Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć bydlaki ! Dawno mnie tu nie było :) Ile tam wyciskacie ? Ja ostatnio 85kg ( w stosunku do wakacji to spadek 15 kg :D ) Po świętach gainerek i jedziemy z koksem!

@emilooos - respect! Zajebiscie wygladasz ! Daj mi na PW swój cykl i trening moze cos pokombinuje i tez sie jeszcze przed latem wyrobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja dzisiaj się kłade pod 120kg B-) (trzymajcie kciuki)

edit. poszło :D sprawiłem sobie prezent na święta. Dobry dzis dzień miałem dostałem 4 z matmy, dobrą panne mam na sylwka, mój ziomek się zakochał, święta idą, żyć nie umierać! :D

Edytowane przez quarantino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja u sibie zauwazyłem ostatnio dosc znaczny progres siły, oczywiscie na wszystkich partiach miesniowych wyłączając tylko klatke......

dodatkowo moje rozstępy zrbiły sie czerwone, wiec to znaczy ze xp działą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no jak zobaczylem fotki emilooos'a to mi motywacja od razu podskoczyla ;]

po sesji zaczynam "normalny" trening + jakas suplementacja, bo teraz to ledwo 2x na tydzien, a czasem nawet raz, wiec efekty sa slabe...

Dołączona grafika

PS

ja to ten po lewej ;D

ten szkielet po prawej to moj wspollokator, on to sobie chodzi pobiegac na biezni, bo ciezarow sie boi dotknac [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich goraco w temacie! niezle miesnie u was widze, ciezka praca silna wole i moze tez bede mial takie hehe ;)

potrzebuje waszej pomocy, jako ze nie za bardzo mam pojecie o ukladaniu cwiczen/odzywkach a w miescie nikogo nie znam ;/ ostatnio zaliczylem tylko ogolnorozwojowke w domu przez ok. miesiac i teraz na swiezym sprzecie mam zamiar bardziej przygazowac :-P

do dyspozycji mam: hantle 2x10kg, drazek, mega lawke http://www.allegro.pl/item149408621_mega_l...nuj_ostro_.html z obciazeniem.

na poczatek potrzebuje jakas odzywke na mase zeby znaczaco przytyc, wybralem Mass XXL Trec. potrzebowalbym przytyc ok 10kg, jem duzo, jestem w stanie pochlnac wiecej niz kumple wazacy ponad 20kg wiecej ;) moze cos innego?

no i najwazniejsza sprawa... ulozenie treningu. pomoglibyscie napisac jakas rozpiske? baaaardzo was prosze bo jedynie was znam siedzacych w tym temacie :D napiszcie chociaz czy taki podzial treningu jest dobry:

biceps, klata, triceps

dwa dni przerwy

plecy, barki, przedramienie

dzien przerwy

nogi, brzuch

dzien przerwy

pozdrawiam :)

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli

klata, biceps, brzuch

plecy, barki, triceps, brzuch (osz kur*** )

nogi, przedramien, brzuch

czy moze

klata, biceps, brzuch

plecy, triceps, brzuch

barki, brzuch

nogi, przedramien, brzuch

(czasu mam duzo ;-) )

a co do tych odzywek na mase, co bys polecil?

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biceps z tricepsem jak dla mnie trochę nie pasuje...

no i brzuch powinienes robic w kazdy dzien treningu :)

dlaczego nie ? jak najabardziej, szczegolnie przy superseriach, no ale kukifas jest poczatkujacy.

masz do dyspozycji 3 dni ?

http://www.sfd.pl/JAK_U%C5%81O%C5%BBY%C4%8...GU-t214525.html

takie podstawy, trening moze wygladac na przyklad:

I Klatka, Biceps, Przedramie

II Plecy, Triceps

III Nogi, Barki

brzuch dodaj gdzie chesz.

Zarowno sprawa treningu jak i odzywiania sa bardzo wazne.

Nie wystarczy szamać wszystko w wielkich ilosciach.

Odpowiednie ilosci białka, wegli, tluszczy, makro i mikroelementow muszą byc zachowane.

Wpisz w wyszukiwarce 'dieta na masę' lub po prostu zarejestruj sie ktoryms forum kulturystycznym.

Mozesz regulowac ciezary hantli ? Czy sztywne 2x10kg ? Bo obawiam sie, ze na wiele cwiczen bedzie to za duzo.

Pozdrawiam i powodzenia w drodze do idealnej sylwetki ;]

Co do odzywek, sproboj ulozyc diete. Jezeli nie bedziesz w stanie jej sprostać, oblookaj czego najbardziej brakuje Ci w diecie i na podstawie tego sie cos dobierze. A same odzywki to juz zalezy od funduszy, bialka od koncentratow wpc, do izolatow i tych ze zroznicowana wchlanialnoscią, gainery roznia sie stosunkiem b/w.

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

jeżeli robi sie ciezkie ciągi, siady, to cwiczenie 3 a co dopiero 4 razy brzucha w tygodniu to głupota

ogólnie 2-3 razy jesli ejdzie sie na mase, najlepiej w dni nie trenningowe, przynajmniej dla mnei najlepiej :D

qbass to ty już nie jesteś prawiczkiem? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki panowie! teraz tylko napisac jakas rozpiske i zabierac sie do cwiczen.

zle napisalem, to nie hantle ale bardziej sztangielki: gryf 2.5kg, 2x2.5kg, 2x1.25kg, wiec problemu byc nie powinno :)

ps. co sadzicie o klepaniu w worek?

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na rozgrzewke moze byc, nic pozatym ;]

chyba ze myslisz o czyms w rodzaju bj, mma, to kup na przyszlosc ;]

a ja wczoraj na imprezie z jedna sie przylizalem a z duga spalem zyc nie umierac icon_biggrin3.gif

tego txt'u nie zauwazylem :lol: czyli mowisz, ze w taki sposob sobie wynagradzasz brak postepow na silce :lol: ;] ? Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do brzucha to wam powiem że według mnie to nawet 3razy/tydzień to za dużo :lol: kiedyś robiłem na każdym treningu podstawe ćwiczenia na brzuch i powiem że mało szło teraz robie swoje ulubione ułożone pod siebie ćwiczenia raz jaki mi się chce to dwa razy na tydzień i dopiero teraz widze efekty (widać zreszto mój brzuch na zdjęciu gdzie niejest on do końca napięty i odtłuszczony) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie ostatni dzien przed przerwa swiateczna.

Przerwa wymuszona bo nasza silownia do 2-go zamknieta wiec bite 2 tyg. bez szarpania. Oczywiscie nie wytrzymam aby nie ponapinac miesni i jakies pompki i brzuszki sie zrobi.

Teraz mi doradzcie czy w czasie tej 2 tyg. przerwy dalej brac kretke M3 czy czekac ?

Akurat mi sie skonczylo pudelko wiec akurat jak w pysk strzelil a nie chce zrec na marne.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie fotka łapy i to w slabej jakosci bo robione tel (E1000, wew kamera)

cwicze w sumie juz od dawna alez z wielkimi przerwami, dopiero 3 miechy temu wzielem sie ostrzej do roboty. Biceps 42.5cm na pompie, klatka 114cm, lydka 41 reszty wym nieznam, waga 80kg, wzrost 174cm. Ostatnio zaczelem A6W, cel treningowy to troche sie pociac, do wakacji aby drabinka byla

Dołączona grafika

dieta jest, low carbo wiec sila slabo idzie, ale te 110kg jeszcze wycisne na klatke :)

Edytowane przez Speedzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no moze z tym brzuchem troche przegialem...

poprostu ja tak robie w jednym celu: boje sie pileczki na brzuchu a od kiedy przestalem robic codziennie a6w to mi polecial brzuch do stanu gorszego niz wczesniej...

robilem brzuch tylko raz w tygodniu...

ale jak robie przy kazdym treningu (cwicze 2-3x w tygodniu) to juz mi chyba tluszczyk nie rosnie :)

co do Twojego treningu kukifas to mysle ze ten plan co ulozyl emilooos jest dobry.

Ja go stosuje i sa efekty :) tylko dolozylem co dziennie brzuszek jak juz pisalem wyzej.

ogolnie jestem poczatkujacy. cwicze od sierpnia i generalnie od poczatku października od dzis przytylem 6kg :) (choc niestety troche w tluszczyku). Waze teraz 69-70kg.

Co do odrzywek od miesiaca jade na gainerze 2. Chyba sa efekty.

Dieta jest choc nie doskonala :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja dzisiaj się kłade pod 120kg B-) (trzymajcie kciuki)

edit. poszło :D sprawiłem sobie prezent na święta. Dobry dzis dzień miałem dostałem 4 z matmy, dobrą panne mam na sylwka, mój ziomek się zakochał, święta idą, żyć nie umierać! :D

ja tam preferuje sie klasc pod jakies 55-60kg.. bardzo ladnego odwaznika :P

a co do swiątecznej przedsytuacji .. to zazdroszcze

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waga 93 kg oficjalnie nie jestem już chudy ;] B-) B-) B-) B-)

~Chaos lubi twój ciężarek tak być podnoszony????

hehe .. ja mam 87.5kg ..

przy czym w pasie urwalem sporo ..

a co do ciezarku .. nie mam jednego ulubionego.. uzywam róznych .. nie pytam czy lubi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Chaos prawidłowe podejscie :D zmieniając cięzary unikasz stagnacji, a wiemy, że stagnacja, brak postępów są złe!

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie cos bierze gardlo :mur:

ja nie wiem co jest, ludzie choruja 1x na 2 lata, albo rzadziej, a ja przynajmniej 2-3 razy w ciagu roku...

poki szamalem glutamine bylo ok, odlozylem tydzien temu i juz sie zle zapowiada :mur:

faszeruje sie vit.c, jezówką i mlekiem z miodem, niby nie jest tak zle, ogolnie nie czuje sie zle, takze dzisiaj chyba pojde na silownie, ale jak to dalej bedzie...

eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie cos bierze gardlo :mur:

ja nie wiem co jest, ludzie choruja 1x na 2 lata, albo rzadziej, a ja przynajmniej 2-3 razy w ciagu roku...

poki szamalem glutamine bylo ok, odlozylem tydzien temu i juz sie zle zapowiada :mur:

faszeruje sie vit.c, jezówką i mlekiem z miodem, niby nie jest tak zle, ogolnie nie czuje sie zle, takze dzisiaj chyba pojde na silownie, ale jak to dalej bedzie...

eh...

bywa ..

to nie zalezy od tego co bierzesz .. tylko czy ci nie przewiewa itp ..

BTW.. zeby nie byc goloslownym to pokaze slabe foty z telefonu na dowod ze urwalem sporo w pasie ;]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha nie ma to jak swierze powietrze :lol:

matka mnie wygonila na ogrod choinke ściąc ;]

troche pomachalem i odrazu sie lepiej czuje :lol:

zludna radosc, nie jest zbyt dobrze...swieta w lozku :/

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi