BezbronnyPL Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Te screeny mają prezentować next-genową grę?Pominę je milczeniem.Choć grywalność pewnie kilkukrotnie przewyższa oprawę. Co do startu SONY.Rzucili na rynek 500(400?)tys.konsol i to ma być premiera?Ja bym to raczej nazwał publicznymi beta-testami. No, ale dzięki kolegom z US i Japonii jest szansa ,że w EU będzie sprzedawany dopracowany produkt,pytanie tylko ile Europa będzie czekać i czy czasem znowu nie będzie obsuwy... Panowie w wywiadzie twierdzą że wykorzystali zaledwie 20% mocy konsoli,to na co poszła reszta?Zamieniona po prostu w ciepło?W takich wywiadach developerzy zawsze zapewniają o cudach,tymczasem czas i gracze weryfikują jak jest naprawdę.Jakichś czas temu ,czytałem wywiad z twórcami Fall of Man.Wypisz wymaluj- podobna gadka-jakie to super możliwości daje im PS3,szkoda tylko ,że ich gra pomimo szumnych zapewnień, zdobyła gorsze oceny niż koronny tytuł startowy X360 call of Duty2(nie porównuje GoW bo to nie tytuł startowy). wyszła poprawna gra-ale żaden szczękoopad,brak tzw.efektu WOW. Dla mnie PS3 z czarnego konia rynku konsol zmieniła się w marudera. Jak to ujął jeden z komentatorów-"to nie PS3 trafiło rok póżniej na rynek,tylko SONY tyle spóźniło się na imprezę".Bowiem po raz chyba pierwszy w historii ,konsola nie dysponuje grafiką przewyższającą PC.Do tej pory, to PC musial gonić konsole,i zawsze ten element(grafika) wywoływał zazdrość "pececiarzy".Tymczasem SONY zerwało z tą "tradycją" i zaserwowało nie najnowszy chip ,który na PC można by nazwać może nie przestarzałym,ale na pewno nie nowoczesnym i szybkim.Pozostaje mieć nadzieję ,że PS3 przyciągnie najlepszych devów-i gry będą godnie się prezentować,lub reprezentować niebotyczny gamplay -bo tylko tak SONY może odzyskać zaufanie graczy(pomijam funboy-ów). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Z tym Tekkenem to mogli dać sobie siana. Przecież można giere odpalić z PS2. Jedyna różnica to rozdziałka. Ehh. Co za typy. Czekam na prawdziwą bijatykę NextGen a nie stare kotlety w HD! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Tekken 5 HD DARK RESURRECTION żal dla grafy, po co Sony robi konwersje z "innych platform", przecież mieli tyle czasu na zrobienie pełnoprawnej gry Z tym Tekkenem to mogli dać sobie siana. Przecież można giere odpalić z PS2. Jedyna różnica to rozdziałka. Ehh. Co za typy. Czekam na prawdziwą bijatykę NextGen a nie stare kotlety w HD! :D Panowie, prosze was - nie piszcie o czyms czym sie nie interesujecie. Raz, ze to iż zrobili konwersje z PSP wcale nie oznacze ze zrezygnowali z duzego nowego projektu stworzenia pełnoprawnej gry. Dwa, podobno ma byc ten tekken tylko do sciagniecia z Store'a tak samo jak GT HD i ma byc podobno po jakiejś symbolicznej cenie i trzy, co najwazniejsze, czyli odpowiedz na wasze pytanie "po co?" - DR to obecnie najlepszy tekken wszech czasow. To nie jest tekken 5 + 2 postacie. To jest praktycznie nowa część jesli chodzi o wyważenie postaci, poprawione bugi itd. Najlepsza część. Wam to duzo nie mowi, ale dla fanow tej gry (których są całe rzesze) to jest ogromnie ważna i cholernie miła wiadomosc. DR królował na automatach i praktycznie tylko na nich sie gra i rozgrywalo mecze czy sparingi miedzy sobą. Teraz w koncu bedzie to mozna robic w domu tak jak z T5, bo wszyscy chcieli miec DR'a na duzych platformach, gdyż niby jest na PSP, ale na takim ekranie nie dało sie robic np. turniejow i pozatym krzyżak jest na tyle zwalony w tej konsolce, ze utrudnia rozgrywke (niektorzy nawet rozkrecali konsole by sobie go samemu polepszyc, nakladki jakies stosowali itp) wiec info ze T5 DR udezy na PS3 to bardzo dobre info. Znowu niektorzy narzekają, ze dostaniemy wiecej dobrego softu zamiast go nie dostać wcale i ze miliony ludzi bedzie uszczesliwonych. Ja tego nie czaje :huh: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 i bedzie trzeba kupowac za $ postacie go grania tak jak samochody w gthd i to wcale nie takie male pieniadze ktos to tam kiedys liczyl ze + -3k$ na auta i trasy trzebaby wydac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 i bedzie trzeba kupowac za $ postacie go grania tak jak samochody w gthd i to wcale nie takie male pieniadze ktos to tam kiedys liczyl ze + -3k$ na auta i trasy trzebaby wydacwcale nie zreszta to info o gt hd tez jest juz stare i wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia, ze czegos takiego nie bedzie. Bedzie to pewnie poprostu GT4 w HD i tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Solid, o GT:HD wiadomo już wszystko od dawna ;) Wpuszczą tylko jedną trasę w dwóch wersjach i kilka wózków. Na tym się skończy. Na dniach. Następne GT będzie w wersji 5. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Malsumis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 a myslalem ze pirwszym Tekkenem na ps3 bedzie Tekken6. Fajnie ze bedzie DR na duzych ekranach, ale szkoda ze nie na ps2 bo liczylem, ze ta platforma jeszcze sie zalapie na DR... ale sie przeliczyłem. Wydaje mi się ze Sony ratuje sie tym Tekkenem, bo pewnie do premiery T6 jest jeszcze troche czasu i aby proprawic sprzedaz konsoli wydaje odpicowany DR, bo przeciez jak to ma jeszcze do tej pory nie byc najlepszej bijatyki ktora się zawsze kojazyla z konsolami Sony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Bezbronny.pl-jak najbardziej popieram co do konwersjii "Tekkena" to jest dla mnie zwykla zapchaj-dziura , wydaje mi sie rowniez ze proces produkcji gier na ps3 jest sporo dluzszy niz np.x360-czego efektem sa takie wlasnie "produkcje" jak wspomniany "Tekken" ktory ma zapelnic luke w grach do momentu pojawienia sie prawdziwych nowosci. Solid-jakos dlugo dlubia przy GT4 w HD!-zastanawiam co moze powodowac tak dlugie opoznienia tego tytulu,zwazywszy na to ze to port i zapowiadane mozliwosci ps3, to ten tytul powinien ukazac sie na starcie konsoli bez zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Panowie, prosze was - nie piszcie o czyms czym sie nie interesujecie. blablabla zabraniasz mi ?? napisałem tylko, że Sony olewa swoich klientów i wypuszcza odgrzane kotlety zamiast wydawać "pełnoprawne gry" i co na tekkena 6 przyjdzie nam czekać tak jak ma to miejsce z GT do 2008 roku ?? przepraszam postoję wraz z przyjściem PS3 miała się rozpocząć nowa era "fotorealistycznej" rozgrywki, a co dostajemy od Sony stare gry w wyższej rozdziałce panowie gdzie jest ta moc PS3 ?? zaraz pewnie FANBOYE Sony(luki, solid) odezwą się , przecież programiści jeszcze nie oswoili się ze sprzętem dajmy im trochę czasu rozumiem to, ale dlaczego taki RR6 prezentuje się lepiej od swojego młodszego brata RR7 takich tytułów jest więcej (gamespot) praktycznie każda gra wygląda ładniej/działa szybciej na x0 dlaczego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Cavarr Wydaje mi się ,że gry na x0 rzeczywiście wyglądają lepiej niż na Playstation3 chyba ze względu ,że Sony jednak dość dużo spoźniło się z konsolą i przez to programiści niemieli wystarczająco czasu ,żeby dopracować gre ,a wiadomo ,że Sony bardzo zależało na tym ,żeby gry pojawiły się jak najszybciej w momencie debiutu konsoli , żeby ludzie mieli w co grać. Wydaje mi się ,że należy jednak troche poczekać. Zresztą pierwsze gry na x0 też nie robiły wrażenia. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Solid-jakos dlugo dlubia przy GT4 w HD!-zastanawiam co moze powodowac tak dlugie opoznienia tego tytulu,zwazywszy na to ze to port i zapowiadane mozliwosci ps3, to ten tytul powinien ukazac sie na starcie konsoli bez zadnych problemowtak na marginesie GT:HD wychodzi na dniach. Jak już pisałem z jedną trasą i paroma wózkami i będzie całkowicie za darmo do pobrania z PSStore(albo i już jest) Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Malsumis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) IGN.com Blu-ray Sony's Downfall? Consumers believed to have negative view of new media. by Hilary Goldstein December 7, 2006 - It isn't cheap to produce a console that plays Blu-ray discs. Sony's PS3 costs more than $800 to produce, with cosnumers charged $600 for the new system. That's $200 more than PS3's nearest competitor, Microsoft's Xbox 360. Sony is banking on consumers' desire for the new Blu-ray player to overcome concerns over the hefty price tag. That could prove to be a dangerous gamble on Sony's part. Yankee Group analyst Michael Goodman told Reuters that "Blu-ray is adding $150 to $200 to the [cost of PS3]. They've created something that is not for today's market. It's not a market driver, it's only driving the price higher." Trend-watcher Cymfony surveyed 18,000 blog posts and message boards and discovered that positive Internet discussions about HD-DVD were 46% higher than for Blu-ray. "Negative Blu-ray conversation indicated a lack of consumer trust in Sony, as well as gamer displeasure with selling Blu-ray in association with PlayStation 3," Cymphony's Jim Nail told Reuters. Sony has displayed no public concerns about Blu-ray. Many people bought the PS2 specifically for its DVD playback capabilities, so it is possible the PS3 will see great success if consumers choose Blu-ray over HD-DVD. "The likelihood of people using PS3s as DVD players is significant, particularly when you're talking about millions of consoles Sony expects to sell," Andy Parsons, a spokesman for the Blu-ray Disc Association said. "Blu-ray's here to stay." Wydaje mi się ,że gry na x0 rzeczywiście wyglądają lepiej niż na Playstation3 chyba ze względu ,że Sony jednak dość dużo spoźniło się z konsolą i przez to programiści niemieli wystarczająco czasu ,żeby dopracować gre ,a wiadomo ,że Sony bardzo zależało na tym ,żeby gry pojawiły się jak najszybciej w momencie debiutu konsoli , żeby ludzie mieli w co grać. Wydaje mi się ,że należy jednak troche poczekać. Zresztą pierwsze gry na x0 też nie robiły wrażenia. ;-) zapominasz ze wedlug zapenien sony,ps3 mialo miazdzyc od poczatku do konca a nie w wyznaczonym czasie. Sony samo sobie zgotowalo taki los-ze teraz gracze oczekuja wiecej i domagaja sie spelnienia tych obietnic,bo przeciez ps3 to jedyna prawdziwa next-genowa konsola(wedlug wczesniejszych opini sony) i power powinien prezentowac kazdy tytul a nie gry 2 czy 3 generacji Oczywiscie zapewne ukaza sie fajne i ladne tytuly ale czy dzisiaj ktos moze powiedziec to samo co rok temu o wyzszosci ps3 na x360??-jak dla mnie maja ten sam poziom technologiczny a gry bede sie praktycznie roznic malymi detalami-tylko ze tak przeciez nie mialo byc ;) tak na marginesie GT:HD wychodzi na dniach. Jak już pisałem z jedną trasą i paroma wózkami i będzie całkowicie za darmo do pobrania z PSStore(albo i już jest) zobaczymy jak sie ukaze-a pozatym to takie raczej demo z mozliwoscia rozbudowy ,mam nadzieje ze nikt nie bedzie kupowal dodatkow w postaci tras czy aut, bo jak dla mnie takie zagrania pokazuja pazernosc developera ktoremu przydaloby sie utrzec nosa Edytowane 9 Grudnia 2006 przez SkyFox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 SkyFox A co ty byś mówił na miejscu Sony ?? Wiadome ,że każdy chwali sobie swój produkt ,więc do końca niemożna wierzyć firmom wypowiadającym się na temat swojego "dziecka". Przecież każdy zdrowo myślący człowiek wie ,że niemożna mieć ogromnej przewagi nad konkurencją ,bo technologia bardzo szybko idzie do przodu ,a pozatym czy Nvidia ma jakąs ogromną przewage nad ATI ? Albo Inetel nad Amd ? Nie !! Faktycznie duet Amd - ATI jest w defensywie ,ale jeszcze przed C20 to Amd rządziło tak było jest i będzie , że raz konkurencja nas wyprzedzi innym razem to my będziemy górą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) zabraniasz mi ?? napisałem tylko, że Sony olewa swoich klientów i wypuszcza odgrzane kotlety zamiast wydawać "pełnoprawne gry" i co na tekkena 6 przyjdzie nam czekać tak jak ma to miejsce z GT do 2008 roku ?? przepraszam postoję wraz z przyjściem PS3 miała się rozpocząć nowa era "fotorealistycznej" rozgrywki, a co dostajemy od Sony stare gry w wyższej rozdziałce panowie gdzie jest ta moc PS3 ?? zaraz pewnie FANBOYE Sony(luki, solid) odezwą się , przecież programiści jeszcze nie oswoili się ze sprzętem dajmy im trochę czasu rozumiem to, ale dlaczego taki RR6 prezentuje się lepiej od swojego młodszego brata RR7 takich tytułów jest więcej (gamespot) praktycznie każda gra wygląda ładniej/działa szybciej na x0 dlaczego ?? i juz jad, i juz podbijanie do osoby i wyzywanie od fanboyow czy kwitowanie wypowiedzi przez nazwanie ich "blablabla" ... zal to nie DR na PS3, tylko wlasnie taka dyskusja "na poziomie". Napisalem "NIE PISZ!" ze piszesz z wielkim oburzeniem "zabraniasz mi??" ? To wez moze jeszcze napisz do administracji, zeby dodali do regulaminu ze gdy ktos cos pozytywnego napisze o sony, to zeby odrazu dostawał range "fanboy sony", bo zauwazylem ze ostatnio to jest wrecz karane publicznym linczem -_- I nie wciskaj mi nie moich slow do ust -_-. Od dawna pisalem, ze roznica mocy miedzy PS3 a x360 bedzie procentowo conajwyzej taka jak miedzy ps2 a xbox'em. O zadnej hiper turbo super mocy wzgledem x360 nie pisalem. Widac, ze juz sie nie czyta wypowiedzi tylko sie patrzy kto je napisal i zalozenia sie wychodzi, ze tresc nie moze byc ok... Sony daje mozliwosc sciagniecia sobie dodatkowej gry, a tu narzekania. To tak jakbym ja wpadl do tematu o x360 i narzekal ze M$ daje odgrzewane kotlety do Arcade'a. Albo gadanie, ze wychodzi kotlet, czyli praktycznie gra z current'ow z tylko podbitą rozdzialka do hd. Gadacie tak jakby tych gier wyszlo przynajmniej 10, a nie wyszla narazie zadna. GT HD do sciagnieca za symboliczną kwote, T5:DR narazie w produkcji jesli by nawet kasowali to by była to jedna gra, a o PES6 na x360 w ktorym podbili rozdzialke, dodali sedziow i ucieli polowe trybow, ktory jest idelanym przykladem takiej wlasnie gry to juz nikt nie wspomina... Solid-jakos dlugo dlubia przy GT4 w HD!-zastanawiam co moze powodowac tak dlugie opoznienia tego tytulu,zwazywszy na to ze to port i zapowiadane mozliwosci ps3, to ten tytul powinien ukazac sie na starcie konsoli bez zadnych problemownie wiem, wiem za to ze polyphony to firma ktora rowno sobie przycina w ch... z graczami. Moze dlatego, ze koncowy produkt zawsze był super i to sprawialo, ze sie gracze nie odrwacali od tej firmy. Ale patrzac na durne dodatki do GT3 (jakies tokio, genewa), demo GT4 w cenie normalnej gry, przesuwanie premiery GT4, cisza na temat zapowiedzianego GT na PSP itd widac ze ta firma sobie przycina i to rowno ;P Moze im sie nie chce, moze tworzą to GT5 cale. Porzucili GT4 HD na rzecz innego projektu. Nie znam raczej tej firmy od strony innych tytułow wiec pewnie prace nad GT4 HD sie przesuwaly az wkoncu zostaly porzucone wlasnie na rzecz GT5 Edytowane 9 Grudnia 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 zobaczymy jak sie ukaze-a pozatym to takie raczej demo z mozliwoscia rozbudowy ,mam nadzieje ze nikt nie bedzie kupowal dodatkow w postaci tras czy aut, bo jak dla mnie takie zagrania pokazuja pazernosc developera ktoremu przydaloby sie utrzec nosaCzy ja pisze niewyraźnie? GT:HD już jest do zassania za free(lub drobną opłatą, whateva) z PSStore. I nie będzie rozbudowywane, bo zostało porzucone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 GT:HD już jest do zassania za free(lub drobną opłatą, whateva) z PSStore. I nie będzie rozbudowywane, bo zostało porzucone. tak to juz jest z tymi krzykaczami/fanboyami Xa.....klapki na oczy i wio za ojczyzne(microsoft?) nie wiedzac nawet na co ujadaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Czy ja pisze niewyraźnie? GT:HD już jest do zassania za free(lub drobną opłatą, whateva) z PSStore. I nie będzie rozbudowywane, bo zostało porzucone. mozesz podac linka do tego info?-bo na oficjalnej stronie ps3-usa nie mogie nigdzie znalesc tej informacji Edit-jednak sie mylisz bo wlasnie znalazlem na stronie GT ze nowe wydanie bedzie dostepne najwczesniej 24 grudnia! Blah -no i kogo nazywasz krzykaczem i dlaczego???-zmien nieco podejscie bo twoja antypatia do kazdego majacego swoje zdanie na temat ps3 az bije po oczach Luki2- i ty piszesz o kulturze!! :blink: ZA ojczyzne lizac d**e Billowi. Biedni sa, a najgorsze jest to, ze nie widza swojego fanboystwa. Pytasz o cos kulturalnie, a oni z tekstami typu: "co cie to @#$%$# obchodzi?" jestes bardzo kulturalny :lol2: :lol2: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez SkyFox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 o GT3 pisano akurat podobnie, a jakos GT4 o 80% lepiej nie wygladał. Pozatym wątpie by FNR3 wykorzystywal 20% mocy. Fakt jest jeden, ze napewno poklady mocy jeszcze są, ale tez jest inny fakt - trudno je uzyc, bo trudno sie programuje konsole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) o GT3 pisano akurat podobnie, a jakos GT4 o 80% lepiej nie wygladał. Pozatym wątpie by FNR3 wykorzystywal 20% mocy. Fakt jest jeden, ze napewno poklady mocy jeszcze są, ale tez jest inny fakt - trudno je uzyc, bo trudno sie programuje konsole. Mysle, ze tu nie chodzi tylko o grafe(napewno-nie oszukujmy sie), ale tez o fizyke i inne bzdury. Bo przeciez wyraznie jest napisane "20% mocy" czyli po prostu ogolnych mozliwosci konsoli. Do tego pewnie jako dodatkowa moc wlicza lepsza fizyke, teoretycznie staly framerate w przyszlych grach jako wykorzystanie dodatkowej mocy i uzbieraja sie procenty. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Mysle, ze tu nie chodzi tylko o grafe(napewno-nie oszukujmy sie), ale tez o fizyke i inne bzdury. Bo przeciez wyraznie jest napisane "20% mocy" czyli po prostu ogolnych mozliwosci konsoli. Do tego pewnie jako dodatkowa moc wlicza lepsza fizyke, teoretycznie staly framerate w przyszlych grach jako wykorzystanie dodatkowej mocy i uzbieraja sie procenty. w sumie masz racje, ale jesli chodzi o grafe, to 20% napewno nie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) w sumie masz racje, ale jesli chodzi o grafe, to 20% napewno nie ;p No pewnie do tego jeszcze dochodzi sposob interpretacji procentow. Prosty przyklad: wychodzi gra, ktore nie ma kompletnie shaderow i producent krzyczy, ze wykorzystuje nowa konsole w 5%, nastepnie wychodzi gra, ktora wykorzystuje konsole w 95%, ale procz shaderow niczym sie nie rozni. Pytanie czy producent sklamal?? Oczywiscie, ze NIE bo 90% mozliwosci do byly wg producenta shadery :wink: Heh prosty i nie majacy odzwierciedlenia w rzeczywistosci przyklad, ale dajacy poglad na sytuacje. Co do ps3 to napewno jeszcze nie jest w duzej mierze wykorzystana tymbardziej, ze standadowo(jak to pleye) jest trudna w programowanie. Porzadne gierki, ktore beda kopaly zady aktualnym tytulom ukaza sie pewnie tak za rok, wiec narazie pozostaje czekac. Zreszta podobna sytuacja byla w przypadku x-360. Na poczatku wypisywano bzdury o 15% wykorzystaniu konsoli. Czyli powiedzmy 360-tka powinna byc w stanie wygenerowac 6 razy lepsza grafike niz w PGR3. Fanboye dali sobie za to glowe uciac swego czasu na forum, a jak jest w rzeczywistosci kazdy widzi. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Porzadne gierki, ktore beda kopaly zady aktualnym tytulom ukaza sie pewnie tak za rok, wiec narazie pozostaje czekac. masz racje, pozostaje czekac-tylko kto jest na tyle naiwny ze konkurencja tez bedzie czekac. A jeszcze stwierdzenie ze :"pozycje wydane za rok skopia zady dzisiejszym tytulom" naprade mnie rozbawily :lol2: :lol2: Jesli takie ma zalozenie sony to juz przegralo-zawsze bedzie rok do tylu Dobrze ze nie jestes rzecznikiem sony bo bys wylecial z chukiem z roboty za te rewelacje;) :lol2: :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) masz racje, pozostaje czekac-tylko kto jest na tyle naiwny ze konkurencja tez bedzie czekac. A jeszcze stwierdzenie ze :"pozycje wydane za rok skopia zady dzisiejszym tytulom" naprade mnie rozbawily :lol2: :lol2: Sadzisz, ze GT5, Killzone2/3 czy MGS4 nie skopia zadow dzisiejszym niczym nie wyrozniajacym sie tytulom?? Zrobia to z impetem. Przeciez to jest naturalna kolej rzeczy, a ze ty tego nie przyjmujesz do wiadomosci to nie moja wina. Co dobre to tylko Iks?? Spoko rozumiem... Jesli takie ma zalozenie sony to juz przegralo-zawsze bedzie rok do tylu Dobrze ze nie jestes rzecznikiem sony bo bys wylecial z chukiem z roboty za te rewelacje;) :lol2: :lol2: Czy wy zawsze musicie na wszytko tak impulsywnie reagowac?? Zrypane nerwy macie :? . Sony robi co chce a czy im to wyjdzie na dobre to sie zobaczy. Ich zysk badz strata. Pozostaje czekac :gitarzysta: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Tekken 5 HD DARK RESURRECTION żal dla grafy, po co Sony robi konwersje z "innych platform", przecież mieli tyle czasu na zrobienie pełnoprawnej grySony :blink: A tak na serio, to chyba nie robi błędu zezwalając na wypuszczenie tej gry. Kto będzie chciał to ją kupi, a Sony za wczasu bierze ponoć kasę, więc szczególnie w ich wypadku (dopłacanie ponad 200$ do samej produkcji konsoli) to jest neutralna dla nas imo wiadomość. Najwyżej Namco może na tym stracić. ZA ojczyzne lizac d**e Billowi. Biedni sa, a najgorsze jest to, ze nie widza swojego fanboystwa. Pytasz o cos kulturalnie, a oni z tekstami typu: "co cie to @#$%$# obchodzi?" Zreszta co ja pisze, bo tutaj przeciez nie ma fanboyow wiec looz?? :blink: źródło: www.next-gen.com.pl Może ziołowa herbatka? Melisa ponoć dobra. PS. Nie wiem czy zwróciliście iż coś dawno Gladiac nie pisze, więc teraz ktoś inny musi dopisywać niepotrzebne zdania do komentarzy/newsów. Z tą różnicą, iż w Ty wylewasz z siebie hektolitry więcej agresji, choć mniej nadinterpretujesz newsy. Luki2 Sony robi co chce a czy im to wyjdzie na dobry to sie zobaczy. Pozostaje czekac Tutaj się z Tobą zgadzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 nie wiem czy bylo X360vsPS3 wedlug gamespota ( porownanie pod wzgledem grafiki ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Może ziołowa herbatka? Melisa ponoć dobra. PS. Nie wiem czy zwróciliście iż coś dawno Gladiac nie pisze, więc teraz ktoś inny musi dopisywać niepotrzebne zdania do komentarzy/newsów. Z tą różnicą, iż w Ty wylewasz z siebie hektolitry więcej agresji, choć mniej nadinterpretujesz newsy. Piszac to mialem bardzo dobry humorek po prostu wypowiedz Blah'a mnie troszke zainspirowala, wiec nie gadaj Xaon. I wypraszam sobie porownywanie mnie do Gladiaca, bo jest to smieszne. A jesli chodzi o nadinterpretacje to wlasnie nienadinterpretowujesz na swoj sposb moje posty. Ps. jak masz jakies pytanie OT to na PW, gdzie moge ci wytlumaczyc (dajac przyklady z forum) co to sa impulsywne czy agresywne wypowiedzi. ps2. herbatke to sa sobie sam moge zrobic, wiec licze na wieksza hojnosc pzdr EOT nie wiem czy bylo X360vsPS3 wedlug gamespota ( porownanie pod wzgledem grafiki )Bylo z tysiac razy, ale nie zaszkodzi przypomniec 1001 raz. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) A ja tego nie widziałem-choć bardziej podobają mi się screeny z PS3,jakoś tak po prostu. EDIT NIE wszystkie oczywiście.(jescze mnie ktoś weżmie za funboya) A oto ciekawy komentarz: You can have all the disk space in the world. It's the hardwear that makes the game look good. I make games. I love the face that you kids are saying that it's going to take us time to work with the ps3's hard wear. We have had the ps3 dev-kits for 2+ years. You kids dont know jack about any systems hardwear. The 360 is 3x more powerful then the ps3. The video card in the ps3 is crazy. Why would you make a video card with 256 of video ram up front??? If a games needs more ram the ps3 runs off to get it. The (CPU) Thats why frame Rate drops. The video card in the ps3 has 24 pipelines. The 360 has 48. The more the Pipelines, the more info in can do at one time. Blu-Ray disk drive.... It's slow, we might use around 8 gig's on a disk. Some might need 9 gigs of space. It's just not time for that kind of disk. If it was HD-dvd disk, that would be nice. Right now HD-DVD is love by alot more people. Blu-Ray is slow, and just to much. If you put HD-DVD, and blu-ray side by side, some movie... You would never know whats, what. The 360 is faster, and the video card can kill the the nvidia can any day. I'm not a ATi fan boy. I love invidia. Thats what I have in my home computer. It's just that the ATi card in the 360 is killer. Like I told you I make games. I know what I'm talking abaut Co prawda z tą 3x większą mocą to bym polemizował,ale z grubsza wyłuszczył w czym rzecz(przypisanie 256MB tylko dla RSX stanowi wąskie gardło). test PS3 na firingsquad Edytowane 9 Grudnia 2006 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak narazie bylem za PS3 ale jak zobaczylem to porownanie to troch sie na ps3 zawiodlem. Najbardziej zdziwilo mnie porownanie hawka na ps3 i xboxie , a szczegolnie screena na ktorym jest pokazana droga, xbox wygrywa na tym screenie bezapelacjynie. zobaczymy jak to bedzie wygladalo pozniej jak programisci naucza sie dobrze optymalizowac gry pod obydwie konsole. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ZOMFG@!@@#! ;) Solid Snake w 1080p : http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0001.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0002.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0003.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0004.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0005.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0006.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0007.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0008.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0009.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0010.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0011.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0012.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0013.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0014.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0015.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0016.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0017.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0019.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0020.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ZOMFG@!@@#! ;) Solid Snake w 1080p : http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0001.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0002.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0003.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0004.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0005.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0006.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0007.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0008.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0009.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0010.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0011.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0012.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0013.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0014.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0015.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0016.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0017.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0019.jpg http://images.playsyde.com/gallery/public/4361/899_0020.jpg No postacie nie powiem :) Wypasik :) Ale otoczenie?? Toż tekstury ścian, podłogi, całego świata są biedne, że aż piszczy :? Fujjj. Co to PS2 czy co? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...