Skocz do zawartości
Shake

Catalyst 6.1 :)

Rekomendowane odpowiedzi

czy przed zainstalowaniem nowych driverow wywalacie stare jakims driver-cleanerem lub czyms w tym stylu? :)

wieczorem zobacze jak sie sprawuja extreme ati.

edit:

$kubi: ok, nie bylo tego pytania ;)

Edytowane przez tomos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6.1 Softmody niespisaly sie na mojej starej 15 bo w CCC niemoge znalesc odpowiednich opcji konfiguracji i obra jest koslawy :(

Ale problem zostal latwo rozwiazany : kupilem LCD 17 :) i teraz dopiero potestuje :)

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś może wie dlaczego nie było Omeg 5.13?

I decided to skip the Catalyst 5.13 drivers and went directly to the 6.1, Why? well, there where no major changes from 5.13 to 6.1, so I waited for the official version to be released and use that instead (I had the beta for a while).

5.13 nie ma bo autor sterownikow stwierdzil ze roznice miedzy 5.13 a 6.1 sa znikome i lepiej poczekac na wersje 6.1 [ktora mial juz troche wczesniej (v.beta)]

btw. ja wzrostu wydajnosci nie zauwazylem cat5.13 = omega 6.1 jedyna roznica to brak CCC w omega drivers :}

Edytowane przez Fa!th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem sobie z ciekawości Catalyst 6.1 na R9200 i masakra:]...spadek w Area 51 i GTA: SA o jakieś 5fps;/ ... wróciłem do 5.12. Omegi też nienajlepsze, może nowsze stery będą lepiej dopracowane, aczkolwiek po R9200 niewiele można się teraz spodziewać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tu cos dla was panowie :) Najnowsze XtremeG WarCats 6.1 pierwsza edycja w nowym roku :)

Zmiany :

Changes in XG WarCat 6.1 :

-Fixed some installation problems; naprawiono pare bledow dotyczacych instalacji

-Updated tweaks; Najnowsze ulepszacze

-Performance optimizations; Zoptymalizowane pod katem wydajnosci

-Adaptive Anti-Aliasing support. obsluga Adaptive AA

-3:2 Pulldown has now been enabled; ?? :P

DOWNLOAD XG WARCATS 6.1 :) :) :)

podziekowania przyjmuje :) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem sobie z ciekawości Catalyst 6.1 na R9200 i masakra:]...spadek w Area 51 i GTA: SA o jakieś 5fps;/ ... wróciłem do 5.12. Omegi też nienajlepsze, może nowsze stery będą lepiej dopracowane, aczkolwiek po R9200 niewiele można się teraz spodziewać:)

Ja tez zainstalowalem sobie Omegi 6.1 na radku 9200. W 3DMarku 03 spadek o ok 20 pkt, w 3DMarku01SE spadek ok 200pkt w stosunku do Softmodow 5.11, ale w marki nie gram :) w NfS MW plynniejsza grafika i mniej zwiechow, FarCry tez lepiej chodzi wiec na razie je zostawiam sobie do dalszego testowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam juz WarCaty 6.1.

na razie spisują sie spoko. poprzednie mialem catalysty 5.costam :P i zauwazylem poprawe jakosci obrazu na TV-outcie bo czasami z niego kozystam. maly spadek w markach 2001.

pytanie: czy da sie tu przywrocic jakos te ztare zakladki we wlasciwosciach ekranu? jakos nie przepadam za tym calym CatalystControlCentre :P no i jeszcze wymaga dodatkowo .NET framework :/ blee

z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powie mi ktos jak w tych warcastach moge zmienic wszystko z "jakosci na wydajnosc" bo mi zniknela zakladka we wlasciwosciach ekranu od tego

thx z gory za pomoc

edit: Natomiast jak probuje wlaczyc ATI CatalystControlCentre to wywala mi taki blad (reinstalacja nie pomaga):

Dołączona grafika

Edytowane przez najt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi