Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co mozna gdybać, tak mi się poprsotu wydaje że Italiano był już w domu byli

Co do innych meczów ok sedziowane w tych miszczostwach do najlepszych nie nalezy, ale jezeli porównać która z dwóch reprezentacji miała łatwiejszą drogę do pólfinału i więcej szcześcia to napewno były by to Włochy, które szcześliwie wygrały z Australią a w dodatku nie spotkały się jeszcze z bardziej wyamagającym rywalem na tym MŚ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano mozna sobie gdybac w nieskonczonosc. Ty trzymasz kciuki za Niemcow ja za Wlochow. Wszystko zweryfikuje wtorkowy mecz. Najwazniejsze by mecz odbywal sie w przyjaznej atmosferze i bez pomocy sedziego dla zadnej z druzyn. Niech po prostu wygra lepszy. Wazne jest by chociaz wyniki tych ostatnich czterech spotkan nie byly wypaczone przez zle decyzje sedziow bo pozwoli to uratowanie w malym stopniu honoru tych mistrzostw. Fair Play ponad wszystko - takie powinno byc haslo tych mistrzostw. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, to byl piekny weekend. Portugalia pozegnala Anglikow, a Francja przereklamowanych canarinhos :D

O, alez sie dzis zemszcze na jednej Brazylijce, ktora wogle nie przyjmowala do wiadomosci faktu, ze mistrzem moze byc ktos inny poza Brazylia :twisted:

A teraz troche z innej beczki, czyli technika w sluzbie czlowieka. Mecz Brazylia - Francja ogladalismy za posrednictwem jakiegos programu p2p do ogladania telewizji, udostepniajacego m.in. brazylijskie kanaly. Lacze: karta UMTS do laptopa (notabene miasteczko majace gora 1000 mieszkancow polozone na totalnym zadupiu, tyle ze na szczycie gory). Telewizor: projektor + sciana budynku + miniwieza stereo w charakterze audio :)

Jakosc na poziomie troszke wyzszym niz youtube i troche momentami przerywalo (gol Henry'ego obejrzelismy dopiero na powtroce bo akurat obraz sie zawiesil :lol: ) ale nikomu to nie przeszkadzalo.

A wygladalo to tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucyk widze ze Twoja przerobka dorobiła sie wersji 3gp :D

http://centrumse.pl/forum/viewtopic.php?t=9487

hehe

patrzcie co znalazłem - 3d virtual replay

wszystkie bramki strzelone na MŚ przeniesione w 3d, nawet fajnie to wygląda i pokrywa się w większości z tym co zaszło na boisku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o/t

Ech, Sokrates, kwintesencja studiowania :D Patrząc na Twoje fotki odżywa masa pięknych wspomnień... ;)

Najlepsze jest to, ze calosc odbywala sie w letnim domu jednego z moich supervisorow (tytul profesora), zreszta on byl inicjatorem calej tej imprezy :)

na nieszczescie wracalem wczoraj po meczu Francja-Brazylia do domu metrem ,a ze mieszkam w Paryzu i Francuzi mecz wygrali to nawet nie bede wam opisywal co sie dzialo na ulicach i w metrze ,poprostu zrobili swieto narodowe a dzikie krzyki radosci trwaly do rana tak jak by mistrzostwa mieli juz w kieszeni ,pisze ze niestety akurat wtedy wracalem bo nawet w 1998 jak wygrali mistrzostwa to tak sie nie darli jak wczoraj po meczu ,o ile nasi kibice tez sie dra to to co robili kibole Fr. zaskoczylo nawet mnie -bieganie po ulicach prawie nago ,zatrzymywanie samohodow ,no i to darcie sie z z dziewczynami na czele a te darly sie najglosniej i najbardziej dokuczliwie dlatego mam w [gluteus maximus] ich wygrana w ramach zemsty za straty moralne ;) ;)

Portugalczycy maja zwyczaj jezdzic po miescie i trabic. Po meczu poprzedzajacym mecz z Anglia (wybaczcie, umknelo z kim) trabienie bylo slychac grubo po polnocy (czasu lokalnego, czyli grubo po pierwszej wg. prawie calej reszty Europy). Mieszkam przy dosc duzej ulicy i o ile przez pierwsze pol godziny mialo to swoj fajny klimat, to potem zalowalem, ze nie mam brukowcow pod reka... Na szczescie cwiercfinal z Anglikami ogladalem poza Lizbona i moglem sie wyspac, ale ogladajac wiadomosci jestem w stanie sobie wyobrazic co sie dzialo.

Radosc tych ludzi jest o tyle duza, ze ostatnio Portugalia dotarla do cwiercfinalu MS 40 lat temu - a tu mecz polfinalowy za pasem. Po ostatnim meczu Ricardo jest lokalnym bogiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos dla fanow i antyfanow Niemcow. :? http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349702,wiadomosc.html

Za bardzo w to nie wierze bo zrodlo to niestety 'fakt', ale jesli jest to prawda to bardzo sie ciesze. :P http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349644,wiadomosc.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi szkoda Brazylii, liczylem na nich, i wierzylem, ze zdobeda tytul mistrzostw. Jak przegrali z Francja, to tak usiasc sobie i przeaanalizowac wszystkie ich wystepy, gdzie byly te wielkie gwiazdy i ten zapal do gry? Nie widzialem u nich tego, tragedia :|. Anglia odpadla - bardzo dobrze, szkoda mi Argentyny. Ale obawiam sie, ze Wlochy nie dadza sobie rady z Niemcami, i w finale zobaczymy Niemcy : Francja, i zwycieza organizatorzy :(.

Szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Nie rozumiem tego waszego "szkoda ze..." - zalowac mozna co najwyzej tych, ktorzy odpadli po karnych. Pozostalych w zadnym wypadku. Mam zalowac, ze przeszli lepsi? W sumie final powinien wygladac tak: Francja - Wlochy, bo pozostali doszli do polfinalow dzieki karnym, ale ze Wlochow nie lubie - licze na Francja - Niemcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

az mi sie cisnienie podnioslo jak to czytałem - ciekawe czy jak zajmą 4 miejsce to takie żarty nadal ich będą bawić? B)

Te gazetki to taki ichniejszy "Fakt" i "Super Express" - sprzyjanie najnizszym gustom. Gul im skacze, ze ich wygrane na mundialu sa zasluga Polakow. Niewazne jak mowia - wazne, ze mowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te gazetki to taki ichniejszy "Fakt" i "Super Express" - sprzyjanie najnizszym gustom. Gul im skacze, ze ich wygrane na mundialu sa zasluga Polakow. Niewazne jak mowia - wazne, ze mowia.

Po pierwsze to u nas ania Fakt ani SE Niemcow nie obrazaja.

Po drugie Der Spiegel (jak u nas np. Polityka) zamiescil podobny w tonie artykul o Wlochcach "http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349683,wiadomosc.html"

Jak widac goebellsowskie tradycje wojjennej propagandy maja sie dobrze. Na szczescie ci ostatni nie boja sie dosadnie odpowiedziec, co mysla o takim zachowaniu. I jak w takim przypadku nie kibicowac Wlochom? FORZA ITALIA!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to u nas ania Fakt ani SE Niemcow nie obrazaja.

Po drugie Der Spiegel (jak u nas np. Polityka) zamiescil podobny w tonie artykul o Wlochcach "http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349683,wiadomosc.html"

Jak widac goebellsowskie tradycje wojjennej propagandy maja sie dobrze. Na szczescie ci ostatni nie boja sie dosadnie odpowiedziec, co mysla o takim zachowaniu. I jak w takim przypadku nie kibicowac Wlochom? FORZA ITALIA!!!!

Pomyłki zdarzają się najlepszym, to tak jak z tymi portretami Mahometa, najpierw zamieścili potem przepraszali, wdg mnie nie warto się przejmować tego typu komentarzami, one zawsze się beda pojawiać, kiedy nasz obecny minister obrony nazwał gazociąg pólnocny powtórką z paltu RM również było wielkie halo w RFN i co dziś juz tego prawie nikt nie pamieta, a warto zaznaczyć ze dziennikarz może sobie pozwolic na duzo wiecej niz np polityk

ale koniec ot

Zbyt dużo miejsca poświeca się tu rzecom mającym niewielki związek z MŚ, mnie tylko szkoda ze w 4 nie ma Polski :sad: wiem wiem naiwniak jestem ale mogło by być tak pięknie :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349932,wiadomosc.html

Portugalia - Francja bedzie sedziowal ten sam sedzia, co Wlochy - USA. Zaczynam sie bac o ten mecz...

Oby nie bylo ponownie bojki, i krwi na twarzy :huh: :?. Nie ladna taka gra. Liczylem na to, ze Brazylia cos pokaze, ale sie przeliczylem...

Teraz obawiam sie, ze mistrzostwo trafi do German...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie bylo ponownie bojki, i krwi na twarzy :huh: :?. Nie ladna taka gra. Liczylem na to, ze Brazylia cos pokaze, ale sie przeliczylem...

Teraz obawiam sie, ze mistrzostwo trafi do German...

Przestan juz obawiac sie, ze Niemcy wygraja. :-P Ich "armaty" juz nie maja amunicji. :D Klose zdobyl 5 bramek, a Podolski 3 i juz im styka, a Ballack w tych mistrzostwach ma taki celownik jak Frank Lampard. :lol2: Stawiam na powtorke wyniku z finalu 82'. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi wyjaśnić celowość rozgrywania meczy 1/2 finału równocześnie? Czyżby FIFA bała się, że dojdzie do jakiś manipulacji i któraś z drużyn nie będzie chciała wygrać? :lol: Absurd, będę musiał oglądąć to PIP, jeden mecz bez dźwięku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi wyjaśnić celowość rozgrywania meczy 1/2 finału równocześnie? Czyżby FIFA bała się, że dojdzie do jakiś manipulacji i któraś z drużyn nie będzie chciała wygrać? :lol: Absurd, będę musiał oglądąć to PIP, jeden mecz bez dźwięku...

Ja wole na 2ch oddzielnych plazmach 100" w sli. :lol2:

Btw 2gi polfinal jest jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sądzicie niemcy czy włosi?

Czytałem statystyki i Włosi wygrali w mś i me 4 razy i zremisowali 4 ale nie przegrali

z Niemcami ani raz, wiec ciekawe czy gospodarze zmienią to pierwszy raz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy niech jada do domu :lol:

Mam nadzieje ze wlosi zaprezentuja to ze naprawde potrafia kopac pilke.

No i mogliby w koncu pokazac ta swoaja super obrone :D

Raczej powinni wykorzystać super dziurawą obronę Niemców - tu tkwi droga do sukcesu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...