iglar11 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 i jak tu kurva mozna lubic polska poczte... je.... do dzisiaj nie dostarczyli mi listu wyslalenego w czwartek !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Polecam obejrzeć krótki reportaż: http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1604220,0,,ni...,wiadomosc.html :huh: :huh: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phonik Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 List priorytetowy, z Wro do Bygdoszczy, idzie juz od srody (nadany przed 15...), daje im dwa tygodnie, potem na gielde po bron i do centrali porozmawiac z szefostwem pp... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Czy list zwykły tzw nierejestrowany jest fucktycznie nierejestrowany? ;) Nie ma po nim śladów w żadnych sortowaniach PP itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 No mi się wydaje, że nie ma. To jest przecież takie samo coś jak kartka pocztowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jestem tak zadziwiony że aż muszę pochwalić Pocztę P. publicznie. Dwie paczki wysłane w poniedziałek priorytetem z Warszawy do Wałbrzycha dotarły po 2 dniach, książki paczką ekonomiczną po 4 dniach, a paczka prior którą wysłał mi wczoraj Borys-Tech z Bydgoszczy dziś jest już u mnie. Tak więc nie jest tak źle, przynajmniej w większych miastach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) wie ktoś ile maksymalnie moge żądać odszkodowana za list polecony krajowy za 8,5zł (Opłata zasadnicza 6,30 zł + Traktowanie przesyłki listowej jako poleconej 2,20zł)? Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Mam pytanko o wykupienie ubezpieczenia paczki w PP. Na jakiej zasadzie to dziala ? Czy jesli paczka normalnie priorytet kosztuje 11zl, a z ubezpieczeniem na 400zl - 19zl, to w przypadku gdy mam potwierdzenie nadania, a gosc paczki nie otrzyma, to dostane od poczty 400zl ? Czy to nie jest az tak piekne i sa haczyki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dostaniesz 400, jak ubezpieczysz na 400, plus jak dobrze ugrasz max 10krotnosc kwoty samego nadania (czyli np te 12zł). Co do listu poleconego, prawdopodobnie 10 krotność kwoty nadania listu (85zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Z ubezpieczeniem wygląda tak: -> w wypadku przesyłek nieubezpieczonych - 10x opłata + zwrot kosztów nadania (czyli 11x opłata), niezależnie od rodzaju przesyłki -> w wypadku ubezpieczonych - kwota, na którą przesyłka jest ubezpieczona (lepiej dołożyć te 1-2 zł i ubezpieczyć na trochę więcej niż mniej) Raz dostałem odszkodowanie za paczkę nieubezpieczoną, jak się wypisuje ten papierek to trzeba pamiętać, żeby wpisać 11x opłaty albo trochę więcej, bo jak się wpisze mniej, to się zgodzą :wink: A jak się wpisze więcej, to przychodzi list, że tyle nie mogą dać, 11x opłata to max w tym wypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Małe sprawozdanie z działania poczty bezpośrednio przed świętami: Nadany list priorytetowy w poniedziałek 21.12 popołudniu - doszedł 23.12 (wczoraj) - czas dostawy 48 godzin Paczka prio też poniedziałkowa doszła dziś 24.12 o 10 rano - czas dostawy poniżej 72h Nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 No i ja musze pochwalic poczte w te swieta :) Do mnie paczki dochodzily po ok. 48h, ale jak ja wyslalem w poniedzialek o 10, to gosc dostal we wtorek tez ok. 10. Zaczyna sie poprawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 W tym roku najwidoczniej święta nie zaskoczyły PP ;) List polecony priorytetowy nadany 22.12 doszedł do mnie dzisiaj o 10 więc chyba się starają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Do mnie tak samo paczki wysłane w poniedziałek doszły w środę ;) spisali się na medal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Ja w poniedziałek rano wysłałem i we wtorek paczka doszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Moja paczka z Bangkoku wysłana 9.12 doszła 17.12, ale oczywiście nikt z poczty o tym nie powiadomił i prawie tydzień sobie tak leżała, póki sam nie poszedłem zapytać. Pewnie po świętach by mi ją przynieśli albo awizo :D Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Pocztex - przyszła następnego dnia Piorytet za pobraniem tak samo. Zwykły piorytet niestety po 3 dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 jak to jest ze sprawdzeniem zawartosci paczki przed zaplaceniem za nią? w cenniku poczty widnieje opcja przy paczce pobraniowej - sprawdzenie zawartości przesyłki pobraniowej przez odbiorcę. koszt takiej przyjemnosci to 5zl. ale czy przed zaplaceniem czy po? po zaplaceniu to przeciez z kazda paczka mozna taki myk zrobic i z tego co wiem nie jest to platne. zalezy mi na sprawdzeniu paczki, przed zaplaceniem a w konsekwencji odebraniem jej lub nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 W sumie nie wiem, ale jak dla mnie logiczne, że doliczają to do kosztów przesyłki i tyle - no przecież nie będziesz dawał pani/panu piątaka i sprawdzał sobie paczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 czyli co place za paczke i sprawdzam dopiero po tym? i za to mam doplacac 5zl? przeciez wielu z was tak robilo, ale nie sadze aby w cenie paczki bylo to uwzglednione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jak dla mnie to jest to opcja sprawdzenia przed odebraniem, czyli zaplaceniem za pobranie. Pamietaj, ze nadajac paczke pobraniowa, i tak trzeba zaplacic poczcie - nie ma opcji, ze nadaje na koszt adresata, mozna co najwyzej sobie do kwoty pobrania dopisac wartosc przesylki, zeby adresat oddal kase. Tak wiec nie widze problemu ze sprawdzeniem zawartosci przed zaplaceniem za pobranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 podsumowaując te 5 zl w cenniku pp + koszt pobrania to mozliwosc zajrzenia do paczki przed jej odebraniem? tak, nadawca zaplaci przy nadawaniu paczki a ja mu to zwroce odbierajac paczke, ale chce do niej zajrzec i w razie czego na placic za sam towar i jej nie odbierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 To właśnie umożliwia ta opcja. Przed zapłatą otwierasz, patrzysz czy wszystko OK i jeżeli alles się zgadza to odbierasz płacąc kwotę pobrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Dokładnie tak, to działa. Idziesz na pocztę dostajesz paczkę, otwierasz ją jak się wszystko zgadza, to wtedy płacisz. Sprawdzone w praktyce :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 ok panowie. dzieki wielkie. REP+ dla Was ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 2 paczki: wysłana 14 dociera 15 stycznia wysłana 4 stycznia do tej pory nie weszła... oba priorytety, z tego samego miasta (na tą co nie weszła widziałem dowód nadania ze stemplami) pp to porażka :| skuteczność doręczenia do mnie to ok 90% już kilka paczek zaginęło(coś koło 5-6) jedna zaginiona się znalazła w opłakanym stanie po 2 miesiącach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Wie ktoś może po jakim czasie powinny wpłynąć na konto pieniądze z pobrania - wiem że gość odebrał paczkę w środe - a na koncie niestety po dziś dzień gotówki brak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 U mnie maxymalnie co się naczekałem to tydzień :) więc spokojnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 spoko- dzieki za informacje - swoja drogą to fajny biznes poczta mogła by robić na tego typu opuźnieniach między otrzymaniem a przekazaniem pieniędzy - choć obawiam się że ten czas wynika raczej z bałaganu niż głowy do interesów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Jak długo max dochodziły do Was polecone przesyłki??? Koleś wysłał do mnie pake we wtorek, i do piątku jej nie dostałem. Czasem ekonomy mi szybciej dochodzily. btw, w razie zaginiecia (czyt."ktos podpi***i paczke na poczcie), nalezy mi sie tylko zwrot 11x koszt wysylki?? Edytowane 24 Stycznia 2010 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...