Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde to może mój Chieftec też tak miał i dlatego się wyłączał? Wiadomo, też był gorący jak się go dotknęło, ale tak chyba każdy zasilacz ma... Tylko, że jak podstawiałem ręce to wydawało mi się, że oba wentylatory pracowały... Tylko może nie na wysokich obrotach, cały czas miały te same wolne, a Chieftec chyba powinien sobie regulować. Może dlatego mi też przypalił płytę gł. :? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ma 167 str. A ja chce zadać jedno pytanie które serie Venice są najlepsze pod względem O/C?? Wiem że te pierwsze serie z produkcji. Bo chyba będe miał możliwość wybrania sobie procka ze sklepu ale tylko po serii, więc może będą z tych lepszych serii(hehe marzyciel).

THX, za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ma 167 str. A ja chce zadać jedno pytanie które serie Venice są najlepsze pod względem O/C?? Wiem że te pierwsze serie z produkcji. Bo chyba będe miał możliwość wybrania sobie procka ze sklepu ale tylko po serii, więc może będą z tych lepszych serii(hehe marzyciel).

THX, za odpowiedz.

17 i 21 tydzien (0517 i 0521) - nierealne prawie w sklepach do odstania. w E6 nie było jakiś takich magicznych serii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 i 21 tydzien (0517 i 0521) - nierealne prawie w sklepach do odstania. w E6 nie było jakiś takich magicznych serii

Ale może cud się zdarzy i znajde jakiegoś z tej serii kto wie.

THX ma1y

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzyciel :D, ja narazie na wyciagnelem 2,7ghz na 1.56V wiec jestem zadowolony, na 2.47ghz dziala na 1.37V :D

Marzenia dobra rzecz :D Widziałem u nich Winchester to może mają Venice(który gdzieś się zapodział) z pierwszych tygodni(Mam taką nadzieje, ale nadzieja jest matką głupich)

EDIT: sew_server no fakt masz racje :wink:

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś tutaj 20 tydzień? taki mam i lata tak jak w podpisie a w sumie nie wiem jak wygląda sprawa z innymi z tego tygodnia ;]

a gdzie można zobaczy z którego tygodnia jest procek ?? i nie ma ktoś moze biosu z winfasta extreme 7800 GT ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w jakiej cenie masz te g skill ? i jak sie kręcą?? bo to dla mnie jest najważniejsze pozdrawiam

ogarnij sie, non-stop ktoś ci uwage zwraca, zadawaj takie pytania na PW, itd itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie są padaki. Mój np. leciał na 2700Mhz na 1,45V przez 7 godzin w prime. Jest z drugiego tygodnia 2006. Mam go zawsze włączonego na 2466Mhz@1,425V, bo na tym ustawieniu jest najwydajniejszy komp (mam słabe pamiątki) i oficjalny bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie są padaki. Mój np. leciał na 2700Mhz na 1,45V przez 7 godzin w prime. Jest z drugiego tygodnia 2006. Mam go zawsze włączonego na 2466Mhz@1,425V, bo na tym ustawieniu jest najwydajniejszy komp (mam słabe pamiątki) i oficjalny bios.

pokaż :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobię dzisiaj w nocy test, może jutro, ale załącze na pewno. Mam screen z superpi 8M, to zaraz poszukam i wrzucę. A ile godzin wam starczy, bo jak niedużo, to mogę zrobić teraz. Jakieś 2 godzinki może lecieć.

post-126072-1140952571_thumb.jpg

Edytowane przez Jacek_:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Chemik89

mam tą samą serie - też sie w miare borze kręci (podpisik)

możnaby zrobić oddziely topic o E6 i wstawiać same porównania roznych serii

np

nr. - ----

800Mhz - jak najnizsze napiecie

1800Mhz - ---II----

max Mhz - napięcie

i po tym mniejwiecej by było wiadomo które E6 to klapa a które nie :)

Jacek_:D

odpal prime + jakiś kompresor Avi czy divix + jak bedzie chodzić to explolera + winamp :)

jak nie bedzie resa to ok :)

bo u mnie odpala i przechodzi 6h prime na 2790Mhz i 1,44v :)

a jak odpale jeszcze cos to blue screen :)

Edytowane przez Chemik89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak u mnie leci prime, to normalnie korzystam z kompa. Teraz leci, przeglądam WWW, słucham muzy, oglądam TV na karcie DVB. Karta DVB mocno obciąża kompa, bo to karta software'owa (procek dekoduje obraz a nie karta). Starego celka czasami zawiesiła ;)

Sory za mały OT, ale czy jest program podobny do ATi Avivo XCode, który obsługiwałby kartę X800GT? Bo podobno ten program obsługuje tylko z nowszej serii X1X00. Ten drugi X, to jakaś cyferka np X1300, X1600 :)

Prime już leci 1,5 godziny, za jakąś godzinę wyłączę, bo wyjeżdżam z domu i muszę kompa z prądu wyłączyć, dam screena.

EDIT: Zgodnie z obietnicą zamieszczam screena z Prime'a.

post-126072-1140962383_thumb.jpg

Edytowane przez Jacek_:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nam mówi że nie wszystkie wenecje z 06r. są takie złe. :)

chociaż mogłeś pod koniec nie stopować prime.

szkoda że narazie ja nie moge się bawić :(

musze czekać na kupno nowej zasiłki, bo napięcia niezaciekawe.. i zlutować smd na płycie od stabilizacji vcore ;/

Edytowane przez arczi-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanko do wszystkich posiadaczy Athlona 64 3200 Venice (E6) (ewentualnie 3000) którzy kupili swoje procki na przestrzeni ostatnich np.: 3 miesięcy. Jak u Was z OC ??? Jak myślicie jaką mam szanse że procek kupiony jako "pierwszy lepszy" pójdzie na 2400 MHz (chodzi o samego proca reszta sprzętu zakładam że da radę)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...