Skocz do zawartości
nrl

Prey

Rekomendowane odpowiedzi

storm

Zrob pare screenow frapsem w roznych miejscach ,podczas akcji itp

i tyle

prawdziwe testy ro niech robia na sajtach

b.t.w

napisz czy masz sposob na pozbycie sie ograniczenia framerate do 60fps

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że wkońcu jakaś ciekawa gra się pojawi. :) Wczoraj tłukłem demko do 3rano. :) Gra się wyśmienicie. No i silniczek wkońcu dopracowali. ;)

@Lizardus

Co ty chłopie gadasz? Ati dostaje w OGL? Chyba przespałeś ostatni rok. ATI w ostatnim roku podniosło wydajność w OGL szczególnie na kartach X1800/X1900. A na dodatek ta gra działa super na ATI. Więc przestań wciskać swoją niewiedzę innym. ATI i NV mają podobną wydajność. Różnica kilku % w zależności od optymalizacji.

Pozdro

A jak miala dzialac ? 3fps? chyba na takim kolosie x1900xt/xtx kazda gra bedzie chodzic dobrze

Ati dopiero od 5.13 (czyli od konca 2005) mocno poprawila wydajnosc w opengl, nadal dostaje w takich grach jak d3,q4 czy chronicles of riddick, byc moze dlatego ze w powyzszych gierkach rece maczala nvidia...

No trudno znalezc jakis punkt odniesienia, bo najnowsze gry pod OGL, ktorych jest niewiele, pzrechdoza pzrez rece nvidii. Jakbys byl dobry to skoluj jakis link do benchmarku jaksi innej produkcji pod OGL albo pod samego prey'a jesli jest...

PS. od pol roku ati dogania nvidie w OGL... co robila w poprzednich latach?

PS2. nie jestem zadnym fanem zielonych, obecnie przygotowuje sie do kupna ktorejs z x1900 wiec jesli Ati zrowna sie z zielonymi w OGL to mnie to naprawde ucieszy.

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

info dla uzytkownikow kart ATI

najnowsze beta catalysty 6.6 z linku powyzej

daly przyrost fps w wyzszych rozdzialkach

w 1600x1200

poprzednio podczas strzelania do czegokolwiek mialem 43-45 fps

teraz jak na screenach ponizej troche wiecej :)

przypuszczam ze przyspieszyli te stery w PREY'u co najmniej 15-20% ! ! !

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam po co grac na tak wysokich rozdzialkach ? 1024x768 wystarcza zupelnie

Wez lcd 19' i pograj w 1024... (ale teraz pytanie, po co lcd 19' skoro crt 17' wystarcza w zupelnosci? co nie?) Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie ma tak dobry sprzet to czemu by nie grac w wysokich rozdzialkach?

Ale fakt, 1024x768 jest wystarcajace ;]

Ja moge grac, teraz jakis film obejrze i moze tak cos kolo 22:00? Chlodno bedzie i sie tak nie spocimy, a wiadomo ze myszka trza sie namachac dosc konkretnie ;]

Dlatego nigdy nie kupie 19', bo trza miec dobry sprzet zeby sobie pograc na takim monitorze... 17 jest ok ;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograj na 21" crt to zobaczysz ze 1024x768 = 800x600 w 17" jak nie gorzej ... jak sie wkurzylem w tym demie ze nastepna rozdzialka 4:3 to 1600x1200, nawet nie ma 1280x960...lol,

Można wpisywać dowolne rozdz. w pliku .cfg- sposób był podawany w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jak przeskoczyc to ograniczenie 60fps"

Wpisujemy w konsoli - com_fixedTic 1

U mnie to działa :D

Niech ktoś inny spróbuje, czy też działa.

Tak fps przekracza 60 ale dzieje sie cos dziwnego. Modele poruszaja sie wolniej jakby z wlaczonym bullettime :) Po wylaczeniu tego wraca do normy. I tak jest za kazdym razem. Wiec to chyba nie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta komenda : com_fixedTic 1

dziala tylko dziwnie przyspiesza mi gre ,gosc chodzi jak by biegal :)

framerate oczywiscie sie uwolnil i oscyluje pomiedzy 70-130 fps

Dołączona grafika

Dołączona grafika

sorry za rozjasnione screeny ,

ale tak musze miec ustawione w grze zeby cos widziec na moim starym zfatygowanym crt

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za kazdym razem mam zwolniona gre. To dzwine by nie bylo komendy na max FPS :| Z poczatku myslalem ze to synchronizacja ale ja mozna wylaczyc. Szukalem w konfigu i nie ma zadnej opcji jak com_maxfps.Nawet dopisalem taka i nic nie daje. Moze celowo dali tylko 60 FPS ze wzgledu na te przyspieszenia czy zwolnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak, Devil.

Zreszta nie wiem po co bawicie sie w wyciagniecie z niej wiecej fps, przy 60 w tej grze juz wszystko smiga jak nalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woooo! Niezła jazda z grawitacją, pamiętacie Descenta? :D Graficzka w porządku, ale szlag mnie trafiał jak z czegoś strzelałem - odgłosy wydawane przez ten karabinek posysają po całości. Za to łuk fajnie trzeszczy i miło się śmiga duchem.

Aha, mam jeszcze drobny problem z grą: udało się komuś wygrać na automacie w barze na początku? Klikałem chyba z dziesięć minut i nic, może jest jakaś komenda z konsoli? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale po zagraniu w demko przypomnial mi sie Duke Nukem 3D ;)

Fajna rzeznia. Kupie pelna wersje jak tylko wyjdzie. Absolutna plynnosc non stop, genialne pomysly, bezrefleksyjna rozwalka w starym dobrym stylu. Taki Dante w kosmosie i widoku FPP :D Gra daje frajde i to sie najbardziej liczy. Oby pelna wersja nie byla nuzaca. Cukiereczek. Przynajmniej demko.

Pewnie tak, Devil.

Zreszta nie wiem po co bawicie sie w wyciagniecie z niej wiecej fps, przy 60 w tej grze juz wszystko smiga jak nalezy.

O totototo. 60FPS wystarcza w zupelnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woooo! Niezła jazda z grawitacją, pamiętacie Descenta? :D Graficzka w porządku, ale szlag mnie trafiał jak z czegoś strzelałem - odgłosy wydawane przez ten karabinek posysają po całości. Za to łuk fajnie trzeszczy i miło się śmiga duchem.

Aha, mam jeszcze drobny problem z grą: udało się komuś wygrać na automacie w barze na początku? Klikałem chyba z dziesięć minut i nic, może jest jakaś komenda z konsoli? :lol:

właśnie też mi się wydaje, że dźwięk jest do bani, odgłosy strzałów itp są nagrane w kiepskiej jakości, takie przytłumione, mam nadzieje, że w full będzie to poprawione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi