Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

KZi: sluszna uwaga, ale czy bedzie znaczna (widoczna) roznica przy nawet 1300 w porownaniu do 1100? mi sie wydaje, ze w naszych kartach wazniejszy jest rdzen, dlatego potworze, ze jesli nie ma lepszego chlodzenia to nie widze sensu... ale to moje zdanie ;)

Qlawy: jeszcze nie ma programow (Nibitor) ktore wspieraja nasze biosy. ale wyslalem tworcy nibitora mojego biosa, zeby cos tam poszperal:) zaraz sprawdze, moze juz bedzie nowa wersja :)

Powtarzam wczesniejsze pytanie: jak z tymi nowymi sterami co mialyby naszym karta dac kopa :D ?? oby ;)

I co z tymi collerami od P4, probowal ktos?

Update:

Sprawdzilem nibitora, od tygodnia juz mozna sciagnac wersje wspierajaca nasze biosy :D

tylko ze do edycji timingow potrzebna jest znajomosc hexa... a napiecia tez nie da sie specjalnie zwiekszyc, chyba ze zna sie haxa...

no ale lepsze to niz nic :D

Edytowane przez kaffee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec dzisiaj na PGA mialem przyjemnosc pograc troszke na 6600GT i powiem, ze jak dla mnie to strzasznie kaszaniasta jest ta karta :( W MoH:AA 1024x768 AAx4 i AFx8 potrafilo spasc ponizej 40 FPS :blink: :blink: Reszta sprzetu to PIV 3 Ghz, 512 Ramu i jakas plyta Gigabyta. Jesli sie kupuje karte z dzisiejszej generacji to nie powinno byc mowy ze w takiej grze FPS przy AA i AF na maxa spada ponizej 40 :blink: :blink: No sorry, ale ta gra ma 3 lata a ta karta chodzila troche szybciej niz moj stary GF 4 ti4200 w tej gierce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buziak-ja się nie dziwię że dla Ciebie karta jest kaszaniasta jak Ty na codzień masz doczynienia z Radosławem x800xt :-P

A tak na marginesie to cale nie jest tak jak piszesz bo w przeciwnym wypadku GF6200 czy GF6600 to by musiało być totalne nieporozumienie skoro karta jest też ``dzisiejszej generacji`` a o grze z AAczy AF nie ma raczej co marzyć..

Jak chcesz grać w takich ustawieniach to już niestety musisz kupić kartę za ponad 1000zł a tego GF6600GT można już dostac za ok.750 zeta.

Ja już się doczekac nie moge sie doczekac na swojego Leadteka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga zauwazylem ze ta karta (podejrzewam ze wszystkie gf z serii 6 tez tak maja) ma slabe osiagi w grach dx8. No bo jesli half life2, doom3, riddick mi chodza lepiej na podobnych ustawieniach niz np call of duty: uo a ktos mowi ze stary medal tez dosc slabo chodzi to hmmm po prostu slabe osiagi jak na ta klase w dx8 czyli potwierdza sie ze im nowsze gierki tym lepiej sobie gf radzi z nimi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś czy jak zcharatam dość brutalnie tą blaszke z radiatora od oryginalnego 6600GT to strace gwarancje? Bo chciałem delikatnie ją odkręcić ale za cholere sie nie da, mikroskopijnym srubokrętem próbowałem i skończyło sie na obrobionej srubce :/

Chce to zdjać i dopiać do tego czegoś wentyl 80mm bo ten mały jakoś do mnie nie przemawia a na dodatek nie mam kasy na jakies konkretne chłodznie, znaczy sie moze wyczaje jakiś radiator z procka ale nie wiem czy to bedzie działało. Wiec jak z moim pierwszym pytaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś narzeka, że w Far Cry'u trochę przycina na samym początku zaraz po załadowaniu a na Radku nie... Fakt, może i tak, ale jak jest ustawiony FC na NVDII a jak na ATI - to popierwsze... Po drugie... na nowych sterach nie uświadczyłem tego, po trzecie, na starych sterach i dodatkowym 512mb też tego nie uświadczyłem.

1297262[/snapback]

na nowych to znaczy na jakich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga zauwazylem ze ta karta (podejrzewam ze wszystkie gf z serii 6 tez tak maja) ma slabe osiagi w grach dx8. No bo jesli half life2, doom3, riddick mi chodza lepiej na podobnych ustawieniach niz np call of duty: uo a ktos mowi ze stary medal tez dosc slabo chodzi to hmmm po prostu slabe osiagi jak na ta klase w dx8 czyli potwierdza sie ze im nowsze gierki tym lepiej sobie gf radzi z nimi

1298576[/snapback]

No ale tak nie powinno byc. Albo ja jestem jakis dziwny ;) Jesli karta obsluguje juz DX9 to z grami z DX8 powinna chodzic jak zyleta a tak nie jest. I nie piszcie, ze jestem maniakiem ATi bo mam radeona :) Sam niedawno stalem przed wyborem 6800 GT czy X800 XT. Po obu stronach jest wiele plusow i minusow. Ale wybralem ATi bo nigdy nie posiadalem karty tej firmy. Wczesniej jechalem na GF :) Jestem ciekaw jak slabsze modele ATi typu X700 i X600 radza sobie w starszych grach. Bo poprostu ciezko w to uwierzyc, ze karta tak slabo chodzi z DX8.

W moich odczuciach jest to ti4200 z DX 9 tyle, ze z wyzszymi zegarami. na ti4200 MoH tez chodzil slabo w 1024x768 z AA i AF. Takie sa moje osobiste odczucia ;) Chyba jednak przyzwyczailem sie juz do tego konfortu gry w AA i AF i dlatego tak nazekam, ale i tak wydaje mi sie, ze taka karta z tak stara gra powinna bez jekniecia chodzic z AA i AF.

Edytowane przez Buziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gf6600GT jest do nowszych gier stworzony, pewnie z racji sterów gorzej sobie radzi w DX8 vide 3DMark01. To wynika z obserwacji wyników pojedynków R9800PRO VS 6600GT - Radek wygrywa w grach starszych lub mniej 3D ;) Rozumiecie - taki Colin5 czy HL2, a przegrywa w takim FarCraju czy Doom3 - D3 jest bardziej 3D ;)

Zresztą, Radek wygrywa kilka klatek max, a GF jak już wygrywa to 20 albo i więcej ;)

A co do MOHA, to sprawa jak z CS 1.6 - tam żadne AA ani Anizo nie pomogą, gra i tak kaszaniasto wygląda i chodzi :)

Cs niby 200klatek, a płynność większa na CSS z 50 klatek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qlawy: ja tam z mojego leadteka odkrecilem oslone na wentyl i przyjeli, w dodatku sama karte, bez gier itp. wiec to zalezy od sklepu....

Buziak: to nie jest 4200ti z lepszym taktowaniem, dzisiaj zagralem w gta vc w rozdz 1024x768 aa4 af8 z ustawieniem jakosc w sterach, gdzie o takich ustawieniach moglem pomarzyc na 4200ti.... wiec sam widzisz :)

!exec: u mnie tez w spoczynku 41*C, tylko ze mam nawiew 12cm na 5v z boku :) ambient 30 i mniej, bez wentyla +5 i wiecej *C

pamieta chociaz ktos jakie to mialy byc stery...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak dmuchalem w karte wentylkiem 80x80 to mialem w spoczynku chyba 36-37 czyli widze ze chyba niezle jak na leadteka. No z tym ze dmuchanie w spod karty wentylkiem tak naprawde daje mi tyle ze przy 577 przechodzi smarka bez artow a bez wentyla na 575 wiec roznicy wielkiej nie ma - wentyl wylaczony. Jak bedzie chlodniej musze kompa za okno wystawic i sprawdzic jak sie bedzie zachowywala karta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważam zakup 6600GT Gigabyte GV-NX66T128VP 128MB VIVO/DVI (PCI-E)

oto link do opisu tej karty: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15679

Czy ktoś używa takiej grafiki? Jestem ciekaw jak sprawdza się to chłodzenie, jakiej klasy jest ten radiator?

Może lepiej brać tańszego 6600GT z wiatrakiem i wymienić chłodzenie na aerocool? To podobne koszty.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez aruś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karte podczepilem do tv (s-video) i niezaleznie od ustawionej rozdzielczosci za jasnymi elementami na tv pojawiaja sie fioletowe/rozowe cienie (w formie poziomych paskow)... strasznie to wpienia... problem nie wystepuje tylko w przypadku ustawienia czarno-bialego obrazu (pal m i wszelkiej masci ntsc) ale nikogo tu chyba nie zadowala obraz czarno-bialy...

nie pomoglo zadne reczne manipulowanie w sterownikach... ani filtry migotania, nasycenia... nic w tym stylu...

uzywalem tv tool`a, ale jak wiadomo, tv toolem nic nie wskoramy na kartach nv...

wie ktos moze jak sobie poradzic z tym problemem ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś czy jak zcharatam dość brutalnie tą blaszke z radiatora od oryginalnego 6600GT to strace gwarancje? Bo chciałem delikatnie ją odkręcić ale za cholere sie nie da, mikroskopijnym srubokrętem próbowałem i skończyło sie na obrobionej srubce :/

Chce to zdjać i dopiać do tego czegoś wentyl 80mm bo ten mały jakoś do mnie nie przemawia a na dodatek nie mam kasy na jakies konkretne chłodznie, znaczy sie moze wyczaje jakiś radiator z procka ale nie wiem czy to bedzie działało. Wiec jak z moim pierwszym pytaniem?

1298873[/snapback]

Te śrubeczki są niesamowite.....tez probowalem odkręcic ale wkoncu sie wk**wilem i wyrwałem ta blaszke kombinerkami:/ A ten defaultowy radiator jest dodoopy. Montując 80x80 temperatura spadła - mam teraz 51 stopni, ale radiator załozony na AS5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Leadtek 6600GT Extreme ma pamięci 1.6 a zwykły 2.2 czy się mylę ? Jeżeli nie, to ten z 1.6 (czyli extreme) będzie się lepiej kręcił ;)

1298111[/snapback]

Extreme ma pamięci 2.0ns, a zwykła 2.2ns - porażka, jak WinFast mógł coś takiego zrobić :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

A skad masz takie informacje?

No ale jak by nie bylo te pamieci kreca sie niezle - jak w podpisie

1300526[/snapback]

Z zagranicznych recenzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te śrubeczki są niesamowite.....tez probowalem odkręcic  ale wkoncu sie wk**wilem i wyrwałem ta blaszke kombinerkami:/ A ten defaultowy radiator jest dodoopy. Montując 80x80 temperatura spadła - mam teraz 51 stopni, ale radiator załozony na AS5  :)

1300309[/snapback]

zobacze ale kurde boje sie ze strace gwarancje co prawda nigdy nie miałem problemów z żadną karta ale .... lepiej dmuchać na zimne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tv podpiete przez s-video. niezaleznie od rozdzielczosci, trybu wyswietlania obrazu (pal b,g,d.....) na telewizorku za jasnymi elementami widac wkurzajace rozowe/fioletowe cienie w postaci poziomych pasków.

problem nie wystepuje w przypadku palm i ntsc (ale obraz jest oczywiscie czarno-bialy).

wie moze ktos czemu sie tak obraz chrzani ? przeciez na tym nie da rady obejrzec zadnego filmu :/

tv tool odpada z uwagi na brak wsparcia kart nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

To ciekawe bo mój Extreme ma 1,6ns co widać na załączonym obrazku  :-P

Dołączona grafika

1300942[/snapback]

Zatem najwidoczniej są wersje 1.6 i 2.0 - 100% w zwykłej wersji są pamięci 2.2ns, a w kilku testach tej wersji Extreme były pamięci 2.0ns, o 1.6ns ani mowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi