maziboss Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) No to [gluteus maximus] zbita. SŁUCHAWKI SENNHEISERA WERSJE PCHELKOWE MAJA TYLKO ROK GWARANCJI Dzwonilem dzisiaj do dystrybutora i takiej oto sie dowiedzialem informacji. Wiec musze zakupic nowe sluchawki, a 50 zl poszlo sie pieprzyc :| Nie wie ktos ile kosztuja px 100 w MediaMarkt i czy nie maja sobie rownych ? Na allegro stoja po 169 zl :] EDIT Chyba sie skusze na AKG K26P Bede z nich zadowolony ? Ktos je ma lub je slyszal ? Czy w zime nie bedzie z nimi problemu ? :| Edytowane 7 Września 2006 przez maziboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) KLAMIE osobiscie wymienilem miesiac po uplynieciu 1 roku gwarancji na pudelku jest napisane 2 lata IDZ SIE BIJ O SLUCHAWKI http://www.iriverpolska.pl/sluchawki/sluch...r/775379764.htm poszukaj info gdziekolwiek wszedzie jest napisane ze maja 2 lata Edytowane 7 Września 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 KLAMIE osobiscie wymienilem miesiac po uplynieciu 1 roku gwarancji na pudelku jest napisane 2 lata IDZ SIE BIJ O SLUCHAWKI http://www.iriverpolska.pl/sluchawki/sluch...r/775379764.htm poszukaj info gdziekolwiek wszedzie jest napisane ze maja 2 lata Dzwonilem do dystrybutora skad sklep w Tychach sciaga je do siebie i odrazu powiedziedzieli ze na mx jest rok gwarancji :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Sproboj isc do sklepu gdzie je kupiles, moze tam przyjma. Jesli chodzi o MM to jak chcialem kupic px100 to ich nie mieli i powiedzieli mi, ze moge sobie je u nich zamowic...a nawet jesli by byly to szczerze watpie, zeby bylo taniej niz na allegro. Pewnie bedzie duzo ponad dwie stowki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 kurde warto doplacac do tych px100 ? AKG K26 bardziej mi sie podobaja. Na pewno lepiej wycisza otoczenie. A jak jest dokladnie z dzwiekiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Jak dla mnie to ideał. Więcej nie oczekuję.Na pudełku pisze "natural sound" i tak jest. K26 nie słuchałem więc nie wiem jaka jest między nimi różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 DYSTRYBUTOR WYMIGUJE SIE OD UDZIELENIA GWARANCJI http://www.medialider.pl/sluchawki/sennheiser-mx400.html http://allegro.pl/item124375922_sennheiser...owki_w_wa_.html http://sklep.mediatune.pl/produkty/sluchaw...nnheiser_mx400/ skontaktuj sie z sennheiser powiedza ci gdzie co wyslac i dostaniesz nowki napisz ze sie wymiguje dystrybutor wymienialem mx400(po 14 miesiacach) i mx550(po 16 miesiacach) na pudelku jest napisane jak byk 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 DYSTRYBUTOR WYMIGUJE SIE OD UDZIELENIA GWARANCJI http://www.medialider.pl/sluchawki/sennheiser-mx400.html http://allegro.pl/item124375922_sennheiser...owki_w_wa_.html http://sklep.mediatune.pl/produkty/sluchaw...nnheiser_mx400/ skontaktuj sie z sennheiser powiedza ci gdzie co wyslac i dostaniesz nowki napisz ze sie wymiguje dystrybutor wymienialem mx400(po 14 miesiacach) i mx550(po 16 miesiacach) na pudelku jest napisane jak byk 2 lata Hmm tylko sennheiser nie ma oficialnej strony polskiej :| Wiec co robic dalej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://www.sennheiser.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://www.sennheiser.com/Ta po niemiecku to ja na bank do nich napisze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 lewy dolny rog i masz strone po angielsku, poza tym taka firma napewno ma kadre potrafiaca sie porozumiec po angielsku, i polak pewnie tez sie jakis znajdzie w koncu niemiecka firma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Mam jeszcze małe pytanie ;). W nowych słuchawkach mam "za duży bass". Jak ustawić aby bass był prawie na zero z poziomu sterownika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 No jak masz wgrane stery od realteka, to sobie ustawiasz w soundmanie na equalizerze... Takie trudne poszukać samemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Ta tylko które suwaki są od niskich a które od wysokich tonów (pytam na przyszłość) ? Edytowane 8 Września 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Już nie mam realteka, więc nie wiem z której strony, ale od niskich, to te podpisane niższą częstotliwością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ostatnio rozglądam się za wygodnymi i dobrze grającymi słuchawkami, dzisiaj w media usłyszałem Sennki HD435. Po zalożeniu wydawaly się bardzo wygodne, do tego grały też ładnie! Narazie się wstrzymam ze zbyt pochopnym zakupem sluchawem, ale prosiłbym poradę czy znajdę coś równie dobrego i w podobnej cenie? czyli za ok 150-200zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Posłuchaj Koss'ów UR-40, na pewno są warte uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Posłuchaj Koss'ów UR-40, na pewno są warte uwagi.Właśnie patrze na te Kossy to mają zdecydowania za krótki kabelek no i są zamknięte przez co jak podejrzewam będzie się głowa grzała, przynajmniej tak miałem na Philipsach 840. Będę musiał je gdzieś założyć i posłuchać jak grają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 UR-40'stki są otwarte. Ten krótki kabelek może jednak przeszkadzać jak się ich używa w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 UR-40'stki są otwarte. Ten krótki kabelek może jednak przeszkadzać jak się ich używa w domu.Aco myślicie o słuchawkach Philips HC8355??Nadają się do czegokolwiek??(słuchanie muzyki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Bezprzewodowe słuchawki (te tańsze, nie wiem jak lepsze) dość mocno szumią i muzyki się zbyt komfortowo nie słucha, co nie zmienia faktu, że są bardzo użytczne, szczególnie radiowe bo z tymi na podczerwien nie ma się już takiego zakresu ruchu. Mam w domu jakieś bezprzewodowe thompsony i do telewizora są w sam raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Mam sam te KOSSy UR-40 więc sie mogę podzielić uwagami... Samo wykonanie na pierwszy rzut oka jakieś tandetne, ale gdy się je założy na głowę od razu widać z czym ma się doczynienia... Nauszniki dokładnie okalają małżowinę uszną, nie gniotą ucha... Kabelek rzeczywiście jest trochę za krótki (tak z metr za mało :D do użytku domowego) ale przeciez Polak potrafi :] Zrobiłem sobie sam przedłóżkę z kabla miedzianego (dokładniej taśmy miedzianej) z chromowanym wtykiem i wejściem (koszt tyle co za wtyki bo kabel miałem swój)... Kabel dobrze zaizolowany... Przy słuchaniu MP3 ja różnicy nie słyszę, przy FLAC i APE po podłączeniu do przedłużki dźwięk nieco traci na jakości, ale audiofilem nie jestem i, że w większości słucham ROCKa w MP3 to kompletnie na to uwago nie zwracam... No to teraz w sumie najważniejsze pytanko :D Jakiej muzyczki słuchasz i co będzie napędzało te słuchaweczki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) DYSTRYBUTOR WYMIGUJE SIE OD UDZIELENIA GWARANCJI http://www.medialider.pl/sluchawki/sennheiser-mx400.html http://allegro.pl/item124375922_sennheiser...owki_w_wa_.html http://sklep.mediatune.pl/produkty/sluchaw...nnheiser_mx400/ skontaktuj sie z sennheiser powiedza ci gdzie co wyslac i dostaniesz nowki napisz ze sie wymiguje dystrybutor wymienialem mx400(po 14 miesiacach) i mx550(po 16 miesiacach) na pudelku jest napisane jak byk 2 lata Cześć, ja uderzę do tematu poruszanego przez maziboss. Ja też chce kupić senny, tylko mx400 i z Tej aukcji , ale w opisie jest tylko 1 rok gwarancji. Zapytałem zatem sprzedawce i odpowiedział: "21:06:52 tolokan (tolokan@tlen.pl) To jak z tą gwarancją jest>? 21:07:20 GG# 2197912 to jest tak 21:07:28 GG# 2197912 sennheiser oficjalne daje na 2 lata 21:07:41 GG# 2197912 ale polski dystrybutor na przenosne daje tylko 1 rok 21:07:47 GG# 2197912 no i niestety nie da sie tego przeskoczyc 21:08:11 tolokan (tolokan@tlen.pl) To jakaś paranoja sie robi, czyż nie 21:08:33 GG# 2197912 niestety, ale ja nie mam na to wpływu Czyli jest jakiś problem w komunikacji między dystrybutorem, a siedzibą/serwisem firmy. Czy też koleś coś kręci. Czy może Polska to kraj specjalnej troski? Tu jest oficjalna strona Sennheiser na której jak byk widnieje 2 lata na słuchaweczki. proszę odpowiedź jak to z tym jest. pozdrawiam i dziękuję EDIT: przeglądałem też inne aukcje i też tam dają tylko jeden rok. Tak samo jak w sklepach internetowych. Edytowane 10 Września 2006 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Cześć, ja uderzę do tematu poruszanego przez maziboss. Ja też chce kupić senny, tylko mx400 i z Tej aukcji , ale w opisie jest tylko 1 rok gwarancji. Zapytałem zatem sprzedawce i odpowiedział: "21:06:52 tolokan (tolokan@tlen.pl) To jak z tą gwarancją jest>? 21:07:20 GG# 2197912 to jest tak 21:07:28 GG# 2197912 sennheiser oficjalne daje na 2 lata 21:07:41 GG# 2197912 ale polski dystrybutor na przenosne daje tylko 1 rok 21:07:47 GG# 2197912 no i niestety nie da sie tego przeskoczyc 21:08:11 tolokan (tolokan@tlen.pl) To jakaś paranoja sie robi, czyż nie 21:08:33 GG# 2197912 niestety, ale ja nie mam na to wpływu Czyli jest jakiś problem w komunikacji między dystrybutorem, a siedzibą/serwisem firmy. Czy też koleś coś kręci. Czy może Polska to kraj specjalnej troski? Tu jest oficjalna strona Sennheiser na której jak byk widnieje 2 lata na słuchaweczki. proszę odpowiedź jak to z tym jest. pozdrawiam i dziękuję EDIT: przeglądałem też inne aukcje i też tam dają tylko jeden rok. Tak samo jak w sklepach internetowych. No wlasnie Polska to chyba rzeczywiscie kraj specialnej troski :/ Ja sprobuje sie jeszcze skontaktowac z sennheiser i zobacze co mi napisza w e-mailu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 No wlasnie Polska to chyba rzeczywiscie kraj specialnej troski :/ Ja sprobuje sie jeszcze skontaktowac z sennheiser i zobacze co mi napisza w e-mailu. Nie ważne jak to jest z tą gwarancją bo już mx400 są w moim domku. A tak na serio to jest rzeczywiście obecnie tylko jeden rok gwarancji na takie słuchawki, na te zewnętrzne jest dwa lata. Na stronie internetowej jest błąd, na który zwracał uwagę sprzedawca, ale tamci mają to w nosie. Co do samych słuchawek to jakoś specjalnie nie jestem zachwycony, cóż grają. Liczę, że się jeszcze polubimy:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) osobiscie wymienialem pare miesiecy temu sluchawki ktore byly w 14 miesiacu to nie jest problem w kontaktach miedzy dystrybutorem a sennheiser to jest problem ze dystrybutor ma mniej roboty bo jak sluchawki sie zepsuja 13 miesiaca to juz wysylac nie moze mozna na wlasna reke wyslac do sennheisera i dostanie sie nowki ja w MEDIA MARKT dostalem nowki po 14 miesiacach aha i czy w polsce musi byc tylko JEDEN dystrybutor czy moze byc paru? bo moze byc tak ze jeden sie wymiguje a drugi nie :) Tolokan_PL pozwol im pograc troche to beda lepiej brzmiec pokombinuj tez z ulozeniem w uchu aby uzyskac lepszy bas sa aukcje na allegro co maja 2lata gwarancji ;) Edytowane 11 Września 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Witam. Dzisiaj kumple do mnie wbili i nie obeszlo sie bez uszkodzenia sluchawek :lol: ktore i tak juz ledwo zipialy. I tu mam pytanie: Jakie sluchawki z mikrofonem do 50 zl polecacie? Chodzi mi o dobra jakosc dzwieku glownie w grach i muzyce. JEst cos dobrego w tej cenie czy moge tylko pomarzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Tolokan_PL pozwol im pograc troche to beda lepiej brzmiec pokombinuj tez z ulozeniem w uchu aby uzyskac lepszy bas sa aukcje na allegro co maja 2lata gwarancji ;) Kurde Canti mam nadzieję, że się rozbujają, bo na razie to grają gorzej niż moje stare sonówki od jakiegoś marnego walkmana :mur: Już nawet napisałem do sprzedawcy( bo kupiłem w sklepie w KRK za 59zł), że poszukuję czegoś innego. Radzisz by dać im się rozpędzić. Tylko ile czasu to zajmie? <_< Jaki jest czas oddania towaru do sklepu bez podania przyczyny? dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 jak ci zupelnie nie pasuje to oddawaj w sprawach dzwieku to jak przy sztuce -> o gustach sie nie rozmawia dzwiek powinien sie poprawic dla mnie szokiem byly swieze mx400 ktore dostalem na gwarancji krk? co to? jak allegro to uwazaj bo tam podroby sie panosza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 krk - krakow ;] Odpowie ktos mi na pytanie? Jestem zielony jezeli chodzi o sluchawki i sprzet audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...