Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 screena zrobisz z odpowiednią mobo i nienajgorszym cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Ja z takiego ocowania co wpadnie w łapy mam 310p za hardware ;) . 55p za global z wartego <100zł celka, jakieś pojedyńcze punkciki za global i sie uzbierało 390p :P Jeśli byłby fajny sprzęt to 600-700p mysle ze mam w zasiegu ręki. A że nie ma to trudno ;) Oj tam, ty masz latwiejszy dostep do DI, singielek, rybe niedaleko itd i oczywiscie sporo skilla... takze nie przesadzaj - skromny :) Ale jeszcze Cie przegonie :D :lol2: Edytowane 19 Lutego 2008 przez Narmer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Asus p5e i Scythe Mugen,a proc to moze jakis sensowny sie trafi :D Tylko najpierw bede musial oblukac dokladnie wszystko bo od zawsze siedzie na AMD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Tylko widzisz ryba, Ty jesteś redaktorem i dostajesz sprzęt z najwyższej półki do testów. A tacy prości ludzie jak ja nie mają kasy, żeby kupić sobie sprzęt za xxk pln.dobre :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Oj tam, ty masz latwiejszy dostep do DI, singielek, rybe niedaleko itd i oczywiscie sporo skilla... takze nie przesadzaj - skromny :) Ale jeszcze Cie przegonie :D :lol2: MaSell w Olsztynie, a ja w srodku lubuskiego, bardzo blisko ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 A myslalem ze studiuje w Poznaniu... Dobra nie wazne hehe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Oj tam, ty masz latwiejszy dostep do DIU mnie w mieście nie kupisz normalnie DI. Nie wiem czemu wiele osób mysli że firmy coniektorym osobnikom same wpychaja kilogramy lodu i hektolitry cieklego azotu za 1/4 ceny i jeszcze całują po nogach :blink: . Tak samo ze sprzetem singielekJeden ma 8800 gt/gts/gtx, drugi quada, a ja singielka :) rybe niedalekoTylko 325km, codziennie rowerem do niego jezdze :D oczywiscie sporo skilla...Niektórzy mówią, że coś takiego jak skill nieistnieje :P Ale jeszcze Cie przegonie :D :lol2:Powodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) A tak btw, jest do zrobienia ~5GHz na e8400 i AC?Tak, tylko trza coś koło 1,7V nawet dawać, a to może procka zdegradować. P.S i jak tu się o coś zapytać, jak co drugi wyśmiewa się.... Edytowane 19 Lutego 2008 przez pablopawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Jeżeli napiszesz trochę niemądrego posta to odpowiedzi będą trochę nienormalne. ;) Nie myśl, że sprzęt spada najlepszym z nieba ;) Edytowane 19 Lutego 2008 przez Venom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Nie no na własność nie kupie HD3870X2, 88Ultra, 7900GTX, 7900GT, 7950GT, QX6850, QX6700, E6700, E4300, E2160 i innych, którymi sie ryba bawił.... Edytowane 19 Lutego 2008 przez pablopawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) U mnie w mieście nie kupisz normalnie DI. Nie wiem czemu wiele osób mysli że firmy coniektorym osobnikom same wpychaja kilogramy lodu i hektolitry cieklego azotu za 1/4 ceny i jeszcze całują po nogach :blink: . Tak samo ze sprzetemTo nie ja mam wszędzie foty z DI, chociażby na forum OCX B) Jeden ma 8800 gt/gts/gtx, drugi quada, a ja singielka :)Chciałbym mieć chociaż tego singielka :wink: Tylko 325km, codziennie rowerem do niego jezdze :DPewnie po ten lód tak śmigasz... jak będzies jechal przez Wawe daj znać :lol2: Niektórzy mówią, że coś takiego jak skill nieistnieje :PImo do dobrego wyniku to jest taka hierarchia: sprzęt>chłodzenie>skill>cierpliwość>fart :blurp: Powodzenia :wink:Nie bierz tego za poważnie, bo potem będziesz mi wypominał, że się nie staram... :sad: Nie no na własność nie kupie HD3870X2, 88Ultra, 7900GTX, 7900GT, 7950GT, QX6850, QX6700, E6700, E4300, E2160 i innych, którymi sie ryba bawił....A co to tylko ryba to może kręcić? Przecież też dostaniesz za to pkt i może nawet więcej niż on... Edytowane 19 Lutego 2008 przez Narmer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 A co to tylko ryba to może kręcić? Przecież też dostaniesz za to pkt i może nawet więcej niż on... widzę, że nie rozumiesz sensu- ok, może i bym miał więcej pkt. od niego za ten sprzęt, ale ja nie mam takiego sprzętu...co z marnego E8400&88GTS 320 wycisnę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 A ile wycisnales z e84? Bedzie dzialalo sli na galaxy i palit 8800gt? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 To nie ja mam wszędzie foty z DI, chociażby na forum OCX B)O nie nie, to było LN2 :D jak będzies jechal przez Wawe daj znać :lol2:Wawa powiadasz... odezwij sie na pm Nie bierz tego za poważnie, bo potem będziesz mi wypominał, że się nie staram... :(Nie starasz sie » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :plum: :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 widzę, że nie rozumiesz sensu- ok, może i bym miał więcej pkt. od niego za ten sprzęt, ale ja nie mam takiego sprzętu...co z marnego E8400&88GTS 320 wycisnę...Dam Ci przykład. Kupujesz np. cpu za 100. Wykręcasz wyniki, dostajesz punkty. Sprzedajesz proca (może nawet jako "selekta" i dodatkowo na tym zarabiasz ;)), kupujesz coś nowego. Następnie powtarzasz ten proces. Po pewnym czasie możesz mieć za to więcej pkt. niż ryba na high-end'owym sprzęcie. Każdemu dane są zabawki takie, jakie możesz załatwić i nie powinieneś mieć pretensji za to, że ktoś korzysta z okazji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Chciałbym mieć chociaż tego singielka :wink: Jak sypniesz troche zlotem to czemu nie, bedziesz mial :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Na początek: do nikogo żadnych pretensji nie mam, po prostu taka "refleksja" mi się nasunęła. Mam pytanie do ludzi kręcących lapki- jakich programów używacie ?? Konkretnie chodzi mi o zmianę FSB spod Windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam pytanie do ludzi kręcących lapki- jakich programów używacie ?? Konkretnie chodzi mi o zmianę FSB spod Windowsa.clockgen radze bardzo z tym uwazac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 W tym sęk, że mi clockgen nie działa :mur: no cóz, zrobię wyniki bez żadnego oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 W tym sęk, że mi clockgen nie działa mur.gif no cóz, zrobię wyniki bez żadnego ocJa tez chcialem cos pokrecic lapciaka, ale tez zabardzo sie nie dalo. Zrobilem wyniki na stock i wpadlo pare pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) A co to za 478? z checia bym sie czyms takim pobawil jak jest rozsadny konfig ;] Żaden konkret, ten sprzet ma jakies 6 lat, wtedy jeszcze nie kupowalem sprzetu konkretnie pod o/c. P4 Northwood 2.0 DFI NB73-ES (fsb wall przy 2.66 na procu) Hynix 512 400MHz B8J Zaraz pojde pomeczyc brata kompa jeszcze, zrobie wPrime 32 i 1024 i moze spi32m, tylko on teraz tak zasyfił system, ze trace kupe na wszystkich benchach. No i mam nadzieje, ze nie bedzie juz tego bledu przy dodawaniu do bazy w wPrime. Edytowane 19 Lutego 2008 przez Oskaliber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 DFI NB73-ES (fsb wall przy 2.66 na procu)Wogole nie pojdzie wiecej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) clockgen radze bardzo z tym uwazac ;) Mówi ten, co używał z lekka "niekonwencjonalnego" chłodzenia laptopa :) Ogólnie największy problem jest z dzielnikami PCI przy laptopach - nie wolno przegiąć z FSB po prostu. Jak kręciłem Pentium M 735 (1,7GHz, Dothan), to spokojnie poszedł na 1887MHz, czyli FSB 111, PCI miało wtedy 37MHz czyli z tego co słyszałem granica bezpieczeństwa :) Laptop to IBM T42 z płytą na chipsecie i855PM. Do tego mała zabawa z timingami pamięci i w Aquamarku 3 uzyskałem ponad 10 tys. pkt za CPU :D Na E2160 przy 3,4GHz mam coś koło 17,5 tys. pkt, czyli Dothan jest jednak cholernie wydajny :wink: Używałem setFSB w wersji dla IBM X31. Edytowane 19 Lutego 2008 przez BArt_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Wogole nie pojdzie wiecej? Proc pojdzie, ale w biosie ta mobo ma blokade na fsb iles tam, nie pamietam ile, ale to daje 2.66 na procu. Wlasnie mecze brata kompa, wPrime1024 i SPI32m na fsb 505 sie wykłada, na 500 sie zgrzał do 80C, zabrałem troche voltow i teraz jedzie na 495fsb @ 1.36V, chyba policzy spi32. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Wiekszosc z hardware to nie byl moj sprzet,szybka wpadka do ziomka pare h na szybko i wklejanie wynikow. Czesto sprowadzalem komus sprzet i prosil mnie zebym sprawdzil czy dziala,wiec co mam lekko nie podkrecic i nie zapuscic bencha??prosze Cie ;) Dodam,ze nigdy,ale to nigdy w zyciu nie kupilem selekta proca,czy grafy-cokolwiek zawsze w ciemno,nawet tym razem jak byla mozliwosc z e84xx-ubolewam do dzisaj bo mam slaba sztuke i tyle-na moje potrzeby Procki z mojego profilu typu e21xx,e4300 itd..mialem jeden dzien na chacie jedynie e6700 i e6300 byly moje na dluzej i teraz ten nieciekawy e8400,za tydzien bede mial przez ok 2 dni qx9650,mam siasiada bogatego ;) btw:a czy macie moze takie akcyjki,ze po wlaczeniu LOD'a lub innych tweakow lapiecie zwiechy,chodzi mi tylko o 3d,bo na x38 mam to nagminnie,wczesniej jak mialem stabilne zegary(na I965,I975X) to nie bylo ciach!a,zeby cos sie zawiesilo po wlaczeniu glupiego LOD a na X38 mam co chwile jakies takie akcje... Edytowane 19 Lutego 2008 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Dodam,ze nigdy,ale to nigdy w zyciu nie kupilem selekta proca,czy grafy-cokolwiek zawsze w ciemno Selekty są fe, bo psują całą zabawę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Jak sypniesz troche zlotem to czemu nie, bedziesz mial :Pryba ty to oznajmiasz każdemu, że mu zrobisz jakiś sprzęcik z FC, spokojnie ludzie o tym doskonale wiedzą :wink: za dużo bierzesz za robocizne i nikt po prostu nie chce :-P Teraz to i złotem każesz płacić ;) 71proste za granicą to jest czym obracać ;) Jak ktoś jeszcze ma odwagę bawić się w OC lapka to fajna sprawa pogrzebać w Memset, w superpi zawsze sporo to pomoże do polepszenia wyniku... Selekty są fe, bo psują całą zabawę icon_wink3.gif Do roboty byś się zabrał w końcu... :P Edytowane 19 Lutego 2008 przez Narmer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Nie wiem czy to moj zdolny brat tak już zdążył zasyfić system, czy ten proc jest jakiś nienormalny. Ostanio na fsf 505 przechodził normalnie orthosa ponad 1h, liczył elegancko wPrime32, a teraz blue screen przy wPrime, o orthosie wogole nie ma mowy. Zrobilem spi32m na fsb bodajże 495 bo wyżej sypał blue screenami, wPrime32m zrobilem na fsb500 - wynik żałosny, do tego znow nie dodalem do bazy (bo wyszla nowa wersja a starej nie chce przyjac, a juz nie mialem sily sie bawić z nową), ale mam screena moze wystarczy do hwbota, chociaz wyszlo cos ponad 26sek, wiec to bedzie moze 0.2 punkta, wtedy robil z tego co pamietam 25~ co dawalo troche wiecej, ale nie wiem czemu nie zrobilem screena. wPrime1024 ostatenie wogole nie zrobilem, bo wykładał się wszedzie i na wszystkim, a przy tym grzał jak oszalały. Nie mam pojecia o co chodzi, bo sam system chyba az tak sprawy nie zawala, o moj skill tez raczej nie chodzi, bo skoro zrobilem to ostanio, to czemu mialoby nie wyjsc teraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Selekty są fe, bo psują całą zabawę :wink: musze sie zgodzic i zaprzeczyc,bo jaka zabawa bedziesz mial z klocowatym procem???co wydusisz z gownianego proca,powiedz mi?? fajnie,ze sie poscierasz dzien,dwa,ale jak masz slaba sztuke to uwierz mi,ze szlak by Cie trafial,ze wydales tyle samo hajsu co inni a masz 400Mhz mniej na zegarze na WC niz ktos na AC,a z e8400 wlasnie mozna tak trafic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 musze sie zgodzic i zaprzeczyc,bo jaka zabawa bedziesz mial z klocowatym procem???co wydusisz z gownianego proca,powiedz mi?? fajnie,ze sie poscierasz dzien,dwa,ale jak masz slaba sztuke to uwierz mi,ze szlak by Cie trafial,ze wydales tyle samo hajsu co inni a masz 400Mhz mniej na zegarze na WC niz ktos na AC,a z e8400 wlasnie mozna tak trafic Taki proc zawsze można sprzedać niewiele taniej niż się kupiło, albo ułatwić mu wylądowanie w serwisie :wink: Jeden kupi selekta który robi 4,8GHz i bedzie miał przyjemnosc z tego, że ma fajnego proca, a drugi kupi w ciemno i będzie miał przyjemność z szukania maksa (a jak się jeszcze maks jakiś fajny trafi, to już wogóle orgazm :lol2: ). Jak kto woli :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...