MakaronekPL Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 moge Ci sprzedac k530 jesli chcesz, maja okolo miesiaca, paragon etc - kupione w hihawa.pl. Ja teraz wyjezdzam a do lapka i tak sa za mocne i za malo mobilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Poszukuje słuchawek uniwersalnych, które będą jak najmniej niszczyły słuch i męczyły [ból głowy itp.] przy długotrwałym ogłądaniu filmow seriali / słuchaniu muzyki / graniu w gry typu WoW/GoW, ważna jest też dla mnie jakość dzwięku, mobilność i wygoda. Głównie korzystam z laptopa [compal fl90], ale też chciałbym je czasami podpiąć pod mp3. Na słuchawki przeznaczyłem kwote w wysokości mniej więcej 200-300zł. Prosze o pomoc bardziej doświadczonych w wyborze, z góry dziękuję. Edytowane 12 Maja 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Koss UR 40 leciutkie, dobrze grają. v-JAYS , lekkie, grają jeszcze lepiej. Px200 II ciut lepiej się sprawdzą z mp3, trochę lepsza izolacja. A jak nie chcesz niszczyć słuchu, słuchaj cicho. Edytowane 12 Maja 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Wybiore raczej v-jays, zna ktos jakis sklep internetowy gdzie moglbym je znalesc jak najtaniej ? google znalazlo chyba tylko ten jeden : Słuchawki v-JAYS (czarne) | Słuchawki nauszne | Sonus Mobile - Przenośny sprzęt audio a brak konkurencji troche niepokoi ; ] jeszcze do tego znalazlem znizke w wysokosci 25 zl do konca maja: http://forum.mp3store.pl/topic/64072-sluchawki-v-jays/ Edytowane 12 Maja 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Bo tylko on rozprowadza je na razie w Polsce. Na ebay przed załamką kursu dolara można było wyrwać, po przeliczeniu, za 150zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 One chyba leżą na uszach? Jak tak t raczej na dłuższe przebiegi lepsze będą jakieś wokółuszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) na przyklad... ; ] zalezy mi na wygodzie.. :huh: a raczej nigdzie w recenzjach v-jay'ow nie przeczytalem slowa o wygodzie Edytowane 14 Maja 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 UR-40 choćby są wokółuszne (znaczy muszle zakrywają uszy, ale nie leżą na nich), jak dla mnie ich mankamentem były zbyt płaskie nauszniki, gniotły mnie w chrząstkę w uchu... Ale ja tak mam - AKG k240 też mnie gniotą i trzeba będzie ja na coś zmienić... Tak poza tym to UR-40 dość dobrze grają ;) Choć za 300zł to można się o AKG k530 pokusić, tylko jak się przekonałem, nie wszystkim musi przypasować ich styl grania. Z innych to HD555 (na pewno bardzo wygodne - jak grają, nie wiem, nie słyszałem, choć zastanawiam się nad ich zakupem - albo HD595). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 chyba sie pokusze o AKG k 530, lepiej kupic raz a dobre niz puzniej zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) jak juz wspomnialem moge sprzedac akg530 - za 300 zl z wliczonym transportem, praktycznie nieuzywane - jestem teraz w rozjazdach i nie mialem okazji uzywac 'stacjonarnych' sluchawek, gwarka, pudlo, rachunek z hihawa.pl http://makaron.forweb.pl/k530all.jpg http://makaron.forweb.pl/k530-parag.jpg http://makaron.forweb.pl/k530-duze.jpg http://makaron.forweb.pl/k530-bl.jpg Edytowane 14 Maja 2010 przez MakaronekPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) niestety wole akg k530 LTD i mam nadzieje je gdzies upatrzyc nie wie ktos moze gdzie w Polsce lub w jakim kraju sa jeszcze dostępne ? Edytowane 14 Maja 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 yy taak ale wybralem i juz kupilem akg :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 kupiles te limitowane weluraki ? :) mozesz podac gdzie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 tzn juz mam zaklepane u wujka w niemczech ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) posiadam słuchawki Audio Technica ATH-AD700 moge polecić, są duże, bardzo wygodne, dobre pozycjonowanie, piękny czysty dzwięk, jestem pod dużym wrażeniem edit: koszt to 60usd+wysyłka, ebay us Edytowane 17 Maja 2010 przez Forin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 za 60$ z ebaya masz 90% szans że te AT to podróby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Będe Ci wdzięczny za informacje jak to sprawdzić, chętnie wyśle fotki słuchawek - powiedz jakie. za 60$ z ebaya masz 90% szans że te AT to podróby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) polecam wpisać w google nazwę słuchawek z dopiskiem fake PS. W sumie mogą nie być fake'i bo amazon wystawia ja za 89$ ! strasznie dobra oferta także podejrzewam że ktoś na ebay'u dorwał się do źródła i sprzedaje taniej Edytowane 17 Maja 2010 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 W takim razie mamy innego google, bo nie znalazłem jak poznać, że to podróba. Jeśli uważasz, że to 'fake' to powiedz jak to poznać, ja wyśle zdjęcia i będzie jasne. Typie. polecam wpisać w google nazwę słuchawek z dopiskiem fake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Na szybkości telefonem slucham Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 we wszystkich wokolusznych sluchawkach jest tak goraco w uszy : o ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 nie wiem jak w welurowych akagach, ale w tych moich raz na godzine trzeba zdjac na 10 sekund zeby sie przewietrzyly ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 W shp8900 mozna siedziec pol dnia i nic nie trzeba wietrzyc (no chyba ze jest lato i wysoka tempteratura) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aml Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) To zależy głównie od siły nacisku. Przeważnie najbardziej grzeją słuchawki, które mają za zadanie izolować, a najmniej słuchawki otwarte, choć to ostatnie nie jest regułą, bo np. takie HD650 (otwarte) cisną mocniej od moich Denonów D2000 (zamknięte), które uważam za najwygodniejsze słuchawki z jakimi miałem doczynienia, a troche ich się przewinęło przez moje ręce. Praktycznie o nich zapominam i mogę siedzieć godzinami. Edytowane 18 Maja 2010 przez aml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Słuchawki mogą mieć przyzwoity docisk do czaszki i być bardzo wygodne - np. Beyerdynamic DT880PRO. Dlaczego nawet w słuchawkach otwartych czuć ciepełko? Bo ucho wypromieniowuje dużo ciepła. W słuchawkach zamkniętych mamu dość szczelną komorę i jest bardzo ciepło, w otwartych zależnie od budowy (np. wysoki GRADO) może być to wcale nieodczuwalne. Raczej nie zależy od siły nacisku (no chyba że w słuchawkach z płaskimi padami jak np. GRADO SR60). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aml Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 DT880 nie cisną mocno i właściwie są to jedne z wygodniejszych słuchawek. Myślałem bardziej o słuchawkach takich jak HD25 czy k518. One izoluje od otoczenia dość dobrze do czego potrzebny jest już spory nacisk i po prostu "grzeją" w uszy. A co do Grado to znośne są tylko te modele, w których nie zastosowano metalowych muszli. Takie SR325is po 15 min musiałem ściągnąć bo nie dawałem rady. W tych słuchawkach obudowa przetwornika praktycznie leży na małżowinie, przez co bardzo szybko pojawia się nieprzyjemne piekące uczucie. W metalowych jest tylko gorzej bo siła tego nacisku jest większa. W każdym razie dla mnie wygoda to czynnik niejednokrotnie decydujący o tym, czy słuchawki u mnie zostaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Jeśli chodzi o ATH-AD700 to są bardzo wygodne i nie grzeją (to są słuchawki otwarte). Boje sie tylko, że przyzwyczaje sie do tego systemu i tylko takie będe chciał. :) Art385 zamilkł.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 (edytowane) Senki HD25 czy AKG k518dj grzeją bo są zamknięte :) DT880PRO miałem na głowie nieużywane więc pewnie nie ułożone jeszcze... Pamiętam, że moje DT150 też cisnęły na początku. Edytowane 19 Maja 2010 przez kfazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aml Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Senki HD25 czy AKG k518dj grzeją bo są zamknięte :) Nie chce się powtarzać, ale to, że są zamknięte nie jest tu przyczyną. Tak jak napisałem D2000 też są zamknięte i nie grzeją. Chodzi o nacisk, który największy jest w słuchawkach mających za zadanie wytłumić dzwięki z zewnątrz oraz o kontakt z małżowiną. To fakt, że częściej to słuchawki zamknięte grzeją (brak ruchu powietrza), ale nie jest to regułą. Zamknięte/otwarte, w obydwu tych grupach jest mnóstwo niewygodnych słuchawek grzejących uszy i nie tylko. Takie k701 (otwarte) zabijają wypustkami na spodzie pałąka. Po 30 min słuchania odczuwamy silny, kłujący ból dokładnie na szczycie głowy. W modelu K702 już to poprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) na iboodzie sa akagi k172 hd za 300 zl z przesylka (zamkniete). Nie wiem jak brzmia, pewnie nie gorzej niz k530 a wygladaja przeslicznie ;))) nie moge powiedziec, ze polecam, bo ich nie slyszalem, ale moze warto sie zainteresowac (szczegolnie ci, co chcieli akg kupowac ;) ps. testowalismy u kolegi moje K530 i jego SH HD555 (xfi + house, dnb, rock we flacu oraz iphone3g to samo w apple lossless) wg naszej subiektywnej i zgodnej opinii AKG gra duzo ladniej - czystsza gora, przyjemniejsze wokale oraz perkusje, mniej basu niz w sennkach - nie zalewa nim tak utworow, dzwiek bardziej szczegolowy (moze dlatego ze bas nie zaglusza roznych 'smaczkow') - na plus dla sh jedynie wygoda (jednak jakos mniej meczyly uszy) - w kazdym razie polecam wszystkim odsluchac AKG jak zamierzaja kupic sluchawki, szczegolnie zanim kupia w ciemno sennheisery. Edytowane 21 Maja 2010 przez MakaronekPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...