Daemonhunter Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Taka drobna uwaga: jakim cudem chcesz zmienić mnożnik w A64 3000+ na 11??? Przecież masz tylko możliwość zmiany w dół... 1520688[/snapback] Oj faktycznie lama ze mnie. Uwierzyłem instrukcji płyty, w której jest napisane, że jeśli mnożnika nie da się zmienić, to po prostu takiej wartości w BIOSie nie będzie. Inna sprawa, że albo trafił mi się badziewny egzemplarz proca albo to płyta jest tak denna ale 2000MHz to jest max tego, z czym ta konfiguracja chce mi działać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2-d2 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam. Kolega ma płytę GA k8ns i taki problem - po jakims czasie użytkowania kompa kontroler ide przełącza się z U.D.M.A na PIO i komp się muli , tzn. napęd dvd się muli. Czy zmiana biosu może pomóc ( kolega ma obecnie f 10 ) ? 1501932[/snapback] to, zdaje się, problem nie tego modelu płyty, a ogólnie chipsetów nforce. miałem dokładnie to samo z kilkoma modelami płyt na nf2. gdy do kontrolera podłaczone były 2 urządzenia (nagrywarka i zwykły czytnik np.) po pewnym czasie jedno, albo oba zaczynały pracować w trybie pio. początkowo rozwiazywałem sprawę po prostu zamieniając tryb pracy urządzeń z mastera na slave'a i odwrotnie. było to irytujące dość, bo trzeba było otwierać kompy i przekładać zworki. czyniłem tak do czasu aż nie wyszła w końcu wersja sterów do nforce'a która załatwiała problem (2.6 bodajże). o ile dobrze pamiętam problem wynika ze specyfiki xp-ka który stale monitoruje pracę kontrolera i rejestruje błędy (lub zachowania, które uważa za błędy). po iluś tam potencjalnych błędach automatycznie przełącza tryb jego racy na pio. szczerze mówiąc nie jestem na 100% pewny jak to wygląda w przypadku nf3, bo dopiero wczoraj złożyłem pierwszego kompa na płytce z tym chipem, ale podobienstwo zachowań nie jest chyba przypadkowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Czy komuś z was udało się zmusić tą płytę do współpracy ze Speedfanem? To znaczy chodzi mi o redukcję obrotów boxowego wiatraka do CPU, który normalnie ma u mnie bardzo duże obroty - 3900 w Idle i 5500 pod obciążeniem. Bardzo to niestety hałasuje. Speedfan pokazuje niby że próbuje obniżać obroty, ale nic takiego się nie dzieje. Co z tego że procek jest ładnie chłodzony i temperaturki ma niskie, jak hałas jest chwilami nie do wytrzymania. A może znacie inne dobre programy zarządzające wiatrakiem od CPU? Wczoraj uaktualniłem BIOS do najnowszego F13 ale nic to nie zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 witojcie Ktos tam wczesnij pisal ze nie mozna na K8NS mierzyc temperatur poprzez MBM5 i ze jedynie dobrze dziala easytune4.... zgadza sie ze nie ma gotowego konfiga dla tej plyty,ale przeciz wszystko moza recznie ustawic co do kostek 2x512MB .....tymczasowo mam hynixy z mojej glownej maszyny w tym gigaszicie i na najnowszm biosie F13,po obsadzeniu bankow 2 i 3 wszystko chodzi slicznie (na slotach 1 i 3 zaliczalem zwisy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 każdy narzeka na tą płyte ja wyciagnołem narazie 310htt patrz tu zaliczyłem zwis przy 330mhz wiec skonczyłem przy 310mhz może poleci wiecej niż 310mhz ale mi sie nie chciało sie bawić ale chyba dobry wynik uzyskałem narazie synchronicznie wyciagnołem 260mhz cl3-3-4-3-7 1T 2.5v pamieci tccc na athlonie 2800+ przy 1.5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 witam, skałdam teraz (dokłądnie teraz) zestawik na sempie 2600 i owej płycie, powiedzcie mi czy semp ma mozliwosc zmiany mnoznika w doł? bo nie wiem czy przy htt 300, płyta nie wyrabia czy proc aha i jaki jest najlepszy bios (obecnie mam f11) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 26000 i 2800 mają stały mnoznik :? Dla tej płytki htt300 to wcale nie szczyt możliwości. Pobaw sie dzielnikami itp..mozę np. pamięci nie wyrabiają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 oj musza wyrabiac, bo nawet na 100 je ustawiałem, wydaje mi sie ze cos w biosie musi byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 zmien bios na f12 lub f13 (u mnie tez byly problemy na starym biosie)teraz jest lepiej ale nie powem, ze super, bo np. jak ustawie pamieci(czasy) na manual i poprzestawiam to ustawienia sa zachowane do wylaczenia komputera.Po wylaczeniu plyta sama ustawie czasy pamieci automatycznie przy ponownym wlaczeniu wiec troche lipa:((, a co do htt to u mnie smiga nawet na 325 wiec pod tym wzgledem super:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 no płyta ma dziwne kaprysy, teraz jade bez problemy prime na htt280, a wtedy nawet przy 260 miała jakies problemy, jakies dziwne problemy z napieciami mam, po zwiekszeniu gorzej chodzi, musze to dupstwo na chopie zmienic na zalmanka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Chcaielm sie spytac jaki bios jest najlepszy na GA-K8NS, bo widze ze chwalicie tego f6 Edytowane 5 Lipca 2005 przez aBuSaJe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 dziwne rzeczy mi sie dzieja, stabilne hht, tylko przy mznoniku x3, a przy x2, x1 [gluteus maximus] zimna, dodatkowo po zainstalowaniu sterów do mobo, jak włozy cd do napedu, zwis system, tzn freez wyciagne płyte i za chwilke znowu działa syste,, nei czaje, sprubuje innych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urk Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 dziwne rzeczy mi sie dzieja, stabilne hht, tylko przy mznoniku x3, a przy x2, x1 [gluteus maximus] zimna, dodatkowo po zainstalowaniu sterów do mobo, jak włozy cd do napedu, zwis system, tzn freez wyciagne płyte i za chwilke znowu działa syste,, nei czaje, sprubuje innych sterów. 1530424[/snapback] Z tym cd miałem tak samo pomaga wyłączenie dma dla cdromu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Chcialem sie spytac czy ta plyta ma single BIOS czy dual BIOS na sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Back Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Duala ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Duala ma 1534227[/snapback] to dziwne bo moja nie :] wlasnie testuje TT Tower'a na tym :] no i do czego moze sie przydac chlodzonko z R9800SE Edytowane 7 Lipca 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 No wlasnie na pudelku pisze ze jest dual bios a tu haps jest jeden :/ a czym najlepiej fleshowac plyte tym @BIOS czy Q-FLASH biorac pod uwage ze chcial bym wgrac starszego biosa np. F6 ( i odrazu pytm sie czy ktos go nie ma ) ale oczywiscie i nowszego jak by cos nie gralo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 płyta nie ma dual biosa, ale jakos nie widze w tym minusu dla płyty, przeciez ona grosze kosztuje, dąłem wiecej za itel 2.8 na lga do pierwszego kompa niz za płyte i smepa 2600, któy no nei ma co ukrywac jest słaby aha dowoltowaliscie magistrale htt, jesli tak to do ilu i cyz cos wam to daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitx1 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 witam wszystkich mam mały problem mój kumpel ma ta płyte i zaczął bawic sie w oc potem zacząl pojawiac sie taki komunikat ''please press delete key before over clock and into cmos'' i nic nie da sie zrobic cos jakby klawiatura nie działała zaden klawisz nie działa nie moge wejsc do biosu reset biosa tez nie pomaga procek to sempron 2600 pamieci to 1x 512 twinmos grafika gigabyte gf 6600 zasilacz antec 350W pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 wez byle jaka zworke, moze byc z innej płyty i załuz na clear cmos i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 czy ma ktos biosa f6 do tej plyty czy nie ?? :/ i czym lepiej fleshowac @bios czy q-flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 tez teog nie wiem, czy to jest bezpieczne moze kots odpowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 ja flasciach!e poprzez @bios i nie mialem z tym problemow ...dla bezpieczenistwa biosy zmieniajcie na nie podkrecanych maszynach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 a tym @bios moge wgraz biosa z pliku czy tylko przez neta moge ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitx1 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Janeks masz browara wkońcu ruszył ale dziwne bo wyciągalem baterie i dalej było to samo dzisiaj sie dopiero dowiedziałem ze jak sie bawił w oc to zmienił od razu fsb z 200 na 400 i ustawił mu chyba największe napiecie dziwne ze ożył?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Witam! Czy na tej płycie (GA-K8NS) w wersji dla socket 939 możliwe jest obrócenie koszyczka z zapinkami dla coolera? Chciałbym zainstalować na niej Arctic Freezera 64 ale z tego co widzę mogę go ustawić tak, że wentylatorek dmucha albo w stronę zasilacza, albo w stronę AGP, a wolałbym żeby dmuchał w stronę tylnej ścianki obudowy, w stronę wentylatorka wyciągającego ciepłe powietrze z obudowy. Czy ktoś bawił się w odkręcanie rzeczonego koszyczka ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 aBuSaJe to jest obojetnie, choc ja czuje sie bezpieczniej, sciagsz go najpierw sam i pozniej z dysku dajesz, najlepiej powyłaczyac, programy działajace w tle a w biosie daj na load optimized defauts Vip--> czy zmienienie biosu z f11 na inny zwieszkyc moze htt? szkoda ze te smeoy 2600/2800 nie obsługuja c'n'c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBuSaJe Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 spoko a z dysku to tym @BIOS da sie update'owac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Zmiast prowadzić jałowej dyskusji może ktoś sprawdzilby mozliwości HTT tejże płyty (ktos kto ma Athlona 64 oczywiscie) . Bo nie wiem czy mam szukać Vmoda czy procek mnie trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Opson6667 na jakim napiecu pracuje Twoj procek przy 2800MHz. BTW ja jak mialem K8NS nie moglem przekroczyc HTT328 :| jedynie clockgenem pocisnolem na 335 :/ a u ciebie HTT350 ladnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...