Dijkstra Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witam ponownie Starałem się przeczytać uważnie to forum i znależć odp na mój problem ale mimo indywidualnych kontaktów z częścia użytkowników ma go nadal krotko: mam dysk samsunga sataII i obojętne czy zainstaluje sterownik po instalacji windowsa (JMicron_XP_2K) czy w trakcie instalacji (F6 z dyskieki x32) mam w sprzęcie do usunięcia dysk samsung a pretkości mierzone dhtachem sa w przyblizeniu 127 dysk jest podłączony napewno do gniazda sataII (czerwone pojedyńcze) dysk nie ma zworki ograniczającej transfer do 1,5 GB w setup jest ustawine sataII na sata juz nie ma pomysłu (może popsuty dysk??) będę wdzięczny za sugestie Ustaw CPU-NB link speed na 800 dla niższego FSB i 600 dla wyższego ( tak, żeby było około 800-1000MHz) jeżeli jest na auto. Szerokość szyny 16bit, jeżeli jest na auto. Który dokładnie sterownik instalujesz, ten? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokow Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Ustaw CPU-NB link speed na 800 dla niższego FSB i 600 dla wyższego ( tak, żeby było około 800-1000MHz) jeżeli jest na auto. Szerokość szyny 16bit, jeżeli jest na auto. Który dokładnie sterownik instalujesz, ten? instaluje dokładni eten sterownik (sciągnięty ze strony asrocka) szynę mam na 16 bit fsb na 290 nb na 800 ale chodzi oczywiscie 4*290=1080 to może być powód?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 sproboj przestawic na 600 i sprawdz ps. ale z matematyka u ciebie kiepsko 4x290=1160!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokow Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 sproboj przestawic na 600 i sprawdz ps. ale z matematyka u ciebie kiepsko 4x290=1160!!!! mnożenioe to strasznie skomplikowana sprawa ale niestety na 600 tez nie działa sataII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Mam duzy problem komp mi nie wstaje.. mialem fsb 280 z dzielnikiem 166.. wlaczylem dzis rano i normalnie chodzil..wlaczylem everesta by sprawdzic odczyty itp..komp sie zawiesil..zresetowalem go i zaczal caly czas sie sam resetowac..wylaczylem zasilanie..i clear cmos posprawdzalem reszte rzeczy wlaczam i nie wstaje..jak wlaczam zasilanie to wiatraczki sie kreca..ale do monitora nie dociera sygnal..probow2alem na rozne sposoby pamieci wkladac i nic..nie mam jak sprawdzic plyty bo nikt tu nie ma platformy 939.. pomozcie bo komp mi bardzo potrzebny teraz siedze na ojca.. pomozecie?? sprawdzalem pamieci i chodza wiec plyta albo proc..mam nadzieje ze to plyta bo chetnie bym ja wymienil na lepsza..wiecie moze czy jesli mam wgrany bios ocwb to stracilem gwarancje i nie wymienia mi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Pisałem wyraźnie - repower, nie reset. Musisz włączyć i wyłączyć zasilanie guzikiem power. Tak rowniez robilam... i nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Witam Proszę podpowiedzcie mi które pamięci kupić do tej płyty, aby dobrze się kręciły: DDR 512 MB PC400 KINGSTON 151 zł DDR 512 MB PC400 ELIXIR 124 zł GOODRAM DDR 512MB PC400 141 zł GEIL DDR 512MB PC400 CL 2,5 173 zł Czy może jakieś Hynixy zamówić na allegro ?? Proszę o odp Pozdro Edytowane 28 Marca 2006 przez Pawlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian eS. Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Miałem to samo - to nie jest błąd USB. Pisałem o tym kilka stron wcześniej.Szukałem i nie znalazłem! Mam problem z tą płytą, a dokładnie z USB! Otóż czasem (nie zawsze) gdy podłączam cos do gniazda USB (np.: kierownica, kabel do komórki) to monitor gasnie na chwile, a później wyswietla mi komunikat błędu STOP (0x000004E). Moze to jakies spięcia?? Może zle ustawienia w BIOSie?? Dlaczego tak jest i jak to wyeliminowac?? Liczę na pomoc :wink: Moze mi ktoś pomoże?? Mam XP PRO SP2 i nie i instalowałem sterów z płytki, bo było napisane, że nie potrzeba. Moze cos na stronie AsRocka jest o tym?? Moze ktoś coś przetłumaczy i wklei?? :) Z góry dzięki za pomoc. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Szukałem i nie znalazłem! http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1977119 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian eS. Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1977119Nic o USB nie ma w tym linku! Niech ktoś pomoże :D Edytowane 28 Marca 2006 przez Adrian eS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 witam.sporo przeczytalem wiec mam prosbe nie pisac zebym lepiej czytal.naprawde ten temat trudno ogarnac..mam ogronma prosbe...chce podkrecic procesor tak do ok 2400mhz( narazie mam 2000 i w biosie wszystko ustawione standardowo oprocz sync ( teraz async ..choc nie widze roznicy)... pamieci w tej chwili taktowane 182 mhz ( to chyba za duzo powinny 166 ) ale wszystko chodzi elegancko... i teraz pytanko apropo 2400mhz: 1) co napewno musze zmienic w biosie plyty zeby wszystko dzialalo ok 2) gdy fsb zmienie na 268 ( 2412 mhz ) rozumiem ze pamieci musze przestawic na 266 ( wtedy wyjdzie ich taktowanie na 178 mhz) ,bedzie dobrze? w trimingi ne bede sie bawil bo to czarna magia dla mnie :angry: 3)co jeszcze recznie zmienic 4)czy bedzie spora roznica miedzy 2000mzh a 2400mzh w grach?? bo jesli nie to nie bede nic zmienial 5)czy na codzien moge uzywac tych 2400 bez uszczerbku na zywotnosci sprzetu ( chce ustawic tak zeby juz nic nie zmieniac) 6)czy te PCIE freq tez sie przestawia? 7)boot failure: enabled Spread spectrum: disabled cool 'n quiet: Disabled ---- co to sa za funkcje i dlaczego tak ustawione?? 8) czy sa takie funkcje w biosie ktore musza byc wlaczone ( czy poprawnie ustawione) zeby nic nie POPSUC?? nie wiem czy sobie wszystko dobrze obliczylem,jesli zle prosze o poprawienie.... teraz wracam do lektury ps.chcialem ustawic tak jak kolega myrddin669 w poscie 313 ale dla mnie troszke za mocno wysilone :blink: ( wiec co mam ustawic inaczej niz on?) z gory dziekuje..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olson Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 pyzaa looknij tam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186254 HT NB X4 , HT SB X4 , szerokosc 16bit, CnQ mozesz wylaczyc, pamieci @ 133MHz. Nikt Ci niepowie ile Twoje pamieci wytrzymaja, sam musisz dojsc do tego, warto powalczyc o 1 CMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Nic o USB nie ma w tym linku! Niech ktoś pomoże :D Jeśli to występuje losowo to może masz jakieś zwarcie przy podpinaniu? Może któryś z pinów USB się skrzywił, albo coś w wtyczką nie tak? Już widziałem jak w taniej obudowie plastikowa kształtka w USB po prostu wyleciała i zostały gołe styki. witam.sporo przeczytalem wiec mam prosbe nie pisac zebym lepiej czytal.naprawde ten temat trudno ogarnac..mam ogronma prosbe...chce podkrecic procesor tak do ok 2400mhz( narazie mam 2000 i w biosie wszystko ustawione standardowo oprocz sync ( teraz async ..choc nie widze roznicy)... pamieci w tej chwili taktowane 182 mhz ( to chyba za duzo powinny 166 ) ale wszystko chodzi elegancko... i teraz pytanko apropo 2400mhz: 1) co napewno musze zmienic w biosie plyty zeby wszystko dzialalo ok 2) gdy fsb zmienie na 268 ( 2412 mhz ) rozumiem ze pamieci musze przestawic na 266 ( wtedy wyjdzie ich taktowanie na 178 mhz) ,bedzie dobrze? w trimingi ne bede sie bawil bo to czarna magia dla mnie :angry: 3)co jeszcze recznie zmienic 4)czy bedzie spora roznica miedzy 2000mzh a 2400mzh w grach?? bo jesli nie to nie bede nic zmienial 5)czy na codzien moge uzywac tych 2400 bez uszczerbku na zywotnosci sprzetu ( chce ustawic tak zeby juz nic nie zmieniac) 6)czy te PCIE freq tez sie przestawia? 7)boot failure: enabled Spread spectrum: disabled cool 'n quiet: Disabled ---- co to sa za funkcje i dlaczego tak ustawione?? 8) czy sa takie funkcje w biosie ktore musza byc wlaczone ( czy poprawnie ustawione) zeby nic nie POPSUC?? nie wiem czy sobie wszystko dobrze obliczylem,jesli zle prosze o poprawienie.... teraz wracam do lektury ps.chcialem ustawic tak jak kolega myrddin669 w poscie 313 ale dla mnie troszke za mocno wysilone :blink: ( wiec co mam ustawic inaczej niz on?) z gory dziekuje..... Coś słabo czytałeś bo o co pytasz jednak w temacie było. Polecam opcję szukaj w temacie na przyszłość. Po pierwsze przed zadawaniem pytań o sprzęt wypadało by podać całą konfigurację! Ad1. Nie rozumiem pytania, będziesz się martwił jak nie będzie działać. Ad2. Jeśli masz pamięci DDR333 to powinieneś przestawić na DDR266 żeby być pewnym stabilności (potem możesz potestować na DDR333 czy uciągną). Czy będzie dobrze to sobie przetestujesz, na "kartce" jest dobrze. Ad3. Możesz dać napięcie RAMu na High. Dzilniki CPU>NB na x3, SB>NB x3. Ad4. Zależy od gry, w jednej widać w innej nie. Ad5. Popatrz w nasze sygnaturki, jeśli tylko masz jakiś lepszy zasilacz to nic się nie powinno stać. Ad6. Nie. Ad7. Polecam zajrzeć google.pl, albo lepiej poszukać. Dlaczego tak się ustawia, bo większości osób to jest najstabilniejsze, ja tam Boot guard wyłączałem. Ad8. Wszystkie funkcje w Biosie muszą być poprawnie ustawione! Wiekszość jednak nic nie popsuje, conajwyżej albo stracisz na wydajności albo stabilności. W poście 88 podawałem ustawienia które były dla mnei stabilne to sobie poczytaj jak je ustawiłem. Jest FAQ przyklejony o tej płycie i poradnik Raptora, radzę przeczytać (lub przeczytać jeszcze raz). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Jaki procesor do tej karty i nie tylko będzie lepszy - Althon 64 3500+ box Venice czy Manchester - Althon 64 3700+ box San Diego może macie jakię informację nie zawsze droższy bywa lepszy różnica to kilkadziesiąt zł ,wymiana za 2-3 lata może i póżniej. Może inne pomysły ? Edytowane 29 Marca 2006 przez byzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) dobra dzieki...konfiguracje mam w sigu......to Dzilniki CPU>NB na x3, SB>NB x3.( czy x 4 tak jak pisal kolega wyzej ) (268 x 4 = 1072 ( troche za duzo)....268 x 3 = 804 ( a tu za malo ) ktore zostawic?? ps...fsb proka musi byc parzyste czy nie parzyste?? czy nie ma to znaczenia? Edytowane 29 Marca 2006 przez pyzaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Spotkaliście się z takim efektem: GoldMemory 6.64 zawiesza się na teście 129, niezależnie od ustawień. Wcześniej przypuszczałem, ze to wina biosa (zaobserwowałem to zjawisko na OCW Beta4), ale wczoraj wymieniłem pamieci, puszczam Golda i zwis. Nawet na ustawieniach domyślnych zaliczam w tym teście zawieszenie komputera (bios 1.60 off). Nie mam już pomysłu, co może powodować takie zachowanie - przetestowałem całą gamę timingów (od 2.5-3-3-x do 3-4-4-x), async latency (od 5.0 do 11.0) i read preamble - efekt mizerny... System wyglądał na stabilny - winda chodziła ok, SP2004 - stabilnie 3 godziny, SuperPI 32M policzone, marki zaliczone i level w FarCry też (kurcze, który raz ja w to gram)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam z ciekawości włączyłem dzisiaj u siebie na sprzecie CnQ i ku mojemu zaskoczeniu .... w zapodanym teście na odczyt i zapis w evereście ultimate 2.80 odczyt to ponad 8700(normalnie 6700-800) a zapis to ponad 5800(normalnie ok 4700).... Czy ktoś się już z tym spotkał albo inaczej jakie może być tego wyjaśnienie (?) aby był taki skok wydajności na pamięciach ?? test wykonywany pare razy zawsze z tym samym skutkiem po wyłączeniu CnQ wyniki wracaja do poprzedniego stanu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Proszę odpowiedzcie mi wreszcie :( Witam Proszę podpowiedzcie mi które pamięci kupić do tej płyty, aby dobrze się kręciły: DDR 512 MB PC400 KINGSTON 151 zł DDR 512 MB PC400 ELIXIR 124 zł GOODRAM DDR 512MB PC400 141 zł GEIL DDR 512MB PC400 CL 2,5 173 zł Czy może jakieś Hynixy zamówić na allegro ?? Proszę o odp Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Proszę odpowiedzcie mi wreszcie :( Witam Proszę podpowiedzcie mi które pamięci kupić do tej płyty, aby dobrze się kręciły: DDR 512 MB PC400 KINGSTON 151 zł DDR 512 MB PC400 ELIXIR 124 zł GOODRAM DDR 512MB PC400 141 zł GEIL DDR 512MB PC400 CL 2,5 173 zł Czy może jakieś Hynixy zamówić na allegro ?? Proszę o odp Pozdro Ale trujesz. Wszystko jedno jakie kupisz i tak beda działac. Moja klasyfikacja pod wzgledem oc (i tak zalezy na jakich kosciach trafisz pamiatki) 1. GOODRAM - jak trafisz na infineon albo hmm chyba spectek to mozesz byc hapyy. 2. GEIL - zazwyczaj dosc dobre oc 3. KINGSTON - duzy rozrzut 4. ELIXIR - to odradzam z miejsca, ogólnie zazwyczaj padaka pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian eS. Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Proszę Was, pomóżcie mi z tym USB. Pisałem o tym chwile wczesniej! Edytowane 29 Marca 2006 przez Adrian eS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam z ciekawości włączyłem dzisiaj u siebie na sprzecie CnQ i ku mojemu zaskoczeniu .... w zapodanym teście na odczyt i zapis w evereście ultimate 2.80 odczyt to ponad 8700(normalnie 6700-800) a zapis to ponad 5800(normalnie ok 4700).... Czy ktoś się już z tym spotkał albo inaczej jakie może być tego wyjaśnienie (?) aby był taki skok wydajności na pamięciach ?? test wykonywany pare razy zawsze z tym samym skutkiem po wyłączeniu CnQ wyniki wracaja do poprzedniego stanu... To jest jakiś bug, bo w podobny sposób w HD-tach rośnie burst na SATA2 do jakiś kosmicznych wartości znacznie przekraczających najszybsze SCSI Proszę Was, pomóżcie mi z tym USB. Pisałem o tym chwile wczesniej! Ech. Jakie masz stery do radka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzaa Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 halo :) .podpowiedzcie cos bo nie wiem jak ustawic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Proszę Was, pomóżcie mi z tym USB. Pisałem o tym chwile wczesniej! no ja ci nie pomoge za bardzo ale powiem tylko tyle ze u mnie czasem potrafi sie komp wywalic calkowicie (tj reset) jak cos podpinam (niewiem ?? nieumiejetneie ?? ... mam duza green tower przerobiana na atx i czasem ciezko mi siegnac:P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian eS. Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Ech. Jakie masz stery do radka?Co ma piernik do wiatraka?? Co mają stery od Radka do USB?? Edytowane 29 Marca 2006 przez Adrian eS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 moglby ktos podac mi jak ustawic dobrze tego NB i tych rzeczy x tym zwiazanych. obecnie przy takim OC opcje NB mam na 600mhz i reszte na auto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 ej jakie macie ustawienia w biosie w zakladce ide.. tam z dyskami?? bo mam starszny problem z tym mobo kosmicznie dlugi start systemu.. formaty itp nie pomagaja, bootvis nie chce dzialac prawidlowo nie pokazuje driver delay... mam dysk sata2, ale jak mialem zwykly pata to bylo to samo... H.E.L.P........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Co ma piernik do wiatraka?? Co mają stery od Radka do USB?? Nawet nie przeczytałeś posta z linka, którego podałem ci wczesniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 halo :) .podpowiedzcie cos bo nie wiem jak ustawic?? moglby ktos podac mi jak ustawic dobrze tego NB i tych rzeczy x tym zwiazanych. obecnie przy takim OC opcje NB mam na 600mhz i reszte na auto. U?stawienia Biosu są w poście 88. Są na podstawie Biosu OCWB1, wiadomo że na oryginalnych nie przekroczycie htt274. Ustawienia timingów zróbcie wg specyfikacji waszych pamięci. Jak coś nie gra to resztę metodą prób i błędów, testować i jeszcza raz testować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastarq Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 witam :) mam ta mobo kolo 3tygodniu.. no miesiaca:P wszystko pieknie ladnie i wogole ..., ale mam zonka ... mam karte dzwiekowa IceMat pod USB ;) (kupilem ze sluchawkami) i mniej wiecej po 30min dzwiek sie sypie :| musze odlaczac dzwiekowke i podlaczac znow, aby dobrze chodzila... mialem podkrecone USB ( ze 125MHZ na 500MHZ ) myslalem ze to tego wina, wiec zmniejszylem na standard, ale to nic nie dalo :? czy dalby ktos rade znaleźć lekarstwo na to? zalezy mi na tym bo napewno jest to lepsza dzwiekowa od zintegrowanej ... a i jeszcze jedno jak w zintegrowanej dziwkowie podglosnic mikrofon!? nie moge znaleźć czegos takiego jak BOST MICROPHONE, co na starej mobo mialem :| az dziwne ... thx z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 witam zlozylem zestawik do biura na tej mobo i mam malutki problemik, ze po wlaczeniu kompa, zaraz po pierwszym poscie gdzie pokazuje sie predkosc procesora itp. pojawia sie czarny ekran i przez pare sekund miga w prawym gornym rogu kursor dopiero po paru sekundach system zaczyna sie bootowac na dfi tego nima :( ogolnie nie przeszkadza mi to ale wydawaje mis sie, ze ten objaw sie pokazal dopiero niedawno. mozna to jakos zniwelowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...