99tomcat Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ktoś tu chciał mi celkiem dokopać :wink: co do temp to moze jest inaczje to p5wd21 i ta twoja podają w maire ok temy-z tych celków to jednak jest grzejnik-c2d na 4.5 ghz według ryby i enta sie chowa rpzy celku na 6ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 hmm nawet ładnie ja mam cwela 325 (2,53GHz) i już i ładnie chodził ale coś się stało i tera nic sie nie ckręci :( . MOże jest to spowodowane tym ze maja płyta ma mały potencjał o/c (każda ma potencjał??nawet mały??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witka ;] Zrobie mały offtop ;> Prośba do posiadaczy Celków taktowanych ponad 4Ghz, a najlepiej 5 i więcej ;> Wrzućcie swoje wyniki tutaj - forumowy HWbot CPU-Z ;]] Dajcie to na weryfikacje cpu-z i wpiszcie się i będzie good ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 347: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Sa juz dostepne? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Jak widać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Wlasnie z ciekawosci popatrzylem na ceny tych celkow i zobaczylem tez fajna plyte do niego http://www.allegro.pl/item149688471_asrock...v_gw_od_ss.html . Powiedzcie mi jak z wydajnoscia tych Celkow w porownaniu do Semprona z mojego podpisu ? Warto byloby wymienic sprzet na tego AsRocka + Cel i oc ? Pytam, bo nigdy nie mialem Intela i ciekaw jestem jak to wyglada. A i jeszcze by mi zostalo na tej zamianie, bo ten moj AsRock drogo tera chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Wlasnie z ciekawosci popatrzylem na ceny tych celkow i zobaczylem tez fajna plyte do niego http://www.allegro.pl/item149688471_asrock...v_gw_od_ss.html . Powiedzcie mi jak z wydajnoscia tych Celkow w porownaniu do Semprona z mojego podpisu ? Warto byloby wymienic sprzet na tego AsRocka + Cel i oc ? Pytam, bo nigdy nie mialem Intela i ciekaw jestem jak to wyglada. A i jeszcze by mi zostalo na tej zamianie, bo ten moj AsRock drogo tera chodzi :PUwazam, ze nie warto. No chyba, ze planujesz kiedys przejsc na Core2Duo to mozna by sie zastanowic nad takim przejsciem. Ale to mobo od asrocka(z twojego linka nie siga ;)) nie jest chyba super krecliwe. No chyba ze bedziesz bawil sie w mody itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 1,615 V... kurcze i dalej nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aisH Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Witam ;) Jak się sprawują te Cielaki na CM ? Widzę że kręcą się nieźle... Kupuję kompa, myślę nad amd i Intelem. Kwestia taka, że nie wiem co wźiąć ;) Jakbym wźiął porządną płytke pod C2D i takiego Cielaka na jakiś czas. Alternatywą jest X2 38. Co o tym sądzicie? Jeśli przejście na C2D jest bardziej przyszłościowe, jakiego Cielaka kupić? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 347 ;) 230zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Coś wyjątkowo kiepawe te ostatnie celki ;/ edit Interesu to ty nie zrobiłeś :D : http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=14500 http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=17534 :P Edytowane 19 Grudnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 eh ceny kosmosik ale nie ma ich to moge nawet wpisać 2 złte ale towar niedostępny :wink: tak sobie patrze i albo mój cielak jest niesamowity albo ktoś tu nie umie kręcić :wink: jak widze 1.57 dla 5ghz to lo..ja na 1.35 mam full stable a na takim napięciu jak tutaj to nagrzewa do lodu i 5.5 ghz w spi było... gdyny nie tempy z kosmosu i wyłączająca sie przez to mobo to pewnie5.7 na wc by pękło u mnie... eh musze sie zastanowić nad wjazdem z celkiem do ryby i pozzamaitaniem konkurencji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Łohohoh... ten xkom ma zawsze tanie ceny ale jak zapytasz o sprzęt to się nie odzywają :| Nic kręcenie tu nie ma do rzeczy, tak mobo lubi celki i tyle. Ale fakt że na tamtym 352 nie pyknąłem FSB 200 tak na 347 mam juz boota na 225. ps; tomcat... tyy masz duala :] Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Tuning-komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Be ten twój 352 stary to padaka niesamowita, fsb 185 u mnie nie zbootuje na Freezerze 7, clocgenem moge go podciągnac do 4,8Ghz @ 1,5V i jest stabilnie, ale zbootować go to masakra ;/ Na freonie 5,2Ghz ledwo, padaczliwy ten proc, ale o mase szybszy niż Prescott na takim samym zegarze, 2x wiecej cache robi swoje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Fakt. Dzięki i tak żeś go kupił ;) Nie wiem co z nnim było :| Kupiłem go od kolesia z allegro i wszystko cacy. Ale takiej padaki to jeszcze świat nie widział :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 eh ceny kosmosik ale nie ma ich to moge nawet wpisać 2 złte ale towar niedostępny :wink: tak sobie patrze i albo mój cielak jest niesamowity albo ktoś tu nie umie kręcić :wink: jak widze 1.57 dla 5ghz to lo..ja na 1.35 mam full stable a na takim napięciu jak tutaj to nagrzewa do lodu i 5.5 ghz w spi było... gdyny nie tempy z kosmosu i wyłączająca sie przez to mobo to pewnie5.7 na wc by pękło u mnie... eh musze sie zastanowić nad wjazdem z celkiem do ryby i pozzamaitaniem konkurencji :wink: hmmmmm insynujesz ze krecic nie umiem bo moj cep na 1.57 robi 4.8 stable? hmmmm...... B-) BTW: Czekam na zamiecienie tego: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=147944 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) azotu laliscie do oporu czy trzeba bylo pilnowac temperatury? Tomcat, przyjezdzac nie musisz, wystarczy procka podeslac na swieta :D Edytowane 20 Grudnia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) azotu laliscie do oporu czy trzeba bylo pilnowac temperatury?Pilnowalismy na -128C :D, lipna robota, gdyby moje P5LD2 nie wywinelo sie przed zalaniem to bylyby wyniki i pare MHz wyzej. B-) @rybka: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « rybus nie denerwuj sie tylko :D, wczoraj nie odbieralem fona bo bateria padla. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Heyka ;] Mam pytanko: Cel D326 ( 2530@3134 ) na FreeZone NX-80 AlCu ( max temp przy tym o/c to 36' C ) AsRock 775i65G 2x 256 DDR400 Dual Ch. ( w biosie ustawione jako ddr333, ale podkrecone do 200mhz; pamieci firmy GoodRam ) 9550 Radeon ( 250@351; 200@266 ) LG H20L 2 wentylatory w obudowie ( 120x120 z przodu i 80x80 z tylu ) 400W Fortron Mam takie pytanko. Czy zmiana ustawien pamieci na DDR266 i o/c spowrotem do DDR400 ( procek powinien sie podkrecic pod niecale 4ghz, dokladnie nie wiem ile, ale wiecej niz teraz ;] ) nie bedzie zbyt ryzykowna ? Odrazu pisze, ze napiecia jeszcze nigdy nie zmienialem i bez czyjsc pomocy, tego nie zrobie :/ ). To moj sprzecik. Pytanie jest takie, czy jakbym chci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Mam Celka 347 i nie chce sie zbutować powyżej FSB 190 ... Tuning-komp jak zrobiłeś FSB 225 , bo mi góra na 194 zbutował , ani Easy Tune ani nic nie pomaga ... mi by wystarczyło nawet 220 ... byle by machnąć te 5 ghz. Płytka to Gigabyte 945P S3. LOL nawet na V-core 1.80v nie chce więcej zbutować ... no wymiękam. Ten procek ma blokade na FSB 190 :( Płyta leci z FSB delikatnie do 250 , pamiątki z 667 do 800 ... a najlepsze to że Jak ustawie FSB powyżej 190 to wszystko sie załączy ale i tak będzie FSB 190 :o , i nie ważne czy kręce w programie czy w biosie , 190 i dalej nic ... program mi nawet przetestował że stabilne by było na 230 ale po przetestowaniu ustawił 190 ... pochlastać sie można ( na 235 już sie zawiesił :P ) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 spróbuj ClockGenem ... chociaz nie wiem czy działa na tych płytach :( ale próba nie strzelba :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpa Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) ello, Moj cel kręci się tylko z 2,66 na 3,2 i dalej nie chce teraz mam fsb 162, jak dam 166 to juz nie wstaje a jak 164 to zwiesza mi sie winda :) i teraz takie pytanie, co może być tego przyczyną? Płyta Asrock conroe 945g- dvi Napiecie na procu standardowe 1.35v Ram: 512 MB 667 (@ 533) mhz SuperTalent (dziwna firma, nie znałem wcześniej) Grafa: MSI GF 7600 GT Dodam że podkręcam synchronicznie FSB i PCI-E bo jak dam asynchronicznie to lipa kompletna, nie wstaje nawet przy fsb 150 Ram jest ustawiony na 533 bo na 667 sie nie da (nie ma takiej opcji w biosie prawdopodobnie dlatego ze procek jest standardowo na 533) oczywiście rególacji napiecia brak, pozostaje pin mod. I co myślicie, dlaczego nie wstaje na 166??? a, clock gen tez zabardzo nie śmiga :) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez szpa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 to tak na zachęte dla tych co do działu ekstremalnego nie wchodzą: celek 352 rox B) więcej tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=223128&st=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam! w minionym tyg zakupilem jako przejsciowego celka d352 + 775dual-vsta (docelowo c2d + nie wiem jaka mobo, ale ten asrock jako jedyny pozwala sie przesiasc 'lagodnie'...), i jakos teraz przyszedl czas na sprawdzenie co to umi: celeron d352 133x24 @ 200x24 = 4800mhz, stock V (nie mam pojecia ile, w-g plyty 1.23V (?) asrock 775dual-vsta @ stock pamieci 2x 256 blitz pc3200 @ 200mhz 2,5-3-3-8 1T @ nie wiem ile V, w kazdym razie "auto" box cooling: stock pi pierwsze podejscia... teraz czas na pamieci winbond bh6(do zadnych ddr2 nie mam dostepu, a i te winbondy beda lepsze na tej plycie...), ostre alphy, okrojona winda (juz czeka...) i bedzie cus lepiej... nie taki zly ten celafon... temp przy wiatraku @ max rpm ok 42-43st... niestety nie mam czasu na spr stabilnosci... ---> sesja :( pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ladne 1M, widac ze na DDR1 tez mozna poszalec :D, niezly cepek Ci sie tez trafil. Cisnij go wysoko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 no naprawdę :( mój robi fsb 175 na tym asrocku :/ co daje mi całe 4 ghz :lol: Nigdy nie miałem szczęścia do procków .. buuren( od armina? :D) @ kombinowałeś coś w biosie czy jedziesz tylko z fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Moj D352 robi na stocku 4817MHz. FSB 200. Na FSB 201 Asus gubi dyski i nie wiem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) jak ma sie wydajnosc tych celkow 512 cache @ 3.5GHz do np A64@ 2.5 GHz ? Edytowane 22 Stycznia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Moj D352 robi na stocku 4817MHz. FSB 200. Na FSB 201 Asus gubi dyski i nie wiem co jest grane.PCI na sztywno na 33.3 PCiex z reki na 105/107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...