Malik Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Skąd ty masz tak tanio tego x1900xt ? :| Jak masz ich wiecej albo cos to z chęcią bym przygarnał :) Nie x1900XT lecz x1800XT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) @ Malik - Oki juz czaje ale to i tak tanio dosyc tanio. Pytanie do wszystkich . . . czy 7900GT/X nie radzi sobie z HDR+AA przez stery czy przez błąd konstrukcji GPU (jak zwał tak zwał) ? i czy ktoś wie gdzie można kupić 7900GTX od reki ? najlepiej w 3-City fajnie by było też w miare tanio . . . A moze ktos na wtyki w hurtownich albo cos takiego (koniecznie f.VAT)? Edytowane 18 Marca 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) w ver. 2.7 w biosie 7900 nie można zmienić VID'a, czyli narazie brak możliwości biosmoda Edytowane 18 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 >1xxx_xxx1 Mógłbyś zmierzyć rozstaw otworków pod cooler jak dorwiesz swój egzemplarz w łapki? Cholera... bo już nie wiem czy ten blok misia15go będzie czy nie będzie pasował :-| Gdzie zamówiłeś tego MSI? A może ktos inny mi powie ile jest między dziurkami? Roztaw otworów jest taki sam jak w 6800/7800, więc blok będzie pasował. Karta jest już u mnie. Pierwsze wrażenia jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ja nie jestem uzytkownikiem 7900GT ,ale moze coz dorzuce od siebie :wink: W tej sytuacji raczej sklanialbym sie w strone Ati ,a glownym powodem byla by pojmnosc pamieci na karcie. Chociaz zeby ladnie krecic tego radka trzeba odpowiednio schlodzic sekcje zasilania :? A co do GT to zamieniasz chlodzenie na penta albo zalmana i jazda :) Wybor trudny i chyba do konca bym sie wahal ,a na koniec rzucil bym moneta i wypadla by reszka jak zawsze :D i wzialbym GT :lol2: pozdro 120mm@4V to nic nadwyraz wyszukanego, tym bardziej, że obok sekcji zasilającej jest chipset nf4 (layout dfi + kiepska robota nvidii, która wypuściła tak grzejący się chipset...), słowem- gdzieś ci dzwoni, ale nie wiesz tak dokładnie gdzie :unsure: :wink: PS. Prosiłbym o orba 05 z wynikiem 7900gt powyżej 11k na cpu a64@2.8GHz, jeśli o wyborze tych kart ma rozstrzygać rzut monetą :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) @draak A samemu poszukać to już nie łaska :?: Masz jakieś biosmody albo coś w tym stylu :?: Edytowane 18 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Greg_1, do mnie to pyt. dotyczące biosmodu? Jeśli tak, to doczytaj co trzeba zrobić by w r520 zmienić napięcia (mały hint- przesunąć dwa suwaki w atitool'u). Mała edyta, już się pogodziliśmy ;) PS. Jasne, że na jakimś tam cpu 7900gt dobije do okolic 11k (post wcześniej chodziło mi o cpu w okolicach mojego 2.8GHz). Tak wykręcony radzio jak mój na fx60@2.98GHz robi >12k, także i w marku05 wszystko rozbija się o proca. Edytowane 18 Marca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Tu sie mylisz na XS gość na 7900GT zrobił 10.8k w 05, więc wcale tak dużo mu nie brakuje do 11k, bez Vmod'ów I tak do tego pije, nie interesuje sie rodziną czerwonych ;) i nie mam pojęcia co trzeba zrobić żeby zmienić napięcie, jak będzie mi sie nudziło to poszukam :P Sry za tą odzywke nie była w najlepszym guście. Edytowane 18 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Roztaw otworów jest taki sam jak w 6800/7800, więc blok będzie pasował. Karta jest już u mnie. Pierwsze wrażenia jutro. Dzięki za informację. :) Powiedz mi jeszcze gdzie kupiłeś o ile to nie tajemnica. I jeżeli masz monitor analogowy, a nie lcd to sprawdź jakość obrazu 2D w wysokich trybach typu 1600x1200x85Hz, czy czcionki nierozmazane itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Dzięki za informację. :) Powiedz mi jeszcze gdzie kupiłeś o ile to nie tajemnica. I jeżeli masz monitor analogowy, a nie lcd to sprawdź jakość obrazu 2D w wysokich trybach typu 1600x1200x85Hz, czy czcionki nierozmazane itp. Mam monitor LCD (Samsung 770P). Kartę kupiłem w komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Roztaw otworów jest taki sam jak w 6800/7800, więc blok będzie pasował. Karta jest już u mnie. Pierwsze wrażenia jutro. rozstaw taki sam ale średnica otworu ? ja żeby założyc blok miśka na swojego 7800GT musiałem rozwiercać otwory w karcie bo śróbki były za gróbe :mur: sprawdź wpierw średnice otworów montażowych,bo możesz mieć taki problem jak ja <_< albo kup na własną rekę odpowiednie śróbki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 120mm@4V to nic nadwyraz wyszukanego, tym bardziej, że obok sekcji zasilającej jest chipset nf4 (layout dfi + kiepska robota nvidii, która wypuściła tak grzejący się chipset...), słowem- gdzieś ci dzwoni, ale nie wiesz tak dokładnie gdzie :unsure: :wink:Jak gdzies mi dzwoni :unsure: Napisalem tylko fakt jakim jest grzejaca sie sekcja zasilania i nastepstwo tego faktu ,a mianowicie zastosowanie dodatkowego chlodzenia :D Sugerujesz ze to tylko przypadlosc radzia na DFI?BTW.w GT nic nie trzeba chlodzic poza GPU :wink: PS. Prosiłbym o orba 05 z wynikiem 7900gt powyżej 11k na cpu a64@2.8GHz, jeśli o wyborze tych kart ma rozstrzygać rzut monetą :lol2:Rzut moneta jest dobry na wszystko :wink: A wynik marka 05 mozna by sobie podarowac i brac pod uwage wynik(jezeli wyniki markow mozna brac na serio :wink: ) marka 06 imo :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Nie zrozumieliśmy się ;) Jak możesz wyczytać z mojego siga (po coś on jest :P), mam wc na radku i dlatego dodatkowy nawiew na pcb vga jest wskazany. A na mobo dfi na nf4 jest wręcz konieczniścią (przez fakt, o którym wcześniej wspominałem). Na radku z ori chłodzniem lub X2 dodatkowe chłodzenie mosfetów nie jest wymagane. PS. Naturalnie 7900gt grzeje się mniej, nie polemizuję z tym. Edytowane 19 Marca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Prosze bardzo teraz to już w 100% oficjalny wynik, tj 10k w 05 8) http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1891107 Długo trwało bo musiałem jeszcze raz instalować 05 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 No to ja teraz opowiem o swoich wrażeniach na temat tej karty: jestem poprostu zawiedziony, rozczarowany!!! Zapowiadało się dobrze. Kartę włożyłem do kompa z bloczkiem Cube + radaitorki revoltec BGA FREEZER Cu. Reinstal windowsa. Istaluje najnowsze stery. I tu pierwszy zonk: stery mają problem z kartą. Ale nic, za4 razem udało się. Ale to był początek końca. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m F.E.A.R'a i pod 30 minutach grania wysypało mi takie arty, jakich w życiu nie widziałem. Strasznie się wkurzyłem. Postanowiłem zrobić test w sterach. Nie przeszedł go na standarowych ustawieniach. Dopiero po zejściu na GPU: 425 MEM: 1300 można było grać normalnie w F.E.A.R'a, NFS Most Wanted, Splinter Cell: Chaos Theory i GTA San Andreas. Jestem bardzo zawiedziony tą kartą. Jednak dołoże parę złotych i kupię chyba x1900XT. Na ATI nigdy mnie nic takiego nie spotkało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) 1xxx_xxx1: powiem tylko tyle współczuję tego 7900GT i życzę dobrych wyników na x1900XT :wink: Muszę jednak przyznać, że ten 7900GT to wypasiona karta. Wynik Greg_1 jest tego dobrym przykładem. Jeszcze te memki latające na 930MHz. Teraz można powiedzieć, że 7900GT jest lepsze od x1800XL. Wprawdzie XL ma też potencjał, ale teraz już trudno o taką kartę (trzeba robić selekcję) Edytowane 19 Marca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 To jest jakiś wadliwy egzemplarz, do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 nie x1800xl tylko x1800xt jest jego konkurentem :) greg lec z v modami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 nie x1800xl tylko x1800xt jest jego konkurentem :) greg lec z v modami Dlaczego sądzisz, że nie XL ??? On po oc osiąga również 10000pkt. w 3DMark05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 @Black war szkoda mi 3lat gw, więc jeśli to będzie tylko biosmod i ewentualnie pencilmod @lukmek wychodzi prawie na to samo bo z tego co widze to XL nie jest dużo gorszy od XT (hall of fame 05) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jest gorszy o te 10-15% (w grach często więcej z racji na tylko 256MB vram), a to są właśnie różnice między kolejnymi segmentami wydajnościowymi przy aktualnych generacjach kart graficznych. Czasy większych przepaści wydajnościowych niestety (stety) minęły- może r600 (g80) odskoczy bardziej od aktualnych topowych kart niż np. zrobił to x1900xt w odniesieniu do x1800xt lub 7900gtx/7800gtx (o 512 nie wspominając). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 teraz nie kupisz takiego x1800xl ktory tyle robi :) terazniejsze modele od tego padaja jak muchy ludzie gonic do tematu o r520 i czytac ;) 2 osobom sie moze trafily dobre (pewnie i 100 ale oni to lajki i nie wiedza jak krecic) do tego okrojone kondensatory (ktos tam sobie dolutowal :) ) i juz mamy odpowiedz ;) inaczej mowiac.. teraz nie ma dobrych x1800xl i do tego jest mniej przysszlosciowy (ledwie 16ps) teraz wychodza gry ktore w wiekszym stopniu obslugujace ps'ki itd itp :) jak juz jestesmy :) k|ngp|n osiagnal niebotyczne 9,2k w 3d06 :o na 1 karcie ! 16k w 05 (1 KARTA !!! ) nie wiem jak wy ale ja jestem pod wrazeniem :P http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92536 aczkolwiek shamino lepsze modele wywinal (rdzen) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Czyli jedak jest konkurencją X1800XT ;) ale gość ma FX-60 puszczonego na 3.5Ghz :o Edytowane 19 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Czyli jedak jest konkurencją X1800XT ;)Pod wzgledem wydajnosci tak ,ale ceny... :? XT ciagle jest w wyzszej klasie cenowej :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Decyzja zapadla - biore radka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) jesli bylo to przepraszam. ale ta cena....ehhhh klik! :D no i jeszcze to :o klik!! hm...i to: klik!!! Edytowane 19 Marca 2006 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 prawie 2900 na 79gtx ten dowalił dopiero do pieca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 sa ludzie i taborety.. ew. parapety a on jest klamka ;) ciekawe kto to kupi.. btw. kto ma juz 7900gtx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ... btw. kto ma juz 7900gtx ? Sulaco. Czytales ten temat??? :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a no czytalem .. ale czy ze zrozumieniem .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...