luks__pl Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 luks_pl -> firma nie za very, ale cena tak ;) Czytałem, że wersja PCI-E tej karty ma bardzo głośny wiatrak, wolałbym dołożyć i kupić coś bardziej firmowego. 1236580[/snapback] A tu Cię zagnę bo ta karta jest obecnie jedną z najlepszych 6600GT: http://twojepc.pl/news8864.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 gdzie można kupić najtaniej karty na GF 6600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 luks: to Inno3D cierpi na bolaczke wiekszosci 6600GT AGP - nie ma porzadnie chlodzonych pamieci. Niestety radiator ma podobna konstrukcje co rozwiazanie referencyjne. Poza tym moze to byc bardzo dobra karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 gdzie można kupić najtaniej karty na GF 6600GT? 1238018[/snapback] B) U mnie. Wystarczy popatrzeć na wcześniejsze posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) prawdopodobnie tu ale KTOŚ mi mówił ze to moze byc błąd Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 co myslicie i palcie 39w na gpu? bo teraz mam dylemat czy sie w to pakowac czy nie.. no i czy lepiej 39w czy 89? (z 89w badzie problem ze schlodzeniem ogniwa...) co wy nato? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 co myslicie i palcie 39w na gpu? bo teraz mam dylemat czy sie w to pakowac czy nie.. no i czy lepiej 39w czy 89? (z 89w badzie problem ze schlodzeniem ogniwa...) co wy nato? 1238155[/snapback] 39W to stanowczo za mało. Nawet 89W może być mało na taką kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Mógłbyś pokazać wynik po podkręceniu w 3DMarku2005 1236898[/snapback] Oto on... wsumie myślałem, że będzie gorzej o jakieś sto punktów, ale jednak nie. W gwoli wyjaśnień 3 sprawy: - nie posiadam pamięci typy dual, a do tego raczej markowymi nie można ich nazwać (trochę punktów tracę) - posiadam dziwną płytę główną, która organicza (w niewielkim stopniu, ale zawsze) wydajność grafiki (sprawdzone z inną płytą gigabyte) - system mi się sypie (jak już pisałem, po reinstalce miałem bez OC ponad 3326 punktów, dziś tylko 3072) http://niaunder7.w.interia.pl/05.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) 39W to stanowczo za mało. Nawet 89W może być mało na taką kartę. 1238160[/snapback] przeciez ona cała pobiera 60 pare wiec jak mozę byc zamalo 89?w?? gpu wydziela pewnie własnie koło 40w.... Edit. faktycznie 89 to minimum.. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez amras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkamil Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 TaYU jakiego programu używasz do podkręcania karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 1238056[/snapback] To wielki błąd kupowanie w tej firmie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 TaYU jakiego programu używasz do podkręcania karty graficznej? 1238508[/snapback] Przeważnie RivaTuner'a, wczoraj jednak tak jakoś Power Strip mi się nasunął. Podczas dnia, podczas zwykłej pracy kompa karta podkręcona jest za pomocą suwaków w zakładce sterowników (ostatnio 560/1120) i jest dobrze. Małe uzupełnienie do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Napisałem, że przy ustawieniach 600/1200 nie ma artów, co jest prawdą, ale nie do końca. Dlaczego? Ano odpowiedź jest prosta. Wczoraj po zrobieniu marka podkręciłem jeszcze pamiątki do 1210, co zaowocowało pod koniec 3'go dema zielonymi artami. Postanowiłem coś sprawdzić. Wyłączyłem 120mm (1800 obrotów) na tylnej ściance i się okazało, że przy ustawieniach 600/1200 pojawiły się również zielone zmory. Moim zdaniem spawę może tu załotwić lepsza pasta termoprzewodząca... Jak na razie chce na ten sprzęt zamontować 80mm, bo jestem zwolennikiem ciszy. Sprawa jest ułatwiona ze względu budowy radiatora i materiału z którego jest zrobiony. A kiedy to zrobie, to nie wiem. Jak zrobie to się podzielę fotkami tej lekkiej modyfikacji oraz jej skutkami <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 To wielki błąd kupowanie w tej firmie... 1238556[/snapback] dla mnie jednym wielkim błędem jest kupowanie przez neta.... podałem tylko sklep gzdie jest najprawdopodobniej najtaniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 dla mnie jednym wielkim błędem jest kupowanie przez neta.... 1238600[/snapback] To zależy... ja kupowałem np. swoją kartę przez allegro, ale od gościa, którego znam kawałek czasu. Ceny ma na poziomie, z serwisem też nie miałem problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 To zależy... ja kupowałem np. swoją kartę przez allegro, ale od gościa, którego znam kawałek czasu. Ceny ma na poziomie, z serwisem też nie miałem problemów. 1238602[/snapback] tak, a jak karta padnie to sama pocztowanie zajmie 4-5dni :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 tak, a jak karta padnie to sama pocztowanie zajmie 4-5dni :-| 1238626[/snapback] Tak, szczególnie jak użyjemy PP (Poczty Polskiej), wtedy to i możemy jej już nigdy nie zobaczyć <_< Zależy od osoby (firmy) od której kupujesz. Jeżeli dana "instytucja" jest ok, to sprawa jest przeważnie załatwiana przez kuriera na kosz sprzedającej "instytucji" (u mnie tak było w przypadku płyty głównej - czekałem 3 dni ^_^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 dla mnie jednym wielkim błędem jest kupowanie przez neta.... podałem tylko sklep gzdie jest najprawdopodobniej najtaniej 1238600[/snapback] dlaczego niby zakupy przez internet są złe??? jeśli kupuje się u uczciwego sprzedawcy, który posiada sprzęt z legalnych źródeł i to z polskich źródeł to nie ma problemu a co do czasu reklamacji to każdy sprzedawca ma na to 14 dni od dnia otrzymania zareklamowanego produktu ten czas moze się równięż wydłużuć w przypadku komplikacji, wynikających nie z winy sprzedawcy ja jak reklamowalem swój WD 80 to musiałem prawie 2 tygodnie czekać na nowy HDD, a reklamowalem go w sklepie a co do pocztowania to priorytet idzie 1 góra 2 dni.czyli tyle samo co kurier. generalnie procedura reklamacji jest wszędzie taka sama,bez znaczenia czy sie kupuje w interneci czy w sklepie 1. klient na wlasny koszt dostarcza towar 2. sprzedawca przyjmuje go do servisu 3, sprawdza 4. jeśli towar jest wadliwy to wysyla go do dystrybutora 5. dystrybutor sprawdza sprzęt, naprawia lub zamienia uszkodzony model na nowy 6. wysyła do sprzedawcy 7. sprzedawca wysyła do klienta na własny koszt, lub w przypadku zwyklego sklepu informuje klienta o możliwosci odebrania zareklamowanego produktu- i klient na własny koszt go odbiera Ps. zakupy przez internet to przyszlosć, dziś np. w Niemczech więcej towarów sprzedaje się przez internet niż w sklepach tak będzie też w Polsce, tylko ceny neta muszą być niższe i więcej osób powinno stać na kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 a co do czasu reklamacji to każdy sprzedawca ma na to 14 dni od dnia otrzymania zareklamowanego produktu 1238784[/snapback] 14 dni to sprzedawna ma czas NA POINFORMOWANIE CIĘ ile to będzie trwało. A może powiedzieć coś koło 90 dni (nie pamiętam dokładnie) Wraz z wejściem do UE się nam zmieniły "na dobre" prawa klienta Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 matko , ludzie nie robcie offtopa :| napisałem tylko swoje zdanie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witam karta graficzna jak w tytule 6600 GT Gainworda GS chodzi o wyjscie telewizyjne obraz na telewizorze jest bardzo ostry i wszystko byłoby ok gdyby nie to ze jest bialoczarny nie moge ustawic aby był kolor nie działa zadne pal-b d k itd ustawiam typ wyjscia tez nic jzu nie mam pomyslu o co w tym chodzi wczesniej miałem radeona i nie miałem z tym problemow nigdy czy ktoś moze mi powiedziec jakie dokladnie powinny byc ustawienia mam ustawiona na pal-b Rzeczpospolita itd ale ciagle jest bialoczarny prosze o pomoc bo to psuje cały smak tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 hehe tryb wyjścia: -SVHS (SuperVideo) -Composite (Chinch) -Auto pobaw się tą opcją oczywiście musi być zgrana z telewizorem... do wiekzości polecam opcję pal-b a jeszcze lepiej PAL-G na ntsc czasami są jaja z kolorami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 tryb wyjścia: -SVHS (SuperVideo) -Composite (Chinch) -Auto na auto czarno bialy na composite obraz znika z telewizora na SVHS bialoczarny zadne pal ani ntsc nie dziala ciegle biel iczern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 tryb wyjścia: -SVHS (SuperVideo) -Composite (Chinch) -Auto na auto czarno bialy na composite obraz znika z telewizora na SVHS bialoczarny zadne pal ani ntsc nie dziala ciegle biel iczern 1239676[/snapback] Może wydawać się głupie, co teraz napiszę, ale wiem, ze się tak nie raz dzieje. Jeżeli masz pod ręką jakiś magnetowid, albo tuner, to sprawdź przez jedno z tych urządzeń... Pobaw się też takim programikiem jak TVTool, nie raz pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, od tygodnia mam Winfasta 6600GT, po starym FX5900XT, ale jeszcze go nie testowalem. Chce sie zapytac czy ktos z was probowal wydusic lepsze timingi z pamieci, zamiast ciagle MHz zwiekszac? Bo ja to nie mam doswiadczenia w modyfikacji timingow, chociaz wiem jak, ale nie chce sie bawic bo cos mam pecha do takich "zabaw"... Mam boxowe chlodzenie od P4, ktore moze jakos uda mi sie zamontowac + OCZ Flower mini na pamieci, ale zanim to zrobie moze ktos mi powiedziec jak ten wiatrak podlaczyc, bo on jest 3-pinowy a karta 2-piny ma, no i czy napiecia zle nie beda? czy spod tego radiatorka na HSI moge usunac tasme i dac OCZ Ag 5+ ? czy nie bedzie za duzo luzu? czy oplaca sie zdrapac tez z radiatorkow na pamieci klej i sama paste dac OCZ Ag 5+ ? ewentualnie czym by je przymocowac? Dzieki za pomoc :) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez kaffee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohonyDi Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Czy ktoś mógłby zrobić szybki teścik w DOOM3. Chodzi mi mianowicie o 1280x1024 HIGH 0xAA i 8xAF bo mi dla tych ustawień w timedemo wyszło 45,2FPS i wydaje mi się to trochę mało dla ustawień 6600GT 500/1000. Recki w sieci wypadały lepiej aczkolwiek robione były na lepszym sprzęcie typu A64 3800+ 1Gb Ramu itp, a mnie chodzi o jakieś miarodajne wyniki na "zwykłych" blaszakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Da sie podlaczyc pod Leadteka Gf6600gt magnetowid bo ta karta posiada VIVO prawda ale na kabelku hdtv nie widze video on albo cus podobnego . I jeszcze jedno za chiny nie moge wgrac sterownika : nVidia WDM Video Capture (universal) A to ze nie pasuje mu jakas tam komedna w pliku .inf a to ze blad KOD 10 :blink: Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Kolekcjoner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Czy ktoś mógłby zrobić szybki teścik w DOOM3. Chodzi mi mianowicie o 1280x1024 HIGH 0xAA i 8xAF bo mi dla tych ustawień w timedemo wyszło 45,2FPS i wydaje mi się to trochę mało dla ustawień 6600GT 500/1000. Recki w sieci wypadały lepiej aczkolwiek robione były na lepszym sprzęcie typu A64 3800+ 1Gb Ramu itp, a mnie chodzi o jakieś miarodajne wyniki na "zwykłych" blaszakach. 1241581[/snapback] 60,6 Powtorz demo dwukrotnie powinno byc duzo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Da sie podlaczyc pod Leadteka Gf6600gt magnetowid bo ta karta posiada VIVO prawda ale na kabelku hdtv nie widze video on albo cus podobnego . I jeszcze jedno za chiny nie moge wgrac sterownika : nVidia WDM Video Capture (universal) A to ze nie pasuje mu jakas tam komedna w pliku .inf a to ze blad KOD 10 :blink: 1242535[/snapback] Sprawdziłem przed chwilą... u mnie biega ten sterownik, ale nie o to mi chodziło. Sprawa wygląda tak, że swego czasu nie mogłem sobie poradzić z ustawieniem obrazu z kompa na moim TV. Przesiadłem się wtedy z GF2 400 na Ti4200 i zacholere nie mogłem dorobić się koloru za pośrednictwem S-Video... i przypomniał mi się pewien stary manewr z starymi telewizorami Unitry - jak podłączyć PSX bez przejściówki antenowej pod wejście antenowe (bo innego nie było), oczywiście przez magnetowid. Tak samo postąpiłem z tym problemem i problem znikł... Problem jednak nie był w samej karcie, a w moim TV, któremu coś tam nie pasowało... ale to już inna historia ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) A masz moze SP1 albo SP2 ?? Cytuje problem : Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów. :sad: Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Kolekcjoner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 A masz moze SP1 albo SP2 ?? SP2 - potrzebowałem tego cholerstwa do Riddica i był akurat pod ręką <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...