Skocz do zawartości
Kamilek

Nie Wiem Co Zrobić.doradźcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Możecie mi doradzić co zrobić ??Gdybym sprzedał swojego proca i płyte miałbym około 500 zł.I tak myslalem czy by nie wymienic na na S478 np. P4P800 Deluxe i do tego proca np. 3,2 albo 3,0 serii 5.Albo wymieniac na s775 i wtedy na początek proca 3,0 albo 3,2 serii 5 a potem bym sobie wymienił na 6.Tylko ze do tego s775 bym musiał dołożyć ok. 400 zł bo raz ze plyta droższa 50 zł ( myslalem o P5GD1 ) no i jescze grafa jakas obojetnie ze 350 zł np. x600pro.Albo 3 rozwiązanie poczekać na Venice i kupić z nim jakąś płytkę.Wtedy byłoby najtaniej ale czy najwydajniej ??Komp raczej do przetwarzania obrazu a w tym intel najlepszy.Tylko ze Venice ma SSE 3 który chyba przyspiesza przetwarzanie obrazu dobrze myślę ?? A tak wogóle to kiedy potanieją te proce intela ??Juz przeciez jest wersja 6, dzisiaj wyszła 8. W stanach juz po 500 zł a u nas ciągle 900 zł :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

jezeli do bawienia sie z takimi rzeczami to z pewnoscia intel. jest poprostu w te klocki lepszy. na venice nie czekaj, bo bedzie pozno i do tego na 99% duzo drozszy od zwyklego. ja mam na sprzedaz prawie nowego p42.8lga 1mbcache prescot i plyta pod niego, jak bedziesz chciał to na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz krecic na lga to tylko cos na 925XE lub na i865/i875

i915 i i925 nie maja mozliwosci zablokowania PCI-E i przy fsb zedu 250 i wiecej robia sie kredki i mazaki:P system staje sie niestabilny

925XE ma dzielniki do fsb266 wiec problemu nie powinno byc

jk sie myle to niech mnie ktos poprawi

a i na twoim miejscu powaznie zastanowil bym sie na prescocie z EMT64 i 2MB cashe

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. na venice nie czekaj, bo bedzie pozno i do tego na 99% duzo drozszy od zwyklego. ja mam na sprzedaz prawie nowego p42.8lga 1mbcache prescot i plyta pod niego, jak bedziesz chciał to na priv

1398193[/snapback]

Widać, że z chęci pozbycia się tego swojego kalkulatorka jesteś zdolny do wciskania ludziom ciemnoty...?

n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

kalkulatorek to sobie mozesz nazwac swój ..... mózdzek, a ja sie go nei pozbywam tylo sprzedaje, procesor jest dorby i napewno lepszy w dekodowaniu od twojego athlonka ha zebys mnie nie nazwał intelowcem, to niedawno sprzedąłem a64 3000s939@2500mhz, moze jakies 2miechy temu, na tym intelu jest duzo wygodniejsza praca. procesory venice 20maja maja byc w stanach w pewnym sjlepie, jak znajde linka to podam, czli w polsce moze to byc nawet i czerwiec, wiec mnie nie obrazaj.

p.s

tamtwmu panu nie sprzedaje moze z powodu takiego pseudo znawcy jak ty, nei wiem, ale juz mam kupca, a nikogo nie kłąmałem.

p.s2

Widać, że z chęci pozbycia się tego swojego kalkulatorka jesteś zdolny do wciskania ludziom ciemnoty...?

jeszcze jedno gdzie tam jest kłamstwo? to ze bedzie na poczatku drozszy? watpie, bedzie za jakies 1-2miesicy dlamnie to pozno, panie znawco z hipermarketu Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, moze za ostra, ale pierdzieli głupoty koles, uwaza sie nei wiem za guru jakiegos czy co

1399925[/snapback]

No to użyj argumentów merytorycznych, a nie wyzwisk.

Na forum jest tendecja (nareszcie) tępienia chamstwa. I będzie to egzekwowane bardzo mocno.

To co Ci napisałem w ostrzeżeniu nie jest czczą pogróżką.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

i powiem tyle, dziekuje za ostrzezenie i ciesze sie ze jest dostałem, przynajmneij zostąłem pochamowany, ale nie tylko tendencja ostrzerstw powinna byc tepiona, glupoty ludzkiej tez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

a co ci przeszkadza? pisałem na szybko i tyle, to chyba nie jest aż taki problem dla ciebie? a moze jednak. wiem, wiem chcesz, zebym dobrze napisał mature z polskiego :lol: . dobra postaram sie lepiej pisac

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przeszkadza mi

IV

7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Rozumię coę takiego jak "preszkadz", że to błąd, ale nie mam zamiaru używac ą,ę bo to raczej nie jest potrzbne, a co tam, jednak będę używać, jak wszyscy sobie tak życzą.

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawidsfuturx, OrGiUsZ ma rację. Nie dyskutuj z regulaminem. Obowiązuje i już. Dura lex, sed lex

Popraw błędy i w przyszłości uważaj, oprócz tego, co piszesz, jeszcze dodatkowo na to jak piszesz. Dotyczy to szczególnie ortografii i interpunkcji. Polskie znaki możesz sobie darować. Chociaż, IMO, niesłusznie.

I tu uwaga dla wszystkich.

Mój post nie jest zachętą do dyskusji na temat ortografii.

Koniec OT w tym topiku.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sikor, wybacz ten O/T ale wypadałoby żebym odniósł się do wyzwisk jakimi obrzucił mnie dawidsfuturx.

Twój cpu to kalkulatorek. Ale wiesz co? Mój także (choć dużo wydajniejszy). Tak po prostu nazywam czasem cpu. Widać, że choleryk/nerwowiec z ciebie (ergo- fora dyskusyjne to nie miejsce dla takich jak ty)

Po drugie- widać, że za wszelką cenę odwodziłeś autora tematu od platformy a64 pisząc, że venice będzie późno (już jest) i że będzie drogi (ceny te same). Kłamałeś tylko i wyłącznie dlatego, że chcesz wcisnąć komuś to swoje zakichane mobo z p4. Leć na allegro "handlować" a nie tutaj siejesz zamęt :/

I na koniec- pokaż mi jakiś supermarket gdzie sprzedają coś co jest zbliżone do mojego siga. Zaraz się tam wybiorę na zakupy...

Po takim debiucie na forum będziesz grzał u mnie miejsce w ignore- może to jedyna rada na postępującą degregoladę na tweaku...? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Może masz racje, może za bardzo pjechałem po ciebie, ale mnie to wkurzyło, że powiedziałeś, że chce mu to wciasnąć. Nie chce mu nic wcisnąć, ale to chyba wiadomo, że intel jest lepszy do takich rzeczy. Co do cen. Ceny przez adm ustalone są na takie same, ale moge się załozyc, ze nasi kochani Polscy sprzedawcy je podwyżą. Następna sprawa, patrzałem po sklepach w stanach i są jzu do zamówienia, a mają być na około 20 maja. W niczym nie kłamałem. A tak apropo, na forum jzu byłem jakis rok, tylko dostałem bana i to zasłużenie, w temacie o windows i sp2. Myśle, że to mnei czegoś nauczyło. Pozdrawiam i przepraszam Cie za mój ton.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak, nie zgodzę się autooceną twojego postu. Dla mnie nie jest to OT, tylko rzeczowa polemika wzbogacona racjonalnymi argumentami. Pełna kultura, bez wyzwisk i chamstwa. Nikt przecież nie żąda wzajemnego potakiwania i przyznawania sobie racji. Tyle, że swoje poglądy, czasami bardzo odmienne, należy przedstawić w cywilizowany sposób. Co też zrobiłeś, podobnie zresztą, jak Dawidsfuturx pod koniec dyskusji. O to właśnie chodzi na forum. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi