Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie nowe ułożenie komponentów jak na „tylko” nową rewizję to trochę duża zmiana, no i zworki już nie ma od przełączania linii 3.3/5 co za tym idzie teraz napięcia dla ramu od 4v powinny być od razu dostępne w biosie przez przekładania czegokolwiek tak jak to ma miejsce na DFI z chipsetem ATI, no i wreszcie CnQ zacznie działać normalnie z napięciem dla ramu powyżej 3,2v. Takie są moje pierwsze spostrzeżenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pcprojekt.pl maja taniej bo za 540 zl. ja zamowilem w piatek i czekam az przyjdzie :>

1575357[/snapback]

:D

powodzenia B)

pcprojekt nie ma

esc nie ma

giwmidfi! :mur: <_<

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI LanParty NF4 Ultra-D s939

Cena Brutto: 560 PLN

Podatek VAT: 22 %

Cena Netto: 459.02 PLN

Ostatnia Aktualizacja: 31.07.2005 20:11

wczoraj pewnie dodali ale juz nowsza cena o 20 zl wieksza :> dzowniles i sie pytales mowili ze nie ma czy jak? ja musze zadzwonic bo nie mam ochoty czekac 2 tygodnie niech oddadza kase i sie wypchaja :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI LanParty NF4 Ultra-D s939

Cena Brutto: 560 PLN

Podatek VAT: 22 %

Cena Netto: 459.02 PLN

Ostatnia Aktualizacja: 31.07.2005 20:11

wczoraj pewnie dodali ale juz nowsza cena o 20 zl wieksza :> dzowniles i sie pytales mowili ze nie ma czy jak? ja musze zadzwonic bo nie mam ochoty czekac 2 tygodnie niech oddadza kase i sie wypchaja :>

1575377[/snapback]

dzowniłem, nie miła pani powiedziała, że najwcześniej w piątek będą B)

narazie 4speed ma mieć tą płytę najwcześniej dziś/jutro

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniepokoiles mnie troche zadzwonilem czekalem 3 minuty po czym Pani powiedziala ze za 10-15 minut do mnie oddzwoni.... mam nadzieje ze mi wysla dzisiaj albo juz wyslali i najpozniej wsrode bedzie WRRRRR  :mur:

1575391[/snapback]

wątpie by Ci posłali, chyba, że cegłe :lol:

ale być może zeszło im to co pod klientów, a teraz czekają na dostawe dla następnych <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wątpiliwe czy na tej mobo da się wyczesać coś wiecej z proca i pamięci :) chyba juz max został osiagniety na LP NF4

1575132[/snapback]

Też szczerze wątpię aby nowa rewizja mobo pozwoliła na jeszcze większe wykręcenie CPU/Mem. Gdyż obecnie osiągane zegary i tak są na granicy możliwości sprzętu, ale zawsze mogą poprawić coś w kwestii „wybrzydzania” w pamięciach oczywiście przy założeniu że winowajcą była DFI NF4 pierwsza wersja a nie kontroler w CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos wyjasnic pewna rzecz, mianowicie:

Z tydzien temu kupilem u PITera selekta venice na 2.7GHz i mam problem, ilekroc nie wloze pamiatek (takie jak w sigu) w zolte czy pomaranczowe sloty to zalapuje blue screeny albo winda w ogole sie nie laduje.

Zmiana biosow nic nie daje, a jak jedna kosc wloze do pomaranczowego czy zoltego to dziala bez problemow na 2.7. Nie jestem pewien ale na winchesterze tak sie nie dzialo chyba.

No i kupilem dzisiaj Freezera zeby kosci przelozyc do pomaranczowych, bo wczesniej pentagram mi to uniemozliwial, myslalem ze to pomoze, a tu takie wielkie G...o

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa, tylko to zadna rewelka, przeciez 490MHz to nic, wczeniej sychro z winniem na 520 lataly i nie bylo problemu w zoltych, teraz tez na poprzedniej instalce windy troche chodzily w zoltych bez problemu, a po formacie, przy instalce windy zaczelo sie sypac wszystko... :mur:

EDIT

Wlasnie tak sobie przelozylem z powrotem obie w zolte (co mi szkodzilo :) ) i sie podniosl bez problemu, nie rozumiem tylko czemu podczas instalki tyle sie dzialo. Ogolnie moze bedzie dobrze.

Az sie boje winde kiedys znowu instalowac :D

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze mi ktos z Was powiedziec cos wiecej o tej plytce?

Dołączona grafika

...to DFI NF4-DAGF

Znalazlem jej recenzje - HardWare Asylum...

Jak latwo wyczytac z ww. recki wynika, iz plytka posiada rownie wysoki potencjal OC jak pozostale plytki DFI NF4, przy czym TA CENA (w komputroniku kosztuje 388 PLN)... Dla szukajacych rozwiazan non-SLi to chyba niezle wyjscie... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stala sie rzecz straszna :sad: Chyba padl moj procesor albo plyta...

Wczoraj wieczorem troche bawilem sie ustawieniami w biosie, dalem 8x365htt 1.550V, save&exit i... komp nie wstal :?

Teraz jak go zalanczam to zaczynaja sie tylko krecic wiatraki... Na plycie pala sie te 4 czerwone diody w lewym dolnym rogu i led od ram. Robilem oczywiscie clear cmosa.

Ma ktos jakies pomysly na to co moge jeszcze zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stala sie rzecz straszna :sad:  Chyba padl moj procesor albo plyta...

Wczoraj wieczorem troche bawilem sie ustawieniami w biosie, dalem 8x365htt 1.550V, save&exit i... komp nie wstal :? 

Teraz jak go zalanczam to zaczynaja sie tylko krecic wiatraki... Na plycie pala sie te 4 czerwone diody w lewym dolnym rogu i led od ram. Robilem oczywiscie clear cmosa.

Ma ktos jakies pomysly na to co moge jeszcze zrobic?

Siuwarowi "poleciał" proc w podobnych chyba okolicznościach: http://217.172.39.212/~forum/index.php?sho...=121336&st=2612

Wysokie htt przy mnożniku x8 to zły pomysł? :? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie :mur: Moj proc padl w calkiem podobnych okolicznosciach jak ten od Siuwara. Kurde, ale jestem zly! Taki fajny procek byl...

Trzeba oddac na gwarancje :)

@robot

Safebot? Na czym to dokladnie polega bo nigdzie nie moge znalezc.

Edytowane przez Tomwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...