PMichalak Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jeśli chcesz do muzyki zakup np. Altec Lansing FX5021. Głośniki 5.1 + muzyka = pomyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Właśnie. Altec jest lepszy niż Creative i Logitech razem wzięte. Tylko że marketing robi swoje i ludzie myślą jakie to Log i Crety są cudowne..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) nom jednak 2.1 w 100%, tylko tak Logitech Z-2300 z allegro z przesyłką 508zł albo Altec Leasing FX6021 za 660zł u mnie w mieście w sklepie. Boję się dopłacać te 150zł na te Alteci. Logitech wiem jak gra i mi pasuje w 100% , a altec jedna wielka niewiadoma i cena logitecha mi sie bardziej usmiecha, kolejne 150zł to sporo. No chyba ze różnica jakości jest pierunująca :) az sobie piwo otworze to moze szybciej sie zdecyduje które :) [sory panowie że tak zamulam, naprawde jestem niezdecydowany które:) ] Bo to jest tak mi sie uwidziały wogóle taki zestaw 5.1 kolumn z amplitunerem za 2200zł ale bez sensu kupic bo teraz mi taki nie potrzebny i nie mam gdzie w pokoju trzymać, ponieważ jeszcze studiuję. Sprzedałem G500 bo mi jakosc w mp3 wokalu nie odpowiadała.. Logitech juz mi sie podoba jak gra :) no i owszem zawsze mozna doplacic do Altec.a ale pytanie czy jest sens.. bo jeśli różnica jest niewielka to ja wole wydać jak najmniej i kupić Logitecha za 508zł niż dokładać do alteca za 660zł. Ale jesli roznica jakosci ma być pierunująca to rzeczywiscie lepiej sie szarpnac raz a podobnie. [jesli ktos z uzytkownikow tutaj posiada te glosniki albo wiecie kto je posiada to napiszcie mi na pw. a ja do tych osób sie odezwe i napisze z poradą] Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez moron' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja się boje Logitecha i Creative'a więc Ci nie powiem które lepsze ale z tego co czytałem Alteci są dużo bardziej neutralne. FX5021 są tańsze od Logiego i zapewne także lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) mi sie nawet bardziej FX5021 podobaja :P tylko ze nie da rady ich dostać.. tylko nowszy model FX6021.. chyba że masz namiar na FX5021 gdzie je dostane :) to się nim podziel , szukalem ale tylko dojscia do FX6021 są.. (ps. czemu sie boisz logitechow i creative? ja caly czas mowie o zestawach only THX a nie pierdziawkach z nizszej polki creative i logitech..) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez moron' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Wez nie wspominaj o tym THX - w przypadku glosnikow komputerowych te cefryfikaty sa tyle warte co zeszloroczny snieg. Poczytaj wogole co to jest THX, potem uzyj mozgownicy... a nie lykasz kazdy marketingowy belkot :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) nie wazne czy reprezentuja THX czy nie :P zastosowalem okreslenie tego emblematu w celu oddzielenia w wypowiedzi seri X logiego i nizszych modeli seri Z oraz Creativa Inspire od tego co mnie interesuje. Niewazne. Narwany jesteś Paolo jakiś. (z całym szacunkiem) Ps. Dzieki wszystkim za pomoc kupie chyba Z-2300 , jeśli na Altec mnie naleci i jeśli je bym kupił to napewno umieszcze tu recke jako taką i galerie zdjęć. A jesli Z-2300 to nie ma takiej potrzeby bo każdy zna te glośniki. Pozdrawiam :) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez moron' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) No sorry ale tylko kompletna lama wybierze Z-2300 zamiast FX6021.....Dobrze że to nie jest moja kasa więc rób jak uważasz. Żebyś tylko przypadkiem później nie żałował jak usłyszysz u kogoś FX6021. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hmm ja brałbym Altec'a, może też jestem oszołomiony marketingiem... ale zdaje mi się, że Altec to "trochę" lepsza firma od Logitecha. A od brzmienia takich, np. Creative MegaWorks 5.1 wolę swoje kolumny dwu-drożne z wieży Sony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) ale zdaje mi się, że Altec to "trochę" lepsza firma od LogitechaCzy "lepsza" w ogóle to bym polemizował. Co prawda wspominane modele owszem, są bardzo dobre - niezaprzeczalnie lepsze. Jednak nie zmienia to faktu, że poza tymi kilkoma topowymi Altec produkuje całą masę kiepskich tanich bzyczków. Na naszym polskim rynku producent ten jest nadal nieco egzotyczny, jednak na przykład w Stanach Zjednoczonych ten sprzęt jest równie popularny jak Creative i Logitech. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez PSYLO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam, Sprawa wygląda następująco - ze 2 lata temu kupiłem(oj głupi byłem, głupi) tani zestaw głośników 5.1 i teraz chciałbym naprawić błąd kupując zestaw 2.0 lub 2.1 w cenie do 200 zł. Przeznaczenie muzyka/filmy i trochę(raczej mało)( gry. Słucham mocnego rocka i nie wyobrażam sobie tego bez niskich tonów. Widzę, że polecacie na każdym kroku Geniusy 1250X. Jak dla mnie to "trochę" za duże, czy model 1100X będzie grał równie dobrze? Zaznaczam, że nie potrzebuje ogromnej mocy a design 1100X bardziej mi przypada do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 .... czy model 1100X będzie grał równie dobrze? ....Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A może wytłumaczysz mi dlaczego nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 4" głośniki = bardzo mało basu - też wątpię aby były tak liniowe jak 1250X - mam powody tak sądzić bo model 1250 jest już duuużo gorszy od 1250X pod względem liniowości. Liniowość 1250X mieści się swobodnie w zakresie +- 4dB a w 1250 jest to ( zakres górny ) +- 12dB :lol: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 po 1 to nie śmiać się bo nie każdy ma do wydania pare stówek na głosniki .. po 2 próbowałem się przekopać przez temat ale wszędzie ceny mnie przyprawiaja o dreszcze i stąd moje pytanko do znawców tematu: jakie najlepszy zestawik 2.1 tak do 80 no max 100PLN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 po 1 to nie śmiać się bo nie każdy ma do wydania pare stówek na głosniki .. po 2 próbowałem się przekopać przez temat ale wszędzie ceny mnie przyprawiaja o dreszcze i stąd moje pytanko do znawców tematu: jakie najlepszy zestawik 2.1 tak do 80 no max 100PLN ? Znajdź w domu coś niepotrzebnego o wartości 50 PLN, sprzedaj to na allegro i kup Genius 1250X. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Niestety, to chyba jedyne rozsądne wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 max 100zł , nie ma głosników w tej cenie ..??! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eladril Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) hej, mam przeczucie że trafiłem do złego wątku, ale.. czy ktoś mógłby mi doradzić głośniki do max 200zł? kupuje cały komputer, i tyle właśnie chce przeznaczyć na głośniki. czy ma być to 2.1, 5.1 czy 123.1 to nie wiem, doradźcie mi coś :) mam nadzieje na subiektywne opinie, a nie 'uuu, do 500zł nic ciekawego nie dostaniesz'.. z góry dzięki ; ) ps jak do nich koniecznie bedzie trzeba dokupić jakąś karte aby wykorzystać ich potencjał, to prosze o napisanie jaką. dlaczego czuje że trafiłem do złego wątku? bo wypowiadają się tu (jak widze) w większości sami "experci", a ja mam do kupienia jeszcze inne części i nie mam czasu ani ochoty zastanawiać się długo co by tu wybrać ;) z drugiej strony jednak są to pieniądze zarobione przeze mnie w wakacje, i długo następnych nie dostane, więc chce je wydać jak najlepiej. pzdr. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Eladril Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy masz już jakąś kartę dźwiękową ? ( jeśli tak napisz dokładny model ) Genius SP-HF1250X, Genius SP-HF1250X i... Genius SP-HF1250X.- nawet nie pisałem bo to oczywiste :wink: Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Genius SP-HF1250X, Genius SP-HF1250X i... Genius SP-HF1250X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eladril Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 niestety tu gdzie kupuje (we Włoszech) nie ich absolutnie nigdzie, ba, nawet na google.it znajduje jedna marna stronke pod hasłem 'Genius SP-HF1250X' .. na ceneo jest też tylko jeden wynik, ale z Polski przecież kupować nie będę. i czemu tylko 2.0? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Trafiłeś do samego epicentrum, hard-core dyskusji na ten temat. Wolisz dobre komputerowe 2.0 czy badziewne 2.1, 5.1 ? We Włoszech to w ogóle dziwnie z tym sprzętem. Makaroniarze to prości ludzie, chyba specjalnie się nie interesują tym biorą co leży w sklepie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Acha, miałem też Geniusy HF1250X, moja opinia na ich temat jest taka: jesli słuchasz głosno muzyki te głosniki są dla Ciebie, ale pamietaj ze przy cichym słuchaniu sie nie sprawdzają :( czasami sobie siedziałem poźnym wieczorem przed kompem słuchając mptrójek i była straszna kupa, przy cichym odsłuchu głosniki nie mają zadnej dynamiki, dzwiek jest płytki, płaski, dopiero jak sie przekreci lekko w prawo wtedy pokazują pazur, no ale nie zawsze sie tak da, nie zawsze sie chce słuchac głosno i dlatego sprzet wymienilem. Chciałbym usłyszeć (przeczytać) opinie innych użytkowników na ten temat. Mam zamiar kupić te głośniki a myślę, że częściej będę słuchał cicho niż głośno. Może to kwestia karty dźwiękowej? Czy ktoś mógłby zaprzeczyć/potwierdzić tą informację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Chciałbym usłyszeć (przeczytać) opinie innych użytkowników na ten temat. Mam zamiar kupić te głośniki a myślę, że częściej będę słuchał cicho niż głośno. Może to kwestia karty dźwiękowej? Czy ktoś mógłby zaprzeczyć/potwierdzić tą informację? podlaczam sie do pytania. czy jesli glosne sluchanie stanowi ok 15-20% ogolnego czasu korzystania z glosnikow nie zawiode sie na nich? i drugie pytanie dot. rowniez hf1250x: czy istnieja dwie wersje kolorystyczne drewna? sugeruje sie jedynie fotami na allegro i to bardziej czerwone (bordowe?) drewno pasowaloby mi super do mebelkow, ale wszedzie sa w tym drugim odcieniu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy ten zestaw Głośniki 5.1 Q-Line SAPHIRE QL-697 jest cokolwiek wart?? Tak sobie przeglądam z ciekawości bo mógłbym w końcu zmienić moje 2.1 Yamade (:P) na coś bardziej przestrzennego. Ale chłamu też kupić nie chce (sic!). Ewentualnie jakby było coś nieco droższego i lepszego to jestem otwarty na propozycje. Albo to? Altec Lansing 151i. Widzę, że chwalicie firmę... albo może coś z tego (wszystko z komputronika): - Creative SoundWorks SBS-580 5.1 BOX - Creative Inspire T5900 5.1 retail - Labtec Arena 685 - Logitech OEM S500 - Modecom 5.1 - MC - 5020 - Modecom 5.1 - MC - AV2810 - Modecom 5.1 - MC - 5020 - Modecom 5.1 - MC - AV2006 - Creative Inspire T6100 5.1 retail - Logitech X-530 - Głośniki 5.1 Q-Line JADE QL-698 - Modecom 5.1 - MC - 5030 - Modecom 5.1 - MC - 5030 One są do 300,- Czy to w ogóle ma ręce i nogi czy taka zamiana to zamiana siekierki na kijek? Moc całego mojego zestawu, oczywiście ta PMPO = 680W z tego co pamiętam. Głośniki grają ładnie, ale nie mam porównania do niczego lepszego (za to wszystkie noname itp. jakie mają koledzy się chowają). Edit: W sumie to znalazłem Geniusy Home Theater 5.1 i chyba nie skuszę się na inne, tylko dozbieram i zakupie ewentualnie te. ;-) No, chyba, że coś innego jeszcze doradzicie. Szkoda, że tych GHT nie ma w wersji black. :( Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez John M. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Wszelki badziew produkowany przez Modecoma odpuść sobie od razu. Podobnie i firmy-krzaki typu wspomniany "Q-Line". Tanie zestawy Altec'a też są do niczego... Z tego co wymieniłeś najlepszym wyborem będzie IMHO Logitech X-530. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 No już za dużo tego czytania bo doczytałem, że te Geniusy też nie są takie super cacy - ale to do wszystkiego można się tak przyczepić. Chyba jeszcze się wstrzymam - w sumie moje 2+1 nie jest takie złe, dają radę od dawna, tylko obawiam się, że omija mnie coś fajnego - ten przestrzenny dźwięk. Z drugiej strony czytałem wypowiedzi, że do muzyki 5+1 mija się z celem i lepiej solidne 2+1 kupić. I tak nie miałbym jak rozlokować 5+1 na razie, musiałbym to jeszcze obmyślić. Dzięki za komentarz Psylo. Te X530 to był mój faworyt dopóki nie przeczytałem o tych Geniusach właśnie. ;) Póki co zakładam Sennheiserki i lecę na seans filmowy. :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Z drugiej strony czytałem wypowiedzi, że do muzyki 5+1 mija się z celem i lepiej solidne 2+1 kupić.Do muzyki to raczej 2.0 a nie 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...