Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ale ja puściłe tylko raz za drugim razem to mi wyszło równe 40 FPS . Bez przesady alo to dwa razy wolniej !

A jaki masz procesor? FPSy w Doomie3 zalezą tez sporo od procesora. Zobacz na jakim procesorze testowali karte w teście który widziałes...

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może to jednak ten tracer ? A może idź do kolegi który ma fortrona 350 thap'a albo coś podobnego - z tego co pamiętam sprawdzałeś tylko 12V a co z 5 i 3,3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem wcześniej 10.5 x 200 AXP . Poza tym najgorsze w tym teście są te "ściny" podczas testu podczas gry też występowały .

Ściny? To znaczy, ze obraz się zatrzymuje na kilka sekund, po czym ponownie rusza? Jeżeli tak, to są objawy przegrzewania się/przekręconego gpu, jezeli temperatura jest w normie (czyt. nie więcej niz 80-85c podczas testu 3dmarkiem) i nie podkręcałes karty, to mozna stwierdzić, ze karta prawdopodobnie jest uszkodzona. Spróbuj przetestować ją u kogoś innego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie karta nie jest podkręcona ani nic z tych rzeczy linia 5 volt i 3.3 w normie . Robiłem testy nawet na obnizonym taktowaniu procesora ( 1600 ) pamięci odpadają w memmteście chodzą cudacznie a sa to Patriot LL .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem. Kupiłem niedawno Palit Sonic 7600GS 256MB GDDR3 no i zabrałem się do OC. Rdzeń podkręciłem z 450Mhz do 560Mhz, a pamięci z 1000Mhz do 1600Mhz. No i pewnego razu gdy grałem w TDU wyskoczył mi bluescreen i na dole odwolanie do pliku nv4.display. Pomyślałem więc, że to wina grafy. Zdaje mi się, że rdzeń lub pamięci są zbyt mocno podkręcone, ze względu na to, że 7600GS Sonic ma niższe napięcie niż 7600GT. Które taktowanie mam obniżyć i do jakiej mniej-więcej wartości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Mam problem ze swaja kartą ze sygnatury otóż ma za małą wydajność :( :mur:

Po kupnie jej zrobilem format dysku i wgrałem nowy system winXp.

Na standardowych taktach karty mam w 3dmark2003 ok 10500ptk !!! :unsure:

natomiast po podkręceniu ok 12500ptk

kombinowałem ze sterownikami od płyty i od karty lecz nic nie pomogło

Nie wiem co robić :/ może coś doradzicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Mam problem ze swaja kartą ze sygnatury otóż ma za małą wydajność :( :mur:

Po kupnie jej zrobilem format dysku i wgrałem nowy system winXp.

Na standardowych taktach karty mam w 3dmark2003 ok 10500ptk !!! :unsure:

natomiast po podkręceniu ok 12500ptk

kombinowałem ze sterownikami od płyty i od karty lecz nic nie pomogło

Nie wiem co robić :/ może coś doradzicie

Zainstaluj smarka 05/06. Bo, żeby mieć lepszy wynik w 03 to masz procka za słabego...

Ja bym też radził testować czasami grafę w grach, nie tylko w markach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zassałem wpis do rejestru coolbits forceware aby móc OC karte przez stery ale jak dodaje ten wpis do tego rejestru to nigdzie nie widze tej regulacji taktowan w sterach, ani w panelu sterowania nividia tego nie ma ani we własciwosciach/ustawienia/zaawansowane zakladka 7600GS gdzie ten coolbits sie uaktywnił ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam kartę 7600 GS Galaxy 128MB i pewien problem. Otóż w grach np. Fifa sama gra chodzi płynnie, ale np. jak są powtórki , wyjście zawodników na boisko to obraz przesuwa się klatkowo.

W NHL 06 cała gra chodzi klatkowo nawet na najniższych detalach.

3DMark – i chodzą płynnie . Co jest nie tak , że tnie tak niemiłosiernie w grach o których mowie ?

Najnowsze sterowniki jakie ściągnąłem nic nie pomagają. Może cś w ustawienich karty trzeba zmienić – to mój pierwszy Gerorce.

Procesor AMD 3800x2 na płycie Asus M2N-E SLI nForce 500 SLI ; 1GB RAM-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc:

Po kupnie nowej karty zainstalowałem Splinter Cell'a: Double Agent. Z początku chyba cienie były dobre ale nie pamiętam bo nie zwracałem uwagi. Zmieniałem co chwile ustawienia graficzne żeby sobie dopasować FPS i nagle zauważyłem... kwadratowe cienie. Zobaczyłem w speelforcie2 - też kwadratowe, w 3dmarku 05 - też kwadratowe, zainstalowałem F.E.A.R i odziwo cienie były dobre (tak mi sie wydaje) Niedawno zainstalowałem STALKERA odpalam, patrze - cienie kwadratowe mur.gif .

Reinstalka systemu nie pomogła, zmiana sterowników nie pomogła, po zainstalowaniu najnowszego DirectX tego z lutego 2007 cienie sie poprawiły w STALKERZE (troche) ale w 3dMarku 05 dalej kwadraciki...

Gdzie może tkwić problem? Czy to może być coś z kartą ? Bo jeżeli tak to daje do serwisu... Problem zaczął się po tym kombinowaniu z ustawieniami w SC:DA może wtedy się coś spieprzyło? Z drugiej strony czytałem że w SC:DA inni też mają "kwadracioki" Więc wtedy sie tym nie przejmowałem.

Spróbuje jakie będę miał w 3dMarku 06

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro.

Edytowane przez Scoopex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam trochę jeszcze przedłużyć żywot mojemu kompowi - w zasadzie już się zdecydowałem na 7600, ale zauważyłem, że są dwie karty bardzo zbliżone do siebie cenowo, ale jedna GS, a druga GT:

- GALAXY GeForce 7600GS 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,2ns) (500/1450)

- GALAXY GeForce 7600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,4ns) (500/1400)

Która jest lepsza - zawsze myślałem, że GT, a tu jest GS z lepszymi parametrami. Jest jeszcze GS z pamięciami jak w GT - już sporo tańszy (i chyba tego wezmę):

- GALAXY GeForce 7600GS 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,4ns) (500/1400)

Natomiast jestem ciekawy jak te karty mają się do siebie pod względem wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam trochę jeszcze przedłużyć żywot mojemu kompowi - w zasadzie już się zdecydowałem na 7600, ale zauważyłem, że są dwie karty bardzo zbliżone do siebie cenowo, ale jedna GS, a druga GT:

- GALAXY GeForce 7600GS 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,2ns) (500/1450)

- GALAXY GeForce 7600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,4ns) (500/1400)

Która jest lepsza - zawsze myślałem, że GT, a tu jest GS z lepszymi parametrami. Jest jeszcze GS z pamięciami jak w GT - już sporo tańszy (i chyba tego wezmę):

- GALAXY GeForce 7600GS 256MB DDR3/128bit TV/DVI AGP (Zalman) (1,4ns) (500/1400)

Natomiast jestem ciekawy jak te karty mają się do siebie pod względem wydajności.

gs i gt różnią się tylko taktami, więc nie opłaca się dopłacać do gt. Najlepszym wyborem byłaby oczywiście pierwsza karta - ale jeśli jest znaczna różnica w cenie między 1 a 3 to bierz 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie opcja 3 ;)

Pamięci na tych kartach są identyczne. 1.4ns to tak naprawdę przemalowane 1.2ns. Kręcą się identycznie, wydajność jest również identyczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gs i gt różnią się tylko taktami, więc nie opłaca się dopłacać do gt. Najlepszym wyborem byłaby oczywiście pierwsza karta - ale jeśli jest znaczna różnica w cenie między 1 a 3 to bierz 3.

No z tego co widziałem, to wersja GT ma lepsze pcb (głównie tranzystory), więc jeżeli różnica w cenie jest niewielka to bierz GT.

Edit: poprawcie mnie jeżeli się myle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mój problem polega na tym, ze mam mało punktów w 3DM05 :mur:

Mój komp:

AMD Athlon 2500+ XP (przy podkręceniu do @2200-2250 bodajże),

GeForce 7600GT LEADTEK :D 256 MB 1.4ms / standardowe taktowania,

768 MB ramu 2.5 (hmm... albo miałem 333 albo 400),

- miałem "tylko?" ~5850 pkt :?

Testowałem z różnymi sterami, ale nigdy nie dociągnołem nawet do 5900 (podobno i tam mało jak na 7600).

Próbowałem ściągnąć 93.81 Xtreme-G ale QpA - prędkość 2kb/s i sie zacina przy kilku % :/

Czy była by możliwość Dobicia do 6k pkt? Może pomogło by zmiana biosu karty, tak jak na 7300

KLYK?

Mógłbym to zrobić tak jak na 7300?

Thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi