ma1y Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Virus masz OPKA jakich mało...czemu ja cie w rankingu SuperPI nie widze na jakims dumnym miejscu ?? ;] podgoń szybko to będzie pamietna chwila...dwa AN8 na dobrych miejscach w ranku SPI :) ja nadal czekam na screny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kurna trochę się nazaznaczałem w tej ankiecie ABITa. Nawet ciekawe pytania zadają, oby wyciągnęli z tego jakieś wnioski. Ciekawe co napisaliście w polu "Do szefa firmy ABIT..." Ja krótko, "please do something to beat DFI in Overclock rankings" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Waaagh a ile ticketow dostales? Bo ja 3 podstawowe i 3 bonusowe i nie wiem czy wszystkim tak daje Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moll47u Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam! Czy nowy bios BETA v20 można "zaaplikować" na AN8 ? Jutro kupuje x2 4200 i pamięci G.Skill 2GB ZX i zamierzam dać trochę wycisk prockowi ;] Czy "stary" Abit da radę? Na "ilę" mogę liczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bios jest dla serii an8 (nie tylko dla ultry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) ' date=' 1 Lut 2006, 20:27' post='1924948'] Waaagh a ile ticketow dostales? Bo ja 3 podstawowe i 3 bonusowe i nie wiem czy wszystkim tak daje Pozdro. Jak przeszedłeś wszystkie etapy to za każdy po bilecie. Większość chyba tak zrobiła :D Edytowane 2 Lutego 2006 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Wszystkim tak dają 3+3 tickety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 czy te nasze Abity naprawde zawyzają napięcie o 0,04V?? czy tylko to jest błąd pomiaru?? sprzawdzał ktoś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 czy te nasze Abity naprawde zawyzają napięcie o 0,04V?? czy tylko to jest błąd pomiaru?? sprzawdzał ktoś??Dla CPU ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 czy te nasze Abity naprawde zawyzają napięcie o 0,04V?? czy tylko to jest błąd pomiaru?? sprzawdzał ktoś?? u mnie zawyża więcej :/ za to moje największe HTT na niej to 380 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja nie zauwazyłem żeby zawyzało jakos ...gdy miałem ustawione 1.55 to skakalo od 1.546 - 1.565 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dla CPU ?? tak u mnie zawyża więcej :/ za to moje największe HTT na niej to 380 ;) ale mi to nic nie daje..moze Ci nawet zawyzac + 1V..mi to rybka..ja sie pytam czy NAPRAWDE zawyzaja czy tylko jest to zła interpretacja mobo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Miernik w dłoń i do roboty..inaczej nie sprawdzisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 nie musisz sie wściekać ;) tak jak Repe....weź miernik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 nie musisz sie wściekać ;) tak jak Repe....weź miernik :D ależ ja sie nie wściekam :) taaaa miernik w łape i przejade gdzieś po sciezkach na mobo..nie dzieki :? a po drugie nawet nie wiem gdzie mierzyć..pewnie na MOSFETach?? a po drugie ktos chyba juz tak mierzyl i wie?? no tak mysle..a jesli u jedej osoby bedzie tak ze w biosie zawyza a jest niby ok to sadze ze u innych w tym mnie, tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ja mam pytanie dot. tego "wyswietlacza" na mobo... Jak jest wszystko wpozadku i jestem w windowsie to jakie symblo powinny byc wyswietlone? Bo podczas uruchamiania PC to co chwile sie zmnieniaja...Kiedys przez jakis czas malem w winie FF... A teraz mam 2.1. i czasem zmienia sie na 2.6. W instrukcji osblugi niestety nie ma tych syboli <_< O co z tym chodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ja teraz mam FF ale nic nie jest podkręcone...ale jak coś podkręce to właśnie mam 2.1. z przeskokami na 2.6. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ja mam pytanie dot. tego "wyswietlacza" na mobo... Jak jest wszystko wpozadku i jestem w windowsie to jakie symblo powinny byc wyswietlone? Bo podczas uruchamiania PC to co chwile sie zmnieniaja...Kiedys przez jakis czas malem w winie FF... A teraz mam 2.1. i czasem zmienia sie na 2.6. W instrukcji osblugi niestety nie ma tych syboli <_< O co z tym chodzi :?: tez własnie nie wiem..w epoxie jak mialem wszytsko bylo logiczne a tu ni ch..a wpasc na to co te cyfry oznaczają :? wogole to chyba ten wyswietlacz jest do gory nogami tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 @xrobcio nie martw sie...wszystko jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No ok...Ale wolal bym wiedziec co to jest to 2.1. A w ogole to mam 2x256 Kingston 400 CL3 i napiecie na nich standard to chyba 2.5...A w biosie (oficjalnym 1.9) pokazuje mi napiecia na pamieciach jak jest ustawione na default to jest 2.6... Dlaczego :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ja mam pytanie dot. tego "wyswietlacza" na mobo... Jak jest wszystko wpozadku i jestem w windowsie to jakie symblo powinny byc wyswietlone? Bo podczas uruchamiania PC to co chwile sie zmnieniaja...Kiedys przez jakis czas malem w winie FF... A teraz mam 2.1. i czasem zmienia sie na 2.6. W instrukcji osblugi niestety nie ma tych syboli <_< O co z tym chodzi :?: Abit to chyba tak ma :-) Wcześniej na AN7 też wyświetlał głównie kody których nie było w instrukcji obsługi :blink: poprostu przeurocze urządzenie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 tez własnie nie wiem..w epoxie jak mialem wszytsko bylo logiczne a tu ni ch..a wpasc na to co te cyfry oznaczają :? wogole to chyba ten wyswietlacz jest do gory nogami tak?? nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) czy te nasze Abity naprawde zawyzają napięcie o 0,04V?? czy tylko to jest błąd pomiaru?? sprzawdzał ktoś?? http://allegro.pl/show_item.php?item=84788905 + http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=57508 = twoja wiedza na temat napięć na an8xx :) p.s. pokaż mi mobo i soft który daje 100 % odczyt :) p.s. 2 testowałeś swoje pamiatki na biosie 20 ? bo na wcześniejszych max ok 450-460 mhz a na tym 20 do 500 dobijają :) Edytowane 5 Lutego 2006 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Jak wroci mobo :mur: to wezme miernik i sprawdze przy OC jka i bez OC i dowiemy sie wkoncu jak to jest z tymi napieciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Co do nowego biosu, to jakos udalo mi sie dogadac z moimi pamiatkami, chodza ciut lepiej niz na 19, ale za cholere nie moge ustawic w biosie Max Async Latency oraz Read Preamble - kazda zabawa z nimi konczy sie resetem + F1 :mur: Acha no i jeszcze Trtw ustawiane na byle jaka wartosc, zawsze jak wgram winde daje "3" :/ Czerkam na wersje oficjalna:D Niech dodadza jeszcze Tref'a a bede wniebowziety :D Przynajmniej na Abicie nie mam takich jaj, co byly na Ultra-D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Ja sprawdzałem u siebie 20 i nic mi nie pomógł :( Przy okazji w końcu znalazłem czas na potestowanie tych moich pamiątek. Okazuje się że jedna nie chce iść więcej niż 225 i tyle, drugia leci wyżej, jaki ma maks to nie sprawdzałem. Szkoda że taki jeden lewus mi się trafił. BTW. Na slotach 3 i 4 pamięci mi idą ciut lepiej (4 Mhz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Jak wroci mobo :mur: to wezme miernik i sprawdze przy OC jka i bez OC i dowiemy sie wkoncu jak to jest z tymi napieciami Jest OK :) to programy zawyżają i to sporo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 sprawa zawyżania napięcia jest dla mnie ważna też bo w programach średnio zawyża mi o 0.1v albo i więcej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Jest OK :) to programy zawyżają i to sporo ;) Wiem, po prostu chce miec pewnosc, zobaczymy moze naprawde jest podawane wieksze napiecie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Wiem, po prostu chce miec pewnosc, zobaczymy moze naprawde jest podawane wieksze napiecie :lol2: Nie jest :) bynajmniej na mojej mobo :) sa lekkie wachania przy obciążeniu ale nie ma takich jazd jak soft pokazuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...