Michaelius Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Kurczy , ale jesli ma tam sloty pamieci to niech o nich lepiej zapomni przy takim zamontowaniu wiatraka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Kurczy , ale jesli ma tam sloty pamieci to niech o nich lepiej zapomni przy takim zamontowaniu wiatraka :D Noo...to by sie zgadzało.ale jesli problem lezy tylko w wentylatorze to poradze sobie.Troche pomodze i bedzie pięknie.Wogóle to poczekam az bede ja miał i wtedy zobacze co jeszcze za problemy mi zgotuje :wink: Edytowane 25 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Nie tak to inaczej jakoś musi dać radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 No super :wink: wogóle to te Fandery czarne sa zajefajne.Dzieki za foto.Mam nadzieje ze sie juz wypowiedziales o nich w temacie o Fanderach bo ide tam teraz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 mam pytanie czy scythe ninja plus wejdzie mi do budy codegena 6066 szerokosc 19.5 cm plyta GB k8n-sli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zerknij dziewięć postów do góry, przy budzie 210 mm zostaje prawie 35 mm luzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 mam pytanie czy scythe ninja plus wejdzie mi do budy codegena 6066 szerokosc 19.5 cm plyta GB k8n-sli... Do modecoma o szerokości 19 cm wchodzi bez problemu, chociaż luzu już malutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 no spoko wazne zeby wszedl luz to juz inna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ktoś próbował montować chłodzenie na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 A tutaj nasze chłodzenie dostało baty, od Nitrogon NT-06 firmy SilverStone, szkoda tylko że te testy nie zostały wykonane na tych samych wentylach. A swoją drogą Nitrogon NT-06, jest bardzo podobny do XP120 i nie sądzę żeby był bardziej wydajny. http://www.frazpc.pl/artykuly/462/7/sposob...Test/7/coolerow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 No ok, ale zobacz jakie obroty miał wentyl na radiatorze Scythe, a jakie na Nitrogonie: 1 stopień Celsjusza i 1400 obrotów różnicy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) No ok, ale zobacz jakie obroty miał wentyl na radiatorze Scythe, a jakie na Nitrogonie: 1 stopień Celsjusza i 1400 obrotów różnicy :rolleyes:Napisałem że test nie został wykonany na tych samych wentylach i z tąd ta 1 stopniowa różnica. Hehe Pozdro Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwieracz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam :) Mam małe pytanie czy jesteście w stanie podać mi wymiary ninji które zaznaczyłem na fotkach Wymiar A Wymiar B Przymierzam się do zakupu ninji ale zastanawiam się czy wejdzie na moją płytę główną którą niedawno wymieniłem niestety moje stare chłodzenie nie pasowało problem z thermalrightem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam :) Mam małe pytanie czy jesteście w stanie podać mi wymiary ninji które zaznaczyłem na fotkach Wymiar A Wymiar B Przymierzam się do zakupu ninji ale zastanawiam się czy wejdzie na moją płytę główną którą niedawno wymieniłem niestety moje stare chłodzenie nie pasowało problem z thermalrightem :sad: A: ~150 mm (wysokość całego radiatora) - 112 mm (wysokość finów z zakończeniami ciepłowodów) = 38 mm B: 84 mm (jak rozumiem, od ciepłowodu do ciepłowodu?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zanim zabiore sie do szlifowania tego spodu to chciałem zapytac: Czy w waszych modelach jest tak że jak paznockiem przejedziecie na boki stopki Ninjy to wręcz słychac dzwiek jak przeskakuje paznokiec po frezach??Podobny bardzo do dźwięku tarcia paznockiem o np. ortalion albo tarciem opuszkiem palca o palec. :wink: Jak przejeżdzam opuszkiem palca to nie czuje gładkiej powieszchni tylko właśnie to dziwne scieżki.Najlepsze że je nawet widać.Mam nadzieje że Wy tak nie macie bo w takim wypadku to już Freezer jest lepiej wyszlifowany :wink: Zdjęć nie dam bo na nich tego nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwieracz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 B: 84 mm (jak rozumiem, od ciepłowodu do ciepłowodu?) dobrze rozumiesz :) dzięki wielkie Bartolomius za te wymiary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czy w waszych modelach jest tak że jak paznockiem przejedziecie na boki stopki Ninjy to wręcz słychac dzwiek [CUT] owszem, szlif bez rewelacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwieracz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 owszem, szlif bez rewelacji Na takie szlify polecam wodny papier ścierny a później okrągły filc na wiertarkie i pasta polerska :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Na takie szlify polecam wodny papier ścierny a później okrągły filc na wiertarkie i pasta polerska :wink: W przypadku stopki Ninjy która jest juz w miare zeszlifowana ,jaka polecacie metodyke?Od jakiego papieru zacząc i na jakim skończyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zaczynasz w zależności od jakości szlifu wodną osiemsetką albo 1000, kończysz na 2000, potem pasta polerska (ja używałem AutoMax, w zielonej tubce) + flanela i masz lustro. Najlepiej poleruj na szybie lub lustrze, powoli, starając się trzymać radiator maksymalnie prostopadle do papieru. Jest przecież temat o szlifowaniu w FAQ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zaczynasz w zależności od jakości szlifu wodną osiemsetką albo 1000, kończysz na 2000, potem pasta polerska (ja używałem AutoMax, w zielonej tubce) + flanela i masz lustro. Najlepiej poleruj na szybie lub lustrze, powoli, starając się trzymać radiator maksymalnie prostopadle do papieru. Jest przecież temat o szlifowaniu w FAQ... Tak,tak wiem.FAQ czytałem :wink: chodziło mi tylko o to, od jakiego zacząć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ja mam takie pytanko. Jak z montażem tej Ninja ? Czy trudno go zamontować ? Ac Freezer 64 potrafiłem zamontować, a z tym Ninja to nie wiem. Macie gdzieś pokazane jak to się montuje ? Bo 150zł w błoto nie chcem wyrzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Nic specjalnie trudnego myślę, że poradzisz sobie z tym. Ja również wymieniłem Frezera na Scythe i przeżyłem wielkie rozczarowanie. Zastanów się czy chcesz ładować kasę w to chłodziwo, bo spadek nie większy jak 2-3*. Edytowane 6 Lipca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 zamontuj jeszcze raz tę ninję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 5 razy ją montowałem przy kolejnym się, z rzygam :wink: . A jak u Ciebie pisałeś wcześniej, że gorąco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 29idle, 53-6* stres, nieźle biorąc pod uwagę że mam w pokoju 28*c :( w tym momencie na cpu 2615mhz @ 1,6v, fander na 800rpm :D = absolutna cisza, najgłośniejszy po monitorze jest zalman vf700 @ jakieś 150rpm (150, to nie błąd..) wyliczone *c/w na 1000rpm fandera i 2,66 1,65v to lekko ponad 0,21, tak jak powinno być a nawet lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ustawiłem procesor na 1.6v idle 36* load 58-60*(SP2004) w obud 32* otoczenie 29* w load prawie tyle, co u Ciebie. Wszystko fajnie, bo cicho no i ale- na frezer nie pro max 61* w load, w idle 37 więc wymiana w moim odczuciu nie opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Ustawiłem procesor na 1.6v idle 36* load 58-60*(SP2004) w obud 32* otoczenie 29* w load prawie tyle, co u Ciebie. Wszystko fajnie, bo cicho no i ale- na frezer nie pro max 61* w load, w idle 37 więc wymiana w moim odczuciu nie opłacalna. A postarałeś się przy szlifowaniu ? Lusterko masz ? No i jaką pastę dałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Pasta arcticsilver, szlifu 0, lusterko w łazience mam :wink: . Freezer chodził bez szlifu na arctic z nieznacznie gorszym wynikiem. Niewykluczone, że płyta zawyża temperatury (Abit). Nie mniej jednak nie opłaca się w mojej ocenie ładować kasę w Ninje skoro za połowę ceny można kupić chłodzenie nie wiele ustępujące kosztownemu liderowi. Jedyny plus względem Freezera to cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 29idle, 53-6* stres, nieźle biorąc pod uwagę że mam w pokoju 28*c :( w tym momencie na cpu 2615mhz @ 1,6v, fander na 800rpm :D = absolutna cisza, najgłośniejszy po monitorze jest zalman vf700 @ jakieś 150rpm (150, to nie błąd..) wyliczone *c/w na 1000rpm fandera i 2,66 1,65v to lekko ponad 0,21, tak jak powinno być a nawet lepiej Racjonalnie myslac - czy temperatura procesora taktowanego 2.6GHz przy 1.6v moze byc wyzsza jedynie o jeden stopien od temperatury otoczenia ? Nie wspomne, ze w budzie jest jeszcze wiecej stopni. Te 150rpm przy wiatraku zalmana to tez blad czujnika.. btw. za duzo chyba sluchasz glosnej muzyki - ale lepiej dla Ciebie ;) Zeby nie bylo offtopicu w pokoju mam 30,5C. Procesor 240x10 przy 1.45v. Idle: 45 stres: 61 Ninja w trybie pasywnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...