Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

A jak mają się do siebie 7600gs w wersjach 128mb i i 256mb(oczywiście ddr3). Czy te 50 pln oszczędności utnie sporo na wydajności??

wersja 128mb

wersja 256mb

P.S.różnica jest jeszcze w czasach pamięci, chociaż to chyba błąd...

Edytowane przez serek_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mają się do siebie 7600gs w wersjach 128mb i i 256mb(oczywiście ddr3). Czy te 50 pln oszczędności utnie sporo na wydajności??

wersja 128mb

wersja 256mb

P.S.różnica jest jeszcze w czasach pamięci, chociaż to chyba błąd...

Właśnie.... Dołączam się do pytania....

jaką wersję GF7600gs od Galaxy lepiej kupić tę ze 128 MB DDR3 1,4ns (500/1400) czy wersję 256MB ddr3 2,0ns (500/1000)....

Z góry dzieki wielkie za odp.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aftershocK-> jak robisz fotke to ja poprosze bardzo dokładne zblizenie na tego ISL'a na awersie grafy i jego bliższe okolice :)

Z góry dzięki, jak nie chcesz na forum wrzucac to możesz na gg podbic i sie zgadamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aftershocK-> jak robisz fotke to ja poprosze bardzo dokładne zblizenie na tego ISL'a na awersie grafy i jego bliższe okolice :)

Z góry dzięki, jak nie chcesz na forum wrzucac to możesz na gg podbic i sie zgadamy :)

NO to ja zrobilem :)... jak mowilem :)

Zdjecia troszke zajmuja, ale... chcieliscie dobre :).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wieczorkiem zajme sie za mierzenie napiec na calej grafie ! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie sie moze czy 7600 GT bedzie dzialac pod win98? Wiem ze na stronie producenta nie ma sterownikow dla tej karty pod 98, ale moze sa jakies nieoficjalne? Ciekawe czy po zainstalowaniu np.tych ktore wspieraja gf6600 gt ma to szanse dzialac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie sie moze czy 7600 GT bedzie dzialac pod win98? Wiem ze na stronie producenta nie ma sterownikow dla tej karty pod 98, ale moze sa jakies nieoficjalne? Ciekawe czy po zainstalowaniu np.tych ktore wspieraja gf6600 gt ma to szanse dzialac?

OT:

A powiedz mi po co Ci go odpalać na Winie 98??? Nie rozumiem za bardzo celowości tej operacji :|

Edytowane przez KvaNfield

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja troche nie w temat.

Otoz GF7600 1.2 NS 256 mb nie ma wejscia pod monitor CRT na zdjeciach... i nie wiem jak ja niby mialbym to podlaczyc? oO dostaje sie jakas przejsciowke w zestawie?

Na allegro ktos sprzedaje za 590 wlasnie te wersje z zalamen i chyba te wezme bo inaczej bym musial jeszcze troche poczekac jezeli mialbym brac ja od Niemca :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT:

A powiedz mi po co Ci go odpalać na Winie 98??? Nie rozumiem za bardzo celowości tej operacji :|

To juz chyba jego problem ... pytał czy jest mozliwosc zainstalowania grafy pod 98.

Ja troche nie w temat.

Otoz GF7600 1.2 NS 256 mb nie ma wejscia pod monitor CRT na zdjeciach... i nie wiem jak ja niby mialbym to podlaczyc? oO dostaje sie jakas przejsciowke w zestawie?

Na allegro ktos sprzedaje za 590 wlasnie te wersje z zalamen i chyba te wezme bo inaczej bym musial jeszcze troche poczekac jezeli mialbym brac ja od Niemca :|

Z każdą grafą dostajesz w opakowaniu przejściówke, wiec nie ma problemó z podłączeniem zwykłego CRT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile WATÓW żre 7600gs z 256mb? bo nie wiem czy mi zasilacza starczy :P

Widzez e czytac sie nie chce...

ODPOWIEDZ NA TWOJE PYTANIE ZNAJDZIESZ W pierwszym poscie tego topicku...

Pobór mocy:

Szczytowy - 68W

(dane z 7600GT bo wkoncu blizej tym wszystkim galaxy do GT niz GS :P) - wiec lepiej miec "wiekszy pobor" w planach

Ogolnie dla mnie to malutkooo... w porownaniu z moim starym radkiem 9500 to to sie malo grzeje B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było brać, jak były na aukcji. Sam podawałem link na poprzedniej stronie.

A jeśli chodzi o kartę z Twojego linku, to też była tu o niej mowa. Z tego co pamiętam, z OC jest kiepsko na niej. Więc może jeszcze trochę poczekaj, albo weź wersję 1.4 . Wydajność będzie podobna.

Edytowane przez wysio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to widzialem na allegro ze masz 128 mb, tyle ze ja mam kase na 256mb a towaru nie ma :/ pusto na allegro. Chodzi mi o 1.2 ns, 256 mb - kiedy bys je mial?

http://allegro.pl/item108435879_galaxy_760...6mb_1_2_ns.html

Ale drozyzna :| ale chyba biore.

//sry Niemiec ale zalezy mi na tym zeby miec karte w tygodniu.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale drozyzna :| ale chyba biore.

//sry Niemiec ale zalezy mi na tym zeby miec karte w tygodniu.

Opłacalny zakup to to nie jest do konca <_< ale na bezrybiu i rak ryba.

Za taka cene to juz wolalbym 7600GT nawet to z SP od Gb :wink:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGA+7600GT+256+PCIE 655 zl

Heh jak patrze teraz na ceny 7600gt to jestem w lekkim szoku, w kwietniu kupilem Śmalaxy 7600gt za 700 zl no a na dzien dzisiejszy ceny podskoczyly troche w gore zamiast odrobine spaść :huh:

Apollo - 740

ProLine - 740

Sirius - 780

Chyba nvidia sie konkurencji nie boi :]

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True, moglem brac GT ale i tak wlasciwie roznicy nie poczuje - te same taktowania, tyle samo mb itp itd...

Karta juz do mnie idzie, szkoda ze wczesniej nie bralem jak Niemiec mial po takiej atrakcyjnej cenie :| ale coz, kasy nie mialem.

Mam nadzieje ze w tym tygodniu wezme sie jeszcze za testy :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi