Bemx2k Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) storm Zrob pare screenow frapsem w roznych miejscach ,podczas akcji itp i tyle prawdziwe testy ro niech robia na sajtach b.t.w napisz czy masz sposob na pozbycie sie ograniczenia framerate do 60fps Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A czy osoby z kartami X1800/X1900 mogą zobaczyć czy Catalysty 6.6beta dają jakieś przyspieszenie? http://www.distichannel.com/modules.php?na..._op=getit&lid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Xanagaz Zaraz sie wezme za testy tych Catalystow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Przyznam, że wkońcu jakaś ciekawa gra się pojawi. :) Wczoraj tłukłem demko do 3rano. :) Gra się wyśmienicie. No i silniczek wkońcu dopracowali. ;) @Lizardus Co ty chłopie gadasz? Ati dostaje w OGL? Chyba przespałeś ostatni rok. ATI w ostatnim roku podniosło wydajność w OGL szczególnie na kartach X1800/X1900. A na dodatek ta gra działa super na ATI. Więc przestań wciskać swoją niewiedzę innym. ATI i NV mają podobną wydajność. Różnica kilku % w zależności od optymalizacji. Pozdro A jak miala dzialac ? 3fps? chyba na takim kolosie x1900xt/xtx kazda gra bedzie chodzic dobrze Ati dopiero od 5.13 (czyli od konca 2005) mocno poprawila wydajnosc w opengl, nadal dostaje w takich grach jak d3,q4 czy chronicles of riddick, byc moze dlatego ze w powyzszych gierkach rece maczala nvidia... No trudno znalezc jakis punkt odniesienia, bo najnowsze gry pod OGL, ktorych jest niewiele, pzrechdoza pzrez rece nvidii. Jakbys byl dobry to skoluj jakis link do benchmarku jaksi innej produkcji pod OGL albo pod samego prey'a jesli jest... PS. od pol roku ati dogania nvidie w OGL... co robila w poprzednich latach? PS2. nie jestem zadnym fanem zielonych, obecnie przygotowuje sie do kupna ktorejs z x1900 wiec jesli Ati zrowna sie z zielonymi w OGL to mnie to naprawde ucieszy. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 info dla uzytkownikow kart ATI najnowsze beta catalysty 6.6 z linku powyzej daly przyrost fps w wyzszych rozdzialkach w 1600x1200 poprzednio podczas strzelania do czegokolwiek mialem 43-45 fps teraz jak na screenach ponizej troche wiecej :) przypuszczam ze przyspieszyli te stery w PREY'u co najmniej 15-20% ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Nie kumam po co grac na tak wysokich rozdzialkach ? 1024x768 wystarcza zupelnie i wiecej FPS do tego. Sprawdze te betki. Cos dzis gramy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Nie kumam po co grac na tak wysokich rozdzialkach ? 1024x768 wystarcza zupelnieWez lcd 19' i pograj w 1024... (ale teraz pytanie, po co lcd 19' skoro crt 17' wystarcza w zupelnosci? co nie?) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Jak sie ma tak dobry sprzet to czemu by nie grac w wysokich rozdzialkach? Ale fakt, 1024x768 jest wystarcajace ;] Ja moge grac, teraz jakis film obejrze i moze tak cos kolo 22:00? Chlodno bedzie i sie tak nie spocimy, a wiadomo ze myszka trza sie namachac dosc konkretnie ;] Dlatego nigdy nie kupie 19', bo trza miec dobry sprzet zeby sobie pograc na takim monitorze... 17 jest ok ;] Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Niech ktos postawi serwer to tez moge o tej 22 pograc. Jin dlatego wole CRT swoj 17 calowy ;) Ale przyznam ze 17' a 19' to jednak roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 te skriny w pierwszym poscie mnie nie przekonały, ale teraz to :blink: zasysam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 pograj na 21" crt to zobaczysz ze 1024x768 = 800x600 w 17" jak nie gorzej ... jak sie wkurzylem w tym demie ze nastepna rozdzialka 4:3 to 1600x1200, nawet nie ma 1280x960...lol, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 potwierdzam to, że na 6.6 beta nastąpił przyrost fps, u mnie w 1280x800 przyrost jest widzialny gołym okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 potwierdzam to, że na 6.6 beta nastąpił przyrost fps, u mnie w 1280x800 przyrost jest widzialny gołym okiem A ubranym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ubranym nie testowałem, ale w miejscach gdzie fps spadał do 20 klatek - czyli widać było brak płynności teraz jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 W miejscach gddzie mialem od 24 FPS mam teraz ok 27/28 i faktycznie jest troszke plynniej .Teraz tylko co z tym ograniczeniem do 60 FPS. Ktos wie jak to wylaczyc.? W D3 tez tak mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodpog Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 "jak przeskoczyc to ograniczenie 60fps" Wpisujemy w konsoli - com_fixedTic 1 U mnie to działa :D Niech ktoś inny spróbuje, czy też działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 pograj na 21" crt to zobaczysz ze 1024x768 = 800x600 w 17" jak nie gorzej ... jak sie wkurzylem w tym demie ze nastepna rozdzialka 4:3 to 1600x1200, nawet nie ma 1280x960...lol, Można wpisywać dowolne rozdz. w pliku .cfg- sposób był podawany w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 "jak przeskoczyc to ograniczenie 60fps" Wpisujemy w konsoli - com_fixedTic 1 U mnie to działa :D Niech ktoś inny spróbuje, czy też działa. Tak fps przekracza 60 ale dzieje sie cos dziwnego. Modele poruszaja sie wolniej jakby z wlaczonym bullettime :) Po wylaczeniu tego wraca do normy. I tak jest za kazdym razem. Wiec to chyba nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Działa, działa ale u mnie jest odwrotna sytuacja. Gdy fps przekracza magiczną sześćdziesiątkę wszystko przyspiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ladnie Ci to chodzi. Ciekawe jakby zrobic test na X1900 i porownac z twoim wynikiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ladnie Ci to chodzi. Ciekawe jakby zrobic test na X1900 i porownac z twoim wynikiem :) Daj spokój. :D Na tych screen'ach prawie nic nie ma a i rozdzielczość nie jest jakaś kosmiczna. Jakoś daję radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 a moze ktos tesotwal czy na najnowszych forceware beta gra dostala jakiegos kopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Ta komenda : com_fixedTic 1 dziala tylko dziwnie przyspiesza mi gre ,gosc chodzi jak by biegal :) framerate oczywiscie sie uwolnil i oscyluje pomiedzy 70-130 fps sorry za rozjasnione screeny , ale tak musze miec ustawione w grze zeby cos widziec na moim starym zfatygowanym crt Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 a moze ktos tesotwal czy na najnowszych forceware beta gra dostala jakiegos kopa ?najnowsze stery to 91.31 whql z wczoraj. nic szczegolnego nie wniosly jezeli chodzi o prey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ja za kazdym razem mam zwolniona gre. To dzwine by nie bylo komendy na max FPS :| Z poczatku myslalem ze to synchronizacja ale ja mozna wylaczyc. Szukalem w konfigu i nie ma zadnej opcji jak com_maxfps.Nawet dopisalem taka i nic nie daje. Moze celowo dali tylko 60 FPS ze wzgledu na te przyspieszenia czy zwolnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Pewnie tak, Devil. Zreszta nie wiem po co bawicie sie w wyciagniecie z niej wiecej fps, przy 60 w tej grze juz wszystko smiga jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Woooo! Niezła jazda z grawitacją, pamiętacie Descenta? :D Graficzka w porządku, ale szlag mnie trafiał jak z czegoś strzelałem - odgłosy wydawane przez ten karabinek posysają po całości. Za to łuk fajnie trzeszczy i miło się śmiga duchem. Aha, mam jeszcze drobny problem z grą: udało się komuś wygrać na automacie w barze na początku? Klikałem chyba z dziesięć minut i nic, może jest jakaś komenda z konsoli? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Nie wiem czemu, ale po zagraniu w demko przypomnial mi sie Duke Nukem 3D ;) Fajna rzeznia. Kupie pelna wersje jak tylko wyjdzie. Absolutna plynnosc non stop, genialne pomysly, bezrefleksyjna rozwalka w starym dobrym stylu. Taki Dante w kosmosie i widoku FPP :D Gra daje frajde i to sie najbardziej liczy. Oby pelna wersja nie byla nuzaca. Cukiereczek. Przynajmniej demko. Pewnie tak, Devil. Zreszta nie wiem po co bawicie sie w wyciagniecie z niej wiecej fps, przy 60 w tej grze juz wszystko smiga jak nalezy. O totototo. 60FPS wystarcza w zupelnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Woooo! Niezła jazda z grawitacją, pamiętacie Descenta? :D Graficzka w porządku, ale szlag mnie trafiał jak z czegoś strzelałem - odgłosy wydawane przez ten karabinek posysają po całości. Za to łuk fajnie trzeszczy i miło się śmiga duchem. Aha, mam jeszcze drobny problem z grą: udało się komuś wygrać na automacie w barze na początku? Klikałem chyba z dziesięć minut i nic, może jest jakaś komenda z konsoli? :lol: właśnie też mi się wydaje, że dźwięk jest do bani, odgłosy strzałów itp są nagrane w kiepskiej jakości, takie przytłumione, mam nadzieje, że w full będzie to poprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zastanawiam się czy dźwiek maszyny do przekuwania ludzi i "wsiąkania" zaraz na poczatku gry, tam gdzie umarl dziadek, byl nagrywany z maszynki do miesa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...