Skocz do zawartości
ghostek

Holophonic Sounds

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubie tego typu "zartow"... taka cisza, ja glosniki na 1/2 a tu JEB! <_< Nienawidze czegos takiego, bo ile razy bym podobnego shitu, chocby z ciekawosci nie otworzyl, to zawsze sie na to nabieram, a po sluchawki nie chcialo mi juz sie siegac, bo grypa chyba nadciaga i ledwie zyje ;P

Powiedzialbym, ze efekt ciekawy, gdyby nie ta godzina i to ze mnie glowa boli z deczka :-|

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle niezle.. kiedys karty muzyczne oparte na ukladach Vortex firmy Aureal 3D (jesli mnie pamiec nie myli) szczycily sie wlasnie tym, ze potrafily uzyskac efekt 3D na sluchawkach. Tamten efekt nie byl jednak tak dobry jak ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytalem to zastosowane sa specjalne mikrofony + post processing na kompach. Wiec wszystko sie sprowadza do opdowiedniego nagrania, kilanascie sztuczek i juz ucho oszukane :)

Dolby proponuje inna technologie: http://www.dolby.com/dolbyheadphone/

Odpalalem demka, ale bez porownania. Holophonia wypada duzo lepiej.

Jak ktos chce sie pobawic dolby headphone to playery PowerDVD i WinDVD maja mozliwosc wlaczenia tego efetku w filmach dvd.

Ostatnio Creative wypuscil sluchawki HQ-2300 z sprzetowym dekoderem DH. Moze brzmi to lepiej niz na softwarowym. Jak ktos ma niech sie pochwali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie jestem w domu i dopiero to przesluchalem. Jedno uczucie: O cholera!!!. To ze wokol glowy te pudelko slysze to jeszcze zadne wrazenie, bo w grach taki dzwiek wokol glowy to normalka ale dowalony jest efekt gdy pudelko porusza sie od glowy do ziemi i zpowrotem. Czad :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy efekt, nie powiem ale szkoda ze sa tylko jakies zapaleczki i sapanie kolesia*. Powiem ze bardziej podobaly mi sie efekty z intra (roztrzaskajaca szklanka rox).

*-wkurzalo mnie, jak by ktos mi sapal nad ramieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy efekt, nie powiem ale szkoda ze sa tylko jakies zapaleczki i sapanie kolesia*. Powiem ze bardziej podobaly mi sie efekty z intra (roztrzaskajaca szklanka rox).

*-wkurzalo mnie, jak by ktos mi sapal nad ramieniem.

To sprawdz jeszcze to http://www.holophonic.ch/archivio/testaudio/voce.mp3

Moim zdaniem jedno z lepszych dem jakie są na tej stronie. Normalnie jakby klientka szeptała prosto do ucha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi