Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że sam jestem zaciętym oglądaczem seriali postanowiłem się udzielić na forum :) Zamieszczam listę paru oglądanych przezemnie seriali wraz moją szczerą i jak najbardziej subiektywną oceną. Kolejność nieprzypadkowa.

1. Rome (9/10, 2 sezony) - Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem. Świetna fabuła, wspaniali bohaterowie. Prawdziwe emocje. Mnóstwo intryg. Każdy wątek ciekawy. POLECAM (PS. Po obejrzeniu pilota stwierdziłem, że to gniot :lol: dobrze, że przemogłem się i oglądałem dalej)

2. Supernatural (8/10, 3 sezony) - Bardzo przyjemny lekki serial z niewyszukanym poczuciem humoru, które do mnie jak najbardziej przemawia. Trafiają się nudniejsze odcinki, trafiają się też i perełki.

3. The 4400 (8/10, 4 sezony) - Oglądaliśmy to z moją narzeczoną niemal z zapartym tchem, każdy poniedziałek to było wyczekiwanie na nowy odcinek :). Jednak im dalej tym nudniej. Za pierwszy sezon dałbym 9/10 za ostatni 7/10. Tak czy owak uważam, że jest to świetny serial sci-fi

4. Heroes (8/10, 2 sezony) - tego chyba nie trzeba przedstawiać, jestem sobie właśnie w trakcie drugiego sezonu. Trochę jednak powoli nudne ...

5. FireFly (7/10, 1 sezon) - połączenie westernu z sci-fi oraz komedią daje całkiem zaskakująco przyjemny efekt, szkoda że tylko jeden sezon.

6. Jericho (7/10, 1 sezon) - chętnie obejrzę drugi sezon, kiedy w końcu go wyprodukują.

7. Scrubs (6,5/10, dużo sezonów - ze 7 chyba) - ulubiony serial mojego kuzyna :D, mnie przypadł tak średnio do gustu. Jasne, obejrzałem 6 sezonów ale już raczej do niego nie wrócę. Serial komediowy, opowiada o przygodach młodych doktorów. Dość lekki. Potrafi pozytywnie zaskoczyć.

8. Prison Break (6/10, 3 sezony) - zaczyna mnie nudzić - jestem w trakcie trzeciego sezonu.

9. Dexter (3/10, 2 sezony) - nie zmogłem drugiego sezonu, odłożyłem po drugim odcinku. Nuda. Najwyraźniej mam inne gusta niż 99,9997% użytkowników tego forum, ale to chyba dobrze :) bo to czyni mnie wyjątkowym B-)

To chyba tyle, jak sobie przypomnę jeszcze jakiś to uaktualnię :)

A jak wyglądałyby wasze listy ?

pzdr.

UPDATE: Jericho

Edytowane przez schakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że sam jestem zaciętym oglądaczem seriali postanowiłem się udzielić na forum :) Zamieszczam listę paru oglądanych przezemnie seriali wraz moją szczerą i jak najbardziej subiektywną oceną. Kolejność nieprzypadkowa.

1. Rome (9/10, 2 sezony) - Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem. Świetna fabuła, wspaniali bohaterowie. Prawdziwe emocje. Mnóstwo intryg. Każdy wątek ciekawy. POLECAM (PS. Po obejrzeniu pilota stwierdziłem, że to gniot :lol: dobrze, że przemogłem się i oglądałem dalej)

Kompania Braci? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam - Rome zmiata, jeden z lepszych seriali, obie serie rownie dobre. Na oklaski zasluguje fakt ze zgodnie z faktami historycznymi zakonczyli serial na 2giej serii nie robiac z tego 9 sezonowego 'klanu'.

Teraz jestem na etapie Gossip Girl.. ma wysokie oceny dosc, jest 12 odc jak narazie. Calkiem znosne (bo przed pilotem spodziewalem sie serialu dla nastolatek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co z tymi napisami, mamy wtorek, a tu nic...

I mówi to ktoś zdający angola na rozszerzeniu? :>

Ja już się osłuchałem, tak że technobełkot w sci-fi jest dla mnie zrozumiały ;]

A tak na poważnie to pewnie będą dziś wieczorem...no chyba że też czekają z relasem do środy na hdtv :lol:

A strajk scenarzystów się przedłuża. Ostatnie rozmowy zakończyły się fiaskiem...

Czyli wysoce prawdopodobne jest to, że Stargate Universe też będzie miał obsuwę.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mówi to ktoś zdający angola na rozszerzeniu? :>

Moze i zdaje angola na rozszerzeniu (pewnie i tak zmienie na podstawke, bo na polibute rozszerzony jest mi zbędny, a po co sie przemęczać), to jednak po próbnych maturach chciałem troche ostudzić mózg dobrą rozrywką z napisami ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matematyka wykorzystana w niecodzienny sposób.

Co nie zmienia faktu, że serial jest po prostu nudny.

To dam sobie spokój raczej.

Skończyłem 2 sezon Weeds. Rewelacja... pierwszy sezon był trochę drętwy za to drugi świetny. Zakończenie miazga :D

Teraz wprowadzę sobie trochę urozmaicenia i zaczynam oglądać Rome.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow :blink:

Nowy odcinek SGA zmiazgunił :D

Główny wątek wreszcie ruszył do przodu, przyjemna sieczka na ekranie i ciekawe zakończenie ;]

Czegoś takiego wymagałem po przerwie! ;>

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Fajną flota ;]

I jednak dr. Weir wróciła [;

"- Colonel.

- Colonel.

- Colonel.

- Colonels.

- Colonel.

- Colonels

- Seriously ?"

Co do Housa to kończę dopiero pierwszą serie..

I rozwalił mnie motyw z Woglerem:

-masz raka z przerzutami...ale nie martw się, zamówiłem już trumnę w rozmiarze xxl :lol2:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow :blink:

Nowy odcinek SGA zmiazgunił :D

Główny wątek wreszcie ruszył do przodu, przyjemna sieczka na ekranie i ciekawe zakończenie ;]

Czegoś takiego wymagałem po przerwie! ;>

Fajną flota ;]

I jednak dr. Weir wróciła [;

"- Colonel.

- Colonel.

- Colonel.

- Colonels.

- Colonel.

- Colonels

- Seriously ?"

Noo nowy odcinek pozamiatał ;] Wreszcie coś sie działo. Akcja opisana wyżej - "colonel" - po prostu padłem. Ciekawy pomysł z nanitami, no i objawiona potęga broni Asgardu - nie pozabijali się ;]

Co do dr Weir to rozbiło mnie jedno jej określenie na Hataku - dr Repli-Weir. BTW to czasem nie ona przybrała forme Larrin? Były ubrane tak samo, bo jeśli tak to sie zacznie... ;]

I jeszcze to spotkanie

-Larrin?

-What the hell are you doing here?

-What the hell are YOU doing here?

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zapowiedzialem tak zrobilem.

W czasie przerwy swiatecznej lyknalem caly 2 sezon Dextera, w zasadzie to w dwa dni. Co moge powiedziec? To samo co poprzednicy - jak dla mnie ten serial jest naprawde swietny. Bardzo dobrze sie go ogladalo, po skonczeniu jednego odcinka chcialem ogladac nastepny. Teraz tylko czekac na 3 sezon - troche tego czekania jest, ale mam nadzieje, ze bedzie warto :)

Przed zaczeciem Dextera nadrobilem jeszcze zaleglosci z 3 sezonu PB... Juz drugi sezon mnie odrzucal pod koniec, ale chcialem zobaczyc jak to pociagna w 3. Zobaczylem 7 odcinkow(?) (tyle, ile wyszlo do swiat) i dopiero w ostatnich odcinkach zaczelo sie tak naprawde cos dziac... Jednak bo obejrzeniu 2 sezonu Dextera momentalnie odechcialo mi sie juz kolejnych odcinkow PB... IMHO to juz jest naprawde slabe. Leca na opinii pierwszego sezonu i trzepia kase ile wlezie... Gdyby sie ten serial skonczyl na 1 sezonie, bylo by naprawde bardzo dobrze. Ale jak patrze na drugi i na trzeci to coraz bardziej mnie to oslabia. Jezeli przedwczesnie skoncza ten 3 sezon, to dla mnie bedzie to najlepsze rozwiazanie.

Hmmm... co tam jeszcze... Aaa, wzialem sie takze za 4 sezon Desperate Housewives... W dalszym ciagu trzyma poziom poprzednich sezonow co mnie naprawde cieszy. Koncze odcinek i chce sie brac za nastepny... W jednym odcinku to doslownie mi szczena opadla ;) Miejscami mnie draznil, ale dalej uwazam to za bardzo dobry serial. Byc moze sie robi juz z tego tasiemiec, ale ten tasiemiec mi sie podoba i nic na to nie poradze :)

Jako, ze 10 odcinkow DHW (poki co tyle jest dostepne) zaliczylem, to postanowilem sie wziac za tak bardzo polecany Californication. Jestem po 3 odcinkach i juz mi sie podoba - hasla/teksty, sytuacje - miazga :D Najprawdopodobniej w ten weekend dokoncze reszte ;)

@dszywala:

tez mialem tak z weeds na poczatku. Kilka pierwszych odcinkow - takie sobie. Ale im dalej tym lepiej - jak zreszta sam sie juz zdazyles przekonac ;)

Czytam tak o tym House M.D. i poki co zmuszony jestem tylko umiescic go na liscie 'to watch'... Ale i na niego przyjdzie pora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dr Weir to rozbiło mnie jedno jej określenie na Hataku - dr Repli-Weir.

Taa, i replicarson :lol:

Dobrze by było jakby druga połowa sezonu utrzymała poziom tego odcinka bo ostatnim razem cos takiego jak tu było w ostatnim odcinku 9 sezonu SG1 a potem nic, nic, nic...

Zobaczymy :-|

"Dzisiejszy" odcinek jest kontynuacją głównego wątku ale potem czekają nas kolejne zapchajdziury :-|

Dla takich odcinków jak 4x11, warto czekać na wersję hd [;

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dszywala:

tez mialem tak z weeds na poczatku. Kilka pierwszych odcinkow - takie sobie. Ale im dalej tym lepiej - jak zreszta sam sie juz zdazyles przekonac ;)

Czytam tak o tym House M.D. i poki co zmuszony jestem tylko umiescic go na liscie 'to watch'... Ale i na niego przyjdzie pora ;)

3 sezon weeds najlepszy z wszystkich chyba... No i kilka odcinków z 2-go.

Housa wrzucaj na sam początek tej listy, jak oglądniesz kilka pierwszych odcinków pierwszego sezonu to zobaczysz o co chodzi i wciągniesz resztę tak szybko jak w przypadku Dextera etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh ... cos pieknego ... Jericho powrocilo

Te 3 odcinki wgniataja w ziemie (a raczej fotel), polecam kazdemu kto czekal tyle czasu az w koncu sie pojawia.

I co mnie cieszy coraz wiecej Hawkinsa w tym serialu.

9.5/10

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, zamiast się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za Jericho ja zacząłęm Battlestar Galactica oglądać. W sumie trochę problem z dostaniem ale dla chcącego : B-) Jestem już po pilocie i 3 odcinkach pierwszego sezonu (w sumie 5h oglądania :) ) i powiem, że wciąga! Czytałem książkę w oryginale i serial jest równie dobry. Postacie są wyraziste, akcja jest ciekawa, fabuła oddaje to co w książce było najlepsze. Polecam ! Ha a jeszcze jak pomyśleć, że jest tego chyba z 52 odcinki to od razu człowiekowi tak miło na sercu robi :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi