyba padl moj procesor albo plyta... Wczoraj wieczorem troche bawilem sie ustawieniami w biosie, dalem 8x365htt 1.550V, save&exit i... komp nie wstal :? Teraz jak go zalanczam to zaczynaja sie tylko krecic wiatraki... Na plycie pala sie te 4 czerwone diody w lewym dolnym rogu i led od ram. Robilem oczywiscie clear cmosa. Ma ktos jakies pomysly na to co moge jeszcze zrobic? Siuwarowi "poleciał" proc w podobnych chyba okolicznościach: http://217.172.39.212/~forum/index.php?sho...=121336&st=2612 Wysokie htt przy mnożniku x8 to zły pomysł? :? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 sproboj ewentualnie safeboot , ktos tu o tym pisal i pomoglo , moze tobe tez sie uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Faktycznie :mur: Moj proc padl w calkiem podobnych okolicznosciach jak ten od Siuwara. Kurde, ale jestem zly! Taki fajny procek byl... Trzeba oddac na gwarancje :) @robot Safebot? Na czym to dokladnie polega bo nigdzie nie moge znalezc. Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez Tomwer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...