Skocz do zawartości
s0lid

[next-gen] Tak Bedą Wygladać Gry Na Ps3, X360 I Nr

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze myślałem, że otwarta budowa peceta jest jego atutem....

Myślę, że duża rzesza np. PS dwujkowców ucieszyłaby się z możliwośći dorzucenia ramu i dzięki temu wyeliminowania doczytywania w GTASA czy npo lepszej jakości textur.

Eh ludki z tymi hitami killerami :) Macie na to wszystko czas ? Ja np gram tylko na Spellforce (niesamowicie zajmujące czas, można grać miesiącami w podstawkę i 2 dodatki) oraz CSS. Do tego full gier czeka na mnie w szafce. Nie omgę się doczekać Dungeon Siege 2 :)

A z konsol najchętniej pograłbym na Harvest Moon'ie.

1465826[/snapback]

Harvest Moon to się skaszanił. Na PSX był lepszy. Ja zawsze znajde czas na gierce jednak GTA SA aż mnie odrzuca. Ta gra jest zbyt ogromna ;) Ją ciągle odkladam, bo poprostu masakrycznie jest ogromna. Posiadacze PSdwójek by się nie ucieszyli z możliwości rozbudowy ramu, bo w tym momencie wszyscy developerzy zaczeli by gry robić tak, że bez tego dodatkowego ramu by nie ruszyło i w rezulatacie zmusiłoby to wszystkich do jego zakupu, potem by doszła rozbudowa chipa graficznego itp itd, i byśmy dostali to co na PC, czyli mus upgrade'owania kompa.

GTA SA sie nie doczytuje, tzn doczytuje sie jak każda inna gra. Nie ma hdd, ale nie ma ŻĄDNYCH loadingów w tej grze między np miastami, dzielnicami itp. Można cały stan san andreas pokonać bez najmniejszego loadingu. Inna sprawa to tekstury. Ale to wynika z błedu konstruktorów PS2 jak i tego, że sprzet ma 5 lat. Z drugiej strony te tekstury w GTA SA nie są wcale tragiczne i pozwalają sie cieszyć grą w pełnej okazałości, a nie, że czegoś nie zauwazymy w grze bo była tak niska rozdzielczość tekstury. Aż takich przegięc nie ma. No i ocena GTASA to 10/10 na PS2...

Acha... atut konsoli jako maszyny do grania to analogowe przyciski. Wielu ludzi mówi ze pad ma mało przycisków w porównaniu do klawiatury. Ale podsumujmy. Na klawiaturze aby iść wolno trzymamy shift, aby biec spintem inny przycisk. Na padzie mamy to rozwiązane za pomocą gałki. lekkie wychylenie do przodu - idzie powoli, średnie - biegnie, maxymalne - sprint.

A teraz kucanie i leżenie. Tak samo, naciskamy na klawierze x i np c (zależy jak kto ma ustawione). Na konsoli odpowiada za to jeden przycisk. Wcisniemy lekko przycisk schylania, to nasza postać lekko ugnie kolana, troche mocniej, to bardziej kucnie, na maxa, to się położy. Podobnie jest z grami samochodowymi (na klawiaturze pykanie cały czas w przycisk napewno nie oddaje realiów wyścigu). Na padzie w zależności jak mocno wychylimy gałkę, tak mocno skreci sie kierownica. Na klawiaturze mamy możliwość wychylenia kierownicy maxymalnie w danym kierunky lub wcale. Analogowe przyciski mają bardzo duże zastosowanie! I pamietajcie. Analog, to nie tylko te gałki w dualshoku. Analogowy jest każdy przycisk! Każdy przycisk czy to kwadrat, czy trójkąt, czy R1 ma około 260 stopni nacisku, gdy przycisk na klawiaturze ma stopni nacisku.... JEDEN :mellow: !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KZI - otwarta budowa peceta to jak najbardziej olbrzymia zaleta, ale jednoczesnie wielka wada.

Patrzac na to od strony programistow - wielkie ulatwienie, gdyz nie bardzo musza sie martwic ograniczeniami, gdyz najczesciej i tak pisza gry na wyrost. Natomiast moga sie pojawic problemy przez niekompatybilnosc niektorych rozwiazan, co nie raz rodzi wiele problemow.

Co na to gracze - spora czesc musi zmienic niektore elementy, jak nie calego kompa = czyli dodatkowe wydatki i to wszystko przez to, ze pojawila sie nowa gra na rynku :/

Za to zamknieta architektura tazke ma swoje plusy i minusy.

Programista jest ograniczony do jednej architeORT: ORT: ORT: ktury, w ktorej wiele sie nie da zmienic. Musi maksymalnie w miare mozliwosci i swoich umiejetnosci zoptymalizowac gre do sprzetu. W zamian programista ma 99% pewnosc, ze jesli to u niego dziala, to u innych tez bedzie.

A gracze?? Jednorazowo wydaja kase na sprzet (zalozmy: 2000zl) i ciesza sie konsola przez kilka lat bez potrzeby upgrade'u sprzetu (nie biore pod uwage rozwalonego pad'a, czy czegos podobnego, gdyz to normalne, ze niektore rzeczy sie zuzywaja). W tym samym czasie wiekszosc maniakow blaszakow (w tym i ja) na upgrade'y wydaje tyle pieniedzy co przy kupnie kompa lub nawet wiecej.

Dlatego tez po wielu latach trwania tylko przy PC'ie zamierzam kupic konsole, bo po prostu nie stac mnie na utrzymanie blaszaka. Za te pieniadze naprawde mozna miec samochod, a komputerem do pracy, czy na uczelnie nie pojade.

Teraz do tych, ktorzy ciagle uwazaja, ze PC'ety to przezytek i powinno sie zabronic wydawania gier na ta platforme: zapominacie o jednym bardzo waznym fakcie: gdyby nie te szare, znienawidzone przez niektorych z Was, "puszki bez duszy" to nie moglibyscie sie dzisiaj cieszyc super szybkimi konsolami. Prawda jest taka, ze to nie konsole przyczynily sie do swojego rozwoju, ale wlasnie pecety. Dlaczego?? Z bardzo prostej przyczyny: otoz wszelkie nowosci sprzetowe pojawiaja sie najpierw w blaszakach, a dopiero pozniej, bardziej dopracowane (zazwyczaj i chwala za to producentom) na konsolach. Gdyby nie blaszaki nie byloby takze mozliwosci odniesienia sie do najszybszych obecnie maszyn do zastosowan domowych jakimi sa wlasnie PC'ty. Dzieki nim macie porownanie jesli chodzi o grafike i dzwiek.

Co do bardzo ogolnie pojetej "miodnosci" gier... Sadze, ze na konsolach jak i na blaszakach trafiaja sie zarowno rodzynki jak i smiecie, ktorych nie warto odpalac. Poza tym to juz jest raczej sprawa indywidualna kazdego z graczy, gdyz na przyklad mnie nigdy nie pociagaly i nadal nie pociagaja zadnego typu bijatyki, za to lubie FPS'y i wyscigi.

.:Solid_Snake:. - tak ku scislosci... R1 nie ma czasem 256 stanow?? A co sie tyczy klawiatury, to ma ona dwa stany wcisniecia klawisza: 0 i 1 :)

Edytowane przez CyberDe@th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

CyberDe@th - nikt tu nie nienawidzi kompow, raczej odwrotnie, czesc osob nienawidzi konsole... nie skumales chyba o co nam chodzi. Kompy sa dobre do grania i mozna by bylo wiele swietnych gier na nie wydac ale malo wychodzi poniewaz rynek gier PC jest maksymalnie zpiracony i poprostu nie oplaca sie wydawac nowych tytulow na kompa oprocz gier ktore glownie sa nastawione na MP i potrzebna jest do gry orginalny key.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wortigern - rynek zpiracony jest w Polsce, ale nie tylko rynek gier na PC, ale takze na konsole.

Co do gier MP... Przeciez juz wiekszosc graczy na swiecie posiada szeroko-pasmowe lacza, za ktore niewiele placa (nie mowie, ze w Polsce). Co raz zadziej wydaje sie gry, w ktore mozna pograc tylko w singla, bo po prostu gracze chca grac z innymi, a ze jest taka mozliwosc to czemu jej nie wykorzystac. O ile przyjemniej jest rywalizowac lub wspolpracowac z kims przez siec niz dzialac w pojedynke. To sa glowne powody wydawania gier MP, a nie to, ze ktos ma pirata, a klucz to tylko zabezpieczenie, ktore znane jest w grach od wielu lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie większe jest spiracenie rynku na PC, niż rynku na konsole. I właśnie to jest powodem, że gry, które są na singla, a kiedyś ich było pełno wydawanych na PC, stają się domeną konsol. Bo tam po prostu łatwiej zadbać o przestrzeganie zabiezpieczeń. Wiadomo, że rynek gier multiplayerowych się rozwija. Ale jednocześnie rynek gier single player nie umiera - on praktycznie został przejęty przez konsole. Wciąż mnóstwo graczy zagrałoby w dobrego RTSa przeciw PC, czy choćby w single-playerowe przygodówki albo RPG. Ale czy wydanie dajmy na to GTA4 na PC okaże się takim samym sukcesem, jak wydanie tej samej gry na PS3 na płycie Blue-ray? Skończyły się te czasy, teraz każdy ma w domu nagrywarkę i szybkie łącze, nie da się tyle kasy wyciągnąć od użytkowników co kiedyś. Dlatego obecnie tylko gry multiplayer na PC (oprócz paru wyjątków - albo bardzo tanich, mniej zaawansowanych gier, np. dla dzieci, albo posiadających bdb zabezpieczenia, które w porę nie zostały złamane) przynoszą jako takie dochody. Nie chcę nikogo martwić, ale z biegiem czasu (dwie - trzy generacje konsol) standardem zostaną pewnie nowe kontrolery, typu okulary rejestrujące ruch siatkówki lub bardziej precyzyjne kontrolery do poruszania się niż gałki analogowe dzisiejszego pada, dajmy na to myszki :) i wtedy również gry multiplayer typu FPP staną się domeną konsol. Może trochę przesadziłem, że era PC jako platformy do gier minie kiedyś bezpowrotnie. Ale myślę, że osoba mająca np. 10 lat intensywnej gry na PC i konsolach i jednoczesnej analizy rynku (jak ja :> ) bez problemu zauważy opisany wcześniej trend. Trzeba się z tym pogodzić. Granie na PC jest popularne jedynie w krajach mniej rozwiniętych, gdzie społeczność nie ma takiego dostępu do konsol jak na Zachodzie, a większość wciąż kupuje PC do grania, bo nada się przecież do pracy i netu, a na i to i to nie każdemu wystarcza. Ale powoli staje się to marginesem - sytuacja się zmienia, czy tego chcemy czy nie.

Edytowane przez Mizc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale myślę, że osoba mająca np. 10 lat intensywnej gry na PC i konsolach i jednoczesnej analizy rynku (jak ja :> ) bez problemu zauważy opisany wcześniej trend. Trzeba się z tym pogodzić. Granie na PC jest popularne jedynie w krajach mniej rozwiniętych, gdzie społeczność nie ma takiego dostępu do konsol jak na Zachodzie, a większość wciąż kupuje PC do grania, bo nada się przecież do pracy i netu, a na i to i to nie każdemu wystarcza. Ale powoli staje się to marginesem - sytuacja się zmienia, czy tego chcemy czy nie.

1466475[/snapback]

Dokładnie, o tym trąbie cały czas... ale oczywiście my jesteśmy funboy'ami xD Ci co mają tylko PC wiedzą lepiej. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje 3 grosze:

Aby gry na PC umarły muszą zostac spelnione pewne warunki, wedlug mnie przede wszystkim gry fpp i rts musza obslugiwac dobrze klawiature i myche (konfiguracja przyciskow itp.), bo granie na padzie w q3 to kosmos. Dobrze by bylo gdyby konsole dalo sie polaczyc w siec (cos w stylu LAN) i podpiac do monitora, wtedy mozna by nawet organizowac wieksze turnieje w fppki i rtsy (jak na razie ciezko sobie wyobrazic turnieje w np. q3 na konsolach).

Niektorzy stwierdza, ze chce zrobic z konsloli PCta, tak chcialbym aby konsole troszke upodobnily sie do blaszakow, przede wszystkim, aby dobrze wspolpracoway z klawiatura i myszka, wtedy dopiero mozna by sie przesiasc w calosci na konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje 3 grosze:

Aby gry na PC umarły muszą zostac spelnione pewne warunki, wedlug mnie przede wszystkim gry fpp i rts musza obslugiwac dobrze klawiature i myche (konfiguracja przyciskow itp.), bo granie na padzie w q3 to kosmos. Dobrze by bylo gdyby konsole dalo sie polaczyc w siec (cos w stylu LAN)  i podpiac do monitora, wtedy mozna by nawet organizowac wieksze turnieje w fppki i rtsy (jak na razie ciezko sobie wyobrazic turnieje w np. q3 na konsolach).

Niektorzy stwierdza, ze chce zrobic z konsloli PCta, tak chcialbym aby konsole troszke upodobnily sie do blaszakow, przede wszystkim, aby dobrze wspolpracoway z klawiatura i myszka, wtedy dopiero mozna by sie przesiasc w calosci na konsole.

1466543[/snapback]

Dla mnie możliwość podłączenia klawierki i myszki do konsoli nie jest jakimś upodobnianiem jej do kompa. Traktuję to po prostu jako inny kontroler, lepiej spisujący się w konkretnych sytuacjach (FPSy i RTSy). Myślę że jest pewna szansa tworzenia RTSów na next-geny. Czemu? Ponieważ będą one obsługiwać standard HDTV (wysoka rozdziałka) a w parze z dobrym TV z obsługa HD nie byłoby już chyba takich problemów z np. rozróżnianiem jednostek. Oczywiście w takim wypadku myszka mile widziana. Zaznaczę jednak że w C&C Red Alert na PSX grało mi się przyjemnie na padzie (nie kituję! można się przyzwyczaić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do sterowania w fppach , z całym szacunkiem dla PADa z PS2 uwazam ze do fppów powinien powstac na nextgenach jakis standard...moze to byc klawiatura + myszka lecz lepszym rozwiązaniem byloby urządzenie którego jeszcze nie ma nawet na PC mianowicie taki jakby JOY ale z przyciskami do broni do zooma i do wychylania za rogu..sam myslalem kiedys zeby cos takiego zbudowac na bazie klawiatury ..tzn z wykorzystaniem elektroniki z klawiatury ..pecet widzialby to jako klawe...czyli w lewej rece taki zaawansowany joy a w drugiej myszka..i byloby idealnie.

PAD typy PS2 jest idealny do gier typou MGS2 czy Prince of Persia - którą to przeszłem na pececie własnie na padzie (mam taki ala PS2 firmy Mediatech...wszystko jak w PS2 nawet dualshock i wciskane gałki)..dobry jest tez do wyscigów (oczywiscie kierownica lepsza) ale powiedzmy sobie szczerze ze do FPPÓw to on sie nie nadaje..developerzy stosują rózne sztuczki zeby mniejszą precyzję zminimalizowac (dają czesciowe autaimy, lub zmniejszają refleks oponentów), jesli nextgeny nie będą miały jako standart jakiegos precytzyjnego szybkiego celowania i sterowania to nie zainstnieją na arenie e-sportu ..wyobrazacie sobie jakis klan grający na padach z klanem na myszce ..wszyscy wiemy jaki bylby wynik.

Piszę to bez stroniiczosci ..sam mam pada do PC(uzywam go do PoPa, Silent Hillów itp) , pad jest swietny do TPP ale do FPP tylko mysz + klawa/lub specjalny manipulator..

to tyle odemnie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solid! Skup się - widać, że czytasz PSX EXtreme i bierzasz stamtąd wzorce, ale na Miłość Boską - pisze się FANBOY a nie FUNBOY. Jesteś chłopcem-fanatykiem, a nie śmiesznym(zabawnym) chłopcem :)

"Granie na PC jest popularne jedynie w krajach mniej rozwiniętych" - to fakt, podobno na PC najwięcej grają w Afryce, no i eskimosi szarpią aż miło, tylko igla im się roztapiają od ciepła z blaszaka. Szkoda słów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solid! Skup się - widać, że czytasz PSX EXtreme i bierzasz stamtąd wzorce, ale na Miłość Boską - pisze się FANBOY a nie FUNBOY. Jesteś chłopcem-fanatykiem, a nie śmiesznym(zabawnym) chłopcem :)

"Granie na PC jest popularne jedynie w krajach mniej rozwiniętych" - to fakt, podobno na PC najwięcej grają w Afryce, no i eskimosi szarpią aż miło, tylko igla im się roztapiają od ciepła z blaszaka. Szkoda słów.

1466676[/snapback]

Tak, jestem chłopcem fanatykiem, ale poprzyj to dowodami i argumentacją... :> czekam... bo ja powiem, że masz downa i nie masz lewej nerki, ale dowodów na to nie mam, uargumentować tego też nie potrafię - wiec tak samo mogę sobie kraczeć kim to ty nie jesteś, a gó.wno z tego będę miał, bo to co przed chwilą powiedziałem jest wyssane z palca, tak jak Twoje oskarżenia na mój temat :mellow:

Co za różnica jak to sie pisze, jak wiadomo ocb.

Pozatym, tak! te słowa, które wypowiedział Mizc mają pokrycie w rzeczywistości Wystarczy wziąć zwykłe statystyki i porównac ilość sprzedanych gier na zachodzie europy i wschodzie. Tak samo ankietowanych zapytać na czym grają. I wtedy te słowa będą miały pokrycie. Polska nie jest krajem rozwinietym. Może tak piszą w podręcznikach, ale mentalność ludzi napewno tego nie dowodzi. Czyżby o wiele bogatsi niemcy czy anglicy robią ogromny błąd, że mając tyle kasy kupują nie super hiper PC a konsole do grania? To Polacy grający na PC i szukajacy co chwile kasy aby im nowa gierka poszła mają racje? :rolleyes:

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, ni ewiem czy w Niemczech kupują konsole ? W Angli też nie wiem... Przepiż mi to z PSX E :)

To, że jesteś fan czy fun (bo jedno i drugie) a napewno boyem to widać po postach, po ich częstotliwości i wykłócaniu się w każdym dziale. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KZI, gdybym nie spojrzał w twój profil to wziąłbym cię za dziecko. Ale widać potwierdzasz tezę, że inteligencja nie idzie w parze z wiekiem. Albo po prostu lubisz prowokować i podkręcać atmosferę. To właśnie na twoje przykłady ala Eskimosi, btw. jest to FRAGMENT mojego zdania, szkoda słów. Jeżeli uważasz, że jest inaczej, to miło by było, gdybyś poparł swoje poglądy np. danymi statystycznymi potwierdzającymi, że w krajach bardziej rozwiniętych, jak Niemcy, Francja, Anglia, USA, Japonia, czy szereg innych, większy procent graczy gra na PC, podczas gdy gracze konsolowi to margines. A jak jest w np. w Polsce, Czechach? W jakiej ty rzeczywistości żyjesz? Zapędziłeś się w kozi róg ze swoimi tezami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszędzie sie pisze że konsole są idealne dla osób zabieganych i nie mających za dużo czasu na rozrywkę. Coś w tym musi być skoro odpalenie gry na konsoli to góra 15 sekund(?) a z kompem to już nie bardzo(najpierw winda a poten gra + za pierwszym razem instalka + ustawić wszystko żeby to jakoś chodziło). Pamiętam jak na TV5 (francuski program) leciał kiedyś taki program o grach Re7 (czyta się u nich "riset"->reset ;) ) i już sam nie wiem ale chyba był to program wyłącznie o grach konsolowych (jeżeli było coś o PC to raczej wzmianki bo recek gier na PC było jak na lekarstwo albo wcale). Później chyba zmienili godziny emisji a teraz to nawet nie wiem czy jeszcze to puszczają bo nie oglądam :) ). A do czego zmierzam, do tego że jak widać w tych naprawdę rozwiniętych krajach gra się przede wszystkim na konsolach skoro nawet o PC się tam nie chce wspominać. Oczywiście to tylko jeden przykład i o niczym jeszcze nie przesądza ale to już jakiś trop. Narazie mentalność polaków jest jaka jest i szybko sie nie zmieni. Czy to źle nie wiem, czy dobrze też nie wiem. Się poczeka i zobaczy aż się sytuacja rozwinie. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, ni ewiem czy w Niemczech kupują konsole ? W Angli też nie wiem... Przepiż mi to z PSX E :)

To, że jesteś fan czy fun (bo jedno i drugie) a napewno boyem to widać po postach, po ich częstotliwości i wykłócaniu się w każdym dziale. Amen.

1466755[/snapback]

Nie przepiŻe Ci tego, bo nie ma tam takich danych statystycznych. W tym czasopismie się nikt nie wypowiada o PC, ale co ty możesz wiedzieć, przecież nie czytasz tego, tak samo jak nie grasz na konsoli. A będe sie wykłucał, jeśli fAnboy PC'tów, który na o konsoli nie wie tylko, że gdzieś tam istnieje, nazywa mnie fanboyem mimo, że ja gram i na PC i na konsoli... reszte zostawiam ocenie publiki, a jak widać... chyba już Cię ocenili i Twoje elo dojrzałe teksty.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze troche a zraportowałbym ten temat :[

ja tu wchodze podniecony, myśle sobie że jakies nowe screeny, filmiki albo jakies informacje nowitkie gorace jeszcze a tu CO ?!

KZI ma po czesci racje bo Snake pisze dużo i nie na temat :/

prowkokuje Cie mowisz ? to badź madrzejszy i nie daj sie ;)

nie pasuje takiego offtopa robic :roll:

Snake narobiłes burdelu na innym forum tym bełkotem o konsolach to chociaż sie powstrzymuj tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze myślałem, że otwarta budowa peceta jest jego atutem....

Myślę, że duża rzesza np. PS dwujkowców ucieszyłaby się z możliwośći dorzucenia ramu i dzięki temu wyeliminowania doczytywania w GTASA czy npo lepszej jakości textur.

Eh ludki z tymi hitami killerami :) Macie na to wszystko czas ? Ja np gram tylko na Spellforce (niesamowicie zajmujące czas, można grać miesiącami w podstawkę i 2 dodatki) oraz CSS. Do tego full gier czeka na mnie w szafce. Nie omgę się doczekać Dungeon Siege 2 :)

A z konsol najchętniej pograłbym na Harvest Moon'ie.

1465826[/snapback]

Chodzi o możliwość wyboru, a ten na pc się zmniejsza. Bo w Heroes 3 też można grać miesiącami, a nawet dłużej, dzięki edytorowi. Ale my tu gadamy o nowościach, inaczej porzyczyłbym od kumpa amigę, na nią też jest pełno fullwypas gier :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje 3 grosze:

Aby gry na PC umarły muszą zostac spelnione pewne warunki, wedlug mnie przede wszystkim gry fpp i rts musza obslugiwac dobrze klawiature i myche (konfiguracja przyciskow itp.), bo granie na padzie w q3 to kosmos. Dobrze by bylo gdyby konsole dalo sie polaczyc w siec (cos w stylu LAN)  i podpiac do monitora, wtedy mozna by nawet organizowac wieksze turnieje w fppki i rtsy (jak na razie ciezko sobie wyobrazic turnieje w np. q3 na konsolach).

1466543[/snapback]

Apropo kontrolera do rtsów i fpsów, widziałem kiedyś jak były "zapowiedzi" wyglądu ps3 (pamiętacie ten bodajże projektor z napisem ps3 i innymi bajerami?), to był pokazany też pad z kulką zamiast drugiego analoga. Świetny pomysł według mnie, chyba by się sprawdził w takich grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KZI ma po czesci racje bo Snake pisze dużo i nie na temat :/

prowkokuje Cie mowisz ? to badź madrzejszy i nie daj sie ;)

Snake narobiłes burdelu na innym forum tym bełkotem o konsolach to chociaż sie powstrzymuj tutaj

1466846[/snapback]

Nie ja zaczołem rozsiewać propagande ;)

To raz...

A co do innego forum... to oni sami sobie burdel zrobili. To forum to jest zupełnie co innego. Można porozmawiać, przedstawić argumenty i ilość użytkowników przyjaznych konsolom do nieprzyjaznych jest odwrotnie proporcjonalna niż na "tamtym forum" :D. Ale zawsze się znajdą :)

Ogłaszam koniec OT. Jak ktoś się dowali znów do mojej osoby, żeby nie było, że ja robie OT.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.:Solid_Snake:. chciał bym znać twoje zdanie na temat renderów z  Killzone 2

i innych gier.

1467201[/snapback]

Cuż moge powiedzieć. Spiderman, FF7, listki, UT2007, Box, kaczki, stacja, to są rendery w realtime. Pokazują one moc konsoli pod wzgledem grafiki jak i fizyki, jaką ona może obrobić i pokazują, że coś takiego jak Killzone 2 może zaistnieć na tej generacji konsol. Killzone 2 to napewno scenka odtworzona z plikua avi (albo poprostu z pliku video, gotowe nagrane video) - tak jak wszystkie te gry pokazane na końcu konferencji.

Pozostaje pytanie, czy są to dema nagrane z pomocą engine gry (tzn ktoś grał, nagrali to na avi i dodali napisy) czy poprostu zmontowali scenke tak jak się montuje intra do gier. Tego poprostu nie można powiedzieć. Myślę jednak, że gry będą tak wyglądać na next genach i prezentować to co intro kill zone czy innych gier, gdyż zawsze na konferencjach było tak, że gry pokazane powodowały opad szczenki i nikt w to nie wierzył, aż w koncu sami się przekonali, że na konferencjach sony, obojętnie, czy coś jest pokazywane w RT, czy renderze w pliku video, zawsze się sprawdza i sony nie kłamie w oczy. To ostatnie zdanie opieram na faktach, bo tak było z PSX, z PS2 (mówili że Tekken Tag Tournment to intro z gry, a nie gra) i tak będzie z PS3 i np X360. Poprostu trudno w to uwierzyć, bo 5 lat mija i wszyscy zapomniają, ale naprawde konsole w pierwszych latach na rynku dają potęznego kopa komputerom.

To jest moje zdanie :)

A jak nadal uważasz ze jestem fanboyem, bo uważam, że to demo to może być prawda, czyli może przedstawiać jak KZ2 będzie wyglądać... prosze, przekonaj się sam. Weź gazete o grach na PC z listopada 1999 roku (konferencja sony o PS2 i pokaz TTT), weź wpisz w google tekken tag tournment, spójrz na tamte gry w gazecie o grach na PC i powiedz, czy byś nie pomyślał, że to jest intro z gry (a był to gameplay).

Pozdrawiam.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie gry były na pc nowościami w momencie gdy wyszedł PS2? Ale gdy wyszedł, nie gdy był zapowiedziany. To tylko takie info dla mnie, bo po grach przypomnę sobie, jakiego wtedy miałem kompa :)

Solid, to Ty nakręcasz całą tą gadkę :) Dobrze o tym wiesz, parę osób podchwyciło i teraz jesteś zadowolony, prawda ? :) Publika - niewielka, w koło Ci sami, mający już wyrobione zdanie - ja jestem pewien renderów, wy bronicie, także wam moja postać nie pasuje. Kurde, ale może powstrzymalibyście się od obrażania mnie, co ? vide "inteligencja nie idzie w parze z wiekiem". Ja co piszę, to z uśmiechem chociaż... Cóż, nie ma sensu wogóle w takich tematach się udzielać, zebrała się kliczka i nie da się was nijak przegadać. Róbta co chceta chłopcy, bylebyśmy nie spotkali się w temacie, gdzie ludki będą mnie przepraszali za wyzwiska gdy filmiki okażą się (zostanie to potwierdzone np w PSX E) renderami :) Obiecałem taki topic w temacie GRY/KILLZONE2. Tam już się powoli przekonują, że to render - ehhh, przecież sama firma wypowiedziała się, że to render ! Że chcieliby, aby gra tak wyglądała docelowo.....

PSX E. kupuję co 2gi miesiąc, pozostałe miesiące tylko czytam z kiosku. Uważam, że jest to najlepsza gazetka o grach wogóle. Jestem bardzo ciekaw, co napiszą o tych filmikach w następnym numerze. Neo Plus chyba będzie 1szy :) Na razie, przed E3 we wstępniaku PSX E napisali, że Xklocek nie przyniesie rewolucji. Ja tak właśnie myślę :)

Pozdrawiam ! Więcej obiektywizmu życzę :)

Edit: Przeklejam z tematu o PS3:

"tutaj chcę cos wyjasnic ..to demko z finala to jest realtime...puszczony na 2 geforcach 6800 ultra w sli + procesor cell który jest juz gotowy...natomiast killzone i motorstorm to rendy, box i unreal to tez realtime na SLI , zas GPU bedzie gotowe pod koniec 2005"

"Wiesz że już sam nie wiem. Obejrzałem go raz czy dwa i doszedłem do wniosku że to render i potem wywaliłem . Jest identyczny jak intro z PSXowego FF7 tyle że ładniejszy. Mogliby go wyrenderować na "niby" PS3 (że niby w realtime) ale jakoś mnie ten filmik do tego nie przekonał. W takim Killzone2 to goście chcieli aby on wyglądał jak prawdziwa gra (ba, na początku dałem się nabrać że to realtime ale szybko zaczołem wątpić) a w tym filmiku nie zauważyłem jakoś specjalnie realtimeowej grafy. Faktem jest jednak że prawdy nie znam i mówię to co mi się pomyślało po jego obejrzeniu. Nie pogniewałbym sie jednak gdybyś Ty albo ktoś inny zapodał jakieś pewne info że to był realtime a nie render. Przy okazji. Getaway też był w realtime nie? Nara."

Solid, ładnie po tobie jadą w tamtym temacie, dobrze, że tu znalazłeś popleczników, bo chyba niewielu będzie cię na forum lubiło ;) Wszędzie piszesz farmazony :) Powiedz, jak bardzo chciałbyś, aby PS3 wygrało z PC i iksklocem ? Bardzo, czy bardzo bardzo ?

Hehe, właśnie znalazłęm wypowiedzi Solida na forum PCLAB'a - tam kolegów nie znalazł, jadą po nim róno ;) Jedna z wypowiedzi: "Solid, musiałeś wejść do tego topiku... Nosz kurde musiałeś.... " Hehhe, dla mnie jesteś skończony, Solidku :) Weź swoich kolegów i idzcie marzyć na forum konsol, nie zaśmiecajcie pecetowego.

Edytowane przez KZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie o uszy się obiło, że ps3 jeszcze nie istnieje(w całości).Cell jest o wiele słabszy od procka x-box'a i sony tłumaczy to tym, iż nie będzie to konsola stricte do gier ale maszyna do szerokiego zastosowania :?:

Piszę to, co gdzieś przeczytałem więc proszę się mnie o to nie czepiać bo nie muszą to być w 100% wiarygodne informacje(ale są bardzo prawdopodobne).

EDIT

Kurde to był ot.

Jeśli chodzi o gierki i ich wygląd po tym co widzę na necie to wydaje mi się, że pc jeszcze w tym roku dorówna możliwościom tych konsol.Nowa generacja kart graficznych i procesor ageia o nazwie physix dopełnią dzieła.A za rogiem już nowe zabawki.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

A ty KZI co chcesz udowodnic? Ze konsole nie nadaja sie do grania i "prawdziwi faceci" graja tylko na PC w meskie FPP i RTS a dzieci w platformowki czy bijatyki na konsoli? Ja ciebie w ogole nie kumam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty KZI co chcesz udowodnic? Ze konsole nie nadaja sie do grania i "prawdziwi faceci" graja tylko na PC w meskie FPP i RTS a dzieci w platformowki czy bijatyki na konsoli? Ja ciebie w ogole nie kumam,

1467737[/snapback]

On chce udowodnić, hmmm...... nic. Pare osób się szczerze wepchało. To jest topic o next genach, a niektórzy tu gadają o tym, że komp szybko dorówna konsolom. Komp przecierz przewyższył już next-geny, bo skądś tą elektronikę musieli ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :wink: , tyle, że gadamy w tym momencie o kompie nie za 10 000zl, a 10 000$. To faktycznie, już przewyższył :razz: . A pozatym mój kumpel, gdy wyszedł ps2 też gadał "Aaa za 3000zl (tylko u nas taka wysoka cena :angry: ) to już za rok będzie można kupić kompa, na którego będą ładniejsze gry" itp. I wyszło na to, że nie miał racji.

P.S. do KZI, gdy wyszedł ps2, to był rok 2000, a jak wyszedł MechWarrior: Venegance, to 2002 (tak mi przynajmniej w gazetce pisze). Takie porównanie powinno Ci wystarczyć.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Edit: Przeklejam z tematu o PS3:

"tutaj chcę cos wyjasnic ..to demko z finala to jest realtime...puszczony na 2 geforcach 6800 ultra w sli + procesor cell który jest juz gotowy...natomiast killzone i motorstorm to rendy, box i unreal to tez realtime na SLI , zas GPU bedzie gotowe pod koniec 2005"

"Wiesz że już sam nie wiem. Obejrzałem go raz czy dwa i doszedłem do wniosku że to render i potem wywaliłem . Jest identyczny jak intro z PSXowego FF7 tyle że ładniejszy. Mogliby go wyrenderować na "niby" PS3 (że niby w realtime) ale jakoś mnie ten filmik do tego nie przekonał. W takim Killzone2 to goście chcieli aby on wyglądał jak prawdziwa gra (ba, na początku dałem się nabrać że to realtime ale szybko zaczołem wątpić) a w tym filmiku nie zauważyłem jakoś specjalnie realtimeowej grafy. Faktem jest jednak że prawdy nie znam i mówię to co mi się pomyślało po jego obejrzeniu. Nie pogniewałbym sie jednak gdybyś Ty albo ktoś inny zapodał jakieś pewne info że to był realtime a nie render. Przy okazji. Getaway też był w realtime nie? Nara."

Solid, ładnie po tobie jadą w tamtym temacie, dobrze, że tu znalazłeś popleczników, bo chyba niewielu będzie cię na forum lubiło ;) Wszędzie piszesz farmazony :) Powiedz, jak bardzo chciałbyś, aby PS3 wygrało z PC i iksklocem ? Bardzo, czy bardzo bardzo ?

1467667[/snapback]

Hmmm....KZI ja do Ciebie nic nie mam ale nie rozumiem po co z topicu o PS3 przyklejasz moją rozmowę (to pogrubione) z ZATOICHIm (ten nie pogrubiony cytat). Tzn. nie bardzo wiem jak to się odnosi do .:Solid_Snake'a:. ? Jeżeli natomiast chodzi o to czy filmik z FF7 był RT czy nie to może być tak, że myślałem o innym filmiku (prerenderowanym) podczas gdy inni mówili o tym w RT....to się jeszcze sprawdza. Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie rozumiecie ;) Ja do konsol nic nie mam, za to chce sprowadzić na ziemię ludzi twierdzących o końcu gier na pc, o filmikach z gameplaya (a to rendery), itp, itd, etc.

Tak nazywa się temat: "Tak Bedą Wygladać Gry Na Ps3, X360 I Nr, Czujcie respekt!" - chcecie uniknąć porównań ? Jak, przecież mamy czuć respekt ;)

TrueVanDal - przekleiłem, bo piszesz, że killzone to fake, render - to jak najbardziej do tematu pasuje, right ?

Xaon, za mało, nie grałem na Vengeance za wiele, nie pamiętam po tej grze co wtedy miałem :) Podaj coś jeszcze, ja wszystkie gazety mam u rodziców w domu, nie tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

TrueVanDal - przekleiłem, bo piszesz, że killzone to fake, render - to jak najbardziej do tematu pasuje, right ?

(...)

1468294[/snapback]

....Right :).

Po prostu twój post wyglądał z lekka zakręcono i myślałem że może ten cyctat miał Ci jakoś pomóc w Twojej "walce" z .:Solid_Snakiem:.. Ale jak tak to sorry. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi