Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

nie ruszalem jeszcze tej karty, wiec jest to co bylo,ogolnie te modele tak maja ze sie greja, a po wylaczeniu kompa temperature wziolem z everesta, ale dopiero po dojsciu do windy, to gowienko jest gorace w niektorych miejscach za gorace.A co powiecie o tym http://allegro.pl/item172761767_glacialtec...ena_od_ss_.html czy lepiej revolteca http://allegro.pl/item171312649__revoltec_...nie_vga_gw.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czy Sector zrobi 20k na 7600GS

(bez C2D??)

Hmm :):) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

19474... (100mhz wiecej na procu + troche mhz na pamieci karty :) )

Dołączona grafika

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mnie sie karta kreci (palit 7600 gs sonic) jedynie na 520/580 (atitool), po przekroczeniu tej granicy wali artefaktami jak w diablo na poziomie hell :D

czy to mozliwe?

Tak możliwe ;]

Masz słabą sztukę po prostu :)

BTW Diablo na Helu nie waliło artami ;]]

:mur: :mur: Odsyłam do FAQ znajdującego się na pierwszej stronie.. :mur:

Tego w faq nie znajdzie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mnie sie karta kreci (palit 7600 gs sonic) jedynie na 520/580 (atitool), po przekroczeniu tej granicy wali artefaktami jak w diablo na poziomie hell :D

czy to mozliwe?

poszukaj vmod

wodnikowi chyba o to chodziło

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki za zywa reakcje ;)

odpowiedzi byly nie do konca jednoglosne totez zadam kolejne niezaawansowane (:D) pytanie:

zakladajac ze trafilem 'slaba sztuke' - w jakim stopniu vmod moze mnie pomoc w osiagnieciu lepszych wynikow

przypomne - max 520/580 przy temperaturze w stresie max 50*

jest to wersja z zielono-bialym chlodzeniem (pci-e)

nie jestem zaawansowanym zawodnikiem i zabranie sie za vmodowanie to duze dls mnie byloby wyzwanie (sie rymuje) wiec - czy gra swieczki jest warta?

dziekuje z gory i przepraszam za noobeszczelnosc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedzi byly nie do konca jednoglosne totez zadam kolejne niezaawansowane (:D) pytanie:

zakladajac ze trafilem 'slaba sztuke' - w jakim stopniu vmod moze mnie pomoc w osiagnieciu lepszych wynikow

nie jestem zaawansowanym zawodnikiem i zabranie sie za vmodowanie to duze dls mnie byloby wyzwanie (sie rymuje) wiec - czy gra swieczki jest warta?

ale kiepsko trafiłes , kupiłem ostatnio palita z takim samym chłodzeniem i idzie na 590/770... Moze zle podkrecasz ? Ja krece najnowszym rivatunerem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vmod nie jest trudny jeśli robimy moda ołówkowego :) Wystarczy ołówek 2b-4b + multimetr i trochę cierpliwości :) Mod może dać nawet ze 100 Mhz jak nie więcej :)

Ja aktualnie mam 7600GS Galaxy. Po vmodzie na 1.55v [stock 1.35v] leci na 820Mhz na gpu :)

Swoją drogą zawsze możesz się pobawić delta (nic nie trzeba lutować itd), po więcej info odsyłam do 2 postu w temacie o 7300 :)

Rozumiem sector ze zrobiles z komputera lodówkę zeby takie wyniki zgarnac?

Z tego co mi wiadomo to wentyle na chłodnicy po prostu biegały na 100% rpm ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem sector ze zrobiles z komputera lodówkę zeby takie wyniki zgarnac?

Nic nie zorbilem... Puszczam wentyle na chlodnicy na 100% i juz :) woda moze miec okolo 32 st spokojnie... (wiec GPU ma jakies 40-42)...

Zimno to dopiero jest tej nocy :) (moze cos wyskrobie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOcna zabawa zakonczona NIEPOWODZENIEM :(... 19776 pkt. i juz sie wqrzylem... (tak niewiele a jednak wiele)...

Dajcie mi jeszcze 100Mhz na Procu i Bedzie??

Myslicie ze 1,65v + p4 631 + zimna woda jest OK??:]) bo Naprawde niewiele brakuje :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! :D Mam E4300,2Gb ram, GigaByte DS4 i Leadteka 7600Gt ddr3 1.4ns podkręcony GPU:650mhz pamięci 825mhz. W 3d marku 05(free) mam wynik 4877pt. Co jest przyczyną tego słabego wyniku?? :mur: W 06 mam 3700 i myślę ze to dosyc dobrze :?

P.S Czy podnisienie w biosie napięcia podniesie troche mozliwosci OC ??? i jesli tak to o ile zwiekszyc V :unsure:

Edytowane przez chiper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepodkręcony robi 5846pkt. Czyli co zrobic zostawic na deafult czy jednak podkręcic. co ogolnie lepiej a nie tylko do markow .

sterowniki mam takie 6.14.10.9371 nie włączalem AA i Anizo

Edytowane przez chiper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na rdzen dam 640mhz i bedzie ok ?? Na pamięciach nie zmieniac?? :) Sterow nie zmieniac??

u mnie było podobnie.galaxy 7600gt 684/1,66 wykrył jako optimum ale jak przechodzil testy to słabiutko raz nawet artefakty mialem delikatnie przywiesilo w 2k5.Spusciłem do 650/1,55 i jest idealnie. moze jeszcze by sie dało ciut do góry ale juz nie chce mi sie..Zdaje sie ze juz chlodzenie to zalmanowskie nie daje rady.Lapie 60 stopni.Wyniki marków na obecnych zegarkach widnieją ponizej B)a stery najnowsze co do podnoszenia napiecia w biosie to lepiej odpusc,szkoda karty,z autopsji wiem ze zbyt duzo nie da a mozna niezle spi...ć Edytowane przez pool80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na palicie 7600gt agpx8 weszło mi 650 na gpu i 860 na pamięci co daje ładny wynik 1720 Mhz na pamięciach, bardzo stabilnie. Wyżyłowany jest na maksa bo jak pamieci albo gpu kręce o 10 Mhz więcej to albo zwis albo arty. Generalnie w 3dmarku 2003 na w miarę słabym jak na obecne czasy pentium 4 z siga 13,500, a w 2005 około 5600 marków.

Palit - oddaje Tobie co kryje w sobie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki!! :) Teraz mam takty 643/824 i w 2005 robi 6674pkt. Jestem zadowolony :wink:

Kiedy GPU dalem na 646 bylo juz 4900 :-P .Więc to chyba max. choc moze jeszcze sproboje troszku podniesc mhz.

Czy to dobry wynik??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi