Masterone Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A jak ci się rdzeń kręci :) ? Wczoraj nie miałem dużo czasu ale doszedłem do 680 w zakładce driverów przy 700 nastąpiło zwieszenie kompa na amen. Więcej nie próbowałem. Wszystkie testy wykonałem na 650. Może jak znajdę trochę czasu to zobaczę co da zmiana tej zworki ?? Choć nie przewiduję tego na dniach. Może dopiero z początkiem lipca ? Teraz masa innych niż komp problemów na głowie. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ee zmiana zworki prawie nic nie daje juz bylo w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Wynik jest jak najbardziej ok, ostatni test jako tako nadaje się do testów, resztę wyników w game-testach załatwia Ci procek :) A jak grafa musi się wysilić to pokazuję na co ją stać właśnie nature :wink: pozdromylisz sie to kwestia optymalizacji sterow ;] aczkolwiek grafa po niej wyglada miejwiecej tak Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 mylisz sie ... Słucham? :? Wynik w okolicach 180fps dla pojedynczej 7600 jest jak najbardzie ok, więc może wytłumaczysz w jakiej kwestii jestem w błędzie :? to kwestia optymalizacji sterow ;] ... To pokaż ile masz po tej "optymalizacji" :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Słucham? :? Wynik w okolicach 180fps dla pojedynczej 7600 jest jak najbardzie ok, więc może wytłumaczysz w jakiej kwestii jestem w błędzie :? To pokaż ile masz po tej "optymalizacji" :D pozdro oj chlopie to kliknij orba w podpise .. zobaczysz 233 na nizszym zegarze proca i grafy niz ma pewin sektor po tym jak mu napisalem jak to zrobic wywalil szczeke na podloge :P Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 oj chlopie to kliknij orba w podpise .. zobaczysz 233 na nizszym zegarze proca i grafy niz ma pewin sektor po tym jak mu napisalem jak to zrobic wywalil szczeke na podloge :P Imo jest to "cheatowanie" stery na performance rozumiem, ale zabawa w RT nad mipmapami to już przegięcie :? I dochodząc do sedna wynik uzyskany przez Pana, który pyta jest ok :) Bo jeśli nie bawimy się RT właśnie wynik w okolicach 180fps jest normą. Co do tego, że można to żadna tajemnica :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Imo jest to "cheatowanie" stery na performance rozumiem, ale zabawa w RT nad mipmapami to już przegięcie :? I dochodząc do sedna wynik uzyskany przez Pana, który pyta jest ok :) Bo jeśli nie bawimy się RT właśnie wynik w okolicach 180fps jest normą. Co do tego, że można to żadna tajemnica :wink: pozdrocheat ... lol to jest benchowanie .. szczegolnie w marku 01 cos daje .. i to ile daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Benchowanie benchowaniem, ale żeby mieć jakies porównanie trzeba testować na identycznych ustawieniach ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Chaos widze, że KAT zawitał w siga ;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 cheat ... lol to jest benchowanie .. szczegolnie w marku 01 cos daje .. i to ile daje :) ... Nie musisz mówić mi ile to daje, bo to akurat wiem :wink: Benchowanie benchowaniem, ale już grzesiu napisał co i jak :? Głównie chodziło mi o tą wypowiedż: mylisz sie ... Chyba jednak miałem racje :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Nie musisz mówić mi ile to daje, bo to akurat wiem :wink: Benchowanie benchowaniem, ale już grzesiu napisał co i jak :? Głównie chodziło mi o tą wypowiedż:Chyba jednak miałem racje :wink: pozdro benchowanie to benchowanie .. gwarantuje Ci ze w kazdym WR na nVidii tego uzywaja a jak sie chce sciagac na orbie to trza "sie pooptymalizowac" ;] proste... a kazdy wynik jaki przejdzie i zostaje zaakcpetowany przez benchmark jes dobry (pomijajac zbugowane wyniki ze zwieszek)... nowesze marki nie toleruja loda powyzej 5 (riva standardowo ma ino 3 na + i 3 na -) ... popatrz na to innej strony sciaga sie sprzetem i wiedza .. wiec skoro wiesz ze tak mozna to to robisz ... w super pi tez chlopcy kroją windowsy wylaczaja service'y i robia rozne bajery .. jesli wynik jest poprawny to kazdy trick dozwolony Benchowanie benchowaniem, ale żeby mieć jakies porównanie trzeba testować na identycznych ustawieniach ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Chaos widze, że KAT zawitał w siga ;)? ja nigdy nie powiedzialem ze cos porownuje .. ja benciach!e » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ano .. moi ziomale twierdza ze piosenka "o mnie"/"dla mnie" tez jestem maly czort ;] Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Dobra, ale wylaczanie uslug a zapuszczanie marka pozbawionego polowy efektow to roznica :| Moja karta kreci sie beznadziejnie. Max 610/1700 i wiecej ani rusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) A ja skożystałem ze wskazówek i podoba mi się rezultat (Nareszcie!!!!) Na szybko;] Znowu święte oburzenie a wiele osób używa takich trików i dopóki nikt nic oficjalnie nie mówił było ok a ja dla rekordu jestem gotowy zrobić duużo!!!! A oto porównanie jak wygląda wynik na takich samych taktach grafy ;]] Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Dobra, ale wylaczanie uslug a zapuszczanie marka pozbawionego polowy efektow to roznica :| Moja karta kreci sie beznadziejnie. Max 610/1700 i wiecej ani rusz. dajmi te beznadziejnie krecaca sie karte.. co ja mam powiedziec .. na 650/1400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 LOD sa powszechnie akceptowane w benchach i sa uznawane jako opytmalizacja, tak jest od czasow pierwszych GeForcow praktycznie i tak zostanie czy sie to komus podoba czy nie :D Chaos >> masz nieregulaminowo dlugi sig :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) LOD sa powszechnie akceptowane w benchach i sa uznawane jako opytmalizacja, tak jest od czasow pierwszych GeForcow praktycznie i tak zostanie czy sie to komus podoba czy nie :D Chaos >> masz nieregulaminowo dlugi sig :D dajmy juz spokoj LOD... sig? 10 lini jak w regulaminie » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma. Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze), a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.Purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Dozwolone jest także wstawianie linków do akcji humanitarnych. Inne linki można zamieścić jedynie za zgodą administracji forum.Purepc.pl. Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników , i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.). Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 chaos => grafa i tak u Ciebie wyglada bardzo ladnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Oficjalnie przepraszam i zwracam honor użytkownikowi Chaosowi. Moje pomówienie o tym, że jego sig jest nieregulaminowy bylo zupelnie bezpodstawne, tym samym wykazalem sie brakiem znajomosci regulaminu naszego ukochanego forum. :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Oficjalnie przepraszam i zwracam honor użytkownikowi Chaosowi. Moje pomówienie o tym, że jego sig jest nieregulaminowy bylo zupelnie bezpodstawne, tym samym wykazalem sie brakiem znajomosci regulaminu naszego ukochanego forum. :oops: :oops: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Oficjalnie przepraszam i zwracam honor użytkownikowi Chaosowi. Moje pomówienie o tym, że jego sig jest nieregulaminowy bylo zupelnie bezpodstawne, tym samym wykazalem sie brakiem znajomosci regulaminu naszego ukochanego forum. :oops: :oops: masz moje uznanie, jestes jedna z niewielu osob, ktore potrafia sie przyznac do bledu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) masz moje uznanie, jestes jedna z niewielu osob, ktore potrafia sie przyznac do bledu.hyhy mysle ze ent sie nie obrazi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mała aktualizacja: 2k5 2k3 Trochę chłodniej będzie i jakąś taśmę do radiatorków znajdę to może w 2k3 16tyś pyknie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Pewin >> ladne wyniczki :D Chaos >> :wink: Nie obrazam sie :D Niemiec >> dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Dzis postanowilem sobie poprowadzic dywagacje na temat... Ile jestem do tylu w stosunku do wersji 256MB?? (mam 128MB) A Teraz Wnioski !!! Mark 2001 - Wniosek... praktycznie nie ma roznicy miedzy 128vs256MB... (moze minimalna zauwazalna w tescie "Nature") Mark 2005 - Wniosek - Test masakrator dla mojej karty :) Return To Proxycon... Tam to jest srednio o 5 FPS mniej niz na wersji 256MB :mur: Firefly Forest - Tutaj nie ma zadnego wplywu... - Jade Was ostro :rolleyes: Canyon Flight - Tu brakuje gdzies 2 FPS :sad: Ogolnie - kaszana B) Mark 2006 - Wniosek - Dogonilem Pewina :rolleyes: SM 2.0 - 1614 vs 1605 SM 3.0 - 1425 vs 1442 CPU - 1064 vs 1141 ...ogolnie to wynik nizszy bo CPU wolniejsze... (ale i mam taktowanie grafiki 690/1604 - wiec na core troche zyskuje.. wiec costam ta wersja 256MB ma na plus) Jesli myslicie co z Markiem 2003 :wink: - ano NI ma :lol: BO mam go dosc :P... Chcialem Wam pokazac 16000... ale caly czas moj wynik wachal sie wkolo 159xx i olalem to :-P Co do roznicy w Tym 3dMarku... to miedzy 128, a 256MB roznicy NIE ma... wiec spokojnie moge sie pogonic... Narazie tyle Ide na Rower bede pozniej :) (testy robione w pelnym sloncu :lol: ) na AC Karta nadal stock Cooling :wink: Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Roznice sa tylko w 3DMARKU bo futuremark robi was w jajo ;) jak zawsze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @Sector19 Moim zdaniem karta z 128MB nadaje sie glownie do 3dmarkow, co nie oznacza, ze nie pograsz w gierki. Chodzi o to, ze po prostu z mniejsza iloscia pamieci na karcie nie bedziesz mogl wlaczyc tekstury w wysokiej rozdzielczosci. Przykladem jest tutaj chocby Condemned, czy Quake 4. Do mojego radeona 9600 128MB pasuje, bo nawet jesli mial wiecej ramu na karcie i wlaczyl lepsze tekstury, to i tak gra nie poszlaby plynnie. Natomiast na karcie pokroju 7600 256MB jest juz przydatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 W Quake nie ma problemu z 128MB na karcie. Na mojej poprzedniej karcie 6800XT/GT śmigało bez problemu. Ale np. w FEAR jest już spora różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Roznice sa tylko w 3DMARKU bo futuremark robi was w jajo ;) jak zawsze.... chciałbyś ;) Przy tej karcie 256mb daje i to sporo...w wymagających grach takich jak FEAR czy Oblivion róznica jest ;] Edytowane 24 Czerwca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Sectorze drogi, strasznie się ociągasz z tym modem :P Ja zdążyłem kupic sobie winfasta 6600, poczekac na niego ponad tydzien, odebrać, zmodowac (narazie tylko gpu, z mem sa problemy), a Ty jeszcze w stagnacji z kartą :D wstyd i hanba :P Pamietaj, że dalej czekam na fotki i wykonanie... chyba, że chcesz grafe do mnie posłać :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 W Quake nie ma problemu z 128MB na karcie. Na mojej poprzedniej karcie 6800XT/GT śmigało bez problemu. Ale np. w FEAR jest już spora różnica.do Cod 2 128mb na karcie to też stanowczo za mało , w Cell factor karta z 128mb umiera :) - nawet 256mb za mało , do TRL też min 256mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ps. Moje wszystkie wnioski zrobilem dla Was... bo ja nie gram w :lol2: gry :lol: Wcale nie trzeba mi gf 7xxx Power :P... bo OGame dziala na wszystkim :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...