arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 A jak już zainstaluje sobie SF to czy bede musiał wyłaczyć C 'n' Q ?hm.. raczej nie. no u mnie już wszystko zaczęło dobrze działać łącznie z nałożeniem dobrze pasty....jest tylko jeden mały problem teraz na nowym chłodzeniu nie chce mi wejść na rzadnym napięciu na 3ghz a za czasów BOX'a wchodził bez problemu ...ale fakt na oknie :P może macie jakieś rady....z tego co wiem to masz niższe temp. niż na BOX'ie a nie chce odpalić.. - może to sprawa tych nóżek? ;] spróbuj teraz go postawić na oknie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 no u mnie już wszystko zaczęło dobrze działać łącznie z nałożeniem dobrze pasty....jest tylko jeden mały problem teraz na nowym chłodzeniu nie chce mi wejść na rzadnym napięciu na 3ghz a za czasów BOX'a wchodził bez problemu ...ale fakt na oknie :P może macie jakieś rady.... Jak dla mnie to procesorowi najnormalniej w świecie za ciepło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 problem już znikł....temperatura jest w normie....2928mhz jest w idle 32 stopnie a w stresie 38...więc nie ma mowy o przegrzewaniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Oj AdamekSOS, oj.... sprawdzić trz było a nie biadolić od razu :D Stabilne to jakoś? Edytowane 15 Stycznia 2006 przez Hanu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie wiem bo to jest na 1.425v ale zrobie prime na 3h to sie okaże :P ale pracuje teraz w windowsie...puszczałem mu na 15 minut prime, liczyłem PI i test aibench i nie posypał sie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie wiem bo to jest na 1.425v ale zrobie prime na 3h to sie okaże :P ale pracuje teraz w windowsie...puszczałem mu na 15 minut prime, liczyłem PI i test aibench i nie posypał sie :D Sprawdzales Tcase ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 sprawdziłem.....tcase ma 65 stopni a jakieś thermal offset 12 stopni...nie wiem co to :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 sprawdziłem.....tcase ma 65 stopni a jakieś thermal offset 12 stopni...nie wiem co to :P A czym sprawdzales ? Tu http://www.thecoolest.zerobrains.com/forum...wtopic.php?t=83 sciagniesz najnowsza wersje AMD64 TCaseMax v1.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 @PITer Jak tam twoje "magiczne" miejsce i odblokowany opteron? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 @PITer Jak tam twoje "magiczne" miejsce i odblokowany opteron? MOje magiczne miejsce stracilo czar :D A co do opka to juz jest u nowego wlasciciela... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) @PITer Szkoda ze to przypadek a nie stala zaleznosc :cry: To zdradz przynajmniej gdzie ten opek lezal :wink: Edytowane 15 Stycznia 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Porusze już wielokrotnie poruszany wątek napięcia Vcore. Czy napięcie Vcore 1.58V (ust. w biosie) będzie bezpiecznym napięciem do użytku codziennego :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Porusze już wielokrotnie poruszany wątek napięcia Vcore. Czy napięcie Vcore 1.58V (ust. w biosie) będzie bezpiecznym napięciem do użytku codziennego :?: przy jakiej częstotliwości i jakie temperatury? myśle jednak że powinno być ok.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Dzisiaj bawiłem się u kuzyna Venice E3 3000+, na asusie K8N-E udało mi się uzyskać 2550MHz na 1.475v, ale 2610 na 1.525 wysypywał się... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 przy jakiej częstotliwości i jakie temperatury? myśle jednak że powinno być ok.. 292x9 max. temp. 47-48*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Dzisiaj bawiłem się u kuzyna Venice E3 3000+, na asusie K8N-E udało mi się uzyskać 2550MHz na 1.475v, ale 2610 na 1.525 wysypywał się...naprawdę średniawo.. chociaż można było również trafić na bubla E3. 292x9 max. temp. 47-48*CFreezer 64 Pro? troszke dużo.. Edytowane 15 Stycznia 2006 przez arczi- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 troszke dużo jak na 64PRO czy ogólnie troszke dużo :?: Tylko że Freezer jest puszczony na 5V :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Tylko że Freezer jest puszczony na 5V :P puść go na całość....i tak będzie cicho :D mam na full i wcale nie jest głośny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Właśnie że jest :/ (jestem troche zboczony na tym punkcie:D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 no to taka jest cena ciszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 puść go na całość....i tak będzie cicho :D mam na full i wcale nie jest głośny :Dściagnij to po daj screena z tego prog. -> tcase Twoje zobaczymy ;) http://www.thecoolest.zerobrains.com/forum...wtopic.php?t=83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 to moje tcase :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 8O WOW :!: Na ile go kręcisz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) wytłumaczy mi ktoś krok po kroku co to wszystko tam znaczy?? :P na napięciu 1.400v idzie stabilnie na 2800mhz a działa też na 3ghz ale nie patrzyłem czy stabilny primem :D Edytowane 15 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Im wyższa TCaseMAX tym wyższy potencjał OC, ot cała filozofia :D Tylko nie wiem co oznacza TDP :?: Oo pojawiło sie to w nowszej rev prog. EDIT: Już wiem :P "Thermal Design Power, or in other words the maximum power the CPU draws at stock speed/voltage" Edytowane 15 Stycznia 2006 przez Greg_1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 naprawdę średniawo.. chociaż można było również trafić na bubla E3. No własnie...Tcase 55c czyli niezaciekawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 No własnie...Tcase 55c czyli niezaciekawie...a co powiesz na to: TCase 53*C a leci tak: http://spiff.boo.pl/arczi/spi.jpg :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 czyli 65 na tcase to bardzo dobrze?? :P bo widze że chyba tak :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 czyli 65 na tcase to bardzo dobrze?? :P bo widze że chyba tak :D :Dbardzo dobrze, tylko trzeba to teraz wykorzystać :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 No dobra ale 1.66V to dużo troche, no chyba że to tylko do testów. BTW ja też mam TCase 53*C i idzie 9x292 przy 1.58 (CPU-Z pokazuje 1.572V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...