jawor121 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Esw9 to porażka,tzn. potrzebują b.dobrego źródła żeby zagrać.Z playera ciężko będzie,z Audigy też.Ja bym Ci polecił Hd485 bo jak sam zauważyłeś,są polecane i grają dobrze.Ponoć z Clipem się dobrze zgrywają.Do hd555 potrzebował byś dobrego wzmacniacza słuchawkowego i ponoć wtedy nie jest mulasto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Esw9 to porażka,tzn. potrzebują b.dobrego źródła żeby zagrać.Z playera ciężko będzie,z Audigy też.Ja bym Ci polecił Hd485 bo jak sam zauważyłeś,są polecane i grają dobrze.Ponoć z Clipem się dobrze zgrywają.Do hd555 potrzebował byś dobrego wzmacniacza słuchawkowego i ponoć wtedy nie jest mulasto. Na Clip'ie nowych słuchawek nie chcę słuchać. Póki co tam grają PX 100, jak będę sprzedawał to jedno i drugie, a wtedy kupię mocniejszego playera, który bardziej da radę z czymś mocniejszym. HD 485 każdy poleca, ale jak się poszuka to nigdzie recenzji większej nie ma.... A Grado SR60? Ale nie wiem jak z wygodą uzytkowania oraz graniem z kompa... Na allegro są HD 595 za 400 zł... :) ale chyba podobnie jak 555 nie dadzą rady z kompem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Grado są średnio wygodne bo opierają się na uszach,nie na głowie.Ponoć przy dłuższych posiedzeniach bolą uszy.Hd595 są lepsze niż hd555.Nie wiem jakiego one źródła potrzebują żeby dobrze zagrać ale na pewno coś mocnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Gdyby Ci się chciało na forum mp3store spojrześ dwa posty poniżej swojego (i głębiej) , miałbyś odpowiedź. Jeżeli podoba Ci się sposób grania PX100, to HD485 są naturalnym rozwinięciem tego typu grania, są bardziej szczegółowe, z lepiej kontrolowanym dołem. Zagrają dobrze z kartą muzyczną, Clip nie będzie też dla nich problemem, są banalnie proste do napędzenia. Te ESw9 na allegro @250pln, to zwyczajne podróby. Edyta: HD595 są w odróżnieniu od HD555 bardzo fajne, ale tutaj musisz mieć porządny wzmacniacz, inaczej będzie kiepsko, podobne zastrzeżenie dotyczy AKG-530, które są bardzo fajne, ale trzeba je odpowiednio napędzić. Edytowane 13 Lipca 2009 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Co byście polecili do Koss Porta Pro? Zastanawiam się czy opłaca się kupować jakiegoś playera do nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Niedługo będę chciał kupić E-MU 0202. Jakie słuchawki do nich, Philips SHP-9000 czy Sennheiser HD 595? Ogólnie czytam bardzo dobre opinie o Philipsach, Senki też mają dobrą renomę. Za senkami przemawia jeszcze wygoda i wygląd. Muzyki słucham różnej: rock (Coma, Dream Theater, A Perfect Circle, Tool itp.), elektroniczna (Faithless, Prodigy, Chemical Brothers, Lamb, Amon Tobin), hip-hop (Paktofonika, Pezet, Fokus, Łona) czasem jakiś pop (Michael Jackson), różne OST, a także rózne dziwne połączenia gatunków, tak więc słuchawki powinny być w miarę uniwersalne. Dodam, że nie lubię gdy słuchawki grają zbyt natarczywie i męcząco górnym pasmem. Edytowane 20 Lipca 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeśli 0202USB gra choć nieco w stylu 0404USB którą posiadam to z Philipsami będzie krew z uszu. Osobiście słyszałem SHP8900 a nie SHP9000, Senków HD595 nie słyszałem (słyszałem HD600 i HD565 Ovation) ale powiedzieć mogę tyle, że E-MU powinno zagrać studyjnie - bardzo czysto, sucho, bardzo fajna przestrzeń, mocny tył (dalszy plan) ale dość ostro, jeśli nagranie skaszanili to się słuchać nie da. Osobiście poleciłbym jakieś ciemniejsze słuchawki dla zwykłego słuchania z takiego typu źródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Tu jest krótkie porównanie 0202 i 0404 http://www.head-fi.org/forums/f46/emu-0404...ompared-301835/, wygląda na to, że 0202 gra cieplej niż 0404, nie jest tak męcząca, jest trochę mniej studyjna, za to troszkę jej brakuje w innych elementach. Widziałem też, że ludzie użytkują zestawienia 0202 i HD 595, więc pewnie na takie się zdecyduję. Ale to pewnie z 2 tygodnie jeszcze zajmie. Edytowane 20 Lipca 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 hey szukam/potrzeuje sluchawek doucznych ktore beda dobrze izolowac dzwieki silnika [naped plecakowy pod paralotnie, silnik 210 a tlumik malo daje ] maja byc one do komunikacji wiec nie musi byc super jakosc dzwieku, najprawdopodobniej bede musial je uciac i podmienic pod te ktore teraz mam no chyba ze powiecie mi jak zmontowac mini jack'a zeby dzialaly kazde sluchawki ~50,- do wydania moze troszke wiecej, jesli nie bede musial ich ciac i beda nadawac sie do telefonu/mp3 bede mogl wydac wiecej z gory dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 W tej cenie może jeakieś Creative EP-630 (nie wiem czy dalej produkują?). Można by pokombinować z jakimiś lepszymi gąbkami (może foam'y?), tylko to dodatkowe koszta i nie wiem jakie dobrać, żeby pasowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trance4Life Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 posiada ktoś z was HD 595 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Można by pokombinować z jakimiś lepszymi gąbkami (może foam'y?), tylko to dodatkowe koszta i nie wiem jakie dobrać, żeby pasowały. foam'y? a co to takiego :D wazne zeby dobrze wytlumialy dzwiek z zewnatrz to moga kosztowac wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 coś takiego jak TU Żeby nie było ze sprzedawcy nie znam. Foam'y to te gąbki zakładane zamiast tych gumek wtykanych do uszu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 hey szukam/potrzeuje sluchawek doucznych ktore beda dobrze izolowac dzwieki silnika [naped plecakowy pod paralotnie, silnik 210 a tlumik malo daje ] maja byc one do komunikacji wiec nie musi byc super jakosc dzwieku, najprawdopodobniej bede musial je uciac i podmienic pod te ktore teraz mam no chyba ze powiecie mi jak zmontowac mini jack'a zeby dzialaly kazde sluchawki ~50,- do wydania moze troszke wiecej, jesli nie bede musial ich ciac i beda nadawac sie do telefonu/mp3 bede mogl wydac wiecej Jeżeli chodzi o izolację, to dla mnie wzorem były i pewnie długo będą Zen Aurvana, minimalnie za nimi Soundmagic PL-11 /PL-12 i te bym Ci polecił w zależności od ego czy lubisz więcej dołu (bas), wtedy PL-11, czy bardziej wyrównane pasmo - wtedy PL-12. Słuchawki znajdziesz na focalprice.com z darmową przesyłką do polski i akurat zmieścisz się w cenie. Piszesz o cięciu kabla, więc pewnie masz gnazdo 2,5mm w telefonie - w każdym sklepie elektronicznym kupisz ładną przejściówkę do podłączenia słuchawek z mini jackiem (3,5mm). Twojastara - słuchałem na meecie mp3store w łodzi - zacne, nawet bardzo w odróżnieniu od HD555, ale wymagają mocnego napędu inaczej dźwięk się zlewa - wzmacniacz słuchawkowy polecany. Cviek - sprzedawca ok, był chłopak na ostetnim meecie mp3store w poznaniu, mogę polecić zakupy u niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 tych sluchawek na focalprice.com cos znalesc nie moge... jesli chodzi o ciecie kabla to chodzi o to ze teraz w kasku mam sluchawki plaskie 'mono' ktore wogle nie tlumia, i sa one w zestawie calym wiec zeby je podmienic bede musial je odciac i zmontowac jakiegos mini jacka pod sluchawki douszne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Suondmagic PL-11 Soundmagic PL-12 B-) ...hmmm, a dlaczego chcesz podłączać przez kask? Wkładasz słuchawki do uszu, na głowę kask, a wtyczkę bezpośrednio do playera. Edytowane 22 Lipca 2009 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Siema, sprzedalem ostatnio swoje Akg K518 jako że jako przenośne wolę jednak doki.Chcę kupić teraz jakieś porządne nauszniki do domu.Pomyślalem o Akg k530 jako że mam zaufanie do tej firmy.Wiem że są one trudne do napędzenia ale planuję kupić wzmacniacz sluchawkowy i daca do tego.Podobają mi się te sluchawki ze względu na wygodę i dobry dźwięk który oferują przy dobrym źródle.Sluchal ktoś tych sluchawek pod lepszym źródlem niż zintegrowana karta dźwiękowa?Pomyślalem jeszcze o Hd555,wiem że bez ampa to kupa ale czy przy jego użyciu dużo się zmienia? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Pierwszy strzał dobry, dobre słuchawki. HD555 przy nich są słabe, z ampem niewiele się poprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Myślisz że się nadadzą?Planuję kupić wzmacniacz MxM i do tego Alien Daca.Z tego co wyczytalem to Akg do dobrego grania potrzebują lekko cieplego źródla o dużej mocy,ponoć konfiguracja ad8397 na dźwięk i ad8066 na masę dają radę.Mógl byś polecić coś jeszcze,co będzie;wygodne i dobrze grające rocka w cenie k530? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trance4Life Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ja będę kupował HD 595 + xonar essence STX :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Nie jestem pewien czy ta karta sobie poradzi z odpowiednim napędzeniem tych słuchawek.Może coś tańszego i pomiędzy to wzmacniacz słuchawkowy?No chyba że będziesz do karty podłączał też głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Wg mnie te AKG jakoś bardzo mocnego wzmacniacza nie potrzebują, raczej specyficznego źródła. Miałem je przez jakieś 3 tyg podłączone pod E-MU 0404 USB i w tej konfiguracji do zbyt przyjemnych nie należały - bardzo przejrzysty DAC + sterylny wzmak + analityczne słuchawki - trochę przesada <_< Ale jest w nich spory potencjał i już z taką karcioszką na USB szwagra - Go-Vibe DAC (ma wyjście pod słuchawki bezpośrednio) zagrało przyjemnie - nie tak detalicznie ale znacznie milej dla ucha. Ogólnie po pchełkach AKG k312p i dużych k530 AKG zyskało u mnie przychylność i jeśli będę szukał kiedyś następcy dla moich DT150 to pewnie wśród ich produktów (choć DT150 z E-MU się zgrały idealnie IMO). Jako DAC pod te AKG może by pasował jakiś Zero z fajnym op'ampem (OPA Moon v2 albo coś takiego). MxM'a posiadałem w konfiguracji 2x AD8397 i nie sądzę, aby było do najlepsze rozwiązanie pod k530 - dźwięk ampa jest bardzo detaliczny, ale chyba pod nie za zimny (no chyba, żeby dobrać cieplejsze źródło). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 sluchawki sa do lacznosci a nie do sluchania muzy podczas latania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 @Cviek, nie mam aż tyle kasy żeby kupić Zero.Myślalem o Alienie,ponoć gra fajnie.No chyba że znasz inne,dość tanie Daci lub karty które są dość cieple.Tak sobie o opampach czytam i ponoć Ad8066 jest lekko cieply,co oznacza że pod Akg by się nadal bo one potrzebują cieplego wzmaka.Ponoć 2 takie opki to cieply i muzykalny dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Tylko nie przekombinuj z tym ciepłem :) Jak ciepły DAC to już wzmak raczej neutralny. W sumie mógłbym Go-Vibe polecić ale jak się porozglądasz może coś ciekawszego znajdziesz i bardziej uniwersalnego (to tylko karta na USB wielkości paczki zapałek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trance4Life Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Nie jestem pewien czy ta karta sobie poradzi z odpowiednim napędzeniem tych słuchawek.Może coś tańszego i pomiędzy to wzmacniacz słuchawkowy?No chyba że będziesz do karty podłączał też głośniki. ta karta daje rade na słuchawkach do 1,5 k :D , więc ta karta będzie nawet za dobra do hd 595 ale myślę przyszłościowo :D Edytowane 23 Lipca 2009 przez twojastara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 @Cviek, nie mam aż tyle kasy żeby kupić Zero.Myślalem o Alienie,ponoć gra fajnie.No chyba że znasz inne,dość tanie Daci lub karty które są dość cieple.Tak sobie o opampach czytam i ponoć Ad8066 jest lekko cieply,co oznacza że pod Akg by się nadal bo one potrzebują cieplego wzmaka.Ponoć 2 takie opki to cieply i muzykalny dźwięk. IMHO bliżej mu do neutralnego niż ciepłego. Ciepło to np. OPA2604A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 OPA2604 słychałem w forum608 i HD2 i nie powiem żeby to był ciepły wzmacniacz. Już bardziej misiowy był AD8066. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Kwestia płytki i reszty podzespołów. Na PCM2702E było bardzo mięciutko. Zmieniłem na AD8066 i przesunęło się w kierunku neutralności. Na pewno większa szczegółowość i lepsza kontrola basu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 A ja kupiłem kiedyś w pośpiechu i za mało czytając sennheisery hd202 ogólnie teraz czytając opinie na forach czuje że zrypałem sprawę mocno :lol2: :mur: mógłbym mieć coś w tej lub podobnej cenie lepszego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...