victor89 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Znasz cos takiego jak edytowanie postu a nie pisanie tego samego dwa razy z jednym zdaniem wiecej :mur: zalezy jesli masz duzo kasy to athlon jesli bardziej ekonomicznie to sempron a z tym kręceniem bywa różnie wszystko zalezy jaki egzemplarz ci sie trafi EDIT sempron 3000+ ma 128kB L2 :wink: 1654442[/snapback] nie zauważyłem że wywaliło mi 2 posty antek kreci się przecież nieźle... 2,5Ghz to nie problem :P... 1,7v można mu dać.. więc.. sam nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bse Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Wiec zamowienie zlozylem dzisiaj - jutro odbieram kompa.. Zobacze co i jak i napisze tutaj :) Jakby co zwale wine na was :D Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 nie kręcić sempa na 2.4-2.6 ghz to grzech. a co do problemów z płytą gb to raczej będzie jak z k8ns-na początku tragenia ale w miare powstawania nowych biosów płyta pokazywała pazurki.Teraz np nikt nie twierdzi ,ze k8ns to badziewie-mysle ze z k8ne też tak będzie 1655156[/snapback] cze, no i faktycznie, jak narazie z braku czasu udalo mi sie bez problemow wycisnac htt250 (250x8=2000mhz) bez zadnego resetowania biosu. htt 300 wlaczylem rowniez bez problemu lecz nie testowane sa te ustawinia (wchodzi normalnie do wina na napieciu 1,47V podnioslem na wszelki wypadek), pod koniec tygodnia znajde czas to potestuje stabilnosc na htt 300 i wiecej. jedynym minusem ktory moge dac to za slabe chlodzenie chipsetu jest on potwornie goracy ale za to stabilny jak skala, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 witam wczoraj zakupiłem płytę główną ABIT KV8 PRO + Sempron 64 2800+ i po złożeniu kompa ZONK. Po włączeniu kompa wszystkie wiatraki się kręcą, POST pokazuje kod 9.0., natomiast karta graficzna chyba nie przesyła sygnału bo monitor nic nie pokazuje, tak samo z klawiaturą i myszką-nie działają. Co może być, bo robiłem różne testy-wyjmowałem poszczególne komponenty i włączałem i za każdym razem to samo. Moja pozostała konfiguracja: 2x512 Ram, GeForce 6800, karta TV, Sound Blaster Live! 5.1, zasilacz Chieftec 360W Dual Fan. Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 witam wczoraj zakupiłem płytę główną ABIT KV8 PRO + Sempron 64 2800+ i po złożeniu kompa ZONK. Po włączeniu kompa wszystkie wiatraki się kręcą, POST pokazuje kod 9.0., natomiast karta graficzna chyba nie przesyła sygnału bo monitor nic nie pokazuje, tak samo z klawiaturą i myszką-nie działają. Co może być, bo robiłem różne testy-wyjmowałem poszczególne komponenty i włączałem i za każdym razem to samo. Moja pozostała konfiguracja: 2x512 Ram, GeForce 6800, karta TV, Sound Blaster Live! 5.1, zasilacz Chieftec 360W Dual Fan. Pomóżcie! 1660458[/snapback] Jaki masz interfejs dysku jeżeli SATA to musisz zainstalować stery do SATA przy chipsecie na VIA (KV8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) mam dyski na IDE :-( a może mam za stary BIOS żeby mi wykrył Semprona 64-bitowego, bo już trochę ta płyta jest na rynku a Sempy 64 od niedawna istnieją Edytowane 21 Września 2005 przez Dru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) mam dyski na IDE :-( a może mam za stary BIOS żeby mi wykrył Semprona 64-bitowego, bo już trochę ta płyta jest na rynku a Sempy 64 od niedawna istnieją 1660501[/snapback] 1.Do biosu wchodzisz? 2.VIA wymaga zainstalowania sterowników 4in1 czy coś w tym stylu; zainstalowany? (powinien być na płytce do mobo) 3.Napewno stary bios nie czyta 64-bit Sempa i aktualizacja będzie niezbędna ,ale trzeba jakoś ruszyć do przodu. Edit 11:36 Jeżeli nie masz innych pomysłów i jeżeli masz możliwość uaktualnić bios w serwisie (chociaż nie jestem pewien czy to jest wina starego biosu w tym momencie) to na pewno nie zaszkodzi :wink: Edytowane 21 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 do BIOS`u nie wchodzę, nic nie jest przesyłane na monitor, a mysz i klawiatura też nie działają. może to być wina tego starego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Cze, Mam problem z htt 300 płyta to GA-K8NE nf4, i sempron 2800+ (to co z podpisu). Problem polega na tym ze włączam w biosie htt300 obniżam mnożnik ht do 2x pamięci ustawiam na 100, podnoszę napięcie procesora do 1,475V i zapisuje ustawienia. Jest wszystko ok. komp. się normalnie włącza Windows się ładuje ale po jakiś 2, 3 minutach wywala się niebieski ekran, niby nic ale po tym system już nie wstaje :mur: sygnalizuje błąd katalogu systemowego którego nie można już naprawić, jedynym wyjściem jest format ale co ciekawe na htt 300 nie mogę sformatować dysku bo w instalacji Windowsa wyświetla mi ze dysk jest uszkodzony :blink: schodzę z htt do 250 i dopiero instaluje od nowa windę i wszystko działa jak należy, ale docelowo chciał bym uzyskać htt 300 i nie mam pojęcia w czym jest problem, a nie mam tyle nerwów żeby instalować system, po jednej próbie mam 2 h w plecy. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o radę :rolleyes: . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 przez ustaiwnie hht300 mi winda sie spieprzyała mam bios f4, chce dac f5, spod windy, tylko aktualizowac bios powino sie na defautowych ustawieniach biosu a na takich nei moge wejsc do windy bo musze wylaczyc raid w plytce wiec nei wiem czy moge wgrywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 po co 2 te same posty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Cze, hmm to ja poczekam na twoje Dawidsfuturx testy. Biosa możesz uaktualnić z pod dos’a. Problem jest denerwujący bo procek śmiga na takich ustawieniach ale cos nie tak jest, aha z tego co widziałem w everescie to magistrala Hyper Transport ma 1000Mhz wiec wnioskuje z tego ze mnożnik ht się nie zmienia mimo ręcznego go przestawienia, ponieważ ja lecę obecnie na htt 250 czyli właśnie mnożnik standardowo wynosi 4 i chyba się nie zmienia wiec w tym może być problem, aha ja tez mam wersje F4 biosa, pozdro Edytowane 22 Września 2005 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Cze, Mam problem z htt 300 płyta to GA-K8NE nf4, i sempron 2800+ (to co z podpisu). Problem polega na tym ze włączam w biosie htt300 obniżam mnożnik ht do 2x pamięci ustawiam na 100, podnoszę napięcie procesora do 1,475V i zapisuje ustawienia. Jest wszystko ok. komp. się normalnie włącza Windows się ładuje ale po jakiś 2, 3 minutach wywala się niebieski ekran, niby nic ale po tym system już nie wstaje :mur: sygnalizuje błąd katalogu systemowego którego nie można już naprawić, jedynym wyjściem jest format ale co ciekawe na htt 300 nie mogę sformatować dysku bo w instalacji Windowsa wyświetla mi ze dysk jest uszkodzony :blink: schodzę z htt do 250 i dopiero instaluje od nowa windę i wszystko działa jak należy, ale docelowo chciał bym uzyskać htt 300 i nie mam pojęcia w czym jest problem, a nie mam tyle nerwów żeby instalować system, po jednej próbie mam 2 h w plecy. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o radę :rolleyes: . pozdro 1663084[/snapback] nie wiem jak to jest w k8ne ale k8ns kiedyś mnoznik2x wcale nie działała teraz niby działa ale wystarczy małe kręcenie i zonk-kręć na mnozniku 3x. Płytka podobno średnio dopiro przy ok 340-350 htt wymięka wieć jeszcze masz troche zapasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Mateo1988 a jak ci rozpoznaje proca? bo mi jako unknown :D dlatego msuze biosa zmienic, z nie mam fopa pod ręką, ani obok ręki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Mateo mnoznik 2x nie dziala, natomiast 2,5x dziala i mozesz ustawic. Jesli pamieci ustawiles na 100, to mysle ze problemem moze byc za niskie napiecie vcore. Ustaw 1,5v i sprawdz. Dawid - zainstaluj @Bios i uaktualnij pod windowsem. Zaden problem, szybko i skutecznie. Edytowane 22 Września 2005 przez gaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 o w morde- na k8ne są połowkowe mnozniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 tak, jest 2x 2,5x 3x 4x i 5x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 do BIOS`u nie wchodzę, nic nie jest przesyłane na monitor, a mysz i klawiatura też nie działają. może to być wina tego starego biosu? 1660537[/snapback] to najwyraźniej poszedl Tobuie procek nie cały tydzień temu to samo miałem, poszedłem na reklamacje i mi proca wymienili na nowego i jak narzie chodzi ok!!!! i nawet sie kręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 gaz wiem, o to chodzi, ze śłyszłame ze bios sie powiino wgrywac, na standardowych ustawieniach biosu, a przy takich mi do windy nei chce wejsc, mysze raid wylaczyc i tego sie własnie boje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Przelicza Prime przez 2godziny? SuperPi 16M bezblednie ? Jesli tak to niemasz co sie obawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 po co 2 te same posty? 1663119[/snapback] mam radiowego neta i czasami lipnie chodzi wlasnie dzisiaj jest ten dzien nie wiem jak to jest w k8ne ale k8ns kiedyś mnoznik2x wcale nie działała teraz niby działa ale wystarczy małe kręcenie i zonk-kręć na mnozniku 3x. Płytka podobno średnio dopiro przy ok 340-350 htt wymięka wieć jeszcze masz troche zapasu 1663156[/snapback] sie zobaczy ale niechce ryzykowac ponowna instalacja windy bo to juz by byl 10 raz w tym tygodniu :? Mateo1988 a jak ci rozpoznaje proca? bo mi jako unknown :D dlatego msuze biosa zmienic, z nie mam fopa pod ręką, ani obok ręki 1663234[/snapback] mam tak samo wykrywa proca jako unknown Mateo mnoznik 2x nie dziala, natomiast 2,5x dziala i mozesz ustawic. Jesli pamieci ustawiles na 100, to mysle ze problemem moze byc za niskie napiecie vcore. Ustaw 1,5v i sprawdz. 1663286[/snapback] procek tu nie ma nic do rzeczy skoro win sie na tyle uszkadza ze ponowne wlaczenie go nie jest mozliwe :mur: . gdyby to byla wina napiecia doswiadczyl bym jedynie niestabilnosci a nie takich cyrkow a poza tym podnioslem napiecie nawet do 1,55 i dalej nic. sprawdze wszystko jak bede sie kladl spac i ewentualnie jutro po szkole instlacja windy jak by cos nie poszlo po mojej mysli :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 do BIOS`u nie wchodzę, nic nie jest przesyłane na monitor, a mysz i klawiatura też nie działają. może to być wina tego starego biosu? 1660537[/snapback] sflashuj bios do najnowszego sprawdź co to za kod 9,0 jak po włączeniu nie ma dźwięku pip to raczej sie nie włączy (proc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 mój ABIT KV8 PRO po wielu bojach w końcu wykrył mojego Semprona 2800+ 64 bit, ale ustawił mu napięcie na 1,5. To chyba za dużo, no nie, bo chyba powinno być 1,4? Mam rację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Co najlepiej wziąć: 1. ASUS K8N-E DELUXE 2. EPOX EP-8KDA3J 3. MSI K8N NEo FSR - pomyłka, nie brać pod uwagę Proszę nie przekonywać mnie do GB K8NS bo jej na pewno nie kupię. Prosze o odpowiedzi. Edytowane 23 Września 2005 przez matti155 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Co najlepiej wziąć: 1. ASUS K8N-E DELUXE 2. EPOX EP-8KDA3J 3. MSI K8N NEo FSR - pomyłka, nie brać pod uwagę Proszę nie przekonywać mnie do GB K8NS bo jej na pewno nie kupię. Prosze o odpowiedzi. 1664526[/snapback] Od roku mam Epoxa 8kda3j rev2,2 i jestem zadowolony w 99.99%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Co najlepiej wziąć: 1. ASUS K8N-E DELUXE 2. EPOX EP-8KDA3J 3. MSI K8N NEo FSR - pomyłka, nie brać pod uwagę Proszę nie przekonywać mnie do GB K8NS bo jej na pewno nie kupię. Prosze o odpowiedzi. 1664526[/snapback] :lol2: :lol2: z tych 3 tylko epox, ale na hiper oc bym nawet nie liczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A na ile mogę liczyć? Chodzi mi o dobrze wyposarzoną, wydajną, stabilną i bezproblemową płytę. OC nie koniecznie musi być hiper. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Cze, mam takie pytanie czy ty Gaz tez miałeś problem z winda jak ustawiłeś htt na 300 i mnożnik ht na 2 bo chciał bym mieć pewność ze nie wysypie mi się system jak ustawie mnożnik ht na 3 czy 2,5 i htt na 300. Wczoraj nie miałem odwagi się bawić :P za dużo czasu się marnuje na instalacje Windowsa. Aha i jeszcze jedno pytanie jak wam wyświetla częstotliwość ht w everescie bo mi niezależnie od mnożnika ht ciągle pokazuje 1000mhz wiec to trochę dziwne. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Aha i jeszcze jedno pytanie jak wam wyświetla częstotliwość ht w everescie bo mi niezależnie od mnożnika ht ciągle pokazuje 1000mhz wiec to trochę dziwne. pozdro 1664857[/snapback] mi pokazuje 975MHz: 3x325 - wiec wszystko sie zgadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...