Zulusman Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A crystala po drugiej stronie nie widac ?? :) Rozumiem , ukladzik przykurzony(kamuflaz ;) ) a i sam wiatrak zrobiony z przezroczystego plastyku :) Wiatraki sie kreca, tylko migawka tego nie uchwycila... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) A crystala po drugiej stronie nie widac ?? :) Rozumiem , ukladzik przykurzony(kamuflaz ;) ) a i sam wiatrak zrobiony z przezroczystego plastyku :) Wiatraki sie kreca, tylko migawka tego nie uchwycila... Ok. :wink: widać(popatrzyłem szybko i nie zauważyłem), wiatrak 120mm dmucha,a AC 80mm dodatkowo wyciaga teraz mi pasi :D Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jakie macie MaxTcase w swoich x2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 OMG ! OMG ! ale masz po tym remoncie klimat swiateczno ziomowy na sprzecie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) rehehe, widzę moją żonę na pulpicie ;) ps. MaxTcase - 59st. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 u mnie 67 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 u mnie 67 a jak sie Twoj kręci ??? ps widzę ze platformę zmieniłeś ! :) - i ta graficzną też :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Moj Opteronik 165 niezly jest, ale niechwalac sie kupilem wlasnie 170 z calkiem niezlej serii. Zobaczymy co potrafi jak przyleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Moj Opteronik 165 niezly jest, ale niechwalac sie kupilem wlasnie 170 z calkiem niezlej serii. Zobaczymy co potrafi jak przyleci.Twoj poprzedni Opek x2 sie spoko krecił :) można by powiedzieć ze starch pomyśleć co będzie z tym :blink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 No jakto co , pewnie jakies 3.0ghz na 1.55V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Rozumiem , ukladzik przykurzony(kamuflaz ;) )ogryzek rzadzi :D ale wykalaczki tez niczego sobie :D ogolnie bardzo swojskie klimaty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 a jak sie Twoj kręci ??? zabawe w jego podkrecanie dpiero zacząłem na pierwszy rzut poszło 2.4ghz na 1.375 -póki co smiga ideal za wiecej wezme sie wieczorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Moj jest taki. Czy temp ok 49 stopni w Prime jest ok przy 2600 i napieciu w biosie 1,4v? Chlodzenie mam THERMALRIGHT XP-90 z wentylatorem Y.S-TECH ULTRA SILENT 92mm ( Prędkość obrotowa: 1400 obr/min. Przepływ powietrza: 49 m3/h = 28,84 CFM. Głośność: 18 dB) Tylko dlaczego w dwoch programach wykrywa go jako Toledo? Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) zdziebko za duzo u mnie na identiko -2.6 ghz na 1.4v mam max 39 (ninja+fander na 5v) - po 1h 2xsp2004 a jak pozostałe temp? chip i mosfety? Edytowane 16 Grudnia 2005 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Przeciez procek wytrzymuje wysokie temp. 50 stopni to chyba nie tak duzo. A tu pozostale parametry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 bartezjusz, Lysyn - mieliście selekty czy tak z pudełka w ciemno ? dośc ładnie wam to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ja kupilem w ciemno. Moze jekies dobre serie teraz sprzedaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 1 lepszy 0543 spmw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Dokonałem następujących drobnych zmian: - Standardową pastę zastąpiłem srebrną, miałem pod ręką tylko Titan, pasta OCZ byłaby pewnie lepsza. - Wentylator Akasa 1400 obr/s na chłodzeniu Ninja zastąpiłem wentylatorem aluminiowym Titan ponad 2000 obr/s. - Napięcie 1,52V+4% zwiększyłem na 1,55V+4% Pomimo zwiększenia napięcia, temperatura procesora i temperatura PWMIC spadły o jakieś 2*C pod obciążeniem obu core SP2004. W iddle temperatury są bez większych zmian. Oznacza to, że Ninja miała jeszcze rezerwę w chłodzeniu, jest to naprawdę świetny cooler. Tutaj screeny: Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 JA tez sie dzis bawilem ninja 2620@1.6 - poprzedni bylo 50, teraz mam 45 :) mimo lepszego chlodzenia, nie udalo mi sie wycisnac wiecej MHz z niego :( Przy pootwieranych oknach udalo mi sie 2640 4 godziny SP2004 zrobic, ale zaraz po zamknieciu i ogrzaniu pomieszczenia - klapa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) JA tez sie dzis bawilem ninja 2620@1.6 - poprzedni bylo 50, teraz mam 45 :) mimo lepszego chlodzenia, nie udalo mi sie wycisnac wiecej MHz z niego :( Przy pootwieranych oknach udalo mi sie 2640 4 godziny SP2004 zrobic, ale zaraz po zamknieciu i ogrzaniu pomieszczenia - klapa... ja dochodzę do wniosku ze woda jest rozwiązaniem koniecznym ... Edytowane 18 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Mimo że dziś niedziala, ja modowałem ;) W mojej nowej obudowie Chieftaca (kilkuletnia serwerowa) wyciąłem z przodu miejsca na 2 x 120mm oraz jedno z tyłu. W przednim plastiku wywierciłem trochę otworów i zrobiło się chłodniej w środku. Wszystkie cztery 120-stki chodzą sobie po cichu na 950obr.min co daje przy Vcore 1.55 w Windowsach 33st a SP2004 max 44st. Jestem happy z tego powodu ;) Może we wtorek zarzuce pare fotek. ps. zmieniłem z Ceramique na AS5. Ale w trackie tylu zmian trudno stwierdzić co pomogło. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zdecydowanie pomogło dostarczenie swieżego powietrza prockowi poprzez te 4 120'ki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Pomogło. Sam bym wlazł do środka obudowy w upalne dni. BTW: czyżbyś niedłogo draak dołączył do nas? Ostra modernizacja się kroi sądząc po rzeczach wystawionych na sprzedaż. Obyś dorwał jakiegoś ~2.7Ghz ;) x 2, ofkors. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Hehehe Życz mi szczęścia w doborze procka, bo będzie potrzebne* :) * selektów x2 wiadomo brak. Ale jakbym dorwał takiego, jakiego ma np. Bartezjusz to byłbym już bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Z obserwacji wynika, ze najgorsze sztuki sa juz wyprzedane(ja mam jedna z nich). Glowa do gory ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ooo.... wypraszam to sobie ;) ja mam najsłabszego . Ja! , ja! Raptem 2.4Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Może nietrafne pytanie, ale pojawiły się m.in X2/Manchester (4200+) i 64 3200+ na tymże rdzeniu. Ktoś jakieś wizje co do OC ma ?> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 A64 Manchester 3200+ u PITera selekcjonowany to 2700@~1.5 Co do X2 na Manchesterze, to nie wiem. Ja mam krojone Toledo-tylko pisze manchester. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zapraszam to tego zestawienia - A64-SP2004/Prime-full stable-zestawienie wyników: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1542570 Albo w klasyfikacji ogólnej umieszczę albo stworzę kategorię X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...