Blizz4rd Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Heh czytam posty na tym forum juz od dłuższego czasu i w koncu na wasze nieszczescie sam postanowilem sie udzielic. Smieszy mnie troche postawa wiekszosci z was, jeszcze niedawno wystarczyl jakikolwiek komentarz stawiajacy konsole microsoftu nad ps3 a jego autor odrazu byl mieszany z blotem wyzywany od fanboyow itp itd ;-). Moim zdaniem to w sumie dosc normalne ze po zeszlorocznym E3 wszyscy spodziewali sie kolejnej dawki super nowosci , nastepnej rewolucji w postaci jeszcze doskonalszej grafiki, super hiper mega wypas efektow i Bóg wie czego jeszcze...A ze jest jak jest...napewno nie jestem znawca w tym temacie ale o ile dobrze pamietam podczas startu 360-tki wiele osob narzekalo ze niby grafika niewiele lepsza niz na PC, gier na starcie malo, a obiecywano ochy i achy. Minelo kilka miesiecy i chyba kazdy przyzna ze z kazda kolejna gra programisci w coraz wiekszym stopniu wykorzystuja moc udostepnionej im konsoli. W koncu tak samo bylo z obecna generacja - wystarczy porownac gry dostepne na starcie ps2 z tymi ktore wychodza teraz kiedy moc konsoli(zaledwie 300 mhz) jest wykorzystywana w pelni, roznica jest naprawde znaczna o ile nie ogromna.Dlatego nie rozumiem niektorych ktorzy kpia z planow Sony mowiacych o obecnosci PS3 na rynku przez 10 lat. Nalezy pamietac ze kompletne dev-kity PS3 udostepnione sa programistom dopiero od niedawna, premiera konsoli jest dopiero za kilka miesiecy a grafika...przynajmniej moim zdaniem juz w tym momencie wcale tak bardzo nie odbiega od tej z klocka. Byc moze jestem bardzo naiwny ale mimo wszystko wierze w Sony i ufam ze nowa "czarnulka" bedzie bardzo dobrym sprzetem napewno konkurencyjnym dla konsoli Billa pod wzgledem grafiki a znacznie przewyzszajaca ja dostepnymi na ta platforme grami(patrz Xbox - ps2) oraz fizyka(wystarczy obejrzec prezentacje Eight Days) a to jest chyba najwazniejsze. Heh i zeby nie wiem co sie dzialo ja napewno nie zrezygnuje z GT (gra pokazana na targach JEST jedynie gt4 wyswietlanym w wiekszej rozdzielczosci napewno jeszcze nie inna gra ;-) a byly i takie opinie) oraz innych doskonalych serii dostepnych jedynie na kosnole Sony. W gre wchodzi jeszcze oczywiscie Nintendo, daze ta firme ogromnym sentymentem, ale niestety obawiam sie ze ponownie ogromna wada tej platformy mimo wielu doskonalych pomyslow bedzie brak odpowiedniej ilosci wartych uwagi tytułów no ale zobaczymy...Czasz pokaze, ja przynajmniej jak narazie nie jestem nawet w najmniejszym stopniu zawiedziony i spokojnie czekam na rozwoj sytuacji kibicujac oczywiscie firmom z kraju kwitnacej wisni ;-) ) To tyle mam nadzieje ze nie pogubicie sie w tych moich wypocinach i jakims cudem uda sie wam cokolwiek z tego zrozumiec i ewentualnie wytknac jakies bledy ktorych prawdopodobnie jest sporo :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) @TrueVanDal heh znalazł się polonista za dwa grosze lol nie wytykaj innym co sam robisz bo jest to trochę śmieszne. Oczywiście że robię błędy, staram się je potem wyłapać ale nie zawsze się udaje ;). Sorka, że Ci to wytknąłem ale trochę mnie poniosło. Już mogłeś tego linka dać + swoje wstawki moralizatorskie a nie standardowy tekst "sam poszukaj, jest wszędzie". Nie wiesz czy nie szukałem, to czy wystarczająco dobrze to inna sprawa. Wszytkie linki jakie znalazłem nie działały (przeciążone serwy albo w ogóle wyłączone...ewentualnie torrenty o czym wspomniałem że u mnie nie działają) więc zgłosiłem się tutaj. Otrzymałem to co otrzymałem i napisałem to co napisałem. Liczyłem na pomoc a Twój post był (niestety) raczej mało pomocny :(...moża się lekko zdenerwować chyba?(tutaj chwila refleksji dla Ciebie ;) ). Tak czy inaczej koniec tematu, sorka i peace z mojej strony :podaje rękę: ;). Ja mam swoją wizję tego całego "małego" poruszenia na konferencji SONY i ogólnie małej ilości "ochów" i "achów". IMO to wszystko przez to, że już w zasadzie wszystko zostało pokazane na zeszłorocznym E3. Wtedy nie tylko "rzeczy" od SONY ale i od MS były czymś nowym, robiły wrażenie, a teraz gdy X360 jest na rynku ze swoją biblioteką niezłych gier trudno jest znowu czymś zaskoczyć. Chyba nikt się nie spodziewał czegoś zupełnie nowego, po tym co pokazał X360 już tak naprawdę karty zostały odkryte. Z niewiadomego i "nieobecnego", PS3 i jego możliwości stały się "przewidywalne" (czyli różnica w powerze obu konsol są znikome, kto myślał inaczej teraz czuje zawód). Ja po tej prezentacji raczej oczekiwałem potwierdzenia pewnych rzeczy, czekałem na filmiki real-time i ogólnie porcję newsów i postanowień. Pozdro. Edytowane 11 Maja 2006 przez TrueVanDal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czyli za 600 euro kupujem z mysla o filmach tzn, z zamiarem korzystania z PS3 jako magnetowidu 21 wieku. No mozna to przełknac jeszcze bo 600 euro to i tak nie duzo w porownaniu do np. 800 euro, jesli nie wiecej za samsunga, ktory pozwala nam tylko ogladac filmy. Ale z drugiej strony 600 euro piechotą nie chodzi ;f Sie w sumie gleboko zastanawiam, bo prawda jest taka, ze na PS2 obejzalem moze kilka filmow na DVD, bo albo ide do kina, albo niestety divx. Z BR moze byc tak samo... no kij wie... najpierw uzbieram ze 2000 a potem sie bede zastanawiał czy PS3, czy X360 czy Wii. Całe szczescie z kupnem mi sie nie spieszy bo ani nie mam kasy, ani czasu na przejscie gier z current genów, wiec jak bede juz nexta kupował to sytuacja na rynku powinna byc klarowna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czyli za 600 euro kupujem z mysla o filmach tzn, z zamiarem korzystania z PS3 jako magnetowidu 21 wieku. No mozna to przełknac jeszcze bo 600 euro to i tak nie duzo w porownaniu do np. 800 euro, jesli nie wiecej za samsunga, ktory pozwala nam tylko ogladac filmy. Ale z drugiej strony 600 euro piechotą nie chodzi ;f Sie w sumie gleboko zastanawiam, bo prawda jest taka, ze na PS2 obejzalem moze kilka filmow na DVD, bo albo ide do kina, albo niestety divx. Z BR moze byc tak samo... no kij wie... najpierw uzbieram ze 2000 a potem sie bede zastanawiał czy PS3, czy X360 czy Wii. Całe szczescie z kupnem mi sie nie spieszy bo ani nie mam kasy, ani czasu na przejscie gier z current genów, wiec jak bede juz nexta kupował to sytuacja na rynku powinna byc klarowna. Ja mam podobnie ;). Tzn. DVD i filmy na to pomimo że były od dawna, u mnie zagościły dopiero...gdy zaczęły być dodawane do gazet za "półdarmo" :). Kiedy wyjdą filmy na BR to ich cena może być niezbyt atrakcyjna. Ja np. i tak jakoś za filmami nie szaleję. Mój kumpel wpada do mnie i się pyta zawsze czy mam nowe filmy jakieś, po czym widzi mój wyraz twarzy i już wie, że ja filmami się nie zajmuję ;). Zawsze o to pyta (sam zbiera "kolekcję") i zawsze odpowiedź jest taka sama (jak mam nowy film to święto narodowe :lol: ). Ale jak już jest ten BD-ROM to lepiej żeby można było te filmy odpalać niż nie :?. Narka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ciekawe czy cena gier bedzie miala znaczenie od zastosowanego nosnika. Wiadomo, ze na razie nosniki BR sa dosc drogie i moze to sie odbic na koncowej cenie gry. Ciekawi mnie tez porownanie cenowe tych samych tytulow X360 vs. PS3. Trzeba poczekac kilka miesiecy i sie wszystko wyjasni ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czyli za 600 euro kupujem z mysla o filmach tzn, z zamiarem korzystania z PS3 jako magnetowidu 21 wieku. Nie magnetowidu - odtwarzacza filmow. Widzisz gdzies w jakichkolwiek specyfikacjach jakiekolwiek wejscia video/audio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Wychodzi na to, ze nie ma co czekac na PS3, tylko uzbierac te 1800 i kupić X360 i pozniej dozbierac kolejny 1000 i zaopatrzyc sie w Wii i nic wiecej do szczescia gracza potrzebne nie jest... icon_biggrin3.gifLubię gdy ktoś przemawia głosem ogółu...na tym głosie się jednak kończy. A to mi przypomina, ze SONY cos bajdurzylo o tym, ze PS3 zastapi magnetowidy, ze bedzie mozna nagrywac programy telewizyjne, bla bla bla icon_wink2.gifTak, tak sialala naczytałeś się za dużo plotek rozsiewanych w necie. Sony oficjalnie nigdy czegoś takiego nie potwierdziło. Ale co tam, przecież "słowa ludzi niosą". BTW dlaczego nikt nie napisal jeszcze o prawdziwym wymiarze nextgenowym graniu na PS3? Nie zauwazyliscie jak mowil (nie pamietam nazwiska) o tej grze z samurajami - please notice: RealTime Weapon Change icon_smile3.gifTo było zabawne :D, ale chyba pozostanie dla mnie tajemnicą o co w tym wszystkim chodziło. Czy tam również nie padł przypadkiem tekst o dużej ilości poruszających się jednocześnie postaci? Hmmm..... Alone in the dark pojawi się na PS3: Having already been announced for Xbox 360 and PC, a PlayStation 3 version was strangely absent from the Atari release schedule, but not for any longer. Atari has today announced that Alone in the Dark will be released simultaneously for the PlayStation 3, Xbox 360 and PC. "The team is having a fantastic time bringing Alone in the Dark to life using the incredible processing power of the PlayStation 3 kits," commented David Nadal, Game Director, Eden Games. "It's a very exciting time for us, when we begin to see how the powerful new generation of hardware can help us realize our ideas in a way that hasn't been possible before." Mamy już wstępne (dobre) opinie ludzi z branży gier komputerowych odnośnie grywalnych na E3 wersji Warhawk i Resistance. Ta pierwsza jako jedyna na razie obsługuje funkcje "machania padem" i sprawdza się to bardzo dobrze: The only difference this time around is that twisting the controller in the air actually works. And works extremely well. I was initially very skeptical of how this feature (which looked hastily tacked on to a regular joypad without a rumble) would work, but after a lengthy playtest of WarHawk's 30 percent complete single demo stage, I can safely attest to the excellent maneuverable quality possible from the very first moment you pick up and play. The slight delay at the Sony press conference between Phil Harrison's pivoting, and the on-screen tilting of his rendered joypad meant I was expecting the same problems during my WarHawk piloting. Not so. This works flawlessly, and immediately, and allayed any fears I had that this was a last-minute gimmick designed to tear interest away from the Wii. No; this tilting joypad is a last-minute gimmick designed to tear interest away from the Wii that works. Pełny artykuł można przeczytać tutaj: Warhawk - 1 Warhawk - 2 Resistance Warto też oblukać jak od czasu do czasu coś tam się zatnie :wink: . Cóż bywa... "coś się zacięło:)" I na zakończenie - macie tyle czasu, że na razie zbierajcie sobie kasę. Decyzja padnie w listopadzie lub w momencie, gdy pojawi się Wii. Chyba, że ktoś musi już załatwić "potrzebę" - nie ma problemu, Xbox 360 od dawna czeka na sklepowych półkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ten pokaz był jak najbardziej żalowy z możliwych. Mam normalnie teorie, ze ta gre pokazali tylko po to, by stworzyc kontrast do "żeńskiego GoW", ktory wypadł prześwietnie.podpowiem Ci ze w GT HD bylo realtime gears shifting... dziwne ze sony nie podalo tego jako nextgen feature :lol2: A co do BL to ja jestem wiecej niz steptyczny. Plyty dvd-hd juz sa... i sa hybrydowe.. z jedej strony dvd-9 a z drugiej hd. Uwazam ze BL nie przyjmnie sie. Za drogie i za malo to daje w ramach poniesionych kosztow. Pamietasz jakim cudem mialo byc umd ? Warto juz teraz kupic X360 a potem Wii.. i tak taniej to wyjdzie niz PS3. Takie moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzac. Nie jestem fanbojem, mam ponad 20 platform :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja akurat w BL wierze, bo PSX pierwszy zaczoł stosowac CD na szeroką skale. Potem podchwyciła to sega no i reszta platform. Potem było podobnie z DVD. Mysle ze BL tez bedzie git. Ogolnie marze zeby BL juz bylo, bo sobie na 10 plytach zmiesciłbym całą szafe moich krążków z danymi :D Zreszta. Jak ja bede kupował next'a to juz mniej wiecej bede wiedzial jak wyglada sprawa z nosnikiem. Ktory ma przewage, ktory preferuja developerzy i koncerny filmowe. Wtedy bedzie czas na decycje. A latem moze do UK pojade cos zarobic, (ale narazie nie mam gdzie), wiec moze ze sobą odrazu przywioze i X360 i kase na 2 kolejne nexty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) podpowiem Ci ze w GT HD bylo realtime gears shifting... dziwne ze sony nie podalo tego jako nextgen feature :lol2: A co do BL to ja jestem wiecej niz steptyczny. Plyty dvd-hd juz sa... i sa hybrydowe.. z jedej strony dvd-9 a z drugiej hd. Uwazam ze BL nie przyjmnie sie. Za drogie i za malo to daje w ramach poniesionych kosztow. Pamietasz jakim cudem mialo byc umd ? Warto juz teraz kupic X360 a potem Wii.. i tak taniej to wyjdzie niz PS3. Takie moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzac. Nie jestem fanbojem, mam ponad 20 platform :unsure: Myslisz, ze taka hybryda to przyszlosc?? :blink: To jest rozwiazanie na krotka mete, zeby przyswoic rynek do nowej technologii. Juz to widze jak za 2 lata ktos bedzi szukal plyt hybrydowych :lol2: :lol: Wiesz to, ze masz 20 platform nie znaczy, ze twoje zdanie jest obiektywne i jednyne rozsadne na temat standardu nosnika. Z tego co wiem to na hd-dvd zmiescic sie moze duzo mniej danych bo na BL moze wejsc az 100GB. Wiec kompletnie sie z toba nie zgadzam w sprawie nosnika. Co masz na mysli piszac:"Za drogie i za malo to daje w ramach poniesionych kosztow"?? Na poczatlu dvd tez nic nie dawalo bo 100zł za nosnik i 3 tys na nagrywarke odstraszalo, a teraz sam zobacz. Co ma piernik do wiatraka?? Niby jakim cudem mialo byc UMD?? Ja sobie nic nie przypominam, a jako nosnik to przenosnej konsoli sie jak widac jakos sprawdza. Jakby nie bylo wiekszosc(ja nie prawie wszystkie :wink: )standardy nosnikow zawdzieczamy Sony(czasem w wespol z inna firma) i jak narazie wychodzilo im to wszystko bardzo dobrze. Przyznaje sony zagralo w kulki z ps3, ale jakos jeszcze potrafie rozsadnie na to wszystko spojrzec bo nie jestem osoba darzaca jakos firme elektroniczna szcegolna antypatia. I tobie naprawde szczerze i goraco rowniez tego zycze!! Pzdr Edytowane 11 Maja 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Co by tu napisać, ano kilka osób próbuje bronić PS3 i się nie dziwie. Niezauważyłem by konsolka odbiegała w czymkolwiek od x360 (nawet imo jeśli chodzi o biblitekę gier, iks jest od grubo ponad pół roku na rynku). Biorąc pod uwagę, że programiści mieli krócej finalne devy w łapkach, niż ci, którzy tworzyli gry na x-a przed jego premierą, to można powiedzieć, że jest nieźle, ba nawet bardzo nieźle. Płytki BR droższe?? uno - cena nośnika to ino w maciupeńkim stopniu końcowa cena gry, można śmiało powiedzieć, że do gry dostajesz nośnik gratis ;) due - na początku pewnie i tak 99% gier na ps3 będzie wydawane na DVD9 (apropos, chyba nie bez powodu gościu podczas prezentacji podkreślił, że x [x = niepamiętamile] procent gier na ps2 z początku było wydawane na zwykłych cd, ale widocznie coś mu powiedzenie o tym nie wyszło ;) ) No ale pisze tak kolorowo o ps3, to czemu tak kolorowo nie wierzą wszyscy w tą konsolę ?? Za dużo niespełnionych obietnic (btw, ciekawe kiedy zaczną wychodzić gry na x360 na 2-3 płytkach. Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi ;) ) i cena, ech, jednemu rybka, większości nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Is The Playstation 3 Dead In The Water? http://www.firingsquad.com/features/playst...ure/default.asp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Is The Playstation 3 Dead In The Water? http://www.firingsquad.com/features/playst...ure/default.asp No ladnie autor zjechal PS3. Fakty sa takie. X360 ma 3mln uzytkownikow, PS3 maja inzynierowie. Cena: PS3 = X360 + kilka gier. Na X'a podobno duzo latwiej pisze sie gry i pewnie programisci predzej wycisna z tej konsoli max mozliwosci niz z produktu Sony. Brak wibry w konsoli Sony to jakies nieporozumienie. Nalezy tez wspomniec o tym, ze nowa konsola nie jest wolna od bledow technologicznych, X360 jest juz ponad pol roku na rynku i czesc problemow zostala wyeliminowana. W dniu premiery PS3, Sony bedzie sie pewnie borykac z jakimis niedociagnieciami swojego produktu, a M$ bedzie mial juz je za soba. Tez troche zjechalem Sony a co :P. Nie bijcie tylko :). Edytowane 11 Maja 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nierealny - dzięki za ten artykuł, jest niezły. Trochę wyolbrzymiony, ale w miarę obiektywny :wink:. Coś mi się jednak wydaje, że ktoś chce za szybko zamknąć trumnę, do tego pustą. A najpierw musimy mieć ciało. Sony na moje oko jeszcze nie tonie. Mając pewność zbliżającej się katastrofy wątpię, by ktoś się kurczowo trzymał tego statku. Tu sytuacja jest zgoła odmienna. Firm piszących na tą konsolę jest wiele, wciąż też dołączają się kolejne. W Japonii PS3 rozejdzie się prawdopodobnie jak świeże bułeczki. Naród kwitnącej wiśni pochłania to co nowe (a jednocześnie znane i sprawdzone). Cena nie będzie przeszkodą. MGS, DMC, FF, RE, Onimusha i inne ikony wśród tytułów konsolowych będą siłą napędową nowej zabawki. Japońscy producenci nie opuszczą Sony, gdyż mają świadomość bardzo powolnej adopcji Xa na ichniejszym rynku. Jest jeszcze Nintendo - ale ta firma zawsze miała wzięcie wśród japończyków, wątpię by tym razem było inaczej. Jeden rynek jest już pewniakiem. Ameryka i Europa. Ci pierwsi zawsze mieli kasę, więc chyba nagle nie zbiednieli :wink:. I tak masa osób pobiegnie do sklepów. Marka robi swoje. To samo uczyni nasz kontynent. Niby teraz każdy zrzędzi, a w listopadzie już każdy będzie rozmyślał o zielonym drzewku i kolorowych paczuszkach. Blu-ray się przyjmie samoistnie. Ceny spadną - takie prawa rynku. Wątpię by coś mogło powstrzymać ten stan rzeczy. Skoro ja (Teraz Polska = mało kasy) mogę sobie sprawić konsolę, to nie widzę przeszkód, aby taki Amerykanin czy Europejczyk z bogatszego kraju nie mógł uczynić tego samego. A teraz czarny scenariusz. Listopad, światowa premiera, Sony wrzuca na rynek swoje konsole, nikt nie kupił.... Czy nie widzicie, że to jest po prostu absurdalne wręcz kosmiczne. My możemy jej nie kupić, ale te 2 mln i tak się sprzedadzą na pniu. A potem kolejne. Może nie będzie rekordów a liczbę typu 100 Sony będzie wspominać jako udany kawał historii, jednak już teraz firma może spać spokojnie. No chyba, że koszt produkcji tego sprzętu jest tak wysoki, że firma w końcu padnie z wycieńczenia :wink:. Bądź co bądź to już nie moje zmartwienie. A teraz odniosę się do słów Santiego, bo aż mnie korci....(tak w skrócie) Fakty sa takie. X360 ma 3mln uzytkownikow, PS3 maja inzynierowiePamiętasz jeszcze Dreamcasta? Cena: PS3 = X360 + kilka gierTo równanie jest tylko prawidłowe z punktu matematycznego. Człowiek to nie robot a indywidualna jednostka. Każdy kalkuluje na swój sposób. Na X'a podobno duzo latwiej pisze sie gryCieszę się, że rozsądnie dozujesz słowa. "Podobno" jest tu bardzo na miejscu.... programisci predzej wycisna z tej konsoli max mozliwosci niz z produktu SonyPatrząc na etap developingu aktualnych gier na PS3, raczej bym się nie zgodził. Widać, że producenci dobrze sobie radzą z tą konsolą. Obie zabawki są zbliżone co do możliwości graficznych, wątpię byś wychwycił moment dominacji jednej z nich w tym temacie (chyba, że PS3 jest faktycznie potężniejsza lub odwrotnie). Brak wibry w konsoli Sony to jakies nieporozumienie.Ponownie kwestia sporna - znam ludzi, którzy nie korzystają z tego dobrodziejstwa oraz takich, którym to przeszkadza. Osobiście jest mi to obojętne. Rozumiem jednak, że są różne gusta. Nalezy tez wspomniec o tym, ze nowa konsola nie jest wolna od bledow technologicznych, X360 jest juz ponad pol roku na rynku i czesc problemow zostala wyeliminowana. W dniu premiery PS3, Sony bedzie sie pewnie borykac z jakimis niedociagnieciami swojego produktu, a M$ bedzie mial juz je za sobaArgument odnoszący się do każdej nowej konsoli - nic nowego. Jednakże Sony wciąż powtarza, że jest gotowe do rozpoczęcia produkcji w każdej chwili. Dla ich dobra lepiej by wszystko było zapięte na ostatni guzik. Z wpadkami należy się jednak liczyć.... Nie bijcie tylkoZastanowimy się :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Co ma piernik do wiatraka?? Niby jakim cudem mialo byc UMD?? Ja sobie nic nie przypominam, a jako nosnik to przenosnej konsoli sie jak widac jakos sprawdza. Malo uwaznie sledziles przechwalki Sony - reklamowali UM jako nosnik przyszlosci, ktory niemalze zawojuje rynek. Byli nawet na tyle bezczelni, ze nazwali go "universal". Widac z pamiecia u Sony kiepsko i zapomnieli juz jak wtopili z Betamax'em... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) cytat z gry-online "W rękach Petera pojawiło się następnie dziwne urządzenie, nazwane przez niego Xbox 360 HD-DVD Player. Jak można domyśleć się po nazwie, jest to odtwarzacz płyt w formacie HD-DVD, dedykowany konsoli Xbox 360 - debiut rynkowy również zaplanowano na sezon świąteczny" osobiscie moge sie zalozyc ze ten naped bedzie za gora rok montowany seryjnie w x360. Wyeliminuja mozliwosc piractwa (przynajmniej opoznia i to sporo) i wytraca sony atut nowoczesnego nosnika. I zniknela przewaga ps3 :-) Edytowane 12 Maja 2006 przez kurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Widac z pamiecia u Sony kiepsko i zapomnieli juz jak wtopili z Betamax'em... Wtopili przede wszystkim z powodu wysokich cen i ogolenej olewki. To samo jest z mp3, dominuje ipod, a wcale ten sprzet jakis super nie jest. Ma tylko bradzo dobra reklame i nic wiecej. Jesli chodzi o wykonanie to odstaje od odtwarzaczy innych firm a juz napewno ich nie przebija. Wracajac do nosnika to mieli kilka nie do konca udanych, ale ja na to za bardzo nie patrze krytycznym okiem bo jest to firma, ktora nie siedzi z [gluteus maximus] w fotelu i sie nie obija w tej kwestii. Gdyby nie oni to nie wiem czy bysmy nie zostali przy plytach winylowaych :wink: Dlatego na jakies mniej udane formaty przymykam oka bo przynajmniej probowali czego o innych firmach nie mozna powiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Gdyby nie oni to nie wiem czy bysmy nie zostali przy plytach winylowaych :wink: OT Oj grzeszysz - dobry winyl gra lepiej niz najlepszy cedek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) osobiscie moge sie zalozyc ze ten naped bedzie za gora rok montowany seryjnie w x360. Wyeliminuja mozliwosc piractwa (przynajmniej opoznia i to sporo) i wytraca sony atut nowoczesnego nosnika. I zniknela przewaga ps3 icon_smile2.gif Kurek o czym ty piszesz? Rozumiem, że o zależności nośnik - film. Na tym polu wytworzy się konkurencja. Natomiast zależność nośnik - gra, w przypadku Xboxa 360 nigdy nie zajdzie. Tu przewaga Sony nie zniknie (pomijam cenę). Myślisz, że Microsoft wprowadzi napęd zewnętrzny i wszystkie studia komputerowe przerzucą się na HD-DVD. Jak ty sobie to wyobrażasz? A co z tymi milionami użytkowników, którzy tego nośnika nie mają? Sam widzisz, że twoje rozumowanie nie ma większego sensu. Jest tylko jedna możliwość zrealizowania tego o czym napisałeś - firma musiałaby dostarczyć wszystkim nie posiadającym HD-DVD, taki nośnik za darmo... A teraz to co chyba najbardziej powinno interesować zainteresowanych PS3 (coś strasznie marudzicie odnośnie tej konsoli :wink: ) Heavenly Sword - wrażenia z gry Warhawk - wrażenia z gry MotorStorm - wrażenia z gry W tekście o HS warto wychwycić następujące słowa (coś było na rzeczy z tymi triggerami): First let's talk about the feel of the controller and how it differs from the regular Dual Shock. First, it's a lot lighter, I've heard some criticism that alleges it makes the pad feel more like a cheapo gaming peripheral, not true. There's a difference between cheapo plastic and mui bueno plastic, thankfully Sony sprang for the latter. The next thing you're likely to notice is that the L2 and R2 buttons have been changed to triggers (good thing). The addition of trigger buttons actually makes the pad easier to hold and a little more comfortable, I do hope they increase the tension in the triggers as they're a little soft at present. Film prezentujący menu nowej konsoli. Posiadacze PSP poczują się jak w domu. QJ.NET Edytowane 12 Maja 2006 przez Largoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 OT Oj grzeszysz - dobry winyl gra lepiej niz najlepszy cedek... może i lepiej tylko spróbuj wsadzic winyla do kieszeni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Po raz kolejny powtorze, zeby do tzw. "wojny nosnikow" nie mieszac studiow filmowych. Im zalezy tylko na kasie (ale nowosc, nie? :P ) i gdyby bylo to dochodowe, to filmy wydawaliby na plytach chodnikowych. Jak dla mnie ich "deklaracje" sa warte tyle, co spluniecie. Dzis sie deklaruja po stronie BR, a jak HD sie pojawi w duzej ilosci domow, to nagle sie okaze ze wszystkie filmy mozna dostac rowniez na tym nosniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 OT Oj grzeszysz - dobry winyl gra lepiej niz najlepszy cedek... Moze i lepiej, ale filmu nie zapiszesz juz nie mowiac o noszeniu gramofonu na ulicy na plecach :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Ale jak chcesz usłyszeć jakość to raczej nie na ulicy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Czemu nie? Dobrych sluchawek juz nie robia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Ja powiem tylko cos ;) Konsoli PS3 na rynku nie ma, a ma tylko o 6% mniejszy topic (4 strony), od X'a 360, konsoli od pół roku bedacej na rynku ;) Widac, ze marketing Sony dziala, bo o PS3 sie mowi i to duzo i nie bez powodu, a te dwa topici są tego najlepszym dowodem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Czemu nie? Dobrych sluchawek juz nie robia? to był żart ?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Widac dowcip dustone'a byl zbyt wyrafinowany ;) Albo co... :unsure: Zgubilem sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Ja powiem tylko cos ;) Konsoli PS3 na rynku nie ma, a ma tylko o 6% mniejszy topic (4 strony), od X'a 360, konsoli od pół roku bedacej na rynku ;) Widac, ze marketing Sony dziala, bo o PS3 sie mowi i to duzo i nie bez powodu, a te dwa topici są tego najlepszym dowodem ;) Jak to mówią. Jeśli chcesz być gwiazdą, to nie jest ważne co o tobie mówią, byleby mówili dużo. Przykład: Shakira (podobno po kazachstańsku to znaczy cip.. :P ), Mandaryna, Ich troje, polska branża hip-hopowa - kiczowate i bogate (mówie ogólnikami i według własnych gustów, tak więc przepraszam wszystkich których to dotknęło). Jak widać o PS3 niema co się martwić, ale ja i tak wcześniej kupie Wii :D Mam pytanie: Co się wam w tym obrazku najbardziej rzuca w oczy? Edytowane 12 Maja 2006 przez Xaon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Mam pytanie: Co się wam w tym obrazku najbardziej rzuca w oczy? Kukurydza, ktora powinna byc w cieniu a nie jest ;) Ktos zrobil fotomontaz ?? czy to jakis BUG ?? ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jak to mówią. Jeśli chcesz być gwiazdą, to nie jest ważne co o tobie mówią, byleby mówili dużo. Przykład: Shakira (podobno po kazachstańsku to znaczy cip.. :P ), Mandaryna, Ich troje, polska branża hip-hopowa - kiczowate i bogate (mówie ogólnikami i według własnych gustów, tak więc przepraszam wszystkich których to dotknęło). Jak widać o PS3 niema co się martwić, ale ja i tak wcześniej kupie Wii :D Mam pytanie: Co się wam w tym obrazku najbardziej rzuca w oczy? http://ps3.qj.net/uploads/articles_module/38101_HS-4.jpg Miecz?? Czerwone wlosy?? Otoczenie?? O kurcze nabrala mnie dziwna ochota na kukurydze czyzby w obrazku byl ukryty przekaz podporgowy :wink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...