Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

pipanol a jak ten mod gpu bedzie wygladal, na czym polegal?

Ty sie lepiej za mody nie bierz bo jeszcze cos popsujesz :P

A tak powaznie to jesli sie chce za cos takiego zabierac to wypada miec o tym jakie kolwiek pojecie :) Bo to juz nie jest zabawa software'm tylko hardware'm :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tej roznicy pomiedzy Bartonem a P4 to najwidoczniej to normalne bo ostatnio ktos tez pisal o takim niskim wyniku na 6600GT wlasnie z Bartonem. Co prawda dziwi mnie to troche bo nawet na swoim Duronie przerobionym na Athlona na niekreconej karcie mam ok 7800. Wiec jakies dziwne te Bartony :]

dzieki za rade z riva tunerem! :) a co do wyniku to jakies remixy sterowniki do chipsetu zainstalowalem, wylaczylem fastwrite (nawet nie wiem co to jest ale dalo 100pkt :) ) i teraz mam 7800pkt. jeszcze poprobuje innych sterow to moze bedzie lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pffff ;-) |||

=============

ok, kupilem sobie pentagrama 80 Miedzianego:

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=952

na gf6600 gt galaxy i wwindowsie srednio temperatura 46-47'C i DODATKOWO CICHO!!!

Powiedzcie czy oplaca sie zmieniac i kupić ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 2.0

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=981

PZDr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten mod bedzie regulowal rezystancje tego rezystorka co malujesz go olowkiem .. :) he jeszcze jest mi potrzebny tylko rezystor precyzyjny 5K i moge dzialac .. :) he amm nadzieje ze nei na darmo chodze jush trzy lata do szkoly elektronicznej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, kupilem sobie pentagrama 80 Miedzianego:

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=952

na gf6600 gt galaxy i wwindowsie srednio temperatura 46-47'C i DODATKOWO CICHO!!!

Powiedzcie czy oplaca sie zmieniac i kupić ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 2.0

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=981

PZDr.

Hej mam pytanko. Czy ten silencer bedzie pasowal na 6600gt ale na AGP? Jesli nie to czy ktorys na niego pasuje??? Czy przy tym pentagramie jest jeszcze miejsce na zalozenie radiatorkow na pamieci. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem. Otoz moj gigabyte 6600 gt przy procku atlon 2800 mobile 512 ram i płycie epox rdaei wyciaga zaledwie 9300 w 3d marku 2001. Porownujac z waszymi wynikami to zdecydowanie za mało. Przedtem mialem radeona 9600. Nie reinstalowałem systemu po zmnianie kart czy tutaj tkwi problem??? A moze gdzie indziej pomozcie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem. Otoz moj gigabyte 6600 gt przy procku atlon 2800 mobile 512 ram i płycie epox rdaei wyciaga zaledwie 9300 w 3d marku 2001. Porownujac z waszymi wynikami to zdecydowanie za mało. Przedtem mialem radeona 9600. Nie reinstalowałem systemu po zmnianie kart czy tutaj tkwi problem??? A moze gdzie indziej pomozcie !!!

ehh n oi sam sobie odpowiedziales na swoje pytanko ;] rob format c: i zobaczysz rezultaty .. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh n oi sam sobie odpowiedziales na swoje pytanko ;] rob format c: i zobaczysz rezultaty .. ;]

Zbyt rewelacyjnych rezultatow i tak nie zobaczy :] Jesli chodzi o 2001 to tam wiecej zalezy od reszty sprzetu niz od grafiki , a poza tym to przeciez stary dx8 :] W ogole kto teraz sprawdza wydajnosc karty 3dm2001 ? :] Mozna ten test zrobic z ciekawosci , ale jak chce sie sprawdzic wydajnosc to albo 2003 albo 2005 no a najlepiej to poprzez same gry :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt rewelacyjnych rezultatow i tak nie zobaczy :] Jesli chodzi o 2001 to tam wiecej zalezy od reszty sprzetu niz od grafiki , a poza tym to przeciez stary dx8 :] W ogole kto teraz sprawdza wydajnosc karty 3dm2001 ? :] Mozna ten test zrobic z ciekawosci , ale jak chce sie sprawdzic wydajnosc to albo 2003 albo 2005 no a najlepiej to poprzez same gry :]

01 jest wlasnie najlepszy. Przykład?

duron 600 + 66GT - w 3dm05 bedzie np 3.5k

A64 2.7GHz + 66GT - w 3dm05 bedzie np 3.7k

Różnica malutka, ok 5%. Teraz odpal jakąś grę na takich konfigach i różnica też będzie ~5% :lol: ? moim zdaniem bliżej 50% :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

01 jest wlasnie najlepszy. Przykład?

duron 600 + 66GT - w 3dm05 bedzie np 3.5k

A64 2.7GHz + 66GT - w 3dm05 bedzie np 3.7k

Różnica malutka, ok 5%. Teraz odpal jakąś grę na takich konfigach i różnica też będzie ~5% :lol: ? moim zdaniem bliżej 50% :lol:

MaSell musze Ci powiedziec ze Twoj przyklad troche Ci nie wyszedl :)

Dowod ?

Puscilem 6600GT na Duronie 600 i zgadniej jaki byl wynik w 2005 ? - 2050 :)

Na A64 + 6600GT bedzie wlasnie tak jak napisales ok 3500

Nadal uwazasz ze roznica wynosi 5% ? :)

Bo jak dla mnie wychodzi 70% roznicy :) I tak samo bedzie w grach :]

Przy wyzszych procesorach owszem roznica bedzie znacznie malala i nie bedzie az takiego skoku.

No i napisalem ze jesli chodzi o 2001 to w nim duzy wplyw maja pozostale komponenty kompa w porownaniu z 2003 i 2005. Ale jak widac w tych ostatnich reszta kompa tez ma znaczenie , nie sama grafika , chociaz znacznie wiekszy nacisk jest na nia kladziony niz w 2001.

Jednak i tak najlepszym sposobem na sprawdzenie calego kompa sa po porstu gry a nie benchmarki.

ja kiedys na tej swojej konfiguracji w podpisie w 3dmarku 2003 mialem ~6800 pkt, teraz mam ledwo 5000.... O CO CHODIZ!?????????????

Mowilem ze jak bedziesz tam za duzo mieszal to cos popsujesz hehe :P

Na takiej konfiguracji to wynik troche smieszny :) Stanowczo za niski przy P4 3.0 :)

Cos niezle tam nakombinowales :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Kupilem niedawno ta karte -GeForce 6600GT Microstar NX6600GT-VTD128 128MB VIVO/DVI BOX (AGP). Proboje ja troszke podkrecic. Sterowniki Nvidii wykrywaja mi ze bezpiecznymi wartosciami po podkreceniu beda:rdzen 500@580, ram 900%1,06Ghz. Jednak jak ustwaie rdzen na 580 to w grach pojawiaja sie arty. Czy steronwik moze sie mylic? MA ktos moze jakies doswiadcznie z podkrecaniem tej karty? Dodam, ze jak pamiec ustawie na 1110Mhz a rdzen na ok 560 to wszystko mam ok, ale chcialbym troche bardziej poleciec z rdzeniem.

Edytowane przez moulder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kiedys na tej swojej konfiguracji w podpisie w 3dmarku 2003 mialem ~6800 pkt, teraz mam ledwo 5000.... O CO CHODIZ!?????????????

Co ty gadasz? Ja ma podobny konfig co Ty i bez oc mam w 3dmarku03 około 8100 pkt.

Z lekkim oc mam 8700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam duży problem z kartą 6600gt Galaxy (agp) . Mianowici zakupiłem ten sprzęt wszystko ładnie pieknie giery śmigają ale jest jeden szkopół jak odpalam jakikolwiek film (avi, mpg) czy np progdvb komp sie zawieszsza i po krótkiej chwili resetuje. O co chodzi spotkał się ktoś z czymś takim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ? :}

powiedzcie jak ustawic zeby miec max.. pkt.

AA/AF = OFF, rozdzielczosc 1024 czy 640?

Prosilbym o napisanie :]

Nic tam nie ustawiasz zadnych rozdzielczosci zadnych AA ani AF tylko wlaczasz Defaultowo test i juz , bez zadnego kombinowania.

Poza tym tu nie chodzi o kombinowanie jak ustawic 3dmarka zeby miec jak najwiecej punktow tylko o porownywanie wynikow kart na identycznych dla wszystkich defaultowych ustawieniach , bo jaki bylby tego sens jak by jeden testowal w rozdzialce 640 a inny 1600 z AA i AF na maxa :] Dlatego jak sie ma wersje shareware to sie odpala tylko test bo i tak nie mozna nic zmieniac i juz...

Witam

Czy na sprzecie Barton 2500@3200, 1024MB Hynix, MSI 6600GT @560,@1100, wynik w 3dmarku2003 8520 to dobry wynik? Nie powienem miec znacznie wiekszego?

No mi sie wydaje ze wynik calkiem w normie jak na takie ustawienia jakie podales.

Jezeli moglbys miec wyzszy to tylko niewiele bo znacznie wiekszego to raczej nie :)

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema! Sorry za wcine w temat, ale mam pytanie... Ma ktoś 6600GT firmy Point Of View ? Chciałbym się dowiedziec czy nie ciąży nad ta kartą jakas klątwa :P Poprzednio mialem 5900 tej firmy i wszsytko bylo ok, a nawet lepiej bo byla juz fabrycznie podkręcona... To samo jest z 6600GT ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ? :}

powiedzcie jak ustawic zeby miec max.. pkt.

AA/AF = OFF, rozdzielczosc 1024 czy 640?

Prosilbym o napisanie :]

heh ty mnie normalnie zalamujesz ;( hehe tak wylaczasz aa i af w streach i jeszcze przestawiasz na wyfdajnosc .. i zobacz teraz ile bedziesz mial markow ... napewno duzo wiecej . .aa w rozdzielczosci jakiej pracujes zna codzien nie ma zadnej rozinicy bo prgram i tak przezuci na 1024 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam nastepujace pytanie. Przymierzam sie do kupienia 6600GT ale tak sie sklada ze najlepsze wg mojego rozeznania modele (Galaxy, Gainward) nie maja wyjscia D-Sub tylko 2 x DVI. Wiem ze jest dolaczana przejsciowka DVI -> D-Sub ale czy czasem nie pogarsza ona jakosci obrazu na monitorze? Czesto sie zdarza ze wszelkiego rodzaju przejsciowki znieksztalcaja przechodzacy przez nie sygnal. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS N6600 GT - Niedawno zanabyłem taka karte i się zastanawiam do ilu można spokojnie zrobić OC , seryjnie ma 500/900MH z ( mem samsung 2ns ) , model N6600GT , narazie bangla na 550/1000MHz na seryjnym chłodzeniu . ZAa kazde info z góry THX

A może ktoś już zmieniał mu chlodzenie na jakieś inne jeśli tak to na jakie i jakie rezultaty OC ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi