yotomeczek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 XS Jak dla mnie troche jak kopia intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 ano już w sumie duzo wcześniej można było o nim przeczytac.. :] Chociaż nie będzie się dało ułamać nóżki wprocu :lol: Ale to i tak nie dla nas ten socket... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 mi sie to nie podoba ;) wole tradycyjny socket a nie z nóżkami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) socket F... co za badziewiasta nazwa............. mi sie ne podoba, a nozek to niedługo bedzie 3,5 tys............ Edytowane 6 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 a nozek to niedługo bedzie 3,5 tys............ w LGA niema nóżek, są styki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 no to bedzie 3,5 tys stykow :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 moze i kopia Intela ,a moze i nie Intel wymyslil ten rodzan gniazda jedno jest pewne ,o ile Intel wprowadzil to do kompow domowych ,gdzie takie rozwiazanie jest malo wygodne ,o tyle AMD narazie wprowadza to do serwerow ,gdzie proca nikt nie wyjmuje czesciej niz raz na dluuuugi czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 XS Jak dla mnie troche jak kopia intela Nie powiedzial bym. Bo to nie Intel jako pierwszy wprowadzil gniazdo LGA, a bodaj Sun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ale to podstawka do systemów profesjonalnych, ( sewery, stacje robocze) REG ECC, TDP do 140W to prawdopodobnie już obsłuży czterojajkowe proce. Nas bardziej powinien interesowac AM2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 140W mocy....trzask nomrmalnie masakra. juz widze czym trza bedzie clodzic. butle z azotem daja na wyposazeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Nie lubię głupkowatych docinek -_- Skoro Scythe Ninja sobie bez problemu poradzi, to jak to wyjdzie, będzie już na pęczki podobnych rozwiązań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Nie lubię głupkowatych docinek -_- Skoro Scythe Ninja sobie bez problemu poradzi, to jak to wyjdzie, będzie już na pęczki podobnych rozwiązań.Takie komputery stoją zwykle w klimatyzowanych szafach, mogą sobie wyć tak głośno, jak tylko chcą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=88537 Core - Santa Rosa http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182938 (...) Nazywana obecnie platforma Santa Rosa (...) Niezła zbierzność nazw :lol: Edytowane 7 Lutego 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Nie powiedzial bym. Bo to nie Intel jako pierwszy wprowadzil gniazdo LGA, a bodaj Sun.sam zrobil to AFAIK, na licencji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 K8L Info Dodatkowe jednostki FP - czyli mocne przyspieszenie w obliczeniach. Toms Hardware opisał też jak się sprawuje AM2 z DDR2 667. Wygląda na to, że kiepsko - jedyna nadzieja na poprawe to DDR2 800. Możliwe, że sytuacja się odmieni i to Conroe będzie mocno postępowy - mimo braku kontrolera pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 nowy fx-64 bodajze ma miec TDP>140W, oczywiście że bedzie to dwurdzeniowy procesor, ale po ostrym podkręceniu można się spodziewać więcej niż 250W, może nawet do 300... żadna ninja tego nie schłodzi, chyba że zaczną robić coolery 50xheatpipe, 4 radiatory, 4 wentylatory :lol: z doświadczenia wiem że ninja idzie dobrze do ok. 3,1ghz, potem zaczynają się schody, różnice między idle a stress zaczynają przekraczać 20'C a to już nie jest dobrze :( a żeby nie było zupełnie offtop to po am2 AMD nie będzie już używać tradycyjnego socketu, tylko zupełnie przechodzi na LGA, ale to jeszcze parę lat gięcia nóżek przed nami... ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ja wole gięcie nóżek na procku a nie na mobo...:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja równiez...bo przy normalnym wkładaniu procka i wyciąganiu go nie ma szans pogiąć nózek, swojego semprona wyciągałem i wkładałem juz z 10razy a nózki nadal proste, tak samo jak w innych prockach ktore wkładałem do mobo...jedyny problem to zasysające sie coolery, ale temu mozna latwo zaradzić, przesuwajac cooler w strone drugiej zapinki po odpieciu jednej. A z tego co słyszałem, te styki czy inne "badziewie" które ma mobo na LGA775, sie psują po 18 wyjeciach/włozeniach procka i mobo do smietnika :| to prawda? bo jezeli tak, to lipa na maxa, mozna zapomniec wtedy o selekcji prockow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...