Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dla looku czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeX Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Muszę przyznać, że pierwsze spojrzenie mnie zwiodło na manowce, bo to wygląda jak podstawki pod profesjonalne monitory za wielokrotność ceny Microlabów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2015 Podstawki pod kolumny sam robiłeś? Tak robione na zamówienie wg mojego projektu. Kolce tylko i wyłącznie dla looku kupione na allegro, skoro Cię zaintrygowały to znaczy, że działają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) wsółdzielę kompa i biurko z córką... Dobrze ma ze mną :P A taki bajzel mam w robocie... ;) Edytowane 22 Grudnia 2015 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 KAX fotel to ? Wygodny? Myśle o wymianie mojego obecnego. IMO bardzo schludnie to u Ciebie wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) KAX fotel to ? Wygodny? Myśle o wymianie mojego obecnego. IMO bardzo schludnie to u Ciebie wyglada. Pod względem ergonomii te krzesła "z auta sportowego" to jakaś pomyłka. Ta moda przyprawia ergonomistów o ból głowy. Mówię to jako zawodowy ergonomista z ośmioletnim stażem w branży. Jeśli chcesz dobre krzesło z długą gwarancją (12 lat) to zainwestuj w Herman Miller "Mirra 2", "Aeron" lub "Embody". http://www.hermanmiller.com/products/seating/performance-work-chairs.html Odrobinę tańsze krzesła to Liberty i Freedom od Humanscale http://www.humanscale.com/products/category_detail.cfm?category=seating Oraz Celle od Herman Millera http://www.hermanmiller.com/products/seating/performance-work-chairs/celle-chairs.html Z jeszcze bardziej przystępnych cenowo krzeseł rozejrzyj się wśród krzeseł: Instrstuhl (np. EveryIs) http://www.interstuhl.com/I/uk-en/productsv.php?group=2 Profim - Veris, Xenon lub LightUp http://www.profim.pl/produkty/rodzaj-produktu/krzesla-pracownicze Ewentualnie Viasit http://www.viasit.de/en/home/produkte/seating/mesh-backrest/linea-mesh-backrest.html Edytowane 24 Grudnia 2015 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 No cóż nie powiem że nie robi wrażenia. Chociaż wolałbym przetestować takie cudo zanim bym wydał 1200 baksów na to. Raczej będzę szukał czegoś bardziej dostępnego. Jakbym miał kupować za granicątego Embody to tylko w Kanadyjskim sklepie bo wyszłoby może taniej. Tak po obecnym kursie Amerykańskiego no cóż tym bardziej wole wziać coś bardziej przytępnego. Myśle że max 1500 zł mogę wydać do 2000 góra. To będzie fotel do grania i oglądania filmów przed komputerem, który jest podłączony do TV. Czyli do tego dojdzie półączka na klawiature i myszkę. Tak więc moje stanowisko nieco uległo zmienia i ulegnie zmianie bo będę robił gruntowne przemeblowanie. Biurko co stoi obok pójdzie out. TV będziie podwieszony na ścianie. A przed nim chcę postawić jakąś półkę lub coś podobnego tak by nie było ża duże, ale mieściło zarówno klawiature i myszkę. Obie oczywiście bezprzewodowe. W sumie nie mam jeszcze konkretnego pomysłu na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Fotel to DXRACER dla mnie wygodny, nawet bardzo. Jedyny minus to ekoskóra po 2 latach zaczyna się łuszczyć, a żeby to obszyć trzeba szukać tapicera samochodowego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Devil Tego jest spory wybór. http://www.krzesla-zdrowotne.pl/krzesla-spinalis/pilot/ https://www.centrumkrzesel.pl/fotele-ergonomiczne-/125/c https://mildis.pl/pl/fotele-ergonomiczne KAX_ - Taki fotel co masz fajnie wygląda. Z ergonomią niestety gorzej. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Wiem, że szeroko pojęta ergonomia jest ostatnio bardzo modna ale ten DXRACER to żywcem wyciągnięty stelaż z fotela samochodowego więc trudno aby spełniał założenia jak fotele wyżej. Mi on zdecydowanie wystarcza bo jest normalnie wygodny, a też ani nie pracuje cały dzień przed kompem ani nie jestem nerdem, który siedzi przy nim 18h i expi. Co prawda nie wygląda jak niektóre krzesła wyżej przypominające wozek Pana Hawkinga ale tez nie kosztuje tyle bo dałem za niego koło 600zł (dlatego ma taki dziwny kolor bo buchnąłem ostatni z ekspozycji) :) Edytowane 25 Grudnia 2015 przez KAX_ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) aerony to chyba nie na nasze polskie warunki :) Edytowane 26 Grudnia 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) aerony to chyba nie na nasze polskie warunki :) Zgadzam się ale to musi się zmienić. Jeśli ktoś wydaje 3000zł na dobry materac, bo spędza na nim 1/3 życia, powinien mocno rozważyć drugie 3000zł na krzesło na którym spędza kolejne 1/3 życia. Choć Aeron jest droższy, jego młodsza siostra "Mirra 2" lub polskie opcje np. z Profimu już dają odpowiedni komfort i możliwość dostosowania krzesła do indywidualnych potrzeb oraz pozwalają na ciągły ruch (nie należy blokować odchyłu tylnego!). Wszakże gdy się ruszasz to pozwala na krążenie krwi dzięki czemu człowiek nie jest tak zmęczony. Zapraszam na darmowy kurs z podstaw ergonomii (30 minut) po którym otrzymacie certyfikat od największego producenta medli biurowych na świecie. http://www.ergonomicshub.com/ Edytowane 26 Grudnia 2015 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) To konkretnie co do 3 tysięcy złotych (im mniej tym nawet lepiej). Prosiłbym o bezpośredni link do taniej oferty, bo jest parę różnych modeli i ciężko coś wybrąć. Raczej coś z tych co polecałeś w swoim pierwszym poście. Ważne by wysyłka była do Polski ;) Z góry dzięki. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Reszta zdjęć pokoju rozrywki http://imgur.com/a/AUfuX Ps. nie patrzcie na rowerek, to dla ściemy:P pokój marzenie, od dawien dawna snuje plany "play roomu", jak się rodzinka będzie powiększać to może uda się zbudować dom i poświęcić jedno pomieszczenie na takie zastosowania ;-) na chwilę obecną ciasne ale własne 35m2 musi wystarczyć ;-) u mnie to wygląda tak + podpodłogowy kabel HDMI do TV 42" na przeciwnej ścianie który służy za ekran do filmów, "cable management" w przyszłości na tylnej ściance biurka, na razie jakoś brak motywacji ;-) Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Zeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 U mnie powrót do matx Trochę napiszę co było robione w obudowie: - wycięte okno u iksmodiwa, wklejona szyba od środka na silikon krawędź nie jest malowana, bo odbija się w niej czarny kolor z obudowy i nie było takiej potrzeby - wymienione wszystkie śrubki na czarne - pomalowane śledzie na czarno, srebrne elementy od gpu na czarno - mod napisu na gpu, świeci teraz na biało - oklejony dysk ssd czarną folią, podobnie spód zasilacza, kilka stickerów na obudowie, porty i/o na płycie oraz maskownica portów od środka - dodane podświetlenie pasek led biały zimny na froncie - lustro na podłodze - przedłużki na gpu, na mobo zrezygnowałem, robiły za duże łuki, kable oryginalne z zasilacza można bardzo ciasno zagiąć i w mojej ocenie wygląda to lepiej - oplecione wszystkie przewody które były do oplecenia w czarny paracord Wszystkie foty: https://picasaweb.google.com/104030131291922028430/SilverstoneKL06Black# Kilka wybranych: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 To konkretnie co do 3 tysięcy złotych (im mniej tym nawet lepiej). Prosiłbym o bezpośredni link do taniej oferty, bo jest parę różnych modeli i ciężko coś wybrąć. Raczej coś z tych co polecałeś w swoim pierwszym poście. Ważne by wysyłka była do Polski ;) Z góry dzięki. Mam w magazynie kilka czarnych Liberty ktore moge sprzedac za 1900zl. z dostawa do Ciebie z UK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 @aerial Co to za buda? Zasilacz ma dojście powietrza z topu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Na ostatnim zdjęciu widać, że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Buda to silverstone kl06. Ten sam szkielet co model tj08-e albo ps07, tylko inny front.Zasilacz skierowany otworem wentylacyjnym w stronę góry, jest tam kratka wentylacyjna. Ale RM750 pracuje pasywnie, za słaby config żeby włączyć wentylator, trzeba do tego sli. nawet się nie nagrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Jak zawsze najlepsza podstawka pod płytę. :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 lian li v600f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Oj nudzi ci się. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Jak chłodzenie z CPU tak zasysa gorące powietrze znad grafiki to nie grzeje się zbytnio? Ja mam mniej więcej ten sam problem z tym, że chłodzenie obrócone o 90 stopni i z zewnątrz zasysa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 To referent grafika, więc wywala powietrze przez śledzia na zewnątrz. Nie nagrzewa obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Tak, tak, widzę. Mój R9 280 też, ale z drugiej strony laminatu też grzeje się, że idzie sie poparzyć. Z tą różnicą, że ty masz backplate co teoretycznie rozprasza ciepło, a ja nie mam. Stąd pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 dobrze ci się pracuje jak masz monitor przy oknie i słonce prosto w oczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 to jest okno od północy, nigdy nie ma tam słońca znacznie gorzej się pracuje jak świeci na ekran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Fajnie, schludnie, czysto, minimalistycznie. Ale cable management za/pod biurkiem- fstyd! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...