Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz w 3Dmark2003 : 8038 punktów poprostu wszedłem w:

ustawienia nvidia

wysoka wydajnosc

pozostałe w przywracaniu domyslnym

ekran nvidia

wymus minmapy

dwuliniowy

pozostałe w przywracaniu domyslnym

CZY TA PUNKTACJA JEST OK ?? CZY MOGE ZWIEKSZYC ILOSC PUNKTOW ??

LG 700P

ABIT nF2 NF7-SL

CHIEFTEC 420 W

512 DDR PC400

AMD ATHLON 2500+barto

80 GB CAVIAR 7200/36m

GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem

XP profesional

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj King ma mizerny wynik <zonk>

chłopie może poprostu twój GIGABYTE się grzeje i jest slabsza wydajnośc :) ustaw 500/900 i jazda w smarka :)

Apropo chlodzenia do GF 6600GT to te chlodzonko RULEZZZZZ >>> TUTAJ lub AlCu (ekonomiczniejszą) wersję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa... lepiej dołożyć do lepszej karty

1367302[/snapback]

absolutna racja :) no ale Qlawy zrozum :) King chciał chłodzonko to je ma :) ja na Jego miejscu uzbieralbym z 300zł i sprzedal tego GIGABYTE-a cienialskiego i kupiłbym lepsza kartę (wiadomo o jakie chodzi)

a tak dla Kinga : z ciekawości zrobilem test na moim sprzecie tak oto podkreconym i ustawionym :

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

stery 71.84 WHQL oraz 5.10 nForce WHQL

dalej wydajność systemu >> jakość

wynik 3d mark 2003 - 8126

więc powiem jedno : Gigabyte 6600GT = Chłam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

absolutna racja :) no ale Qlawy zrozum :) King chciał chłodzonko to je ma :) ja na Jego miejscu uzbieralbym z 300zł i sprzedal tego GIGABYTE-a cienialskiego i kupiłbym lepsza kartę (wiadomo o jakie chodzi)

a tak dla Kinga : z ciekawości zrobilem test na moim sprzecie tak oto podkreconym i ustawionym :

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

stery 71.84 WHQL  oraz 5.10 nForce WHQL

1367358[/snapback]

NO TO ŚIĘ ZAŁAMAŁEM :mur: ALE BEDE PRUBOWAŁ NADAL :mur:

CO JA MOGE JESZCZE ZROBIC ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wycisku... na lekko zmodyfikowanym systemie chłodzeniowym (zmieniona pasta, wyszlifowanie radiatora, płytki pod pamięci + 80mm) wykręciłem drania do 628/1280 bez artów z wentylem ustawionym na 12V (normlnie pracuje na 5V), co w m03 dawało mi troche ponad 9400 pkt.. Nieciekawie, ale trzeba brać pod uwagę, że moja płyta nie obsługuje chociażby pamiątek dual, przez co tracę parę punkcików ^_^

1362160[/snapback]

Not bad, not bad ;) Biorąc pod uwagę, że to AGP. To ustawienie "na co dzień" czy tylko do testów?

U mnie Winfast Extreme PCI-E (bez grzebania) doszedł do 580/1280 - i tak jadę cały czas. Stabilnie i bez artów - pamięci dalej idą, ale pojawiają się drobne arty - rdzeń się trochę boję na standardowym chłodzeniu. Myślę ży jak się da radiatory na pamięć i poprawi chłodzenie rdzenia (może WC :) ) to jeszcze coś wycisnę :)

Co do grzania to czujnik w zakładce sterowników pokazuje i 80 stopni :) ale radiator nie parzy więc mam podejrzenia że to nie do końca prawda jest :) Jest jakiś niezależny program który to przeczyta?

Wyniki jakie robi w markach podanie niżej - config to A64 lekko skręcony (dalej nie chce drań :\ ?) , 1GB RAM na dualu (250 2,5-3-3-6), no i rzeczony 6600GT

I nie zgadzam sie ze w smarkach procek nic nie daje - daje daje wiec procka jak najbardziej krecic.

1366103[/snapback]

Daje daje i to dużo - u mnie po po podniesieniu taktowanie proca A64 3000 1800@2250 (i pamięci jednocześnie) m03 podskoczył z 9000 do 9400 (obtdwa z groszami do których nie przywiązuje dużej wagi :) ) a m05 z 4060 do 4200

BTW jak obejść (i czy jest to celowe) test ustawień w Rivie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

1367358[/snapback]

Dziwne. Ja mam 500/1000 na Wysoka jakość i mam 8170pkt...

Coś w takim razie z tymi gigabytami jest nie tak....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jakie sa bezpieczne taktowania żeby mi nie padła? standardowo ma 500/900 czy 5500 na 1100 to nie będzie zadużo?? jak na 500/1000 wychodziłem z 3dmarka 2005 to mi temp podał 48 na 35 stopni. Niezadużo?? wogóle jakie macie wyniki przy 500/1000? bo u mnie coś cienko strasznie;( 8144 w 2003 i 3440 w 2005:(

1361337[/snapback]

Człowieku co się martwisz ja jak mi 3d mark 2005 w pętli lata to mam 90C!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

1367358[/snapback]

Ja na Gigabyte w 3dm2003 mam 8371pkt. Także nie jest to taki chłam, ale bardzo wydajna karta. Więc nie pisz bzdur bo możesz się zdziwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Not bad, not bad ;) Biorąc pod uwagę, że to AGP. To ustawienie "na co dzień" czy tylko do testów?

U mnie Winfast Extreme PCI-E (bez grzebania) doszedł do 580/1280 - i tak jadę cały czas. Stabilnie i bez artów - pamięci dalej idą, ale pojawiają się drobne arty - rdzeń się trochę boję na standardowym chłodzeniu. Myślę ży jak się da radiatory na pamięć i poprawi chłodzenie rdzenia (może WC :) ) to jeszcze coś wycisnę :)

Co do grzania to czujnik w zakładce sterowników pokazuje i 80 stopni :) ale radiator nie parzy więc mam podejrzenia że to nie do końca prawda jest :) Jest jakiś niezależny program który to przeczyta?

1367599[/snapback]

Nie nie... używam zmodyfikowanego chłodzenia i na nim robie testy - przecież po to je zmodyfikowałem (głównie po to by było cichsze, ale wrazie czego lepsze niż standartowe). Na standartowym chłodzeniu udało mi się dokręcić rdzeń do 592 a pamiątki bodajże do 1170 (4x 05 - żadnego artu) z tym że temp oscylował w okolicach 88'C. Powiem tak... w sumie wisi mi do ile to można dokręcić, bardziej mi zależy żeby było ciche i stabilne, a teraz na ustawieniach "na co dzień" mam poniżej 40'C przy wsumie niesłyszalnej pracy wentyla - dla mnie bomba i to mi wystarcza.

Peace ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie... używam zmodyfikowanego chłodzenia i na nim robie testy - przecież po to je zmodyfikowałem (głównie po to by było cichsze, ale wrazie czego lepsze niż standartowe). Na standartowym chłodzeniu udało mi się dokręcić rdzeń do 592 a pamiątki bodajże do 1170 (4x 05 - żadnego artu) z tym że temp oscylował w okolicach 88'C. Powiem tak... w sumie wisi mi do ile to można dokręcić, bardziej mi zależy żeby było ciche i stabilne, a teraz na ustawieniach "na co dzień" mam poniżej 40'C przy wsumie niesłyszalnej pracy wentyla - dla mnie bomba i to mi wystarcza.

Peace ^_^

1368036[/snapback]

40 stopni w stresie jak tak to masz record swiatowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Gigabyte w 3dm2003 mam 8371pkt. Także nie jest to taki chłam, ale bardzo wydajna karta. Więc nie pisz bzdur bo możesz się zdziwić.

1367832[/snapback]

Jak tak to KING ma jakąś trafioną kartę albo niech winde przeinstaluje :)

Jakma jak masz tyle co napisales to zwracam honor ale dla mnie SPARKLE jest lepszy niz GIGABYTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

Wpusciłem kolesia do swojego kompa on cos tam w biosie ustawił i jak sprawdziłem wynik w 3Dmarku to wyszło :8296 punktów

ustawiona sprawnosc z właczonym mitmap na dwuliniowy wiec ten gigabite nie jest jednak chyba taki zły.Wystarczy pokombinowac lecz bede prubował nadal cos wycisnac :D jutro ide kupic drugie Twinmos 512 DDR jak bedzie 1Giga to cos moze da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek @ 2.07GHz

grafa 500/1100

Wpusciłem kolesia do swojego kompa on cos tam w biosie ustawił i jak sprawdziłem wynik w 3Dmarku to wyszło :8296 punktów

ustawiona sprawnosc z właczonym mitmap na dwuliniowy wiec ten gigabite nie jest jednak chyba taki zły.Wystarczy pokombinowac lecz bede prubował nadal cos wycisnac :D jutro ide kupic drugie Twinmos 512 DDR jak bedzie 1Giga to cos moze da

1369103[/snapback]

pewnie takie coś ci w biosie przestawil : AGP APARATURE SIZE , AGP SIDE BAND ADRESSING :) dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

King - dozbierac 300zl zeby wymienic karte z dobrej na lepsza to dla wielu ludzi bezsensowny wydatek. Szczegolnie ze jak na razie na 6600gt wszystkie gry chodza plynnie wiec po co juz teraz wymieniac ta karte? No chyba ze ktos jest maniakiem i jak gra w 1024 aa4 af8 to ma kompleksy i musi miec przynajmniej 1280x960 aa4 af8 to ok - niech wymienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wreszczie zlozylem nowego compa. Sprzet jak w opisie siedzi w budzie chiefteka. Zainstalowalem stery z dolaczonej plyty. Puscilem 3dmark05 i pojawiaja sie artefakty. Star wars battle front na ful detale giera chodzi plynnie nie ma zaciec , ale jak na ekranie jest wiecej postaci znowu artefakty. Karta nie ma radiatorow na pamieciach w czasie gry sa gorace. No i w budzie nie mam jeszcze wentylow. Teraz nie wiem co jest

1. brak wentyli w budzie i karta sie gotuje

2. stery z plyty zle

3. padnieta karta ???

Nie wiem co robic do serwisu z nia ???

Edytowane przez Cov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było poruszane wielokrotnie - jeżeli karta nie chodzi na ustawieniach producenta należy ją oddać na gwarancji.

możesz też pójść do kumpla i zobaczyć czy u niego to samo

generalnie sprzęt ma mus działać poprawnie i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce kupic gf 6600GT  na PCI-E tylko nie wiem jakiej firmy. leadtek czy gainward ?

poradzcie cos szybko bo dzisiaj ide kupic

1369368[/snapback]

Nie kupuj gainward bo w cenie gainwarda masz normalnego 6800.

Produkty gainwarda nie sa jakies rewelacyjnie za to sa horrendalnie drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos z was karte 6600GT Galaxy? Bardzo tania, i dość szybka jak widze (pamiec 1,6ns!). Looknijcie tu: 1369844[/snapback]

Widzę, że nikomu się nie chce czytać wcześniejszych postów... Polecam literaturę w tym temacie... na pewno coś znajdziesz... o ile poszukasz <_<

Mi się już nie chce pisać kilka razy tego samego, przynajmneij nie dzisiaj.

Co do wyników w 03... przy 3 miesięcznym (czyt zjechanym) systemie na obecnych sterach mam 9782 pkt przy 625/1210... nie wiem czy to dobrze... bo nie mam odniesienia... jakby ktoś mógł, niech ktoś zapoda wynik przy podobnych ustawieniach. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi