Skocz do zawartości
-=wasq=-

Zasilacz Tronje 550w

Rekomendowane odpowiedzi

Zenfist sie zgodzil, jak dostane zasilacz to bedzie test :D

Porownam go z Fortronem 350W :)

Potwierdzam BENITO. ZGF1 może przetestować zasilacz. Puść go do niego, żeby nie tracić więcej czasu. Jak zasilacz przetrwa to wyśle go do nowego testu Chipa... a nuż dostanie Chip Power'a ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten zasilacz i wydaje mi sie, ze stowka, ktora na niego przeznaczylem byla teg warta . Wczesniej mialem to dziadostwo code...costam.. 300Wnazwy nie warto nawet pamietac( chociaz moze warto zeby wiedziec czego unikac ;). ktory w ogole nie trzymal napiec. Teraz wszystkie mam stabilne nawet przy wiekszym obciazeniu , a mam p4 2,4 fsb800, 512ram, 2xhdd, naped dvd i nagrywarka dvd. Na pewno mozna sie czepic do tego, ze nie jest w ogole cichy, a przyznam ze na to liczylem. Wrecz wydaje mi sie ze wiatrak lekko terkocze.

Edytowane przez cwirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I odwazny:P

a wogole ciekawy komentarz ma ten koles (ofkors negatyw)

Kupiłem zasilacz Tronje i poddałem go testom i oto prawdziwe dane głośność w granicach 25do 30 db moc maksymalna 350W i nie ma regulacji obrotów wiatraka.Ogólnie głośny,mała moc-więcej danych pisz-garkadiusz@o2.pl ale jestem wku....ny

[Odpowiedź z:pią 06 sty 2006 15:17:10 CET] Skoro nie jest Pan zadowolony z towaru zawsze ma pan prawo go zwrócić. Pewnie pracuje Pan dla konkurencji. Sprzedajemy tysiące tych zasialczy i jak dotąd nikt nie wystawił nam takiej opinii. Dane w opisie auckji są zgodne z danymi od producenta

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) a mam p4 2,4 fsb800, 512ram, 2xhdd, naped dvd i nagrywarka dvd. Na pewno mozna sie czepic do tego, ze nie jest w ogole cichy, a przyznam ze na to liczylem.

Jezu, tyle to i Modecom 350GTF uciagnie, nic dziwnego, ze na tym Tronje 550W masz stabilne napiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to stanowisko bym z kumplem zbudowal, ale schemat, kto ma schemat ? Btw, przy badaniu zasilaczy trzeba by to zaopatrzyc w jakies zabiezpieczenie przed wybuchem zasilaczy, no np. jakis garnek z nierdzewki 1mm (tam by sie kladlo badany zasilacz) :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to stanowisko bym z kumplem zbudowal, ale schemat, kto ma schemat ? Btw, przy badaniu zasilaczy trzeba by to zaopatrzyc w jakies zabiezpieczenie przed wybuchem zasilaczy, no np. jakis garnek z nierdzewki 1mm (tam by sie kladlo badany zasilacz) :lol2:

Ty się nie śmiej :wink: nasze stanowisko będzie miało 5mm plexe między testującym a pacjentem ;D Jak mi ostanio enermax pierdzielnął to mi troche siwych włosów na głowie przybyło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mowie powaznie, wiem jak potrafi zasilacz blysnac, kiedys kot mi sie w Codegena zesikal i stalo sie jasno jakby piorun walnal :blink:

Ja też. ściana przy której wywaliło mi enermaxa została ładnie okopcona ;D Ryzyko zawodowe. Niestety nawet taka platforma jak ma benchmark nie wiele daje :( Tutaj trzeba czegoś lepszego (obciążenia symulującego prace komputera) i powoli na to zbieramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie chodzilo mi o to,ze benito mogl chociaz go podlaczyc i sprawdzic glosnosc, cokolwiek.

BTW.npaisalem do sprzedawcy,ze chce zwrocic ten zasilacz poniewaz nie jest zgodny z tym co podali(glownie chodzi o glosnosc, bo i ak nie spodziewalem sie jakis wielkich mocy) . Ciekawe co odpisza <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

Generalnie chodzilo mi o to,ze benito mogl chociaz go podlaczyc i sprawdzic glosnosc, cokolwiek.

BTW.npaisalem do sprzedawcy,ze chce zwrocic ten zasilacz poniewaz nie jest zgodny z tym co podali(glownie chodzi o glosnosc, bo i ak nie spodziewalem sie jakis wielkich mocy) . Ciekawe co odpisza <_<

pewnie ci odpisze ze nie mozesz oddac:) oni tak zawsze pisza w komentach neg ze trzeba bylo zadzwonic i wogole wszystko by oddali itp... gofno prafda:)

zwykla pleksa to kiepski pomysl na ochrone przed wybuchami;) nie lepsze bedzie szklo pancerne? hehe:)

Edytowane przez Overclocked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Parę minut temu klient odebrał kompa z takim zasilaczem. Tronje wubuchł w taki sposób że komp w środku jest czarny

jak dobrze przepalony komin.W trakcie wywiadu powiedział że sobie coś pisał i nagle wybuch. Może miał niefart ale

nawet sposób awarii tego zasilacza daje do myślenia. Jedyny plus to że odszedł sam, komp ok.

ps. Nie rozbierałem zasiłki bo kupił na allegro i ma na niego gwarę. A co z kominem o przepraszam z komputerem. :blink:

Od siebie dodam: miłego czyszczenia potencjalnych osmolonych "kominów". :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieli wyjścia, bo w razie sprzedazy towaru niezgodnego ze specyfikacją według prawa unijnego mozna ich w kazdej chwili podać do sądu i bez problemu wygrać sprawę.

wtedy koszty dla nich są dużo większe niż jeden zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezla porazka by byla ale moze i dobrze

zniklo by byle gowno z rynku

bo to co jest to czyste wciskanie shitu klientom przecierz za 100zl to sie kupuje 2xFortona 350W (lezaka magaz.) i masz wydajnosc na dlugie lata

zreszta mam tak obecnie 2 identyczne modele w kompie FSP350-60MDN

jeden zasila samo mobo i proca drugi napedy optyczne, twardziele

i reszte wentylow, dupereli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benito odesle zasilacz do Zenfista, ja dalej jestem chetny do testu, jak najbardziej :)

Niestety 19 mam wyjazd i nie bede mial mozliwosci przetestowania, chyba, ze dostane go wczesniej...

Przecież dwa razy prosiłem Benito, żeby wysłał go bezpośrednio do Ciebie. :mur: :mur: :mur: Już nic nie rozumiem. ehh Benito... Dostałeś moją PW? Może coś z forum się sypie :blink: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...