ChomiK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a u mnie bedzie chyba jednak 144Box na sprzedaz - jakies 550pln - jak pisalem wczesniej - kumpel kce X2 - a ja ze swojego jestem zadowolony ;] - niestety ten proc jak na opka = marne OC - czytac 2 strony wstecz...moze wygrzewanie da cos - a moze to wina zle polozonego IHSa - a chooy go wi - anyway - zniechecil mnie troche do dalszej zabawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Nie no lekka przesada 800zł :/ Szkoda naprawde :( 750 czy 800 to taka roznica przy dobrze krecacym sie procku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 No ja akurat o sobie nie mówie(bo mam opka ;) )... ale może akurat te 50zł różnicy może być dla innych istotne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 to niech chociaz 750zl za oem i 800zl za box bo 800zl za oem to lekka przesada!! bo wtedy z przesylka i chlodzonkiem 900zł duzo jak za procka jak dla mnie!!! Nieeee,no za 900 zł to można dobrego proca bez wykręcania wziąć :lol2: Podejrzewam,że te info to marketingowa podpucha i badanie rynku :wink: Jak widać po kilku postach, proponowana cena jest nietrafiona.Czekamy na inne propozycje. Wszak Opterony sprowadza do Polski nie tylko Arche...Trzeba tylko dać reszcie trochę czasu. 750 czy 800 to taka roznica przy dobrze krecacym sie procku ?Przy dobrze kręcącym się procku to różnica niewielka.Ale zagwarantujesz,że się się dobrze wykręci ? Pewnie,za perełkę rzędu 3 GHz lekką ręką można dać i 850.Ale jak się nie ma pewności, to się każdy grosz dusi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 powiedzmy po prostu ze 750 za opka 144 to ta górna granica, nie przesadzajmy może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 powiedzmy po prostu ze 750 za opka 144 to ta górna granica, nie przesadzajmy może Zgadzam sie w 100%!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 powiedzmy po prostu ze 750 za opka 144 to ta górna granica, nie przesadzajmy możeJestem za.Pod warunkiem,że jest to uczciwie,fabrycznie,zapakowany BOX. A propo's,pytanie do szczęśliwców, którzy kupili BOX'a : czy pudełko jest jakoś szczególnie zabezpieczone przed "przypadkowym :wink: " otwarciem ? Czy można jakoś rozpoznać czy ktoś przy pudełku grzebał lub w "domowy" sposób je sklejał/zgrzewał/zszywał.Pytam,bo nigdy nie kupowałem BOX'a,zawsze OEM'y :oops: Podobno numery na "czapce" i na pudełku powinny się zgadzać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Jestem za.Pod warunkiem,że jest to uczciwie,fabrycznie,zapakowany BOX. A propo's,pytanie do szczęśliwców, którzy kupili BOX'a : czy pudełko jest jakoś szczególnie zabezpieczone przed "przypadkowym :wink: " otwarciem ? Czy można jakoś rozpoznać czy ktoś przy pudełku grzebał lub w "domowy" sposób je sklejał/zgrzewał/zszywał.Pytam,bo nigdy nie kupowałem BOX'a,zawsze OEM'y :oops: Podobno numery na "czapce" i na pudełku powinny się zgadzać ? Tak,ostatnia a linijka na procku ma się zgadzać z numerem na naklejce zlokalizowanej na górze pudełka.Obydwa BOX'y które kupowałem nie były otwierane,o otwieraniu BOX'a przez sprzedawcę nie będę się wypowiadał. :wink: Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Ceny za procesory ustali popyt, głosowanie nic nie da. Pudełko jest zabezpieczone okrągłymi plombami, które powinny (?) porwać się przy otwieraniu lub przynajmiej zerwać lakierowaną warstwę z kartonu. Co do opka od arche - biega na 2.7Ghz na 1.4v (może i można dać mniej - nie wiem, nie mam czasu na zabawy) :wink:. Jestem zajebiście zadowolony, w weekend biorę się porządnie za testy. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (...) Co do opka od arche - biega na 2.7Ghz na 1.4v (może i można dać mniej - nie wiem, nie mam czasu na zabawy) :wink:. Jestem zajebiście zadowolony, (...) Kuuurna,pozazdrościć :sad: Pluję sobie w brodę,że się czaiłem z zakupem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) jesli arche sprawdzi kazdego z osobna czy osiaga 2,8 ghz przy akceptowalnym napieciu to IMHO bez wiekszego problemu wyprzeda je na allegro... Kuuurna,pozazdrościć icon_sad3.gif Pluję sobie w brodę,że się czaiłem z zakupem mur.gifmam znajomego ktory jest rownie smutny, spoznil sie z zamowieniem kilka godzin :lol2: Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Boundrose Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Co do opka od arche - biega na 2.7Ghz na 1.4v (może i można dać mniej - nie wiem, nie mam czasu na zabawy) :wink:. Jestem zajebiście zadowolony, w weekend biorę się porządnie za testy. Nie tylko twój ;) No i sie potwierdziło to co wyżej napisałem - cena jest przesadą... jak za procka który niewiadomo jaką podkręcalność gwarantuje. Rozumiem taką cene w przypadku selekta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) procków nie będzie więc dyskusja co do cen chyba zakończona , dostałem propozycję kupna 10 szt. (o więcej mozna pomarzyć) po 185$ netto. Co daje po doliczeniu podatku ponad 720 zł, po doliczeniui kosztów wysyłki daje to ... ile ???? Niestety o wiele za dużo ..... żeby je ściągać i jeszcze czytać jak to zdzieramy, tak więc może w lutym/marcu pojawi się coś w normalnych cenach, wtedy zapraszam ... i jeszcze co do zarzucanej wyżej selekcji (czytaj próba zabezpieczenia paczki przed typami grającymi w piłkę tym co my wysyłamy) , jeżeli ktoś jest niezadowolony z procesora natychmiast zwracam pieniądze nie ma problemu ... bo takie rewelacje naprawdę ciężko cię czyta (tu macie wytłumaczenie dlaczego zniechęcacie ludzi do sprowadzania sprzetu typu Opteron) , jak widzę nie ma kogoś kto nie byłby zachwycony osiągami 144ek, a kilka osób które to ba , nawet nie zakupiły u mnie procesora , kładzie szczególny nacisk na te nieszczęsne zerwane naklejki i pozabezpieczane przed barbarzyńcami z Poczty czy firmy przewozowej procesory. ... Ktoś dostał procesor z którego nie jest niezadowolony i może powiedziec że pochodził z selekcji ? Ma ode mnie zwrot pieniędzy wraz z wszystkimi kosztami jakie poniósł i bonusowo sześciopak przepysznego napoju na ukojenie zszarganych nerwów ..... Edytowane 10 Stycznia 2006 przez arche_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 procków nie będzie więc dyskusja co do cen chyba zakończona , dostałem propozycję kupna 10 szt. (o więcej mozna pomarzyć) po 185$ netto. Co daje po doliczeniu podatku ponad 720 zł, po doliczeniui kosztów wysyłki daje to ... ile ???? Niestety o wiele za dużo ..... żeby je ściągać i jeszcze czytać jak to zdzieramy, tak więc może w lutym/marcu pojawi się coś w normalnych cenach, wtedy zapraszam ... i jeszcze co do zarzucanej wyżej selekcji (czytaj próba zabezpieczenia paczki przed typami grającymi w piłkę tym co my wysyłamy) , jeżeli ktoś jest niezadowolony z procesora natychmiast zwracam pieniądze nie ma problemu ... bo takie rewelacje naprawdę ciężko cię czyta (tu macie wytłumaczenie dlaczego zniechęcacie ludzi do sprowadzania sprzetu typu Opteron) , jak widzę nie ma kogoś kto nie byłby zachwycony osiągami 144ek, a kilka osób które to ba , nawet nie zakupiły u mnie procesora , kładzie szczególny nacisk na te nieszczęsne zerwane naklejki i pozabezpieczane przed barbarzyńcami z Poczty czy firmy przewozowej procesory. ... Ktoś dostał procesor z którego nie jest niezadowolony i może powiedziec że pochodził z selekcji ? Ma ode mnie zwrot pieniędzy wraz z wszystkimi kosztami jakie poniósł i bonusowo sześciopak przepysznego napoju na ukojenie zszarganych nerwów ..... co nie zmienia faktu że w polsce box to nie box chyba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 co nie zmienia faktu że w polsce box to nie box chyba ... ale dostajesz taka sama gwarancje, powiedz mi co bys wolal dostac, zapieczetowanego box ktory okazuje sie uszkodzony, czy otwartego wolnego od wad ? arche: tutaj ludzi ciezko zadowolic, dasz im palec chca dlon, dasz im dlon, chca reke :P nie wiem ile arche by sie staral, i tak dostanie opr za byle co, a czlowiek sie stara ile moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) zmiana tematu. efekty 10 min zabawy z nowym prockiem... temp w stresie 28* idle 20* mały update Edytowane 11 Stycznia 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 @Arche - tu się nie ma co obrażać (rozumiem że do mnie pijesz bo zwróciłem uwage na otwarte pudełko). Rozumiem, że zabezpieczenia itd... - trzeba było to zrobić, ale postaw się z drugiej strony w roli klienta, który kupuje nieselekcjonowany procesor za 740zł, nastawia się na 'MEGA OC' (jak w aukcji) a dostaje otwartą sztukę z zerwanymi plombami, która np. dziwnym trafem robi 2.4GHz na 1.5v. Całe szczęście, że chyba nie ma tu osoby, która kupiła by od Ciebie procesor i narzekała, ale weź pod uwagę i taki scenariusz. A najlepsza reklama to zadowolony klient, których nie brakuje, więc nie rozumiem po co te dąsy :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Miałem się nie wypowiadać na temat otwierania BOX'ów przez sprzedawców coby nie wywoływać kolejnych jałowych dyskusji,ale jak czytam tą retorykę to wyrażenie opini n/t jest dla mnie obligatoryjne. :wink: Jako klient,który kupuje BOX'a mam pełne prawo otrzymać towar w stanie nie naruszonym w fabrycznym nieotwieranym opakowaniu producenta(AMD+autoryzowany dystrybutor odpowiada za jakość towaru),a otwieranie BOX'a przez sprzedawców i sprzedawanie go jako BOX'a uważam za czyn godny potępienia.Jeżeli tego nie zrobimy,kolejni sprzedawcy zaczną robić dokładnie to samo,z wielką starannością zaczną sami opakowywać BOX-y a jakość towaru będą zatwierdzać odciskiem własnego kciuka na procesorze. :lol: Tak się zastanawiałem co bym zrobił gdyby moja paczka (z DE) zawierałą otwieranego BOX'a,odesłał bym ją z hukiem z powrotem bez jakiegokolwiek sprawdzania(otworzyłem paczkę przy kurierze), jak procek biega.Na szczęście BOX był fabrycznie zapakowany,zabezpieczenie przed wstrząsami(a swoją drogą retoryka o "graniu w piłkę"przez przewozących przesyłki jest nie do przyjęcia a już na pewno przez osoby które obruszają się że są krytykowane na forum),było poprzez umieszczenie poduszek powietrznych z plastiku pomiędzy fabrycznym opakowaniem BOX'a a zew pudełkiem. :wink: Moim zamiarem nie jest atakowanie kogokolwiek,ale jako user i klient mam pełne prawo do wyrażenia własnej opini. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Jako klient,który kupuje BOX'a mam pełne prawo otrzymać towar w stanie nie naruszonym w fabrycznym nieotwieranym opakowaniu producenta(AMD+autoryzowany dystrybutor odpowiada za jakość towaru),a otwieranie BOX'a przez sprzedawców i sprzedawanie go jako BOX'a uważam za czyn godny potępienia.Jeżeli tego nie zrobimy,kolejni sprzedawcy zaczną robić dokładnie to samo,z wielką starannością zaczną sami opakowywać BOX-y a jakość towaru będą zatwierdzać odciskiem własnego kciuka na procesorze. :lol: Tak się zastanawiałem co bym zrobił gdyby moja paczka (z DE) zawierałą otwieranego BOX'a,odesłał bym ją z hukiem z powrotem bez jakiegokolwiek sprawdzania(otworzyłem paczkę przy kurierze), jak procek biega. Chyba zrobilbym tak samo. Na szczescie przyszedl do mnie dobrze zapakowany box w stanie nienaruszonym :) Jak na razie nie mam zadnych zastrzezen. Co prawda procek lezy ciagle na polce, ale juz za kilka dni bede juz mial caly sprzet wiec przekonamy sie jak sie kreci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Miałem się nie wypowiadać na temat otwierania BOX'ów przez sprzedawców coby nie wywoływać kolejnych jałowych dyskusji,ale jak czytam tą retorykę to wyrażenie opini n/t jest dla mnie obligatoryjne. :wink: Jako klient,który kupuje BOX'a mam pełne prawo otrzymać towar w stanie nie naruszonym w fabrycznym nieotwieranym opakowaniu producenta(AMD+autoryzowany dystrybutor odpowiada za jakość towaru),a otwieranie BOX'a przez sprzedawców i sprzedawanie go jako BOX'a uważam za czyn godny potępienia.Jeżeli tego nie zrobimy,kolejni sprzedawcy zaczną robić dokładnie to samo,z wielką starannością zaczną sami opakowywać BOX-y a jakość towaru będą zatwierdzać odciskiem własnego kciuka na procesorze. :lol: Tak się zastanawiałem co bym zrobił gdyby moja paczka (z DE) zawierałą otwieranego BOX'a,odesłał bym ją z hukiem z powrotem bez jakiegokolwiek sprawdzania(otworzyłem paczkę przy kurierze), jak procek biega.Na szczęście BOX był fabrycznie zapakowany,zabezpieczenie przed wstrząsami(a swoją drogą retoryka o "graniu w piłkę"przez przewozących przesyłki jest nie do przyjęcia a już na pewno przez osoby które obruszają się że są krytykowane na forum),było poprzez umieszczenie poduszek powietrznych z plastiku pomiędzy fabrycznym opakowaniem BOX'a a zew pudełkiem. :wink: Moim zamiarem nie jest atakowanie kogokolwiek,ale jako user i klient mam pełne prawo do wyrażenia własnej opini. :wink: BOX to box i nie ppowinien być otwierany - nie po to AMD tak je pakuje by jakiś durny sprzedawca 'testował' procka czy w ogóle działa :mur: To żadne tłumaczenie że sprzedawca sprawdza - bzdura na resorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 No w sumie jeśli procesor wychodzi z fabryki i tam jest testowany przed zapakowaniem.. wiec po to... ale osobiście mi to nie przeszkadzało, działa - działa i to jeszcze jak.. Mam normalną gwarancje...wiec po co nerwy najezdzanie na sprzedawce... Poza tym nie zmuszał was nikt do kupienia procesora u arche.. Ja pozostaje neutralny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) ale jak odbierałem mojego procka w grudniu na stacji przeładunkowej UPS o godz. 23 to byłem naprawdę przerażony co ci kolesie wyprawiają z paczkami :blink: - we trzech przy otwartym z tyłu samochodzie - dwóch wyciąga paczki - podaje trzeciemu, a tamten przerzuca je dalej w głąb magazynu!!! to jest kur.wa chore!!! a jakby mi ciocia z niemiec przysyłała kryształy po prababci to co??? nie kumam, może tak nie jest wszędzie i ci kolesie mają jakiś 6-ty zmysł odnośnie zawartości paczek ale po tym co zobaczyłem mam ryse na psyche do końca życia!!! i już zawsze będę otwierał paczki przy kurierach / listonoszu. chociaż z drugiej strony co z tego że sprawdzę paczkę - może być nienaruszona a sprzęt niesprawny, powiedzmy od wstrząsu. przecież nie powiem kurierowi "Panie, ja panu kawki zaparzę dam gazetkę a ja sobie tymczasem setup zmontuje, zobaczymy czy wszystko śmiga i będzie mógł Pan jechać" :lol: Tutaj pozostaje tylko dobra wola sprzedawcy, do którego dzwonimy i mówimy że sprzęt nie jest OK i albo chcemy drugi albo kasę!!! I skończcie wreszcie offtopic ja pier... bo tu od 10-ciu stron nie było niczego ciekawego na temat OC (generalizacja) :D pozdro Edytowane 11 Stycznia 2006 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Noo koniec OT ;) Ehh co do screenu to chyba nie za ciekawy ten wynik... a i z napieciem też przesada... bo ta durna MSI z każdym dniem ma swoje humory.. jeszcze 2 dni temu 6h SP2004 na własnie 2,9ghz przy napięciu około 1,48V a wczoraj.. sami zobaczyliście.... I przydało by sie aby pamiec szybciej śmigała :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) @Milans ładny wynik jak na 10minut :D Krec go wyzej w wolnej chwili pewnie pojdzie wiecej! :wink: @Drozda nie trac nadzieji! Pozdro Edytowane 11 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ale jak odbierałem mojego procka w grudniu na stacji przeładunkowej UPS o godz. 23 to byłem naprawdę przerażony co ci kolesie wyprawiają z paczkami :blink: - we trzech przy otwartym z tyłu samochodzie - dwóch wyciąga paczki - podaje trzeciemu, a tamten przerzuca je dalej w głąb magazynu!!! to jest kur.wa chore!!! a jakby mi ciocia z niemiec przysyłała kryształy po prababci to co??? nie kumam, może tak nie jest wszędzie i ci kolesie mają jakiś 6-ty zmysł odnośnie zawartości paczek ale po tym co zobaczyłem mam ryse na psyche do końca życia!!! i już zawsze będę otwierał paczki przy kurierach / listonoszu. chociaż z drugiej strony co z tego że sprawdzę paczkę - może być nienaruszona a sprzęt niesprawny, powiedzmy od wstrząsu. przecież nie powiem kurierowi "Panie, ja panu kawki zaparzę dam gazetkę a ja sobie tymczasem setup zmontuje, zobaczymy czy wszystko śmiga i będzie mógł Pan jechać" :lol: Tutaj pozostaje tylko dobra wola sprzedawcy, do którego dzwonimy i mówimy że sprzęt nie jest OK i albo chcemy drugi albo kasę!!! I skończcie wreszcie offtopic ja pier... bo tu od 10-ciu stron nie było niczego ciekawego na temat OC (generalizacja) :D pozdro kiedy wreszie zamontujesz jakie WC na opku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 BOX to box i nie ppowinien być otwierany - nie po to AMD tak je pakuje by jakiś durny sprzedawca 'testował' procka czy w ogóle działa :mur: To żadne tłumaczenie że sprzedawca sprawdza - bzdura na resorach Sam mialem kilka boxów oryginalnie zamknietych z pogietymi nozkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 kiedy wreszie zamontujesz jakie WC na opku ?? kurde, na razie mu odpuściłem na jakiś tydzień-dwa. testuje pamięci, próbuje znaleźć jakieś sensowne ustawienia dla winbondów, z którymi jest jakiś problem, którego nie kumam... wszystkie sie zatrzymują na poziomie 262 2-2-2-5 na voltach 3,4-3,6 (wyżej nie testowałem) na wszystkich dzielnikach :blink: tak jakby faktycznie kontroler paimęci nie wyrabiał powyżej 2950 MB/s mierzone w memtescie. ale nie chce mi sie w to wierzyć więc walczę zasilacz mi zaczął wahać 12-ką przy obciążeniu poza tym. nie chce mi sie wierzyć że go zajeździłem - chociaż już prawie rok pracuje prawie 24/7 pod dużymi obciążeniami. też nie wiem co jest grane... ogólnie nie mogę chyba przeskoczyć level wyżej w O/C - muszę chyba jeszcze trochę PD'ków nastukać ;) słabo sobie radzę z pamięciami, musze nad tym popracować - docelowo chciałbym 320*10/166, ale na razie to awykonalne :( właśnie przez pamięci bo procek chyba da radę... chociaż też nie mogę być pewien ale rokuje raczej dobrze :) poczytam, popytam i powalczę jeszcze... :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Stary, zmień opis, bo chyba juz deczko nieaktualny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Sam mialem kilka boxów oryginalnie zamknietych z pogietymi nozkami... Akurat pogiete nogi to nic niezwyklego, ale olbrzymi zdechly pajak (sam nie mial szans wejsc), albo bonus w postaci kondona? (Rapra swiadkiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ehh to widze że nie za przyjemne niespodzianki w tych boxach są :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...