ludzikos Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) własnie otrzymałem FORTRON'a FSP 350-60MDN co mysliscie o jego wnetrzu i czystosci zasilacza? Edytowane 29 Listopada 2007 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Nic nie myślimy bo niewiele widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 co mysliscie o jego wnetrzu i czystosci zasilacza?Masz z nim jakieś problemy czy jakieś paprochy były w srodku?. Tego typu zasilacze z allegro to leżaki, lub demoontaż i mogły być jakis krótki czas używane, nie ma sie czego obawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 chlopaki skladam kompa bratu i mam drobne zapytanie :) .Jest cos lepszego do 100zl niz FSP400-60HLN ? Ma to napedzac kompa z X2 3800+@oc i dwoma GF8600GT w SLI. Grafy nie wymagaja zasilania z dodatkowej wtyki PCIE tylko ciagna z mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 lepszego do 100zl niz FSP400-60HLNZ alledrogo jak mniemam kupujesz, to nówki, czy lezaki/używane, z jaka gwarancją? Jeżeli to lezaki to kup moze nowego modecoma MC 350 lub Chiefteca GPS 350W masz 2 lata gw i pewność nowości, na skąpcu znajdziesz w cenie 100-115zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Masz z nim jakieś problemy czy jakieś paprochy były w srodku?. Tego typu zasilacze z allegro to leżaki, lub demoontaż i mogły być jakis krótki czas używane, nie ma sie czego obawiać. Głownie chodzi mi o kurz w srodku a takze na drugim zdjeciu w gornym rzedzie o to cos srebrnego wyglada jakby bylo podziubane jakos tak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Zastanawiam się, to wcześniej bym se kompa złożył ;]. Oczywiście po ~2miesiącach będę zmieniał zasiłkę : > . e2160@3-2,7ghz/mobo, jeszcze nie wiem co dokładnie/2gb/x800gto(chociaż może jakiś x1800gto/7800gt będzie)/dysk 250gb/ Fortron 60mdn. Edytowane 1 Grudnia 2007 przez MiMa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Głownie chodzi mi o kurz w srodku a takze na drugim zdjeciu w gornym rzedzie o to cos srebrnego wyglada jakby bylo podziubane jakos tak :/Cieżko powiedzieć co to jest w takim zblizeniu, ale to chyba radiator jest i nie ma sie czego obawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Z alledrogo jak mniemam kupujesz, to nówki, czy lezaki/używane, z jaka gwarancją? Jeżeli to lezaki to kup moze nowego modecoma MC 350 lub Chiefteca GPS 350W masz 2 lata gw i pewność nowości, na skąpcu znajdziesz w cenie 100-115zł sugerujesz ze lepszy GPS 350W od tego FSP400-60HLN ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 tak uzasadnij prosze obydwie zasilki nowe na 24miesiecznej gwarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 uzasadnij prosze obydwie zasilki nowe na 24miesiecznej gwarce Ale ja już odpowiedziałem: Jeżeli to lezaki to kup moze nowego modecoma MC 350 lub Chiefteca GPS 350W masz 2 lata gw i pewność nowości, na skąpcu znajdziesz w cenie 100-115złwięc: Jeżeli HLN to nówki, z 24 mc gwarancji to wybór jest obojetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ale ja już odpowiedziałem: więc: Jeżeli HLN to nówki, z 24 mc gwarancji to wybór jest obojetny. no to przyznaje ze sie bardzo dziwie Twojej opinii i niebardzo wiem co mam myslec... kolega DaRoN w swoim FAQ o Fortronach ( http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=5717 ) pisze : "Rodzina HLN w kręgu zainteresowanych znaczy jedno: Sprawność. Są to po prostu świetne zasilacze od FSP/Source i w zasadzie mógłbym pisać o nich w samych superlatywach," , "Podobnie jak THA-P teraźniejsze/obecne/na czasie zasilacze. Dwie linie +12v, Aktywne PFC, Dwunasto centymetrowy wentylator. Do tego ORT: jeszcze sprawność w granicach 80%(minimalna) i mamy piękną mieszankę." Natomiast z chieftecami GPS mialem do czynienia i jak dla mnie te zasilacze sa kiepsciutenkie :mad: ...sam mam model 450W i zadowolony nie jestem. Czyli co ? ...tak wychwalane FSP sa przereklamowane i mizerne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Poczytaj trochę o fortronach z allegro - to są z reguły używki lub zasilacze poserwisowe. Z ich jakością może być różnie, więc warto mieć na nie gwarancję. Sam mam HLN 350W, który nie chce nawet odpalić przy moim konfigu nr1, a pracuje poprawnie tylko przy S2800+ i zintegrowanej grafie. Jak chcesz to bierz, tylko żebyś później nie wrócił tutaj i narzekał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) ja sobie wlasnie zamowilem 400HLN, do drugiej maszyny tak dla sportu...zobaczymy jak to bedzie dzialac (i czy bedzie :) ) http://allegro.pl/item277268144_fortron_fsp400_60hln.html to drugie konto chlopa o nicku si-lan ...ma jeszcze jedna, ostatnia sztuke HLNa Edytowane 2 Grudnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) @TripleX Fortrony i Chieftec GPS to porównywalne zasilacze. Ale! tylko gdy jeden i drugi są w tym samym stanie i w podobnej cenie. Ostatnio znikneło z Alegro wiele porządnych i tanich zasilaczy, ceny się podniosły. W chwili gdy za ta samą cene mam wybór nowy zasilacz z sklepu z 24mc. gwarancji (Szef GPS) i leżakowany/po przejściach zasilacz z Allegro z gwarancją nawet 2 letnią, ale często to tylko rok lub 3 mc. to lepiej wybrać jest nówkę. Co do pochodzenia zasilaczy z allegro, to nie ma opcji, zeby Fortrony były nowe, choćby sie sprzedawca zarzekał na wszystkie świetości, z wyjątkiem może BlueStormow. W sumie DaRoN na egiełdzie niczego innego niż ja nie napisał, tylko pisał to w sytuacji gdy Fortron kosztował 40-50zł a szef ok 140zł i wtedy poniesienie ryzyka leżakowania miało ekonomiczne uzasadnienie. A zdania wychwalajace HLN pod niebiosa są napisane w kontekście cena/jakość, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie napisze, że np HLN jest lepszy od zasiłęk by CWT. Dlaczego uważasz GPS 450W za kiepściuteńskiego? @_Vip_ Szału nie zrobileś, za 90zł używka i 1mc gwary, rzeczywiscie chyba dla sportu, bo inaczej nie da rady uzasadnić. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) wiele nie oczekuje, ma jako tako dzialac, a do GLNa doplacac mi sie nie chcialo GPSy zle nie sa, ale jest wiele lepszych zasilaczy...mi w modelu 450W przeszkadza bardzo glosny wentyl i to niezaleznie od obciazenia zasilki Jak fortek bedzie cichszy i przy okazji nieco lepiej trzymal napiecia od GPSow jakie u mnie goscily to uznam zakup za udany Edytowane 2 Grudnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 GPS 350W jest akurat bardzo cichy, dopiero od modelu 400 wzwyz są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 GPS 350W jest akurat bardzo cichy, dopiero od modelu 400 wzwyz są głośne. no przeciez pisze wlasnie o 450W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 no przeciez pisze wlasnie o 450W :)Ja wiem, ze wiesz, ale gdybym nie napisał to powstałoby wrażenie ze wszystkie GPSy są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Witajcie! Od paru dni usilnie poszukuje zasilacza, gdyż mój Fortron 350MDN, chyba zbyt długo leżakował magazynowo i zdarza mu się czasami wyłączać mi kompa. Najbardziej skłaniam się ku PENTAGRAM Silent Force 460W PSF-460-P12S i w związku z tym mam pytanie, najlepiej jakby mi ktoś kumaty powiedział coś w stylu "bierz spoko to dobra zasiłka" albo "nie tykaj to chłam" po prostu pomóżcie :) Konfig to A64 X2 3800+ (939) HD120 2GB RAM GF7600GS (Galaxy) Zalezy mi po prostu na stabilnych napięciach. Mam na zasilacz tak do 270 zyli. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jakieś dodatkowe wymagania, cisza, rozbudowa, OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Zależy mi na tym aby zasilacz był cichy, ale nie supercichy ;) pracujący na max obrotach TT Big Typhoon mi nie przeszkadza, więc supercichy nie musi być. Zależy mi za to na stabilności napięć. Na razie sprzęt jest niepodkręcony, ale nie wykluczam, ze podkręcony będzie procek tak do 2400MHz grafika tak do 600/1600. Kiedy siedział w pudle A64 3200+@2400 i tak właśnie grafa jak napisałem problemów nie było. Teraz grafika niepodkręcona potrafi całkiem nieźle "zaskrzeczeć" pod obciążeniem. Pomóżcie :) Edytowane 4 Grudnia 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jako, ze cieżko ostatnio o fortrony na allegro - te do nowoczesnych konfiguracji z długimi gwarancjami i korzystnymi cenami, proponuję Chiefteca GPS 350W lub Modecoma MC 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 No a ten Pentagram jest niefajny, coś z nim nieteges? Jakoś mnie kurcze kusi żeby go kupić... A, że prądożerny ten konfig nie jest, to wiem, a z drugiej strony... Dobry ten Pentagram, czy zły jako zasiłka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Po prostu mało znany jest i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Po prostu mało znany jest i tyle.A ten Twój z podpisu #1 daje spoko rady konfigowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Działa bez problemów z bardziej prądożernym Radeonem X800 GTO 16 potoków + oc (sygnatura nieaktualna). Do tego jest cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Ok dzięki :) i dzięki ogólnie za pomoc. edit: a ten diabełek dobry jest ? Znaczy się FORTRON FSP400-GLN gdyby sie ktoś wypowiedział po zakończeniu aukcji ;) Edytowane 4 Grudnia 2007 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 GLN to bardzo fajna maszynka. Jedyny minus to dość ubogie okablowanie (tylko 1xSATA). Można je kupić w niektórych sklepach: http://www.ceneo.pl/678059 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...