Skocz do zawartości
Lukiqq

Podpisy, Sygnaturki, Avatarki I Inne Smieci.

Rekomendowane odpowiedzi

Wysylilem sie by napisac cos, o czym juz dawno mialem wspomniec. Prawie kazdy wpisuje cos do swojej sygnatury(u dolu kazdego postu), jeden malo, inny kilkanascie linijek... Innym problemem sa avatary, moje zdanie jest takie: to jest forum a nie plac zabaw czy jakas galeria...po co to komu? Wiem ze ktos wpadnie i powie, ze jak mi nie pasuje to mam na to nie patrzec itp, ale ludzie, nie kazdy ma szybkie lacze i silna wole by siedziec i czekac kilkadziesiat sekund na otwarcie jednego tematu. Zastanowcie sie nad tym powaznie. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylilem sie by napisac cos, o czym juz dawno mialem wspomniec. Prawie kazdy wpisuje cos do swojej sygnatury(u dolu kazdego postu), jeden malo, inny kilkanascie linijek... Innym problemem sa avatary, moje zdanie jest takie: to jest forum a nie plac zabaw czy jakas galeria...po co to komu? Wiem ze ktos wpadnie i powie, ze jak mi nie pasuje to mam na to nie patrzec itp, ale ludzie, nie kazdy ma szybkie lacze i silna wole by siedziec i czekac kilkadziesiat sekund na otwarcie jednego tematu. Zastanowcie sie nad tym powaznie. Pozdro.

1469271[/snapback]

Panel kontrolny masz? Masz!

Zastanawiałeś się po co są tam różne ustawienia forum?

Czy wyświetlać sygnatury przy postach? > NIE

Czy wyświetlać grafikę w postach (emotikonki i załączane grafiki) ?> NIE

Czy wyświetlać avatarki przy postach? >NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po avartach poznaje ludzi. Więc bez nich było by trudno.

1469300[/snapback]

Ja rowniez! Jest to o wiele pomocniejsze niz zwykly tekst.

Moze przyklad niezbyt, ale pamietam jak mielimy zalobe narodowa i nie bylo av, to wiele osob (w tym ja) twierdzilo ze z forum korzystalo sie o wiele trudniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po avartach poznaje ludzi. Więc bez nich było by trudno.

1469300[/snapback]

Ja rowniez! Jest to o wiele pomocniejsze niz zwykly tekst.

Moze przyklad niezbyt, ale pamietam jak mielimy zalobe narodowa i nie bylo av, to wiele osob (w tym ja)  twierdzilo ze z forum korzystalo sie o wiele trudniej...

1469503[/snapback]

Nie tylko wy :D

Co do sigów- myślałem że są dość jasne zasady- zero obrazków, cytatów, czy innych takich.

Obecna wielkośc siga to 2000 bajtów . Niewiele osób wykorzystuje wszystkie 2000, więc nie rozumiem skąd problem. Potrafiłem wytrzymać ładowanie tego na modemie, hmmm... 2sekundy więcej to taki problem? Już bardziej nie lubię postów długości jak stąd do Kaliforni, ale i to panowie z IPB przewidzieli i stworzyli coś takiego jak codebox.

@sgj:

przydałby się topic z manualem do IPB, bo większośc ludzi nie patrzy w pomoc i nie wie że coś takiego jest w ogóle dostępne ;)

P.S. Jak Ci się podoba mój sig? (bez urazy :D )

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesto jak czytam jakis temat gdzie wypowiadaja sie te same osoby to nie trzeba patrzec na nick tylko wystarczy spojzec na kawałek av i juz wiesz kto to :D

1474651[/snapback]

Chyba, ze ktos zmienia av non stop jak taki RogerWhite :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest do ... (szpetna bluzga) ???

Nie mogę zmienić avatarka!!!

plik JPEG 5780 B wymiary: 199x255 (przecież jest automatyczne skalowanie)

Za to jak chcę wrzucić nowy avatar, to wyświetla mi się stary, ale już nie ma oryginalnego rozmiaru, tylko ten z nowego pliku (jak wyżej 199x255)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już bardziej nie lubię postów długości jak stąd do Kaliforni, ale i to panowie z IPB przewidzieli i stworzyli coś takiego jak codebox.

@sgj:

przydałby się topic z manualem do IPB, bo większośc ludzi nie patrzy w pomoc i nie wie że coś takiego jest w ogóle dostępne ;)

[snapback]1469622[/snapback]

Potwierdzam tą opinię, najbardziej forum rozwalają cytaty.Wystarczy że jakiś "...", odpisuje na post który jest wyżeji ma zalóżmy 100 linijek, i musi zrobić cytat, i skontestować to 1 zdaniem :mur: .I jak tu się nie denerwować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi