Halion@ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Co do glosnosci Tego Palita extreme to powiem ,ze jak ustawiam w rivie na 90% podczas aplikacji 3D to urywa glowe taki ryk, ale 30% w windowsie jest juz leciutki powiew (prawie nieslyszalna). ktos juz wogole zmienil jej chlodzenie na jakies FIRMOWE ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No to niezbyt ciekawie jeśli jest tak głośna... :| a czy bez podkręcania nie da się zmniejszyć obrotów, żeby się nie przegrzewała? Bo podkręcać nie zamierzam, tak samo narazie zmieniać chłodzenia... Dodam jeszcze, że mam nawiew zimnego powietrza - wentylator 120mm dmuchający na wysokości karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jak nie zamierzasz podkręcać to ustawisz sobie 45% w 3D w RT powinno być w miarę cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ja jakoś nie zauważyłem żeby mi łeb urywało :wink: Jak dla mnie jest cichsza od mojej 4200Ti ale ja tam nigdy przy graniu nie skupiałem się na wyciu karty graficznej a i na fetysz dźwiękowy nie cierpie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Co do glosnosci Tego Palita extreme to powiem ,ze jak ustawiam w rivie na 90% podczas aplikacji 3D to urywa glowe taki ryk, ale 30% w windowsie jest juz leciutki powiew (prawie nieslyszalna). ktos juz wogole zmienil jej chlodzenie na jakies FIRMOWE ?? Patrz post wyżej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halion@ Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Czy ktos mial problemy z tym palitem 256mb (extreme) ??? tzn. u mnie jak wlacze gre np obliviona albo nowego nfs to po mniej wiecej 10-15minutach wszystko sie zawiesza nawet dzwiek staje. W windowsie wszystko gra , temp pracy karty to mniej wiecej 70*max mam chiefa gps400, nawet zmniejszylem takty do 400/1000 i nic ciagle te zwiechy ,wpierw podpialem zasilanie z chiefa ,potem zmienilem na ta przejsciowke co sie podlacza 2molexy i nadal to samo, karta sie raczej nie przegrzewa to cos innego. mial ktos taki przypadek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robjoz Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 OD DLUZSZEGO CZASU MAM RESTARTY W KOMPIE ;/ W PODGLADZE ZDARZEN PISZE TAKA WIADOMOSC Do usługi NVIDIA Display Driver Service został pomyślnie wysłany kod sterowania zatrzymaj. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. a tuz zaraz Usługa NVIDIA Display Driver Service weszła w stan zatrzymania. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. GRAFIKA poszla ?? stery co to do konewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 zmien steroniki na poczatek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halion@ Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 nie raczej to nie to ,pamietam cos takiego mialem na 6600 kilka razy to jest jakgdyby freez ,ale polega na tym ,ze obraz sie zawiesza ,a z glosnikow wyje zaciety dzwiek tak jakby caly komp siadl (tylko reset pomaga).Moge grac albo z 2h albo zaraz po wejsciu do menu robi sie kaszana. (nf2)mialem 84.21 i to samo ,teraz wgralem 91.28 i to samo . ciekawostka ,na poczatku gdy wlaczam kompa i sie jeszcze nie pojawi ta plansza z danymi o cpu plycie i napedach to na chwilke wyswietla mi dane karty i jest napisane "GeForce 6800GTS" ,a w tych nowych sterach jest juz GS/XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robjoz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 wiec co zrobic ?? zainstalowalem stery z plyty zobaczymy czy pomoga !! U mnie jest takie cos ze ekran jakby drga , przez 5s glosniki jakby sie zaciely i poczym jest rtestart !!! ;// juz raz mialem wymieniana grafe bo na tamtej spadaly mi fps do 20 o_O w smarku 2003 teraz jest juz OK !! PS. restarty mialem na sterach 84.21 WHQL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 nie raczej to nie to ,pamietam cos takiego mialem na 6600 kilka razy to jest jakgdyby freez ,ale polega na tym ,ze obraz sie zawiesza ,a z glosnikow wyje zaciety dzwiek tak jakby caly komp siadl (tylko reset pomaga).Moge grac albo z 2h albo zaraz po wejsciu do menu robi sie kaszana. (nf2)mialem 84.21 i to samo ,teraz wgralem 91.28 i to samo . ciekawostka ,na poczatku gdy wlaczam kompa i sie jeszcze nie pojawi ta plansza z danymi o cpu plycie i napedach to na chwilke wyswietla mi dane karty i jest napisane "GeForce 6800GTS" ,a w tych nowych sterach jest juz GS/XT nv42 to jest 6800gts , nawet na rdzeniu pisze gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halion@ Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No wrescie doszedlem :D co moze byc przyczyna tych ch..... freezow i jednoczesnie kiszki z dzwiekiem. Przegladalem caly temat o freezach ,ale mi nic nie pomogle ,dopiero gdy przypomnialo mi sie ,ze kiedys na fx5200 i czasami na 6600 mialem to samo ,ale wtedy to byla wina kontrolera pamieci na plycie (psulo sie gdy mialem dual) przestawilem pamieci na sigly i cud miod. Teraz tylko zmienilem miejscami ale nadal jest dual ,i zostawilem otwarty bok , i czuje jak w srodku jest armagedon istny wstawilem czujnik na pamieci karty a on mi 55*-60* zostawilem tak komputer i nie mam juz zwiech ,to chlodzenie jest do bani na tym palicie przy takich ustawieniach (450/1200) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Co do freezow bylo wiele teorii ich zwalczania, juz wiele postow napisano o tym ,ze nforce2 gryzie sie po prostu z czescia nowych kart nvidii... Pomaga odblokowanie pci/agp i ustawienie na 67MHz, zmiana sterowników, podniesienie napiecia na AGP, trzeba probowac, na szczescie mam intela wiec nie musze3 sie martwic takimi kiszkami :P Jedyny problem jaki zaobserwowalem to brzydkie i niepowygladzane cienie w roznych grach, jedne cienie sa sliczne a inne maja "grzebienie" ?? :| i to nie tylko na moim egzemplarzu kolega na Gigabycie 6600GT na pcx ma to samo, moj ojciec na 6600GE na AGP, tez i ja mam to samo, co wiecej zaobserwowalem (narazie tylko w doomie) takie paskune kaszanki w obrazie, nie artefakty, tylko jakby hmmm niedokladne rysowanie sie obrazu, mozna takie rzeczy zaobserwowac w testach 3d mark 2k1 i 2k3 w single texturing i multi... nvidia po prostu poleciala se z tymi ukladami w kulki i tyle :] bo z tego co wiem to nie jest normalme :] a na dobra sprawe takich kaszanek na 9800Pro nie mialem :] Pozdrawiam :D zdjalem revoltec'ki z pamieci bo mi spadalu, chrzanie wrzucilem back oryginalne radiatorki na pamieci i 1330 wyciskam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Qfa... no i mam dylemat... :| naczytałem się o tych freezach itp. Płytę mam na nforce2 (Soltek SL-75FRN2). Czy mogą być jakieś problemy z tym Palitem 6800GS 128MB? Bo już mój zapał do tej karty (i wogóle nvidii serii 6xxx) ostygł... :? a podobno to z ATI są problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Qfa... no i mam dylemat... :| naczytałem się o tych freezach itp. Płytę mam na nforce2 (Soltek SL-75FRN2). Czy mogą być jakieś problemy z tym Palitem 6800GS 128MB? Bo już mój zapał do tej karty (i wogóle nvidii serii 6xxx) ostygł... :? a podobno to z ATI są problemy...Sam mialem 68GS od Palita na 8RDA+ i problemow nie mialem wiec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Qfa... no i mam dylemat... :| naczytałem się o tych freezach itp. Płytę mam na nforce2 (Soltek SL-75FRN2). Czy mogą być jakieś problemy z tym Palitem 6800GS 128MB? Bo już mój zapał do tej karty (i wogóle nvidii serii 6xxx) ostygł... :? a podobno to z ATI są problemy... Ja mam nForce2 od MSI i jakoś niemiałem nigdy problemów z żadnym GFem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 bo pewnie nie podkręcasz grafy ani procka , jak grafy nie podkręcasz to nawet na nf3 nie ma freezów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Procka kręciłęm nic niezauważłem zwłaszcza freezów a 6800GSa jeszcze nie kręciłem ale wątpie żeby były freezy. Co do chłodzenia to u mnie nigdy w windzie nie przekracza 50 stopni ( a dodam, że komputer żadko jest wyłączony ;] ) a jak ktoś chce to zawsze można kupić paste bo te radiatory na pamięci są przyklejone jakąś "tasiemką". Zresztą niema co dramatyzować bo przy tak szybkich pamięciach wiadomo, że temperatura musi być. Edytowane 27 Maja 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a czy ten palit 6800gs 128MB/bit będzie pasował do mojego configa? chodzi mi o kompatybilność i 3 nie będzie z nim problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a czy ten palit 6800gs 128MB/bit będzie pasował do mojego configa? chodzi mi o kompatybilność i 3 nie będzie z nim problemów? Tego się dowiesz jak włożysz karte do kompa :D Ale dodam, że wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że problemów być nie powinno :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a czy ten palit 6800gs 128MB/bit będzie pasował do mojego configa? chodzi mi o kompatybilność i 3 nie będzie z nim problemów? i trzy nie będzie problemów :lol: ? MoFfNa MóFfiĆ TaK MnIeJ 3lO? czy ty wierzysz w... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 chodziło mi czy zasiłka pociągnie i czy płyta również bo słyszałem ze ma na pci-e ograniczenia to moze na agp tez :lol: i do JestemNoobem I believe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Hej Mam pytanie do uzytkownikow Winfasta 6800GS PCIe czy ktos z was sie wie jakie tam montowali Kosci pamieci chodzi o czas dostepu ? wiem ze na palitach extreme montuja 1,4 ns a w Winfastach? Edytowane 28 Maja 2006 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jakbys poszukal to bys wiedzial - nawet w tym temacie o tym pisali. 2.0ns albo 1.6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 te 1.4ns montowane na palitach to tylko z nazwy 1.4ns , bo mało co sztuk dochodzi do 1400mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 te 1.4ns montowane na palitach to tylko z nazwy 1.4ns , bo mało co sztuk dochodzi do 1400mhzTu sie z Toba zgadzam w 100% - mialem pare tych Palitow, kazdy mial wielce na memkach napis 1.4ns a o tym aby 1.4GHz zrobily to mozna bylo zapomniec. Raczej to sa 1.6ns, no chyba ze Palit ustawil im az tak wysrubowane timingi i klekaja tak szybko, ale raczej opcja nr. 1 - 1.6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Sam im tylko pomagasz mówiąc odrazu co i jak :razz: Side sprawdzałeś? Jaka była temp przy 1400MHz? A jak czytałeś to daj linka przyda się na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak mam sprawdzić temp pamięci , przecież nie ma monitoringu od pamięci jakbym miał termometr na podczerwień , to jeszcze było dało rade sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 widze, ze tu juz sporo osob uzywa tego palita 6800GS 256... jakie stery sa wedlug was najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Side a ty mówisz o palicie 128MB czy 256 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...